پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۴:۰۰ - ۲۰ آذر ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۹۰۱۲۵۹
حوزه بهداشت و رفاه

کاهش ۳۲ درصدی میانگین تعداد مبتلایان به کرونا در کشور

وزیر بهداشت: راه‌‌های انتقال پول واکسن کرونا را بسته‌اند/ کاهش ۴۰ درصدی مرگ و میر کووید۱۹ طی سه هفته

وزیر بهداشت,سعید نمکی
وزیر بهداشت اظهار‌کرد: همین الان که می خواهیم برای واکسن، پول حواله کنیم، تمام راه ها را بر ما بسته اند. فکر نمی کنم بعد از اتفاقی که در عاشورا برای حضرت اباعبدالله (ع) و یارانش رخ داد، چنین تنگنایی را بر کشور و قومی تحمیل کرده باشند که متأسفانه بر مردم و کشور ایران تحمیل می کنند.

به گزارش میزان، "سعید نمکی" وزیر بهداشت در مراسم اهدای سمفونی شهرزاد به فداکاران عرصه مبارزه با کرونا (corona) که با حضور معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار داشت :در سال های بعد از انقلاب، دستاورد های زیادی در کاهش میزان مرگ و میر نوزادان، مادران باردار و نوزادان داشته ایم. در دنیا کشور هایی که موفق شدند بیماری های واگیردار را به عنوان عامل اصلی این مرگ و میر ها مهار کنند، می بینیم که بزرگ ترين نقش را به زنان داده اند.

او ادامه داد: یک موضوع در حوزه سلامت و بهداشت با عنوان ۳F مطرح است که شامل سواد زنان، غذا و مکمل غذایی کافی و نیز سلامت خانواده است. می گویند اگر زنی فقط ۴ کلاس سواد داشته باشد، شانس بقای کودکش دوبرابر می شود. همواره معتقدیم که رژیم غذایی خانواده مربوط به زنان است و آشپزخانه در خانه، تحویل زنان است.

وزیر بهداشت یادآور شد: در سلامت عمومی چهار عامل دیگر از جمله منحني رشد، مایع درمانی خوراکی، تغذیه با شیر مادر و واکسیناسیون موثر است و در کشور های مختلف به ویژه در کشور های در حال توسعه، نقش زنان در این چهار عامل، محوری است و این نقش زنان، ستودنی است.

نمکی اظهار‌کرد: ایران هم در تمام سال های بعد از انقلاب از نقش اثرگذار زنان، بهره های زيادي برده است. اکثر بهورزان ما، دخترانی با ۶ کلاس سواد بودند و بعضی از آنها حتی در حد نهضت سواد آموزی بودند، اما انقلاب بزرگی در نظام سلامت ایجاد کردند و امروز برخی از همان دختران دیروز، بازنشسته شده اند و اخیرا خانه های بهداشت عشایری را با دختران عشایر راه انداخته ایم و ۴۰۰ خانه بهداشت عشایری با محوریت بهورزان عشایری که عمدتا بانوان هستند، در سراسر کشور راه اندازی می شود.

او افزود: در حال حاضر برنامه" هرخانه یک پایگاه سلامت" در کشور توسعه پیدا می کند که محور سفیران سلامت در خانواده ها، زنان هستند و معتقدیم که اگر ۲۰ میلیون سفیر سلامت زن در کشور داشته باشیم و این زنان بتوانند به عنوان اصلی ترین حلقه اتصال ما در خانواده با مراکز بهداشتی و درمانی و نظام سلامت، نقش آفرینی کنند، هرگز نیاز نخواهیم داشت به این که توصیه های ویژه کنیم بلکه این ها به عنوان اصلی ترین نیروی ما در نظام سلامت، می گویند سفر برویم یا نرویم و یا فاصله اجتماعی (Social distance) را رعایت کنیم.

وزیر بهداشت اظهار‌کرد: نقش ارجمند بانوان در توسعه تمام زیرساخت های کشور به ویژه در نظام سلامت را ستایش می کنم و همواره معتقدم که نیازمند مشارکت مستمر بانوان کشور در عرصه نظام سلامت هستیم.

نمکی یادآور شد: کرونا طوفان سهمگینی بود که دنیا را در نوردید و کشور ما هم از این بلای جانسوز، مستثنی نبود و روز های بسیار سختی بر همه به ویژه نیروهای بهداشتی و درمانی گذشت. خدا را شکر می کنیم که در تمام این روز های سخت توانستیم در دنیا، نقش افتخار آفرینی را بیافرینیم و شهیدانی و عزیزانی در این راه فدا شدند که جزء سرداران نظام سلامت بودند.

او افزود: در مبارزه با کرونا هم سرباز و هم سردار، جان خودشان را تقدیم سلامت مردم ایران کردند، اما در این جنگ، سردار بیش از سرباز فدا شدند و انسان هایی را از دست دادیم که در منطقه، نمونه بودند و دست شان در جراحی های هنرمندانه در کل دنیا و منطقه، معروف بود. این ها در روز های اول به آتش کرونا زدند تا سربازان دل و جرات بیشتری پیدا کنند و حماسه عظیمی را خلق کردند.

وزیر بهداشت اظهار کرد: یکی از بزرگ ترين رسالت های ما در ماندگاری این حماسه بی بدیل، استفاده از ظرفیت هنرمندان کشور است و موسیقی یکی از کامل ترین انواع هنر است. می گویند هنر، بیان زیبای احساسات است، اما همواره می گویم که هنر، زبان گفتمان عشق و عاشقی است و موسیقی اوج بیان این حس لطیف است و بنده از کودکی افتخار داشتم که در محضر بزرگ اساتید بزرگ موسیقی کشور دوزانو بزنم.

نمکی گفت: این جمله به بتهون منتسب است که می گوید "آنجا که قلم از نوشتن می ایستد و زبان از گفتن می ماند، موسیقی آغاز می شود". ۳۰ بانو که در ساخت سمفونی شهرزاد و تقدیم آن به مدافعان سلامت مشارکت داشتند، همانند سیمرغ عطار هستند که به این زیبایی در کنار هم، این بال پرواز را ایجاد کردند و به زیبایی نواختند و از آمیزه ای از ساز های زهی و بادی، عظمتی را خلق کردند.

او اظهار‌کرد: سمفونی شهرزاد یک کار بسیار باعظمت کلاسیک است و آنچه چاشنی چنین حرکتی است، عشق است و عشق این عظمت ها را خلق می کند و بدون عشق و احساس، نمی توان خوب نواخت، نوشت و گفت. از محبت این هنرمندان که به یاد همکاران ما بودند، تشکر می کنم. این اثر در تاریخ کشور ثبت می شوند که روزی عده ای در بالین بیماران حماسه خلق و عده ای در بیرون با هنر، شعر، موسیقی از آن ها حمایت می کردند.

وزیر بهداشت یادآور شد :امروز علیرغم همه طوفان ها و فشار های ناشی از تحریم و گرفتاری هایی که در این اوضاع بر ما تحمیل شده، فکر نمی کنم قوم یا جمعیتی به مظلومیت کشور و کادر بهداشتی و درمانی و مدیران نظام سلامت و بقیه باشند. یکی از همکاران ما در روز های اول شیوع کرونا مقاله ای با عنوان شنا در اقیانوس با دست های بسته نوشته بود.

نمکی تأکید کرد: همین الان که می خواهیم برای واکسن، پول حواله کنیم، تمام راه ها را بر ما بسته اند. فکر نمی کنم بعداز اتفاقی که در عاشورا برای حضرت اباعبدالله (ع) و یارانش رخ داد، چنین تنگنایی را بر کشور و قومی تحمیل کرده باشند که متاسفانه بر مردم و کشور ایران تحمیل می کنند، اما با این وجود، خوش بختانه نسبت به خیلی از کشور هایی که زیرساخت ها، منابع و امکانات بیشتری دارند، در وضعیت بهتری قرار داریم و با وفاق و همدلی و طرحی که مزین به نام یکی از بزرگترین سرداران رشید این کشور یعنی شهید حاج قاسم سلیمانی است که خود قربانی تروریسم وحشتناک بین المللی شد، می توانیم به نتایج مطلوب تری در روز ها و هفته های آینده برسیم.

گفتنی است در این مراسم، سمفونی شهرزاد با مشارکت بیش از ۳۰ بانوی هنرمند از گروه سرزمین مادری به رهبری خانم نزهت امیری به مدافعان سلامت تقدیم شد.

کاهش ۴۰ درصدی مرگ و میر کووید۱۹ طی سه هفته

وزیر بهداشت گفت: وی ادامه داد: ما نتایج این طرح را اعلام کردیم و افتخارآمیزترین بخش آن این بود که در سه هفته توانستیم بیش از ۴۰ درصد مرگ و میرهای ناشی از بیماری کووید- ۱۹ را کاهش دهیم که البته بخشی از این دستاورد بازمی‌گردد به مشارکت‌های انجام شده در این طرح و بخشی بازمی‌گردد به اقداماتی که همکاران ما در مراکز بهداشتی و درمانی در بیماری‌یابی زودرس همچنین در بیمارستان‌ها با مدیریت موارد مبتلا و کاهش مرگ و میرها با مراقبت‌های بیشتر انجام دادند.

***

کاهش ۳۲ درصدی میانگین تعداد مبتلایان به کرونا در کشور

معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به محدودیت های اخیر کرونایی در شهرهای مختلف کشور، اظهار‌کرد: میانگین تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در کشور نسبت به چند هفته گذشته، نزدیک به ۳۲ درصد کاهش یافته و امیدواریم با اجرای هرچه خوب طرح ملی شهید سلیمانی، بتوانیم تعداد مبتلایان و فوتی های ناشی از کرونا را به کمترین میزان ممکن برسانیم.

وزیر بهداشت,سعید نمکی

ایرج حریرچی در جلسه ستاد استانی مدیریت و مقابله با کرونای آذربایجان شرقی در تبریز، با قدردانی از عملکرد تمامی مسئولان استان در مدیریت و مقابله با بیماری کرونا، افزود:خوشبختانه آمار ابتلا و فوت ناشی از کووید ۱۹ در آذربایجان شرقی ، کاهش یافته که امیدواریم این روند هم چنان ادامه داشته باشد.

او با بیان این که شهید سلیمانی صدها کیلومتر دورتر از مرزهای جغرافیایی کشور برای تمامی مردم ایران اسلامی، امنیت و آسایش به ارمغان آورده است، تشریح کرد: تمامی مسوولان درگیر در مدیریت و مقابله با بیماری کرونا باید با تمام توان و امکانات، یاری گر اجرای طرح محله محور شهید حاج قاسم سلیمانی باشند.

معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ادامه سخنان خود با قدردانی از افزایش توجه مردم به رعایت پروتکل های بهداشتی در جامعه، افزود: هرگونه عادی انگاری و بی توجهی به پروتکل های ابلاغی وزارت بهداشت، وضعیت را تغییر داده و روزهای ناگواری را در صورت آغاز موج چهارم کرونا بهمراه خواهد داشت.

او، شناسایی مبتلایان بی اطلاع و ناقل ویروس کرونا را یکی از اصلی ترین سیاست های وزارت بهداشت برشمرد و اظهار‌کرد: این موضوع، نقش بسیار مهمی در قطع زنجیره انتقال بیماری دارد که تلاش ها برای عملیاتی کردن هرچه بهتر این موضوع، ادامه دارد.

به نقل از روابط عمومی استانداری آذربایجان شرقی، او همچنین دورهمی های فامیلی و خانوادگی را اصلی ترین عامل ابتلا مردم به بیماری کووید ۱۹ برشمرد و اظهار کرد: اعمال سختگیرانه محدودیت ها و اجرای قانون در برابر افراد متخلف باید بیش از پیش مورد توجه متولیان امر قرار گیرد.

حریرچی همچنین از اقدامات اثربخش استان در زمینه کمک مومنانه و معیشتی به اقشار نیازمند نیز قدردانی کرده و خواهان توجه هرچه بیشتر خیرین و سازمان های حمایتی به نیازمندان در شرایط سخت کنونی شد.

  • 14
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش