شنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۴
۱۶:۰۴ - ۱۳ خرداد ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۳۰۰۹۳۶
حوزه بهداشت و رفاه

وزارت بهداشت: باید منتظر موج دوم کرونا باشیم/ تب کرونا تنها در ۴۰ درصد مبتلایان دیده می‌شود

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: در شهرهایی مانند لندن ۱۸ درصد مردم، ووهان ۱۰ درصد و بوستون ۱۰ درصد انتی بادی دارند. در ایران هم این تعداد ۱۰ درصد است. بنابراین خیلی از افراد مبتلا نشده‌اند و باید منتظر موج دوم اپیدمی باشیم.

به گزارش ایلنا، رضا ملک زاده، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، در نشست کمیته علمی مقابله با کرونا، گفت: بالغ بر ۱۸۰۹ مقاله در خصوص کووید در دنیا چاپ شده است. متاسفانه انتشار مقالات ایرانی در مجلات خارجی تحریم است. اما ایران جزو کشورهایی است که بالاترین حد تحقیقات در ارتباط با کووید را داشته است.

وی گفت: خیلی مهم است که درمان را زود شروع کنیم. داروی رندسویل برای افرادی که زیر ونتیلاتور رفته اند، تاثیر نداشته است. نباید انتطار معجزه از داروها داشته باشیم بلکه تنها استفاده به موقع مهم است.

ملک زاده بیان کرد: اینکه بیماران را برای ۱۰ روز بستری کنیم لود تخت‌ها را بالا می برد. سعی کردیم این بستری را تا ۵ روز کاهش دهیم. ما با ۳۵ تا مرکز تحقیقات را اغاز کردیم.این مطالعات در ۱۵ استان و بویژه استان های قرمز با ۲۷ گروه تحقیقاتی شروع شد. روسیه در این زمینه ضعیف عمل کرد. داروهایی که ما از پروتکل خارج کرده بودیم ، تازه در روسیه مورد تحقیق قرار گرفته است.

وی افزود: در شهرهایی مانند لندن ۱۸ درصد مردم، ووهان ۱۰ درصد و بوستون ۱۰ درصد انتی بادی دارند. در ایران هم این تعداد ۱۰ درصد است. بنابراین خیلی از افراد مبتلا نشده اند و باید منتظر موج دوم اپیدمی باشیم.

تحقیقات جدید: تب کرونا تنها در ۴۰ درصد مبتلایان دیده می‌شود

تازه‌ترین بررسی‌های علمی پژوهشگران علوم پزشکی دانشگاه شهید بهشتی تهران نشان داده که "تب" به عنوان نشانه واکنش دستگاه ایمنی بدن انسان در میان افراد مبتلا به ویروس کرونا تنها در ۴۰ درصد آنها دیده می‌شود بنابراین "تب" در بقیه بیماران کووید ۱۹ بروز نمی‌کند.

رییس کارگروه اطلاع‌رسانی بیماری کووید ۱۹ در دانشگاه علوم پزشکی مشهد روز سه‌شنبه در این خصوص به ایرنا گفت: فرآیند تب‌سنجی گرچه در غربالگری و شناسایی بیماران کرونا موثر است اما مطابق تحقیقات جدید ۶۰ درصد مبتلایان به این ویروس تب ندارند.

دکتر حمیدرضا رحیمی افزود: بر این اساس نتیجه اقداماتی همچون تب‌سنجی برای شناسایی کرونا در بیماران کووید ۱۹ محدودیت دارد لذا رعایت تاکید می‌شود که رعایت موازین بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی همچنان بهترین راهکار برای پیشگیری از این بیماری ویروسی همه‌گیر است.

وی در ادامه همچنین اظهارداشت: خراسان رضوی از مدتی پیش در مرحله مهار انتقال ویروس کرونا قرار گرفته و آمار مبتلایان به کووید ۱۹ در سطح این استان رو به کاهش است.

رییس کارگروه اطلاع‌رسانی بیماری کووید ۱۹ در دانشگاه علوم پزشکی مشهد همچنین به یافته‌های اِپیدمیولوژیک یا همه‌گیرشناسی کرونا اشاره و بیان کرد: ادامه داد: گرچه "شیوع" کرونا بخاطر جمعیت شش میلیون و ۴۰۰ هزار نفری خراسان رضوی در این استان بالا می‌باشد اما "بروز" بیماری کووید ۱۹ در سطح ۲۹ شهرستان خراسان رضوی پایین است.

وی وضعیت "بروز" کرونا را در خراسان رضوی رو به نزول اعلام و بیان کرد: بروز این بیماری به معنای محاسبه موارد جدید آن نسبت به موارد قدیم کووید ۱۹ هم‌اینک در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خراسان رضوی به ۱۵ تا ۲۰ نفر در روز کاهش یافته است.

اِپیدمیولوژی یا همه‌گیرشناسی "علم بررسی انتشار و علل بیماریها" در چارچوب پایش وضعیت سلامت جامعه به معنای مطالعه نحوه انتشار بیماریها و عوامل بیماریزا، توزیع بیماری در زمان، مکان‌، نژاد یا فرهنگ خاص است.

"بروز" در علم اِپیدمیولوژی به معنای تشخیص و اعلام تعداد موارد تازه‌ رخ‌ داده یک بیماری در طول یک دوره زمانی مشخص است. "شیوع" نیز در علم همه‌گیرشناسی به معنای تشخیص و اعلام نسبتی از جمعیت دارای موارد موجود از یک بیماری در کل جمعیت آن جامعه است.

دکتر رحیمی همچنین بطور موکد گفت: "در خانه ماندن، پرهیز از سفرهای غیرضروری، رعایت دقیق فاصله‌گذاری فیزیکی در ارتباطات اجتماعی، رعایت کامل موازین و دستورالعمل‌های اصول بهداشتی به ویژه حساسیت در شستشوی بهنگام و مرتب دستها" بهترین راهکارهای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا و مقابله با بیماری کووید ۱۹ هستند.

وی افزود: عمل به این راهکارهای ساده اما موثر می‌بایست دائما و بطور جدی از سوی شهروندان مورد توجه باشد.

۷۵ درصد از جمعیت شش میلیون و ۴۰۰ هزار نفری خراسان رضوی در قالب ۱۲ شهرستان زیر پوشش خدمات دانشگاه علوم پزشکی مشهد هستند. بقیه جمعیت خراسان رضوی در سطح ۱۷ شهرستان این استان توسط پنج دانشگاه علوم پزشکی مستقل "سبزوار، گناباد، تربت‌حیدریه، تربت‌جام و نیشابور" خدمات‌رسانی می‌شوند.

بر اساس آخرین آمار رسمی تاکنون ۱۵۴ هزار و ۴۴۵ نفر در ایران به بیماری کرونا مبتلا شده‌اند. این بیماری تاکنون جان هفت هزار و ۸۷۸ را در کشورمان گرفته است. همچنین تاکنون ۱۲۱ هزار و چهار نفر از مبتلایان به کرونا در ایران بهبود یافته‌اند.

"پاندمی کرونا" تاکنون در سطح جهان شش میلیون و ۳۶۶ هزار و ۱۹۷ نفر را بیمار کرده و جان ۳۷۷ هزار ۴۳۷ نفر را در ۲۱۲ کشور گرفته است. دو میلیون و ۹۰۳ هزار و ۶۰۵ نفر از افراد مبتلا به کرونا در سطح جهان تاکنون درمان شده‌اند.

در این میان آمریکا با یک میلیون و ۸۵۹ هزار و ۳۲۳ بیمار کرونا و همچنین ۱۰۶ هزار و ۹۲۵ مورد فوت ناشی از این بیماری، بیشترین آمار را در میان کشورهای جهان به خود اختصاص داده و پس از آن به ترتیب کشوهای برزیل، روسیه، اسپانیا و انگلیس قرار گرفته‌اند.

بر اساس آخرین آمارهای رسمی، ایران در جدول شمار مبتلایان و قربانیان بیماری جهانگیر کرونا جایگاه یازدهم را در میان کشورهای دنیا دارد.

  • 10
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش