پنجشنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۴
۱۶:۵۷ - ۲۵ شهریور ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۶۰۱۶۰۸
حوزه بهداشت و رفاه

حداکثر فاصله‌گذاری بین نمازگزاران در نماز جمعه رعایت شود

شورای سیاست گذاری ائمه جمعه: بعد از محرم و بازگشایی مدارس، تعطیلی نماز جمعه توجیه ندارد!/ وزیر بهداشت: شاهد خیز بیماری در بسیاری از استان‌ها هستیم

کرونا و نماز جمعه,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه، گفت: با توجه به ویژگی‌های مصلی و سقف بسیار مرتفع و گردش هوا به نظر می‌رسد آمادگی برای برگزاری نماز جمعه وجود دارد، گفت: در حال حاضر از نظر ما شرایط برای برگزاری نماز جمعه فراهم است. هرچند که تصمیم ستاد برای ما حجت شرعی است.

به گزارش ایلنا، حجت الاسلام محمدجواد حاج علی اکبری در نشست با وزیر بهداشت گفت: خدا را شاکریم که با لطفش و با مجاهدت‌های افراد حوزه سلامت افتخارات زیادی در حوزه مقابله با کرونا نصیب جمهوری اسلامی ایران شده است. از ویژگی‌های مسیر طی شده در مبارزه با کرونا این بود که دو مناسبت بسیار حساس را طی کردیم که در هر دو نیز توانستیم به الگوهای تازه‌ای دست پیدا کنیم.

وی افزود: هم در ماه مبارک رمضان و هم در مراسم محرم این اتفاق افتاد. واقعا حوزه دین و مجموعه‌های دینی از جهت نظم و انضباط و برگزاری مراسم، به صورت متفاوت حاضر شدند و با عنایت پروردگار و همت مومنان با کمترین دغدغه‌ها  مراسم ها برگزار شد. در حال حاضر به لطف خداوند شرایطی داریم که مشاهده می‌شود حوزه دین و رفتارهای مومنان پیشگام است و به نوعی الگو و نمونه محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: در ابتدای جریان کرونا وقتی می‌خواستیم تصمیم بگیریم که نماز جمعه برگزار نشود، خیلی سخت گذشت. به هر حال ۴۰ سال بدون وقفه نماز جمعه داشتیم و در بین برنامه‌ها و مناسک، نماز جمعه از جهت برکات و تاکید شرعی‌اش بی‌نظیر است و از نظر اهمیت به مثابه حج است. نمازهای جمعه یکی از برکات و ارکان نظام اسلامی است. به هر حال تصمیم گیری برای این‌که مدتی نماز جمعه برگزار نشود، تصمیم سختی بود.

حاج علی اکبری با بیان اینکه در این مسیر طی شده نیز همواره در انجام این وظیفه شرعی از عنایت کامل رهبر انقلاب اسلامی برخوردار بودیم، گفت: به طوری که مقام معظم رهبری بار سنگینی که در هفته‌های ابتدایی ایجاد شده بود را از دوش همه برداشتند و در مسیر هم به همین صورت بود.

وی افزود: در حال حاضر روال مشخصی برای برگزاری نمازهای جماعت وجود دارد و طبق قاعده‌ای که ستاد کرونا اعلام کرده، با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و نظارت‌ها، برگزار می‌شوند. در حوزه مساجد و برگزاری نمازهای جماعت در حال حاضر مشکلی وجود ندارد. نماز جماعت در مساجد با رعایت حداکثری دستورالعمل‌های بهداشتی به صورت منظم برپا می‌شود و نظارت‌ها نیز به خوبی صورت می‌گیرد. در مورد نماز جمعه وضعیت متفاوت است.  امیدواریم بتوانیم تصمیمات مناسبی در این زمینه داشته باشیم.

حاج علی اکبری با بیان اینکه به نظر می رسد که کمترین ریسک و مخاطره را در نماز جمعه داریم، گفت: نماز جمعه کاملا قابل کنترل است. در حال حاضر بعد از محرم و بازگشایی مدارس و دانشگاه ها، توجیهی برای عدم برگزاری نماز جمعه وجود ندارد. در عین حال بی انضباطی هم تاکنون وجود نداشته است. مردم هم خودشان بسیار رعایت می کنند. شرایط فعلی اقتضا می کند که با دستور ستاد ملی کرونا که نماز جمعه را برگزار کنیم و اکنون وقت این است که وضعیت قرمز و سفید شهرها برای نماز جمعه برداریم. اکنون در اکثر کشور در شهرهای کوچک نماز جمعه برگزار می شود، اما در شهرهای بزرگ وجود ندارد. برای تهران پیش از این یک کمیته تشکیل شده و تمام جوانب کار را سنجیده اند و تا نزدیکی برگزاری نماز جمعه هم رفتیم، اما ملاحظاتی مطرح و وضعیت تهران بد شد که ناچار شدیم و مجددا اعلام تعطیلی کردیم.

وی تاکید کرد: حتی در مصلی با ویژگی هایی که مصلی دارد؛ یعنی سقف بسیار مرتفع و امکان گردش هوا و کنترل ورودی ها، به نظر می رسد که کاملا آماده است. در حال حاضر از نظر ما شرایط فراهم است. هرچند که تصمیم ستاد برای ما حجت شرعی است. عرض ما این است که نهاد و ستادهای نماز جمعه در کشور آمادگی کامل دارند که با رعایت موازین مورد نظر ستاد کرونا، نماز جمعه را داشته باشیم.

وزیر بهداشت:حداکثر فاصله‌گذاری بین نمازگزاران در نماز جمعه رعایت شود

 وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: باید اصل را بر این بگذاریم که کل کشور در شرایط قرمز کرونا است و حداکثر فاصله بین نمازگزاران رعایت شود تا بتوانیم مراسم عبادی سیاسی نماز جمعه را برگزار کنیم.

کرونا و نماز جمعه,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

به گزارش ایرنا، سعید نمکی روز سه شنبه در نشست با حجت الاسلام والمسلمین محمد جواد حاج علی اکبری رییس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه افزود: اگر در شهری مدرسه باز شده و پروتکل سختگیرانه اعمال می‌شود، باید پروتکل سختگیرانه تعریف شده و همه کشور را در شرایط قرمز کرونا در نظر بگیریم.

وی ادامه داد: در حال رفتن به سمت فصل سرما هستیم و فضای باز ممکن است در برخی استان‌ها ممکن نباشد و راهی جز استفاده از فضای بسته و مسقف نداریم و باید برای این موضوع هم پروتکلی تهیه شود.

شاهد خیز بیماری در بسیاری از استان‌ها هستیم

نمکی بیان کرد: گاهی شرمسار همکارانم می‌شویم که به دلیل عدم رعایت گروه اندکی، اکثریت افراد جامعه به زحمت می‌افتند. امسال یکی از کم نظیرترین مراسم محرم را برگزار کردیم، اما گروهی با وجود تمنای ما، به سفر رفتند و حالا در بسیاری از استان‌ها خیز جدید بیماری را شاهد هستیم. بروز خیز جدید بیماری کرونا در کشور باعث ایجاد زحمت می‌شود.

وی ادامه داد: یکی از سخت‌ترین روزهای زندگی من این بود که باید تصمیم می‌گرفتیم که مسجد، نماز جمعه یا اماکن متبرکه را تعطیل می‌کردیم. من از کودکی پذیرفته بودم که هم متولی مسجد محل باشم و هم تحصیل کنم. در سوز کویر با دوچرخه می‌رفتم که بخاری نفتی مسجد را روشن کنم تا مسجد هنگام نماز گرم باشد. از کودکی عشق و علاقه پدر و مادرم را برای زیارت امام رضا (ع) مشاهده کرده بودم. حالا باید راه را برای زیارت عشاق اهل بیت می‌بستیم و این خیلی دشوار بود. این دشواری به علت توجیه افکار عمومی و برخی مقاومت‌ها وجود داشت. مقام معظم رهبری با خردمندی به ما در این مسیر کمک کردند. ملت ایران و آینده این سرزمین مدیون این خردمندی هستند.

دنیا در حال شطرنج بازی کردن با کروناست

وزیر بهداشت اظهار کرد: ویروس کرونا بسیار عجیب است. این ویروس جدید، کار زیادی دست خلقت و طبیعت داده و با هیچ کدام از اجدادش شباهت ندارد. دنیا در حال شطرنج بازی کردن با ویروس کروناست. نه من و نه دبیرکل سازمان جهانی بهداشت نمی‌دانیم که یک ماه یا شش ماه یا یک سال دیگر با این ویروس چطور باید رفتار کنیم. در نتیجه برنامه ریزی‌های ما در کوتاه مدت و میان مدت باید انعطاف پذیر باشد.

وی افزود: ویروس کرونا بسیار پیچیده و متغیر است و هیچکس در دنیا نمی‌تواند ادعا کند این ویروس را خوب شناخته و واکسن موثری برای آن تهیه کرده یا داروی بسیار موثری را ساخته یا می‌داند که انتهای این راه کجاست. تنها نتیجه قطعی درباره ویروس کرونا این است که هرچقدر فاصله گذاری‌ها را رعایت کنیم، از گزند ویروس کرونا در امان خواهیم بود. همه جهان متوجه شده‌اند که به هر نسبتی این موارد را رعایت نکنیم، به شکل صعودی آسیب می‌بینیم.

نمکی گفت: دین و فرهنگ یکی از سپرهای مهم و موثر برای جلوگیری از امراض روحی و جسمی است و نباید از سرمایه دین و اعتقاد در نظام سلامت بی بهره باشیم. زیرا یکی از آشفتگی‌های جوامع، آشفتگی‌های روحی و روانی است.

مقابله با کرونا در اوج تحریم‌ها

وزیر بهداشت بیان کرد: دشمنانی داریم که در عین خشونت، همه امکانات خود را به کار گرفته‌اند تا از ما یک مجموعه بی خرد نشان بدهند. دنیا نشسته تا ببیند نظام جمهوری اسلامی ایران در اوج تحریم‌ها با این پدیده کرونا چه خواهد کرد. در اوج تحریم‌ها فکر می‌کردند که بیماران ما پشت در بیمارستان‌ها خواهند ماند. دشمنان همه راه‌ها را بر ما بسته‌اند.

علیرضا رییسی معاون بهداشت وزارت بهداشت نیز در این نشست گفت: برگزاری نماز جمعه رتبه اول کشور را در رعایت پروتکل‌های بهداشتی را دارد و حتی تاکنون یک گزارش مبنی بر برگزاری مراسم نماز جمعه با مشکل نداشتیم.

  • 19
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش