پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۲:۴۹ - ۰۵ آذر ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۹۰۰۲۴۱
حوزه بهداشت و رفاه

زالی: تغییر شگرفی در مرگ و میر و بستری‌ها نداشتیم/ ابتلای ۱۵ درصد کارمندان دولت به کرونا

امار ابتلای کارمندان به کرونا
فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران گفت: بررسی‌های میدانی حاکی از آن است که متاسفانه شکستن و نقض قرنطینه توسط افرادی که نتیجه آزمایش پی سی آر آنها مثبت است، همچنان در تهران ادامه دارد.

دکتر علیرضا زالی روز چهارشنبه در حاشیه انعقاد تفاهم نامه بین ستاد کرونای تهران و قرارگاه جهادی امام رضا (ع) در جمع خبرنگاران افزود: دیروز بیش از ۱۵۱ نفر از کسانی که آزمایش پی سی آر مثبت داشتند به فرودگاه مراجعه کردند و می خواستند از حمل و نقل هوایی برای سفر به استان های دیگر استفاده کنند.

فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران گفت: این کار واقعا جای تاسف دارد و در عین حال موضوعی بسیار نگران کننده است.

وی ادامه داد: بررسی های ما نشان می دهد که در طول سه روز اخیر میزان شکستن قرنطینه توسط افراد دارای آزمایش پی سی آر مثبت ادامه دارد و شمار زیادی از آنان در تردد به خصوص ترددهای درون شهری و مناطق مرکزی شهر، نقض قرنطینه کردند. 

تغییر شگرفی در مرگ و میر و بستری‌ها نداشتیم

امار ابتلای کارمندان به کرونا

فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران بیان داشت: از شنبه این هفته تا به حال تغییر خیلی شگرفی را در میزان بستری در بیمارستان ها و مرگ و میر در تهران نداشتیم.

زالی ادامه داد: نکته نگران کننده ای که این روزها با آن روبه‌رو هستیم این است که مردم فکر می کنند محدودیت های کرونایی ایجاد شده، مرگ و میر و میزان ابتلا را به سرعت تغییر خواهد کرد در صورتی که اینطور نیست.

وی اظهار داشت: روز گذشته متاسفانه ۹۲ بیمار فوتی پی سی آر مثبت در استان تهران داشتیم.

زالی با اشاره به اینکه شرایط بحرانی و قرمز تهران کماکان پابرجا است، گفت: افرادی که در تهران فوت شدند، آزمایش پی سی ار مثبت در پرونده بالینی آنان بود.

شهروندان تهرانی مبتلا به کرونا در خانه بمانند

زالی از شهروندان تهرانی درخواست کرد که در صورت مثبت بودن تست کرونای خود در خانه بمانند؛ چرا که به سرعت می توانند بیماری کرونا را به دیگران منتقل کنند.

وی ادامه داد: این بیماری از سرایت پذیری بالایی برخوردار است و به عبارتی با شتابی غیرقابل تصور در محیط های بسته و مسقف تکثیر می‌شود.

زالی افزود: اگر این افراد نقض قرنطینه کنند، تمام محدودیت های کرونایی اخیر بی اثر خواهد بود و متاسفانه با این کار، شکستن زنجیره ویروس هم غیرممکن می شود. 

وی ادامه داد: هرچند ستاد ملی مقابله با کرونا جرایمی را برای این کار در نظر گرفته اما مهمترین موضوع وجدان افراد است و باید بدانند که افراد مبتلا می توانند دیگران از جمله سایر افراد خانواده و همکاران را دچار بیماری کنند.

زالی اظهار داشت: شاید عدم همراهی برخی از مبتلایان در رعایت اینگونه مسائل، به دلیل پایین بودن سطح آگاهی آنها باشد؛ اینکه افرادی که تست کرونای آنان مثبت است اما علائم ندارند، تصور می کنند بیماری شان جدی نیست و در نتیجه در سطح شهر حضور پیدا می کنند، علاوه بر وجدان می تواند به دلیل کمبود آموزش های همگانی نسبت به عواقب این کار باشد.

وی از رسانه ها تقاضا کرد بیشتر از هر زمان دیگر روی موضوع عدم شکستن و نقض قرنطینه افراد مبتلا توجه و برنامه های آموزشی بیشتری در این زمینه تهیه کنند.

کاهش استفاده از مترو و اتوبوس در روزهای تعطیل کرونایی


فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران ادامه داد: به طور متوسط در متروی تهران بیش از ۳۰۰ هزار نفر در روز کاهش جمعیت داشتیم و در مجموعه اتوبوس رانی شهر تهران هم بین ۳۵۰ تا ۴۰۰ هزار نفر کمتر از حمل و نقل عمومی اتوبوس رانی استفاده کردند.

زالی در پاسخ به این سوال که اجرای محدودیت های اخیر تاثیری در کاهش روند بیماری در تهران داشته است یا نه، گفت: بیماری کووید - ۱۹ از دوره نهفتگی نسبتا طولانی برخوردار است؛ بنابراین آثار هرگونه مداخله اعم ایجابی یا سلبی در مقابله با این بیماری کمتر از ۲ هفته محقق نمی شود. بنایراین الان از نظر علمی نمی شود به طور کامل نظر داد که آیا محدودیت ها موثر بوده است یا نه. 

وی ادامه داد: طبیعا این محدودیت ها تاثیرگذار خواهد بود. به دلیل اینکه هم تردد درون شهری و برون شهری تغییر خواهد کرد و هم برخی از مشاغل در این دو هفته تعطیل هستند.

زالی افزود: این موارد نشان می دهد که آثار این موضوع در سطح شهر و ترددهای درون شهری موثر بوده است. البته استمرار و پیوستگی این موضوع در روزهای آتی مشخص می شود. تحلیل دقیقی را در پایان ۲ هفته تعطیلی به مردم شریف استان اعلام خواهیم کرد.

به گزارش ایرنا،‌ تفاهم نامه ای بین ستاد کرونای تهران و بنیاد جهادی امام رضا (ع) به منظور بهره گیری از ظرفیت سامانه جذب و ساماندهی نیروهای داوطلب برای مبارزه با کرونا، امروز (چهارشنبه) در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی منعقد شد.

ادامه دارد...

ابتلای ۱۵ درصد کارمندان دولت به کرونا

محدودیت‌های کرونایی از اول آذر ماه به شکل گسترده‌تری اجرا شده، اما همچنان خیابان‌ها و وسایل حمل ونقل عمومی قبل از ساعت ۲۱ شلوغ هستند و همین موضوع باعث طرح احتمال کاهش حداکثری حضور کارمندان دولت و شناور شدن ساعت کاری شده است.

                                     

امار ابتلای کارمندان به کرونا

محدودیت‌های کرونایی اول آذر ماه علاوه بر اصناف در اداره‌ها نیز در حال اجراست و در حال حاضر کارکنان اداره‌های دولتی با یک سوم نیرو فعال هستند این در حالیست که بر اساس مشاهدات میدانی، وسایل حمل و نقل عمومی مثل مترو و اتوبوس و حتی خیابان‌ها تا قبل از ساعت ۲۱ چندان خلوت نشده است. موضوعی که به نظر می‌رسد منجر به احتمال کاهش حضور حداکثری کارمندان شود.

این در شرایطی است که مقابله با کرونا نیازمند کاهش حداکثری تجمع‌ها و به حداقل رساندن افراد در فضاهای سربسته‌ای مثل مترو و اتوبوس است. موضوعی که با وجود کمبودها در زمینه ناوگان حمل و نقل عمومی و اجرای طرح ترافیک در تهران، بسیاری از افراد را برای حضور در محل کار، به ناچار راهی وسایل حمل و نقل عمومی می‌کند.

کاهش حداکثری کارکنان دولت بررسی می‌شود

بر اساس اعلام سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، پیشنهاد کاهش تعداد کارمندان و شناور شدن ساعت حضور در جلسه هیات دولت بررسی می‌شود.

علی رضا رییسی در این زمینه گفت: علت این‌که متروها همچنان شلوغ هستند، به دلیل حضور کارمندان است. موضوعی در هیات دولت مطرح می‌شود که اختیار لازم به وزارتخانه‌ها داده شود تا هم تعداد کارمندان بسیار کمتر شود و هم ساعت حضور بر اساس تصمیم وزارتخانه‌ها، شناور شود.

۱۵ درصد کارمندان دولت در تهران مبتلا به کرونا شده‌اند

بر اساس اعلام استانداری تهران، تاکنون ۱۵ درصد کارمندان دولت در استان تهران مبتلا به ویروس کرونا شده‌اند و نظارت‌ها در زمینه اجرای مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا در زمینه کاهش حضور کارکنان اداره‌ها در حال انجام است.

غلام رضا عباس پاشا معاون استانداری تهران روز گذشته (سه شنبه) در این زمینه گفت: در اداره کل آموزش و پرورش شهرستان‌های استان تهران به دلیل رعایت پروتکل‌های بهداشتی فردی و سازمانی منجر به این شد که فقط یک درصد از کارکنان این اداره کل به کرونا مبتلا شوند.

وی ادامه داد: در اداره کل ثبت اسناد و املاک استان تهران به دلیل وجود خدمات ضروری شاهد افزایش مراجعان هستیم و همچنین در ورودی این اداره کل مشاهده کردیم که جمعیت زیادی حضور دارند. هرچند هم اداره کل آموزش و پرورش استان تهران و هم اداره کل ثبت اسناد و املاک در رعایت فاصله گذاری اجتماعی اقداماتی انجام داده‌اند، اما مشاهده کردیم که ۳ نفر از کارکنان اداره کل اسناد از ماسک استفاده نمی‌کردند که برای اولین بار با تذکر کتبی و درج در پرونده مواجه شدند.

عباس پاشا اظهار کرد: با توجه به این‌که در محل استانداری تهران، مدیران و کارمندان دستگاه‌های اجرایی برای پیگیری کارهای اداری در رفت و آمد هستند، ۲۰ درصد کارمندان استانداری نیز به کرونا مبتلا شدند.

معاون استانداری تهران گفت: کارمندانی که استفاده از ماسک یا فاصله گذاری فیزیکی را رعایت نکنند، در مرحله اول با تذکر کتبی و درج در پرونده و در مرحله بعدی با کسر از حقوق مواجه خواهند شد.

از شرکت‌های خصوصی غفلت شده است

هرچند محدودیت‌های کرونایی اول آذر ماه توانسته تا حدی بازارها و پاساژها و مراکز خرید را خلوت کند، اما همچنان حضور در وسایل حمل و نقل عمومی برای رسیدن به محل کار از طرف کارکنان بخش خصوصی تغییری نکرده است.

نکته‌ای که تقریبا از آن غفلت شده و قسمت عمده آن را در گروه بندی‌های مشاغل تعریف کرده‌اند، اما آن‌چه مشاهده می‌شود خلاف این است. بسیاری از برج‌های اداری و تجاری در تهران با این مشکل دست و پنجه نرم می‌کنند. یعنی بخش‌های تجاری تعطیل است، اما بخش‌های اداری تقریبا با همه کارکنان مشغول به کار هستند.

دلیل عمده این ماجرا این است که بسیاری از این شرکت‌های خصوصی در حوزه‌های مختلف، در دسته بندی‌های مشاغل تعریف نشده‌اند. به طور مثال، شرکت‌هایی که در حوزه عمرانی فعالیت می‌کنند در این زمینه تعریف مشخصی ندارند و چون اداره‌های وابسته به کار آنها با حداقل کارکنان مشغول به فعالیت هستند، این شرکت‌ها نیز باید به فعالیت خود ادامه بدهند.

هرچند این ماجرا در زمینه شرکت‌های مربوط به لبنیات یا خدمات دلیلی بر فعالیت باشد، اما در زمینه برخی دیگر از شرکت‌ها دلیلی وجود ندارد و به نظر می‌رسد که باید بازبینی در زمینه شرکت‌های خصوصی انجام شود.

نکته‌ای که به نظر می‌رسد در تعریف‌های کلی گم شده و شرکت‌های خصوصی اگر خودشان تصمیم به تعطیل کردن شرکت یا به حداقل رساندن کارکنان نگیرند، اجباری برای این کار ندارند و در نتیجه کارکنان شرکت‌ها باید حضور داشته باشند.

این موضوع علاوه بر افزایش خطر انتقال ویروس کرونا بین کارکنان بخش خصوصی، منجر به افزایش تردد چه در وسایل حمل و نقل عمومی و چه در خیابان‌ها می‌شود.

  • 15
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش