شنبه ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۲:۵۵ - ۰۸ تير ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۴۰۰۵۲۱
حوزه بهداشت و رفاه

وزارت بهداشت:

موج دوم شیوع ویروس کرونا قطعی است / نمی‌دانیم در فصل سرد چه اتفاقی می‌افتد

وزارت بهداشت,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه ما در موج سنگین بیماری به سر می‌بریم، گفت: نمی‌دانیم در فصل سرما چه اتفاقی می‌افتد و قابل پیش‌بینی نیست که کرونا با بیماری مانند آنفلوآنزا همزمان شود و چه اتفاقات غیرقابل پیش‌بینی رخ می‌دهد، این موارد از نگرانی‌های وزارت بهداشت است.

به گزارش ایسنا، محمدمهدی گویا در جلسه کارگروه ارزیابی فرصت‌های مدیریت کرونا اظهار کرد: ما با یک ویروس کاملا جدید مواجه هستیم که شخصیت آن به لحاظ عملکردی با شخصیت سایر ویروس‌های هم‌خانواده خود کاملا متفاوت است. این ویروس ویژگی‌هایی از خود نشان داده که تا به حال هم‌خانواده‌های آن مشاهده نشده بود و پیچیدگی‌هایی دارد که تا به حال بشر با آن مواجه نشده بود.

وی ادامه داد: این ویروس هر آن در حال تغییر است و برخی موارد که اعلام شده بود در جلوگیری از شیوع آن موثر است، ممکن است در آینده مشخص شود که تاثیری ندارد. برای مثال روزی گفته می‌شد که این بیماری تنها دستگاه تنفسی را درگیر می‌کند، اما امروز مشخص شده که همه دستگاه‌های بدن را می‌تواند درگیر کند. بی‌تردید اگر بگوییم این ویروس روز به روز پیچیده‌تر می‌شود اغراق نکرده‌ایم.

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در خصوص راه انتقال کرونا ویروس از طریق تنفس اظهار کرد: بیماری که از راه تنفس انتقال پیدا می‌کند. درمان آن بدون واکسن در کوتاه مدت بسیار دشوار است. این ویروس قدرت سرایت بسیار بالایی دارد. برای مثال اگر امشب ۱۵۰ نفر در مراسم عروسی شرکت می‌کنند سه روز بعد ۱۲۰ نفر به این بیماری مبتلا می‌شوند که نشان از قدرت بالای آن است. در ابتدا تصور می‌کردند قدرت و شدت بیماری‌زایی این ویروس کم است، اما امروز به این نتیجه رسیده‌اند شدت بیماری‌زایی بسیار بالایی دارد.

گویا ادامه داد: در حال حاضر بیماری در بیش از ۹۰ درصد موارد در ابتدا کم‌علامت و خفیف است و اگر بیمار به بیمارستان مراجعه نکند و دارو هم دریافت نکند، ممکن است خود به خود بهبود پیدا کند. اما اگر دستگاه تنفسی به صورت شدید در بیماری گرفتار شود بیمار باید با شرایط خاص تحت درمان قرار گیرد و شکل بدتر این‌که علاوه بر دستگاه تنفسی دستگاه‌های دیگر بدن نیز گرفتار شوند.

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت تاکید کرد: در دنیا سه سیاست برای مقابله با این بیماری در پیش گرفته شد، نخست سیاست مهار بود که در ابتدا در کشور چین به همراه سنگاپور و چند کشور دیگر به کار گرفته شد. این سیاست شاید با امکانات و تجهیزات پیشرفته در کوتاه مدت قابل اجرا باشد.

وی در تشریح سیاست دوم اظهار کرد: سیاست سرکوب یکی دیگر از سیاست‌ها بود که با برنامه‌ریزی بهتر در درازمدت دستاوردها و اطمینان بیشتری دارد. در این سیاست چهار استراتژی وجود دارد، نخست آنکه مردم کمتر مبتلا شوند و این کار از طریق اعمال محدودیت‌ها انجام می‌شود، دوم مردم کمتر پایشان به بیمارستان برسد، سوم اگر به بیمارستان مراجعه کردند کمتر به بخش‌های ویژه بروند و در نهایت این‌که مردم کمتر فوت شوند. ما در مرحله‌ اول سیاست کاملا دفاعی داشتیم، اما بعد از تعطیلات سیاست دوم یعنی سیاست سرکوب اجرایی شد.

گویا ادامه داد: در مرحله‌ی دوم به جای این‌که شناسایی بیماران با مراجعه به بیمارستان انجام شود ما به خانه‌های مردم مراجعه کردیم و افراد مبتلا را شناسایی کردیم.

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت تاکید کرد: امروز ۱۰ برابر بیش از آنچه که در بیمارستان‌ها شناسایی می‌کنیم، خارج از بیمارستان شناسایی می‌شوند؛ به شکلی که در برخی استان‌ها بیش از ۱۰ برابر شناسایی بیماران به صورت سرپایی انجام می‌شود که همین موضوع یکی از رمزهای موفقیت وزارت بهداشت بوده است.

وی ادامه داد: برخی کشورها سیاست سومی در پیش گرفتند که سیاست تخفیف است که همه به بیماری مبتلا می‌شوند و به نوعی ایمنی جمعی ایجاد می‌شود. در حال حاضر در کشور ما تجربه پزشکان افزایش پیدا کرده به شکلی که ما مرگ و میرمان کمتر از کشورهای پیشرفته‌ای بود که همین سیاست ما را در پیش گرفته بودند. روزی که برنامه را آغاز کردیم سه آزمایشگاه تشخیصی داشتیم، اما امروز بیش از یکصد آزمایشگاه در سراسر کشور داریم. یکی از دلایل افزایش موارد ابتلا نیز افزایش تعداد بیشتر آزمایش‌ها و تشخیص بوده است. امکانات بیمارستانی و مراقبت‌های ویژه ما چندین برابر روزهای نخستین بیماری شده است.

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت تاکید کرد: ما در موج سنگین بیماری به سر می‌بریم و باید طوری مدیریت کنیم که مردم کمتر به بیمارستان‌ها، بخش‌های مراقبت ویژه بروند و تعداد فوتی‌ها کاهش پیدا کند. البته این مدیریت سخت و پیچیده است. این در حالی است که هنوز درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد.

وی ادامه داد: نه این‌که فکر کنیم خیلی عالی هستیم، قطعا ایراد داریم،‌ اما نگرانی‌ها از این است که هنوز واکسنی برای این بیماری پیدا نشده، داروی قطعی درمان ندارد و بی‌تردید ما با موج بعدی بیماری روبه‌رو خواهیم شد. از سوی دیگر نمی‌دانیم در فصل سرما چه اتفاقی می‌افتد. قابل پیش‌بینی نیست که کرونا با بیماری مانند آنفلوآنزا همزمان شود و چه اتفاقات غیرقابل پیش‌بینی رخ می‌دهد که همگی آنها از نگرانی‌های وزارت بهداشت است. اما از سوی دیگر امروز نیروی انسانی با تجربه‌تر و امکانات و تجهیزات خیلی بهتری داریم.

گویا تصریح کرد: مدیران استانی باید یک دست و همراه شوند تا در جهت مدیریت این بیماری گام برداریم.

رییس کارگروه ارزیابی فرصت‌های مدیریت کرونا تاکید کرد:موج دوم شیوع ویروس کرونا قطعی است

رییس کارگروه ارزیابی فرصت‌های مدیریت کرونا موج دوم شیوع کرونا را قطعی خواند.

علی آقا محمدی در پایان جلسه کارگروه ارزیابی فرصت‌های مدیریت کرونا در جمع خبرنگاران گفت: دهمین جلسه این کارگروه امروز تشکیل شد که هدف از آن استفاده از فرصت‌های موجود در موضوع شیوع کروناست. برهمین اساس مقرر شد پنجره واحدی به منظور اطلاع‌رسانی در حوزه این بیماری و پیشرفت‌هایی که در حوزه تحقیقات واکسن آن داشته‌ایم ایجاد شود.

وی ادامه داد: شش استراتژی برای دستیابی به واکسن این بیماری وجود دارد که در هر یک، شرکت‌هایی فعالیت‌ می‌کنند لذا باید این شرکت‌ها با مقررات رگولاتوری، سازمان غذا و دارو، موضوعات سرمایه‌ گذاری و هماهنگی با دستگاه‌های دیگر آشنا شوند که از طریق این پنجره واحد این اقدام انجام خواهد شد. همچنین این پنجره واحد علاوه بر اطلاع‌ رسانی کمک خواهد کرد تحقیقات این حوزه به صورت مشخص اطلاع‌ رسانی شود و حامیان آن نیز مشخص شوند. ارتباط و هماهنگی با کشورهای منطقه در این حوزه نیز از همین طریق محقق خواهد شد.

رییس کارگروه ارزیابی فرصت‌های مدیریت کرونا ادامه داد: این پنجره واحد با مسئولیت معاونت علمی ریاست جمهوری و همکاری سازمان غذا و دارو، بانک‌هایی که می‌خواهند مسئولیت اجتماعی خود را ایفا کنند، رسانه‌ها و ... تشکیل خواهد شد. قطعا با تشکیل این پنجره واحد مسائل سریع‌تر دنبال می‌شود تا ما جزو کشورهایی باشیم که سریع‌تر به نتیجه برسیم.

آقامحمدی در ادامه با تاکید بر این‌که موج دوم شیوع این بیماری قطعی است، ادامه داد: ما در حال حاضر در مرحله‌ی پایانی موج اول هستیم و استان‌هایی که موج شیوع این بیماری در آنها بیشتر انجام شده، امروز شاهد افزایش ابتلا هستند. لذا باید علاوه بر داشتن امید، احتیاط و رعایت پروتکل‌های بهداشتی را در دستور کار قرار دهیم، قطعا باید استفاده از ماسک به عنوان یک واجب شرعی و انسانی برای مردم قلمداد شود. این بیماری تنها دستگاه تنفسی را درگیر نمی‌کند. امروز افرادی وجود دارند که دستگاه ایمنی، قلب و مغز آنها درگیر شده لذا احتیاط بسیار مهم است و باید به آزمایش‌های وزارت بهداشت توجه و اطمینان داشته باشیم.

  • 15
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش