جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۲:۵۸ - ۱۱ مرداد ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۵۰۰۶۳۳
حوزه بهداشت و رفاه

پیش خرید ۱۰۰ میلیون واکسن کروناویروس دیگر توسط آمریکا

آمریکا: واکسن کرونا در اوایل سال آینده میلادی آماده می‌شود/ دلخوش به واکسن روسی نباشید

واکسن کرونا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
دکتر آنتونی فائوچی، مدیر انستیتو ملی آلرژی و بیماری های عفونی ایالات متحده آمریکا در جمع قانونگذاران با ابراز اطمینان از اینکه واکسن ویروس کرونا (corona) در اوایل سال آتی میلادی آماده باشد، خاطرنشان کرد ۲۵۰ هزار آمریکایی فعلا داوطلب شرکت در آزمایش های بالینی هستند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، همراهان دکتر فائوچی که جمعه در جلسه مجلس نمایندگان حاضر شدند، اذعان کردند که کشورشان همچنان نمی‌تواند که نتایج تمام آزمایش‌های کووید-۱۹ را ظرف دو یا سه روز ارائه دهد. آنها همچنین از آمریکایی‌ها خواستند تا پیشگیری‌ اولیه شامل پوشیدن ماسک، اجتناب از حضور در اماکن شلوغ و شستشوی دست‌هایشان را انجام دهند.

در ادامه صحبت‌ها، دکتر فائوچی گفت: به طرز محتاطانه‌ای خوش‌بین هستم که ما تا آخر امسال که وارد ۲۰۲۱ می‌شویم، به واکسن دست یابیم. فکر نکنم این رویا باشد... باور دارم که این یک واقعیت است و نشان خواهیم داد که واقعیت است.

این کارشناس ارشد بیماری‌های عفونی و عضو کارگروه مقابله با کروناویروس در ایالات متحده افزود: نباید در حال حاضر به دنبال واکسیناسیون سراسری جمعی بود. فهرست اولویت‌ها بر اساس توصیه‌های مشاوران وجود دارد. در صدر این فهرست، کارکنانی مثل پرسنل درمانی یا گروه‌های پرخطر مردمی مثل سالخوردگان دارای بیماری‌های پیش زمینه‌ای قرار دارند. اما در نهایت، ظرف مدت زمانی معقولی، هر آمریکایی که نیاز به واکسن داشته باشد، می‌تواند آن را در ۲۰۲۱ دریافت کند.

آنتونی فائوچی همچنین در خصوص ایمنی واکسن‌های کووید-۱۹ که ساخته چین و روسیه باشند، ابراز نگرانی کرد.  

شرکت‌های چینی بسیاری در صف رقابت تولید واکسن هستند و روسیه هم ابراز امیدواری می‌کند که اولین تولیدکننده واکسن برای عموم باشد و تاریخ هدف آنها سپتامبر امسال تعیین شده است. فائوچی در پاسخ به اینکه اگر واکسن‌های چینی و روسی اول تولید شوند آیا آمریکا می‌تواند از آنها استفاده کند، گفت این امر بعید است.  

او گفت: امیدوارم چینی‌ها و روس‌ها این واکسن‌ها را پیش از توزیع برای هر کسی واقعا آزمایش کنند. ادعاهایی مبنی بر اینکه واکسن‌هایی پیش از آزمایش، آماده توزیع است، به اعتقاد من در بهترین حالت، مشکل‌آفرین است. ما سریع پیش می‌رویم. گمان نمی‌کنم زودتر از ما واکسنی تولید شود که ما بخواهیم به دیگر کشورها برای دریافت واکسن‌هایشان متکی باشیم.

--------------

پیش خرید ۱۰۰ میلیون واکسن کروناویروس دیگر توسط آمریکا
دولت ایالات متحده توافق کرده است تا مبلغ ۲.۱ میلیارد دلار برای پیش خرید ۱۰۰ میلیون دوز از واکسن کروناویروس جدید به دو شرکت دارویی بپردازد.

به گزارش ایسنا و به نقل از CNBC، دولت آمریکا برای تهیه و تحویل ۱۰۰ میلیون دوز از واکسن احتمالی کروناویروس به شرکت های دارویی "سانوفی"(Sanofi) و "گلکسو اسمیت کلاین"(GlaxoSmithKline) که به اختصار GSK نامیده می شود، تا ۲.۱ میلیارد دلار پرداخت می کند.

این شرکت ها گفته اند که بیش از ۷۵۰ میلیون دلار از مبلغی که دولت آمریکا به آنها پرداخت می کند، برای حمایت از توسعه بیشتر واکسن کروناویروس از جمله کارآزمایی های بالینی مورد استفاده قرار می گیرد و مابقی برای ساخت و تحویل ۱۰۰ میلیون دوز استفاده خواهد شد. همچنین ایالات متحده آمریکا می تواند ۵۰۰ میلیون دوز دیگر نیز سفارش دهد.

این خبر کمتر از دو هفته پس از اعلام دولت آمریکا مبنی بر پرداخت ۱.۹۵ میلیارد دلار برای تولید ۱۰۰ میلیون دوز واکسن کروناویروس توسط شرکت های Pfizer و BioNTech اعلام شده است.

"توماس تریومف" معاون اجرایی و رئیس بخش واکسن شرکت سانوفی گفت: نیاز جهانی به واکسن برای کمک به جلوگیری از بیماری کووید-۱۹ بسیار زیاد است و هیچ واکسن یا شرکتی به تنهایی قادر به پاسخگویی به تقاضای جهانی نیست.

وی افزود: از ابتدای شیوع این بیماری همه گیر، "سانوفی" از تخصص و منابع علمی عمیق خود برای کمک به رفع این بحران با همکاری وزارت بهداشت، درمان و خدمات انسانی ایالات متحده برای باز کردن یک مسیر سریع به سمت توسعه واکسن و تولید در مقیاس وسیع، بهره برداری کرده است.

--------------

دلخوش به واکسن روسی نباشید

این روزها در جهان بیش از ۱۴۰مرکز تحقیقاتی در حال تلاش برای ساخت واکسن ویروس کرونا هستند اما در میان آنها کشور روسیه اعلام کرده که ممکن است زودتر از زمان مورد انتظار بتواند به واکسن دست یابد.

واکسن کرونا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

صبح نو نوشت: این روزها در جهان بیش از ۱۴۰ مرکز تحقیقاتی در حال تلاش برای ساخت واکسن ویروس کرونا هستند اما در میان آنها کشور روسیه اعلام کرده که ممکن است زودتر از زمان مورد انتظار بتواند به واکسن موردنظر برای مقابله با کرونا دست یابد و احتمال دارد این واکسن به زودی تولید انبوه شود. ساخت واکسن کرونا در روسیه از ماه تیر بر سر زبان‌ها افتاد و حرف و حدیث‌های زیادی هم به دنبال خود داشت؛ از بلوف‌زنی روسیه تا سرقت اطلاعاتی کشور انگلستان توسط هکرهای روس. به هر حال روسیه ادعا دارد که آزمایشات بالینی موفق بوده و واکسن به تولید نهایی و انبوه‌سازی نزدیک است؛ اما «مینو محرز» متخصص بیماری‌های عفونی و عضو کمیته علمی مبارزه با کرونا، ادعای روس‌ها را درباره ساخت واکسن رد کرده و می‌گوید: هنوز هیچ واکسنی تاییدیه مراجع بین‌المللی را نگرفته است.

اوایل تیر بود که روسیه از ساخت واکسن کرونا در این کشور خبر داد و بلافاصله بعد از آن آزمایشات بالینی شروع شد. پس از آزمایش این واکسن روی گروهی از داوطلبان و نتایج موفقیت‌آمیز واکسن، گروه دوم داوطلبان نیز دوز مشخصی از این واکسن را دریافت کردند و نتایج نهایی نشان داد که هر دو گروه با جنسیت متفاوت و در سنین مختلف، در برابر ویروس کرونا، ایمنی پیدا کرده‌اند. به گفته وی، گروه اول داوطلبان روز چهارشنبه، ۲۵ تیر با سلامتی و ایمنی کامل در برابر کرونا بیمارستان وزارت دفاع را ترک کردند و گروه دوم نیز ۳۰ تیرماه جاری مرخص شدند. آنجا بود که «دیمیتری پسکوف» سخنگوی ریاست‌جمهوری روسیه با قاطعیت اعلام کرد روسیه از جمله کشورهایی است که به تولید نهایی و انبوه واکسن کرونا بسیار نزدیک شده است.

بعد از آن، مقامات روسی اعلام کردند واکسن موجود پس از تحقیقات فشرده و آزمایش بالینی روی انسان، توانسته است ایمنی در برابر ویروس کرونا را به اثبات برساند. این آزمایش‌ها توسط وزارت دفاع روسیه، مرکز تحقیقات همه‌گیرشناسی و میکروب‌شناسی گامالیا و دانشگاه سیچنووای مسکو در بیمارستان نظامی پایتخت این کشور انجام گرفته است.

۲۵ مرداد، زمان ارائه واکسن به روس‌ها

این روزها روس‌ها خبرهای امیدوارکننده‌ای در جهان منتشر می‌کنند اما هنوز معلوم نیست می‌توان به این اخبار دلخوش بود یا نه؟ نخست‌وزیر روسیه به تازگی اعلام کرد است: «چهار واکسن کرونای ساخت روسیه تأثیرات مصونیت‌بخشی خود را نشان داده‌اند.» خبرگزاری دولتی ریانووستی نیز اعلام کرده است: «واکسن کرونا روز ۱۵ اوت (۲۵ مرداد) در دسترس مردم روسیه خواهد بود.» این خبرگزاری به نقل از یک مقام روس و بدون اشاره به نام و مقام وی نوشته است: «انتظار می‌رود واکسن کرونا که مرکز گامالیای مسکو (وابسته به وزارت بهداشت روسیه) ساخته است روزهای ۱۲-۱۰ اوت (۲۲-۲۰ مرداد) ثبت شود.» به گفته این مقام روس، در زمان حاضر واکسن کرونا به مرکز پژوهش‌های کارشناسی تحویل شده است و در صورتی که مطابق برنامه پیش برود، وزارت بهداشت روسیه مدرک ثبت می‌دهد و پس از آن مدارک برای کسب مجوز به سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان روسیه تحویل خواهد شد و با این مجوز، واکسن در دسترس مردم خواهد بود. گفتنی است طبق گفته شعبه آکادمی علوم روسیه در سیبری، آزمایشگاه قصد دارد هم ویروس را مورد مطالعه قرار دهد و هم اینکه چرا برخی افراد از نظر ژنتیکی برای دریافت آن مستعدتر هستند. همچنین مطالعات عوارض بعد از واکسیناسیون را نیز پیش‌بینی خواهند کرد. هنوز معلوم نیست واکسن ساخت روسیه به تأیید مراجع بین‌المللی خواهد رسید یا نه اما «ملیتا وینوویچ» نماینده سازمان بهداشت جهانی در روسیه اعلام کرد که این سازمان از اطلاعات منتشره در عرصه جهانی درباره نتیجه آزمایشات به روی واکسن‌های روسی استقبال می‌کند.

دستبرد به تحقیقات کرونا در غرب

زمزمه‌هایی مبنی بر دزدی اطلاعات روسیه از کشورهای دیگر وجود دارد. مقام‌های امنیت مجازی در بریتانیا گفته‌اند که هکرهای روسی در تلاش هستند به تحقیقات علمی مرتبط با ویروس کرونا در غرب دسترس پیدا کنند. گفته می‌شود که دستگاه امنیتی روسیه پشت این تلاش قرار دارد. آقای دیمیتریو، رئیس بنیاد روسی سرمایه‌گذاری‌های تحقیقی در پاسخ به سوالی درباره اتهام‌زنی کشورهای غربی علیه مسکو در ارتباط با عملیات سایبری و هکری برای سرقت اطلاعات ساخت واکسن از انگلیس، کانادا و آمریکا گفت: ما بسیار از شنیدن این خبر متعجب شدیم، چون این اتهام زمانی مطرح شد که ما از توسعه و پیشرفت تحقیقات مان در زمینه تولید واکسن کرونا خبر دادیم.

واکسن روسی تأیید مراجع بین‌الملل را ندارد

شاید با خواندن این گزارش هنوز متوجه نشده باشید که آیا باید به واکسن تولیدشده توسط روس‌ها امیدوار باشیم یا نه، هر چند ساخت این واکسن سر و صدای زیادی کرده و به گفته مقامات روسیه آزمایشات بالینی را هم پشت سر گذاشته است؛ اما به گفته خانم دکتر «مینو محرز» متخصص بیماری‌های عفونی و عضو کمیته علمی مبارزه با کرونا، روس‌ها در زمینه ساخت واکسن هنوز موفق نشده‌اند و این یک نمایش است. او به «صبح‌نو» می‌گوید: «متاسفانه محصولاتی که روسیه به عنوان واکسن کرونا تولید کرده، هنوز مورد تأیید مراجع بین‌المللی قرار نگرفته است.» محرز با بیان اینکه برای قبول موفقیت یک واکسن باید یکی از سه مرکز معتبر جهان آن را تأیید کند، می‌گوید: «سازمان بهداشت جهانی یا سازمان غذا و داروی آمریکا یا اتحادیه اروپا باید واکسن ساخت روسیه را تأیید کنند که تا به حال این اتفاق نیفتاده است.» او ادامه می‌دهد: «تمام جهان از جمله ایران برای ساخت واکسن کرونا در تلاش هستند اما اینکه روسیه ادعا بر موفقیت می‌کند جای سوال دارد و باید بپرسیم این کشور تأیید کدام سازمان بهداشت بین‌المللی را گرفته است.» محرز می‌گوید: «آنطور که من پیش‌بینی می‌کنم و تحقیقات جهانی نشان می‌دهد هیچ واکسنی تا اواخر سال ۲۰۲۰ به بازار نمی‌آید. به گفته او امکان ندارد ایران از واکسن ساخت روسیه استفاده کند چراکه ایمن‌بودنش اثبات نشده است. محرز می‌گوید: «حتی برای تهیه واکسن آنفلوآنزا هم تا تأیید سازمان بهداشت جهانی را نداشتیم، آن را به کشور وارد نکردیم.» این متخصص بیماری‌های عفونی و عضو کمیته علمی مبارزه با کرونا می‌گوید: «به نظر من کشورهای دیگری هستند که در تولید واکسن کرونا از روسیه بسیار جلوتر هستند و هنوز در مراحل آزمایش به سر می‌برند. ساخت واکسن نهایی کرونا در روسیه یک ادعا بیشتر نیست.»

اگرچه انتشار خبر مربوط به تولید واکسن کرونا و عرضه آن به بازار در ظاهر خبر دلگرم‌کننده‌ای است اما اگر این خبر واقعیت هم داشته باشد، باید به این امر توجه کرد که در شرایط فعلی بهترین ابزار برای مقابله با ویروس منحوس کرونا رعایت پروتکل‌های بهداشتی و دستورالعمل‌های کاربردی و سهل چون استفاده از ماسک، شستن دست‌ها و نیز رعایت فاصله اجتماعی است.

  • 14
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش