سه شنبه ۰۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
۰۸:۵۸ - ۰۴ بهمن ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۱۱۰۰۲۰۱
حوزه بهداشت و رفاه

ستاد کرونا: ماهها تا تولید واکسن کرونا فاصله داریم/ وزارت بهداشت: ورود واکسن ایرانی کوبایی به فاز ۳ کارآزمایی بالینی تا قبل از نوروز۱۴۰۰

واکسن کوبایی در ایران,واکسن کرونا در ایران
رئیس کمیته اپیدمیولوژی ستاد ملی کرونا گفت: با وجود کاهش نسبی موارد بستری و مرگ و میر کرونا، شرایط کنونی بسیار شکننده است و تا زمان مهار و کنترل کرونا باید محدودیت‌های سختگیرانه و پرهیز از هر گونه تجمع انسانی اعم از خانوادگی و مراسم مذهبی ادامه پیدا کند.

حمید سوری روز شنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: ویروس کرونا عامل یک بیماری است که تابلوهای بیولوژیک متغیری دارد و به لحاظ بیماری زایی و انتشار بیماری، نوسانات زیادی وجود دارد و بر خلاف ویروس آنفلوانزای فصلی تابع تغییرات دما نیست زیرا دامنه مقاومت ویروس در مقابل دما گسترده است و خیلی متاثر از دما نیست.

وی ادامه داد: گر چه ویروس کرونا به سرما بیشتر تمایل دارد اما تجربه و مطالعات نشان می دهد که سرما خیلی در گسترش بیماری تاثیر نمی گذارد، گر چه شرایط محیطی از جمله ماندن بیشتر مردم در فضاهای بسته و ماندن بیشتر در منزل با پنجره های بسته در فصل زمستان می تواند بر گسترش این بیماری تاثیر بگذارد.

رئیس کمیته اپیدمیولوژی با اشاره به جهش های ویروس کرونا گفت: اگر تغیییرات ژنتیکی ویروس را مورد توجه قرار دهیم و نگران شیوع گسترده تر بیماری به علت تغییرات ژنتیکی آن باشیم نیز فعلا به جز رعایت بیشتر پروتکل های بهداشتی و کاهش حضور در اجتماعات چه به شکل مهمانی و چه حضور در مراسم مذهبی و عزاداری و پرهیز از تراکم های جمعیتی و تماس های نزدیک با افراد و به حداقل رساندن سفرهای درون و برون شهری در حد ضرورت کار بیشتری نمی توانیم انجام دهیم تا این مرحله را پشت سر بگذاریم.

سوری افزود: در هفته های گذشته با اعمال محدودیت های مختلف و اجرای طرح شهید سلیمانی بیش از ۷۰ درصد میزان موارد ابتلا و مرگ و میر کرونا در کشور کم شد اما این شرایط شکننده است، اکنون به هیچ وجه نباید به فکر کاهش محدودیت ها باشیم و باید تجمعات به هر شکل آن چه مراسم مذهبی و عزاداری ها و چه مهمانی ها و سفرهای خانوادگی به شدت کاهش پیدا کند و به حداقل برسد و اگر این محدودیت ها تا دو یا سه ماه آینده ادامه پیدا کند و به شرایط کنترل شده ای برسیم می توانیم به کاهش محدودیت ها فکر کنیم.

وی گفت: زمانی به شرایط پایدار می رسیم که مخازن انسانی بیماری کووید۱۹ تحت کنترل درآید، رسیدن به این مرحله و سرعت کنترل اپیدمی کرونا با میزان همکاری مردم در رعایت پروتکل ها ارتباط مستقیم دارد. زمانی می توانیم از کنترل اپیدمی صحبت کنیم که گروه ها و مخازن انسانی انتقال ویروس کرونا را به شدت تحت کنترل قرار داده باشیم.

سوری افزود: برای رسیدن به فاز کنترل کرونا باید به شدت افراد ناقل تحت کنترل درآِیند و در خانه بمانند و همه افراد مرتبط با بیماران و افراد ناقل رصد شوند و تحت نظارت و کنترل باشند و اگر در جاهایی با افزایش موارد ابتلا و طغیان بیماری مواجه شدیم باید تدابیر بسیار سختگیرانه تر و در حد قرنطینه شهر اعمال شود تا از انتشار کانون آلودگی به مناطق دیگر کشور جلوگیری شود.

واکسن کوبایی در ایران,واکسن کرونا در ایران

ماهها تا تولید واکسن کرونا فاصله داریم

رئیس کمیته اپیدمیولوژی ستاد ملی کرونا درباره روند تولید واکسن کووید۱۹ در ایران گفت: تولید واکسن کرونا اکنون مراحل مطالعاتی و تحقیقاتی خود را طی می کند و تا تولید و دستیابی به واکسن مطمئن در کشور چندین ماه فاصله داریم حتی اگر واکسن از منابع مطمئن و موثق هم وارد کشور شود، معنای آن این نیست که از فردای شروع واکسیناسیون می توانیم وارد زندگی عادی بشویم زیرا یک شبه و یک روزه نمی توانیم همه کشور را واکسینه کنیم و همچنان تا ماههای آینده باید دستورالعمل های سختگیرانه بهداشتی را رعایت کنیم. در هر صورت بهترین روش ایمنی جمعی در یک کشور، واکسیناسیون گسترده است.

وی درباره نوع واکسن کرونا که در ایران مورد استفاده قرار می گیرد، افزود: واکسن هایی که در دنیا ساخته شده اند، از تکنولوژی های مختلفی مانند ویروس کشته یا ضعیف شده یا تولید پروتئین هایی که تزریق آنها موجب ایجاد پادتن در بدن می شوند، برخوردار هستند، باید دید کدام واکسن با شرایط کشور ما مطابقت بیشتری دارد و از آن استفاده کنیم.

سوری افزود: کشورهایی که جمعیت و وسعت کمی دارند ممکن است بتوانند از واکسن هایی استفاده کنند که با شرایط کشور بزرگی مثل ایران مطابقت نداشته باشد و الزاما نباید هر کاری که کشور دیگری انجام داد ما هم در ایران آن را کپی کنیم.

رئیس کمیته اپیدمیولوژی ستاد ملی کرونا درباره استفاده از واکسن های مورد تایید سازمان بهداشت جهانی در ایران گفت: سازمان بهداشت جهانی برای تایید واکسن ها یکسری مقررات مشخص دارد اما دستورالعمل های این سازمان برای کشورها بیشتر جنبه توصیه ای دارد و اینکه یک کشور توصیه های سازمان بهدشت جهانی را بپذیرد یا نپذیرد به مدیریت بخش سلامت هر کشوری مربوط می شود.

ورود واکسن ایرانی کوبایی به فاز ۳ کارآزمایی بالینی تا قبل از نوروز۱۴۰۰

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: فاز سه کارآزمایی بالینی واکسن ایرانی کوبایی احتمالا تا قبل از نوروز ۱۴۰۰ آغاز می شود و اگر این اتفاق بیافتد، این فاز با شرکت حدود ۳۰ تا ۴۰ هزار نفر در ایران و کوبا به صورت مشترک انجام خواهد شد.

واکسن کوبایی در ایران,واکسن کرونا در ایران

دکتر فرید نجفی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا، اظهار داشت: این واکسن سه فاز کارآزمایی بالینی دارد؛ فازهای یک و دو کارآزمایی بالینی این واکسن در کشور کوبا انجام شده است و فاز سه آن قرار است به صورت مشترک در ایران و کوبا انجام شود؛ از این رو، هم اکنون در حال برنامه ریزی برای انجام فاز سه هستیم.

وی ادامه داد: واکسن کووید ۱۹ در دنیا واکسن جوانی است و همانطور که مشاهده می کنید عوارضی که حتی واکسن فایزر داشته، در بعضی از کشورها عوارضی جدی بوده است.

نجفی گفت:‌ این ها به دلیل آن است که واکسن کووید واکسن جوانی است و تمام مجوزهای آن به شکل اضطراری صادر می شوند و اگر هم عوارضی را مشاهده کنیم اینها کاملا طبیعی است. 

وی ادامه داد:‌ در مورد واکسن ایرانی به خصوص واکسن اولی که وارد فاز بالینی شده، از یک ویروس کشته شده استفاده شده است که خطر زیادی ندارد و جزو واکسن های کاملا ایمن است.

نجفی درخصوص اینکه انواع واکسن هایی که در بخش پژوهش های دانشگاهی یا وزارت بهداشت در حال انجام هستند، آیا به مرحله اطمینان بخشی رسیده اند یا خیر گفت: تاکنون دو تا از واکسن های ایرانی وارد فاز یک شده اند و یکی دیگر از واکسن ها درحال ورود به این فاز است. واکسن کوبایی نیز که قرار است با همکاری ایران تولید شود، فاز یک و دو خود را در کوبا طی کرده است و فاز سه که شاید حدود ۳۰ و ۴۰ هزار نفر وارد مطالعه می شوند در ایران و کوبا به طور همزمان انجام می شود.

وی در مورد دغدغه رهبری برای عدم استفاده از واکسن های تولید دشمنان ایران اسلامی اظهار داشت: دغدغه رهبری در خصوص واکسن های ساخت کشورهای آمریکا و انگلیس است که عوارض جدی هم داشته اند اما تمام واکسن ها، ساخته شده این دو کشور نیستند و واکسن های استرالیایی، چینی و روسی هم وارد بازار شده اند و ما می توانیم از این کشورها یا سایر کشورها که در حال ساخت واکسن هستند، نیاز داخلی و فعلی خود به واکسن را تامین کنیم.

نجفی گفت:‌ واکسن وارداتی باید از مراجع معتبر مورد تایید باشد و اینکه کشور سازنده چین، روسیه یا هند باشد، تفاوتی ندارد مهم قیمت، اثرگذاری و ایمن بودن واکسن است.

وی ادامه داد:‌ واکسن خارجی حتما وارد کشور می شود و برنامه کشور این است که هم واکسن ایرانی و هم واکسن خارجی هر دو استفاده شود. منتهی واکسن هایی که ما در مورد آنها اطمینان خاطر داریم.

نجفی درخصوص اینکه آیا بین وزارت بهداشت برای تهیه واکسن با دانشگاه ها همکاری لازم جود دارد یا خیر گفت: بیشتر این افراد که در شرکت های دانش بنیان در بخش حوزه سلامت فعالیت می کنند، افرادی هستند که با دانشگاه ها در حال کار هستند. همچنین برنامه ای که انستیتو پاستور ایران با واکسن سازان کوبایی برای ساخت واکسن دارند، با همکاری بخش دانشگاهی کشور درحال انجام است.

ایران دارای سابقه ۱۰۰ ساله در تولید واکسن در دنیا 

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، اظهار داشت: بحث واکسن باید بدانیم کشور ما حدود ۱۰۰ سال است که در حال تولید واکسن در دنیا است و یکی از  قدیمی ترین کشورهایی هستیم که واکسن تولید می کنیم.

وی افزود: ایران سابقه بسیار درخشانی در تولید واکسن دارد؛ تنها دو کشور مسلمان در دنیا واکسن تولید می کنند که ایران و اندونزی هستند و هیچ کشور مسلمان دیگری واکسن تولید نمی کند.

نجفی اظهار داشت:‌ برخی از واکسن های ایرانی حتی به کشورهای منطقه صادر می شود. 

  • 9
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش