جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
۲۱:۴۲ - ۱۷ خرداد ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۳۰۱۲۵۱
حوزه بهداشت و رفاه

دکتر نوروزی: اوضاع خطرناک‌تر شده زیرا مردم کرونا را جدی نمی‌گیرند/ جهانپور: همچنان در موج اول کرونا هستیم

ویروس کرونا در ایران,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
دکتر نوروزی و سخنگوی وزارت بهداشت در مورد موج جدید شیوع کرونا در کشور هشدار دادند.

یک متخصص بیماری‌های کلیوی با اشاره به اینکه در حال حاضر ویروس کرونا برای مردم عادی شده گفت: کبد، کلیه و قلب از جمله اندامی هستند که در معرض آسیب این ویروس قرار دارند.

به گزارش تسنیم، دکتر محمدرضا نوروزی متخصص بیماری‌های کلیوی در برنامه طبیب با اشاره به اینکه در حال حاضر ویروس کرونا برای مردم عادی شده است، تصریح کرد: اوضاع خطرناک‌تر شده زیرا مردم ویروس را جدی نمی‌گیرند؛ باید در نظر داشته باشیم مهم‌‌ترین راه انتقال این ویروس از مسیر تنفسی است و بهترین وسیله‌ای که انتقال را کاهش می‌دهد ماسک است.

وی ادامه داد: حتی مراجع بین‌المللی اعلام کردند حتی اگر ماسک‌های استاندارد پیدا نمی‌کنید پوشش‌های صورت را در نظر بگیرید چون پرش ویروس از طریق تنفس قابلیت انتقال سریع در یک فاصله‌ای را دارد، من متأسفانه می‌بینم که مردم کم رعایت می‌کنند و ما ممکن است به سمت پیک دوم برویم البته خوشبختانه با وجود تعداد زیاد، شدت علائم را کمتر می‌بینیم.

وی با تأکید بر اینکه یکی از اندام‌هایی که این ویروس می‌تواند بعد از اینکه وارد بدن می‌شود به آن آسیب برساند کلیه است، گفت: کلیه ارگان پر خونی است که ۲۰ درصد خون بدن دائما در آن جریان دارد، بنابراین یکی از اعضایی که ویروس می‌تواند از طریق جریان خون به آن صدمه بزند و وارد آن شود، کلیه است.

نوروزی یادآور شد: بافتی از کلیه که وظیفه تصفیه خون از مواد زائد را برعهده دارد بافت خیلی ظریفی است که زود آسیب می‌بیند؛ حتی برخی از عفونت‌های معمولی مثل گلودردهای معمولی اگر درست درمان نشوند ممکن است باعث آسیب به کلیه شوند، در مورد ویروس کرونا هم بررسی‌های جدید نشان می‌دهد دو، سه ارگان یا ناحیه بدن هستند که در معرض خطرند و این کمی خطرناک‌تر از مشکلات تنفسی است که یکی از آنها کلیه‌ است، چرا که عوارضی همچون، آسیب بافت‌های کلیه یا دفع پروتئین از بدن را به همراه داشته و حتی می‌تواند به سمت نارسایی کلیه پیش برود، کبد و قلب هم از دیگر اندامی هستند که در معرض آسیب این ویروس قرار دارند، لذا باید احتیاط کنیم و با این ویروس موذی شوخی نکنیم.

***

جهانپور: همچنان در موج اول کرونا هستیم

ویروس کرونا در ایران,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

کیانوش جهانپور روز شنبه در گفت‌وگو با ایرنا درباره افزایش تعداد مبتلایان به کووید ۱۹ در هفته اخیر گفت: در فروردین ماه روزانه ۷ تا ۱۰ هزار تست انجام می‌شد که عمده موارد، اخذ نمونه از افراد بستری در بیمارستان‌ها بود. در ابتدای خرداد ماه تا هفته اخیر، افزایش موارد رهگیری تماس نزدیک با مبتلایان را شاهد هستیم. ظاهر اعداد افزایش پیدا کرده، اما این به معنی موج جدید بیماری نیست.

رییس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت اظهار کرد: هیچ کشوری نمی‌تواند ادعا کند که همه موارد ابتلا را شناسایی کرده‌اند. زیرا بخش زیادی از مبتلایان، بدون علامت هستند و شاید هیچ وقت شناسایی نشوند. در ایالات متحده آمریکا گفته می‌شود به ازای هر بیمار قطعی شناسایی شده، ۴۰ مورد شناسایی نشده وجود دارد.

وی ادامه داد: آمار قطعی شامل موارد شناسایی شده قطعی بر اساس تست‌های انجام شده است. وقتی تعداد تست‌ها در خرداد ماه افزایش یافته، تعداد بیشتری هم شناسایی می‌شود. اینکه در مقطع رهگیری تماس نزدیک، تعداد بیشتری شناسایی شود، به معنی شیوع بیشتر نسبت به فروردین ماه نیست.

تغییر در الگوی ابتلا به ویروس کرونا

جهانپور در پاسخ به سوالی درباره تغییر رفتار ویروس کرونا اظهار کرد: الگوی ابتلا به ویروس کرونا تغییر چندانی نداشته و شواهدی در این زمینه نداریم. استان‌هایی که دیرتر درگیر این اپیدمی شدند هم رفتار مشابه استان‌هایی دارند که زودتر به این ویروس مبتلا شدند. تفاوت در مرحله شروع اپیدمی و اوج است.

وی ادامه داد: ۱۵ تا ۲۱ استان مدت‌هاست از مرحله اپیدمی خارج شده و در حال حاضر استان‌هایی مثل خوزستان در مرحله اپیدمی است. در استان‌هایی مثل هرمزگان و جنوب کرمان و جنوب سیستان و بلوچستان و کرمانشاه در وضعیت هشدار هستیم.

تاثیر بازگشایی‌ها در افزایش ابتلا

سخنگوی ستاد مقابله با کرونا وزارت بهداشت در پاسخ به این سوال که بازگشایی‌ها و طرح ترافیک چه تاثیری در افزایش ابتلا خواهد داشت، گفت: با توجه به طولانی شدن روند طغیان این بیماری در کشورهای مختلف، بازگشایی‌ها گریز ناپذیر است. رعایت نکات بهداشت فردی مثل شست‌وشوی دست‌ها با آب و صابون و فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک و رعایت پروتکل‌های بهداشتی بهترین اقدام است. هیچ کشوری قادر نیست که برای ماه‌ها موضوع در خانه ماندن و محدودیت‌های شدید را دنبال کند. ما هم مانند سایر کشورها وارد مرحله بازگشایی‌ها شده‌ایم.

وی درباره سفرها در روزهای اخیر بیان کرد: مبتلایان جدید در شهرهای مختلف متفاوت هستند و اگر افراد در منزل بمانند، مواجهه با ویروس کمتر است. وقتی افراد تردد و سفر داشته باشند، خطر ابتلا به ویروس کرونا افزایش پیدا می‌کند.

  • 20
  • 7
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش