پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۸:۰۱ - ۰۵ فروردین ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۱۰۰۳۴۰
حوزه بهداشت و رفاه

'سی تی اسکن' روش تشخیص کروناویروس است نه غربالگری و چکاپ

تشخیص کرونا با سی تی اسکن,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
نخستین اقدام برای مبارزه با ویروس نوپدیدی که امروزه در سرتاسر جهان شایع شده، تشخیص بوده، لذا باتوجه به دقت سی‌ تی اسکن (Computed tomography) ، نقش مهم جامعه رادیولوژیست ها در این میان غیر قابل انکار است.

به گزارش ایسنا، دکتر مرتضی صانعی، مدیر گروه رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و متخصص رادیولوژی، سی تی اسکن را نخستین، دقیق ترین و کم خطرترین راه تشخیص ویروس جدید می داند و می گوید: بیماری کرونا (corona) را باید بشناسیم تا بتوانیم با آن مبارزه کنیم، این ویروس با سرعت شیوع بالا در مدت زمان کوتاه به پاندمی تبدیل شده و مقابله با آن نیازمند شناخت بیشتر شیوه رفتار آن است.

او با اشاره به فعالیت های گروه رادیولوژی دانشگاه های علوم پزشکی کشور با مرکزیت انجمن رادیولوژی و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با محوریت بیمارستان های معین، گفت: به محض شیوع و تشخیص کرونا در ابتدای اسفند ماه، اساتید این رشته گروهی را تشکیل داده و ضمن مطالعه مقاله های مرتبط، ارزش تشخیصی سی تی اسکن را مشخص کردیم. بعد از ارزش گذاری ۹۵ درصدی این روش تصویر‌برداری، پروتکل های کشوری تهیه، تدوین و اجرایی شد.

دکتر صانعی با اشاره به استفاده اساتید رادیولوژیست از فضای مجازی برای ارتباط با سایر متخصصین و تکنسین ها، اظهار کرد: دراین راستا با تلاش فراوان فیلم های آموزشی تهیه و در اختیار گروه رادیولوژیست ها در داخل و خارج از کشور قرار گرفت. همینطور پروتکل هایی در جهت حفظ جان پرسنل و بیماران تدوین شد.

این متخصص رادیولوژی از اجرایی شدن پروتکل ها در سطوح کشوری و حتی جهانی خبرداد و گفت: به طور مثال دستورالعملی تعریف شد که با تابش کمتری از اشعه X‪( Low dose)‬ عکس های استاندارد بدست آید.

مدیر گروه رادیولوژی دانشگاه از انتشار ۳ مقاله توسط اساتید این گروه خبرداد و اظهار کرد: اطلاعات در کمیته علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در حال جمع آوریست و تلاش در این است تمام مقالات به روز جهان را در اسرع وقت ترجمه و اطلاع رسانی کنیم.

او دستاوردها و تلاش های گروه رادیولوژی را مختص به یک دانشگاه و انجمن ندانست و خاطرنشان کرد: تمامی اساتید و تکنسین ها در این رشته، حتی در مراکز خصوصی، در تلاشند نیازهای مردم را با رعایت نکات بهداشتی و دستورالعمل های ابلاغی رفع کنند. من جمله گروه‌های خطرناک مادران حامله هستند که در این راستا نیز پروتکلی تدوین و در حال اجراست.

او بر لزوم همکاري مردم در مبارزه با این بیماری تأکید کرد و اظهار‌کرد: از مردم خواهش می کنیم از منازل بیرون نیایند، چراکه حجم بالای بیماران کیفیت ارائه خدمت را کاهش می دهد. در این مدت مشاهدات نشان داده که در بعضی از بیماران ترومایی نیز درگیری ویروسی دیده شده، بدین ترتیب صرف استفاده از ماسک و دستکش امکان دارد شما را بطور کامل از ابتلا به این بیماری در امان نگه ندارد.

دکتر صانعی با اشاره به اهمیت شناسایی ویروس در درمان آن، گفت: اکنون بعضی اشخاص، چه متخصص و چه غیرمتخصص، مشاهدات خود در این زمینه را با انتشار مطالب مکتوب یا ویدویی به اشتراک می گذارند. برای دستیابی به اخبار و اطلاعات موثق فقط باید به موارد عنوان شده توسط ستاد مقابله با بیماری کرونا و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی توجه شود.

نقش پررنگ رادیولوژیست ها در به روزرسانی پروتکل های تشخیصی

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در ادامه دکتر حمیدرضا حقیقت خواه عضو هیئت مدیره انجمن رادیولوژی و عضو هیئت علمی دانشگاه، با اشاره به علایم شایع ویروس کرونا من جمله نفس تنگی و سرفه، گفت: یکی از موثرترین راه‌های تشخیص این ویروس سی تی اسکن قفسه سینه است. در آغاز شیوع این بیماری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و انجمن رادیولوژی با تهیه فایل های آموزشی سعی در آشنا کردن همکاران با رفتارهای این ویروس داشت و البته انتشار این اطلاعات هم چنان ادامه دارد.

این متخصص رادیولوژی از اجرایی شدن دستورالعمل سی تی اسکن با دوز پائین و تاثیر و دقت آن خبرداد و ادامه داد: این روش، روشی برای غربالگری و چکاپ نیست، بلکه فقط در مواقعی که علایم بالینی در فرد دیده شود و فرد مشکوک به ابتلا باشد، سی تی انجام می شود.

او همچنین در مورد گام های دیگر گروه رادیولوژی در راستای آموزش و محافظت بیشتر پرتونگارها، تکنسین ها و رزیدنت های این رشته، بیان کرد: دستورالعمل های مرتبط با نحوه محافظت و استفاده از وسایل حفاظتی در بخش ها و نحوه تصویربرداری از بیماران مشکوک تهیه و به سراسر کشور ابلاغ شد که در حال اجراست.

دکتر حقیقت خواه ضمن تشکر از همکاران خود، همراهی آنها در این مسیر را جانفشانی دانست و گفت: تصویر‌برداری از حجم بالای بیماران، انجام سونوگرافی در بالین بیماران بدحال و ارائه خدمت در مراکز خصوصی علی رغم کمبودها و محدودیت ها نشان از ایثارگری رادیولوژیست های کشور دارد.

در منزل بمانیم

دکتر گلناز ایزدی متخصص رادیولوژی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز با بیان فداکاری های همکاران بخش رادیولوژی، سونوگرافی و رادیوگرافی از همان ابتدای گسترش این بیماری، عنوان کرد: مردم با در منزل ماندن و رعایت نکات بهداشتی به ما کمک بسياري می کنند. در این شرایط نیازمند همراهی همه هموطنان هستیم، چراکه جان بسياري از مردم به خصوص زنان باردار، اشخاص مسن، افراد دارای نقص ایمنی و جانبازان شیمیایی، در گرو رعایت نکات لازم توسط تمامی مردم جامعه است.

  • 13
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش