یکشنبه ۲۲ تیر ۱۴۰۴
۲۱:۰۴ - ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۲۰۲۰۲۴
حوزه بهداشت و رفاه

آخرین وضعیت کرونا در ایران

خطر بروز موج دوم کرونا در ایران/ شهر تهران در وضعیت قرمز/ شیب ملایم منحنی کرونا در اصفهان

کرونا در ایران,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
یک متخصص عفونی گفت: جدی نگرفتن توصیه‌های بهداشتی و عدم فاصله‌گذاری فیزیکی و اجتماعی می‌تواند منجر به افزایش موارد بیماری، بستری و حتی مرگ‌ومیر شود. خویشتن داری که مردم در تعطیلات نوروز و فروردین‌ ماه داشتند باعث کاهش موارد بیماری شد، به محض اینکه بیماری کم اهمیت قلمداد شد، متاسفانه شاهد افزایش موارد بیماری بودیم. امروز شهر تهران در وضعیت قرمز قرار دارد.

یک متخصص عفونی با تاکید بر اینکه کرونا هنوز تمام نشده‌ است، نسبت به عادی تلقی کردن شرایط از سوی مردم هشدار داد.

دکتر مسعود مردانی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه برخی از مردم تصور می‌کنند کرونا تمام شده است، گفت: متاسفانه علی‌رغم روند کاهشی بیماری در کل کشور، اما در چند استان از جمله استان‌های تهران، خوزستان، سمنان و حتی مازندران و گیلان دوباره موارد جدید بیماری رو به افزایش است. مردم باید بدانند کرونا تمام نشده است و در استانی مانند استان خوزستان بیداد می‌کند.

چرایی طغیان کرونا در خوزستان

وی با اشاره به اینکه این روند می‌تواند نشانگر آغاز موج دوم بیماری باشد، تصریح کرد: در مناطقی که پیش از این مردم کمتر به کرونا مبتلا شدند و آنتی‌بادی حفاظت کننده در بدن‌شان وجود ندارد، این روند مشاهده می‌شود. استان خوزستان در اسفند و فروردین ماه موارد بیماری فوق‌العاده پایینی داشتند، اما اکنون با اینکه یکی از توجیهات در مورد بیماری کرونا این بود که با گرم شدن هوا، از بین می‌رود ولی موضوعی که اکنون در حال رخ دادن بویژه در استان خوزستان که از گرم‌ترین استان‌های کشور است، برخلاف احتمالات قبلی در مورد بیماری است. موارد رو به افزایش بیماری و مرگ‌ومیر در این استان عاملی برای خستگی کادر بهداشت و درمان است.

سفر نروید

این متخصص بیماری‌های عفونی با تاکید بر اینکه مردم بهتر است جز در موارد خیلی ضروری از رفتن به سفر خودداری کنند، اظهار کرد: علاوه بر مشکلاتی که سفرهای بین شهری می‌تواند ایجاد کند، نمی‌توان از ترافیک درون شهری در شهری مثل تهران غافل بود. ترافیک شهر تهران وحشتناک است، گاهی ممکن است مسیری که حتی پیش از شیوع کرونا ترافیک چندانی نداشت امروز به مسیری پر ترافیک بدل شده باشد.

شهر تهران در وضعیت قرمز

وی افزود: جدی نگرفتن توصیه‌های بهداشتی و عدم فاصله‌گذاری فیزیکی و اجتماعی می‌تواند منجر به افزایش موارد بیماری، بستری و حتی مرگ‌ومیر شود. خویشتن داری که مردم در تعطیلات نوروز و فروردین‌ ماه داشتند باعث کاهش موارد بیماری شد، به محض اینکه بیماری کم اهمیت قلمداد شد، متاسفانه شاهد افزایش موارد بیماری بودیم. امروز شهر تهران در وضعیت قرمز قرار دارد.

وی با تاکید بر اینکه انتظار داشتیم در تهران نیز روند رو به تزاید بیماری کاهش پیدا کند، گفت: اما مشاهدات فعلی خلاف این انتظار است. قسمت عمده این موضوع مربوط به بازگشایی‌هایی است که صورت گرفته و مردم به خرید، بیرون و... می‌روند. از سوی دیگر عده‌ای از افراد اقدام به سفر می‌کنند تا جایی که ورودی شهرهای شمالی در تعطیلات آخر هفته بالا است.

مردانی ادامه داد: وقتی در شهری موارد بیماری کمتر باشد، افرادی که به بیماری مبتلا شده‌اند کمتر هستند؛ یعنی تعداد افرادی که در ابتلا حساسیت بیشتری دارند، افزایش می‌یابد و اگر فردی از استان‌های پر ریسک‌تر به آن نقاط سفر کند، در صورتی که ناقل یا بیمار باشد می‌تواند بیماری را به دو تا سه نفر دیگر انتقال دهد.

وی در خاتمه تاکید کرد: اکثر افراد تا آخر سال بعد به بیماری کووید۱۹ مبتلا خواهند شد، اما اگر بیماری به طور ناگهان در نقطه‌ای اپیدمی شود، ممکن است سیستم بهداشت و درمان و ارائه خدمات را دچار مشکل کند؛ این در حالی است که هنوز برای دارو، تجهیزات حفاظتی و تخت ICU دچار اشکال هستیم و نباید خودمان را از چاله به چاه بیندازیم.

کرونا در ایران,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اهواز:خوزستان دارد به قله ابتلا به کرونا می‌رسد

خوزستان سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز از ارائه پیشنهادات مقر دانشگاهی مقابله با کرونا به شورای تامین خوزستان به منظور تصمیم‌گیری جدید برای استان خبر داد.

دکتر علی احسان‌پور در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: پس از برگزاری جلسه مقر دانشگاهی مقابله با کرونا در روز پنج‌شنبه که به منظور ارزیابی و پیش‌بینی و مدل‌سازی وضعیت گسترش ویروس کرونا در خوزستان برگزار شد، برای تصمیم‌گیری جدید پیشنهاداتی بر اساس مدل‌سازی‌ها از سوی ما به استانداری خوزستان ارائه شد و منتظر هستیم که نتایج آن را دریافت کنیم.

وی افزود: بنا بر این مدل‌سازی‌ها پیش‌بینی می‌کنیم ضمن حفظ وضعیت ثبات، میزان موارد ابتلا در استان خوزستان در این هفته نسبت به هفته گذشته مختصری افزایش داشته باشد.

احسان‌پور با اشاره به توییت سخنگوی وزارت بهداشت مبنی بر وضعیت طغیانی کرونا در خوزستان، گفت: در این روند، خوزستان دارد به قله ابتلا می‌رسد.

وی عنوان کرد: در روزهای آینده با جمع‌آوری اطلاعات سه چهار روز اخیر، نتایج جدید را بررسی می‌کنیم.

شیب ملایم منحنی کرونا در اصفهان

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: در استان اصفهان شیب بیماران بستری رو به پایین است و شیب بیماران سرپایی رو به بالا است.

آرش نجیمی امروز در گفت‌وگو با فارس با اشاره به وضعیت ابتلای استان اصفهان به کرونا اظهار داشت: در حال حاضر بستری بیماران مبتلا به کرونا نسبت به هفته گذشته کمتر شده است، اما تعداد موارد سرپایی یعنی افرادی که نیاز به بستری ندارند، اما دارای علایم کرونا هستند، بیشتر شده است.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: موج دوم کرونا که در بعضی از استان‌های کشور اتفاق افتاد اما در اصفهان رخ نداد، اما این‌که بگوییم به نقطه‌ای رسیده‌ایم که به پایان کرونا نزدیک شده‌ایم، این چنین نیست.

وی با تأکید بر این‌که در استان اصفهان شیب بیماران بستری رو به پایین است و شیب بیماران سرپایی رو به بالا است، گفت: بیمارستان فاطمه زهرا (س) نجف‌آباد دیگر به عنوان مرجع کرونا نیست و بیماران نجف‌آباد به دلیل کاهش تعداد به اصفهان ارجاع می‌شوند و سایر شهرستان‌ها تغییری پیدا نکرده است، در شهر اصفهان هم چهار بیمارستان خورشید، عیسی‌بن مریم، امین و غرضی مرجع درمان بیماری کرونا است.

نجیمی با بیان این‌که در استان اصفهان تنها شهرستان بوئین میان‌دشت سفید است و تیران و کرون هم در خبر‌ها اعلام شد، اما این شهرستان وضعیت سفید ندارد، بیان کرد: اصفهان، نطنز و برخوار وضعیت قرمز دارند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ادامه داد: روند بیماری کرونا امیدوار کننده است و اگر مردم همراهی کنند، زودتر کنترل می‌شود، اما همراهی مردم در این مدت کم شده و اگر مراعات بیشتری کنند، سریع‌تر کنترل بیماری را شاهد هستیم.

وی با اشاره به این‌که هنوز تصمیمی برای برگزاری شب‌های قدر در استان اصفهان گرفته نشده است، خاطرنشان کرد: اگر قرار باشد شب‌های قدر در فضای باز برگزار شود، اما پروتکل‌ها رعایت نشود و مدت زمان کنار هم بودن زیاد شود، باز هم دارای خطر است و اگر به شکلی برگزار شود که با حداقل زمان باشد و فاصله‌ها رعایت شود، شاید در این حالت بتوان شب قدر را برگزار کرد، اما اگر پروتکل‌ها رعایت نشود، ممکن است، خطرآفرین باشند.

کرونا جان کودک ۸ ماهه جیرفتی را گرفت

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اینکه طی ۲۴ ساعت گذشته سه نفر در استان کرمان جان خود را بر اثر ابتلاء به کووید ۱۹ از دست دادند، گفت: یکی از این قربانیان کودکی هشت ماهه است.

به گزارش مهر، مهدی شفیعی بعدازظهر شنبه در جمع خبرنگاران در خصوص آخرین وضعیت بیماری کرونا در استان کرمان اظهار کرد: طی روز گذشته از ۱۷۱ تست انجام شده در آزمایشگاه‌های سطح استان کرمان ۱۸ مورد جدید ابتلای قطعی به بیماری کووید ۱۹ شناسایی شد.

وی با اشاره به اینکه ۱۲ مورد از این افراد مربوط به حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان و شش مورد مربوط به حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان است، افزود: ۱۰ نفر از این افراد خانم و هشت نفر آقا هستند.

شفیعی شمار کلی موارد قطعی ابتلاء به کرونا در استان کرمان را ۹۲۶ مورد ذکر و تصریح کرد: طی روز گذشته سه نفر بر اثر این بیماری جان خود را از دست دادند، یکی از این موارد مربوط به کودکی هشت ماهه در جیرفت و دو مورد دیگر مربوط به کرمان است.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان مجموع فوت شدگان بر اثر کرونا را ۵۶ نفر ذکر کرد و گفت: طی ۲۴ ساعت گذشته ۱۰ بیمار با حال عمومی خوب از بیمارستان‌های سطح استان کرمان ترخیص و به نقاهتگاه‌ها و ایزوله‌های خانگی منتقل شدند.

وی با اشاره به اینکه از ابتدای اپیدمی تاکنون ۴۰۲ مورد ترخیصی داشته‌ایم، افزود: نزدیک به هفت هزار و ۷۱۸ مورد تست پی سی آر برای تشخیص کووید ۱۹ در کرمان انجام شده است که با توجه به جمعیت استان رقم قابل قبولی است.

شفیعی با اشاره به افزایش تعداد آزمایشگاه‌های تشخیص کرونا در سطح استان کرمان گفت: این مساله امکان دسترسی انجام تست برای بیماران سرپایی را فراهم کرده است.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اینکه درصدی از این تست‌ها مربوط به موارد اطرافیان بیماران قطعی است، گفت: روز گذشته آمار کرونای استان کرمان ۴۰ نفر اعلام شد که غافلگیرکننده بود و از ابتدای اپیدمی تاکنون این میزان تست مثبت نداشته‌ایم.

وی ادامه داد: البته باید در نظر داشت که تعداد قابل توجهی از ۴۰ مورد روز گذشته موارد سرپایی بودند که نشاندهنده اجرای خوب برنامه غربالگری است و خانواده‌ها به صورت هدفمند رصد می‌شوند و بر این اساس انتظار افت و خیزهای آماری را در روزهای مختلف هفته داریم.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان کرد: تعداد قابل ملاحظه‌ای از آمار دیروز (۱۰ نفر) مربوط به حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان است و این در حالیست که جنوب کرمان منطقه گرمسیری است.

وی با اشاره به اینکه ویروس در گرما از بین نمی‌رود و در حال سازگاری با شرایط اقلیمی است، گفت: با گرم شدن هوا ماندگاری ویروس در محیط بیرون کمتر می‌شود اما باید توجه داشت که استفاده از وسایل خنک کننده و بستن درها و پنجره‌های منازل محیط داخل خانه را برای ماندگاری ویروس مهیا می‌کند.

شفیعی ادامه داد: به دلیل کاهش گردش هوا و پایین آمدن دما در منازل، چنانچه افراد نکات بهداشتی را رعایت نکنند می‌توانند به راحتی با وسایل آلوده ویروس را به منزل منتقل کنند.

وی با تاکید بر لزوم گندزدایی سطوح و ضدعفونی دست‌ها افزود: حتی در گرما هم ویروس در محیط بیرون از خانه وجود دارد و باید مراقب باشیم با رفتارهای اشتباه و بی احتیاطی ویروس را به خانه منتقل نکنیم.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان تاکید کرد: گرم شدن هوا نباید منجر به کمرنگ شدن رفتارهای بهداشتی و محافظه کارانه ما شود.

  • 10
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش