چهارشنبه ۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۵:۴۶ - ۲۴ اسفند ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۱۲۰۱۶۸۸
حوزه بهداشت و رفاه

وزارت بهداشت: برای ایمنی جمعی در برابر کرونا باید ۵۶ میلیون ایرانی واکسینه شوند/ احتمال بحرانی شدن کرونا

ایمنی جمعی در برابر کرونا,ویروس کرونا
رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: واکسن ورق را بر می‌گرداند، زیرا با تولید و تزریق آن می‌توان ایمنی جمعی ناشی از واکسیناسیون را محقق کرد، ایران برای رسیدن به ایمنی جمعی باید حدود ۵۶ میلیون نفر را واکسینه کند.

به گزارش ایرنا از وبدا، کیانوش جهانپور روز یکشنبه در اولین جلسه از سلسله جلسات رویداد طب تاک با موضوع سیاست‌گذاری و اقتصاد واکسن افزود: هر سال درگیری با ویروس برای جهان، خسارتی معادل ۳.۴ تریلیون دلار خواهد داشت و یکی از اصلی‌ترین علل تأکید بر برتری واکسن نسبت به سایر راهکارها این است که واکسیناسیون اگر با رویکرد اقدام و مسئولیت مشترک عملیاتی شود، می‌توان با یک پنجم خسارات ماهانه کرونا، جلوی این بحران را گرفت.

وی ادامه داد: وقتی از واکسن سخن می‌گوییم صحبت از جلوگیری از خسارت‌های سنگین با هزینه کم، سهولت بالا و فراگیری است. البته اکنون رقابت‌های موجود در زمینه تولید و توزیع واکسن، باعث بروز آپارتاید واکسن شده است.

جهانپور گفت: در وزارت بهداشت هیچ‌کدام از مسیرهای چهارگانه تامین واکسن اعم از مذاکره و خرید مستقیم، خرید از طریق کوواکس، تولید مشترک با انتقال دانش فنی و نهایتا تولید داخلی رها نشد و از همه فرصت‌ ها حمایت شد. هژمونی رسانه‌ای دنیا به شدت کشور کوبا را در زمینه واکسن نادیده می‌گیرد. به علاوه از روزی که کار مشترک ایران با کوبا علنی شد، ظرف ۱۰ روز، دو تحریم جدید برای کوبا وضع شد، در حالی که مدت‌ها بود که کوبا مورد تحریم های جدید واقع نشده بود.

رییس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت بیان کرد: هنوز در پیوند کارهای میان‌رشته‌ای به خصوص با متخصصان علوم انسانی و اجتماعی، چه در حوزه نظری و چه در عمل ضعف داریم. هرچند آقای دکتر نمکی بارها تأکید کرد که جزیره‌ای عمل نکنیم. واقعیت این است که استراتژی عبور ما برای استفاده از طب ادغام‌یافته و احیای طب سنتی و طب ایرانی به تعبیر درست‌تر مبتنی بر خطوط راهنمای سازمان بهداشت جهانی است و حتی اکنون ما از این تجویز عقب‌تر هستیم.

کوواکس با هدف تولید و توزیع عادلانه واکسن طراحی شد

وی اظهار کرد: در بحران کرونا پیش از تولید واکسن، کشورهایی موفق‌تر بودند که به لحاظ اجتماعی قوی‌تر بودند، مثل کشورهای جنوب شرق آسیا و نه کشورهایی که از نظر اقتصادی و فناوری، برتری داشتند.

جهانپور افزود: وقتی از واکسن سخن می‌گوییم صحبت از جلوگیری از خسارت‌های سنگین با هزینه کم، سهولت بالا و فراگیری است. البته رقابت‌هایی که در تولید و توزیع واکسن ایجاد خواهد شد باعث می‌شود که  شاهد آپارتاید واکسن باشیم؛ اکنون می‌بینیم که عمده تولیدات در ۱۰ کشور پیشرفته استفاده می‌شود و بیش از ۱۳۰ کشور  اکنون حتی یک دوز واکسن دریافت نکرده‌اند.

رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت اقدام سازمان بهداشت جهانی در خصوص ایجاد سازوکار کوواکس را بر پایه آینده ‌نگاری دانست و بیان کرد: کوواکس نوعی صندوق مشترک و تعاونی است که با هدف تولید و توزیع عادلانه واکسن طراحی شد. این سازوکار روی کاغذ موفق بود و باعث شد امروز آمریکا هم بعد از ترامپ به آن بپیوندد. قیمت واکسن برای کشورهای مختلف، متفاوت در نظر گرفته شد تا عدالت رعایت شود. کشور ما نیز از مهر ماه به کوواکس پیوست و بخشی از تعهدات خود را تاکنون پرداخته است. در واکسن های کوواکس قدرت انتخاب داریم و می‌توانیم در آن، حداکثر انعطاف را داشته باشیم و همه این‌ها به لحاظ قانونی در توافق تنظیم شده است. ایران برای رسیدن به ایمنی جمعی ناشی از واکسیناسیون باید حدود ۵۶ میلیون نفر را واکسینه کند. اکنون یک‌هفتم نیاز کلی خود را از کوواکس خریدیم و این را هم باید در نظر داشته باشیم که قیمت واکسن در آینده تعدیل خواهد شد چون الان محدودیت‌هایی داریم که در آینده برداشته می‌شود.

احیای صنعت واکسن به واسطه کرونا

جهانپور دور شدن از مزیت نسبی تولید واکسن در سه چهار دهه اخیر را اشتباهی راهبردی دانست و اشاره کرد: از مزایای کرونا این بود که موجب احیای دوباره صنعت واکسن در کشور شد و اگر این روند ادامه یابد در چند ماه آینده، ما جزو تولیدکنندگان اصلی و هاب منطقه‌ای توزیع واکسن خواهیم بود. ما در داخل با ۳۰ میلیون دلار می‌توانیم خط تولید واکسن ایجاد کنیم که عدد قابل‌توجهی نیست. این عدد را در ایران در نظر بگیرید در حالی‌که آمریکا بسیار بیشتر از این سرمایه‌گذاری کرد و در مواردی هم شکست خوردند. یکی از نکاتی که در میان بحران کرونا مغفول واقع شد این بود که آمریکا تأکید شدیدی بر استفاده از فناوری MRNA از خود نشان داد و شاید به این دلیل بود که می‌خواست آن را در مرزهای خود انحصاری کند.

وی افزود: در کشور ما نوعی نگاه وجود دارد که با توجه به مزیت نسبی در مباحث اقتصادی و همچنین دامپینگ بزرگ‌ترین غول‌های داروسازی و تولید ارزان‌تر دارو نسبت به ایران، لزومی به تولید داخلی در بعضی از حوزه‌ها نیست. این نگاه در حوزه واکسن هم وجود دارد. در حالی‌که وقتی با شرایط تحریم و بحران کرونا مواجه می‌شویم عملاً این نگاه صحیح نیست چون حتی کشورها بعضاً فقط نیاز خود را می‌توانند تأمین کنند و با اضافه شدن متغیرهای سیاسی و امنیتی که همیشه در مورد ما وجود دارد لازم است این نگاه تغییر یابد.

رییس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت با اشاره به پیگیری هر چهار مسیر متعارف اکتساب واکسن در کشورمان گفت: ما اکنون خوشحالیم که در وزارت بهداشت هیچ‌کدام از مسیرهای چهارگانه را رها نکردیم و هم فرصت‌های موجود در مذاکره و خرید مستقیم، هم فرصت‌های کوواکس، هم فرصت‌های تولید مشترک با انتقال دانش فنی و نهایتاً فرصت‌های تولید داخلی حمایت شد. در خرید مستقیم اولین آن‌ها روسیه بود و در ادامه از هند، چین و کره جنوبی احتمالاً خرید خواهیم داشت. در کوواکس ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز خرید داریم. هم‌زمان فرصت تولید مشترک اسپوتنیک و کوبا را خواهیم داشت.

ظرف ۱۰ روز، دو تحریم جدید برای کوبا وضع شد

وی در ادامه با اشاره به هژمونی رسانه ای و نادیده گرفتن پیشرفت‌ها و ابداعات کشورهای مغضوب ابرقدرت‌های اقتصادی و سیاسی گفت: باید توجه کرد که از لحاظ علوم انسانی و مدیریت رسانه‌ها به شدت هژمونی دنیا در بحث واکسن، کوبا را نادیده می‌گیرد. همین الان کوبا، چهار واکسن کرونا در کارآزمایی بالینی دارد، ولی در رسانه های دنیا اصلاً این مباحث را مطرح نمی‌کنند. جالب ماجرا این‌که از روزی که کار مشترک ما با کوبا علنی شد، ظرف ۱۰ روز، دو تحریم جدید برای کوبا وضع شد، در حالی‌که مدت‌ها بود که کوبا مورد تحریم‌های جدید واقع نشده بود.

تولید داخلی واکسن، مسیر اصلی مهار کرونا

جهانپور در زمینه تولید داخلی واکسن کرونا به‌ عنوان مسیر اصلی مهار کرونا افزود: در ابتدا ۱۷ موسسه شروع به تحقیقات واکسن‌سازی کردند و وزارت بهداشت نیز وعده داد که هر کدام که موفق به تولید واکسن کرونا شوند، حداقل ۱۵ میلیون دوز از هرکدام پیش‌خرید می‌کند. این مؤسسات بر مبنای فناوری‌های مختلف واکسن‌سازی در حال فعالیت هستند.

وی ادامه داد: این گونه نیست که تولید داخلی در بلند مدت نسبت به واردات هزینه بیشتری داشته باشد. مثلاً با استفاده از فناوری که شرکت شفافارمد در واکسن‌سازی از آزمایشگاه تا خط تولید نیمه‌صنعتی و صنعتی استفاده می‌کند، حداقل پنج شش واکسن دیگر را هم می‌توان تولید کرد و این زیرساخت‌ها نیز برای آینده خواهد ماند.

رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت در زمینه استفاده از متخصصان علوم انسانی و اجتماعی در ستاد ملی کرونا بیان کرد: ما هنوز در پیوند کارهای میان‌رشته‌ای، چه در حوزه نظری و چه در عمل ضعف داریم. هرچند آقای دکتر نمکی دیدگاه خوبی در این زمینه دارد و بارها تأکید کرده‌ که جزیره‌ای عمل نکنیم، اما قطعاً نیازمند شبکه‌سازی بین رشته­‌های مختلف هستیم. الآن حتی در یک رشته خاص مانند ایمنولوژی نیز یک شبکه بین متخصصان در دانشگاه‌های مختلف وجود ندارد. ما مبنای این را نداریم و در ستاد کرونا هم ضعف‌هایی در این زمینه بوده است.

تعامل طب نوین و سنتی

وی در زمینه وضعیت فعلی تعامل طب نوین و طب سنتی، آن را تعامل خوبی ندانست و گفت: اکنون طرفین در حال نفی و انکار یکدیگر بوده و برخی نیز سوءاستفاده خود را از این فضا می‌کنند. این در حالی است که بسیاری از کشورها با اتخاذ رویکرد طب ادغام‌­یافته حاصل از طب نوین و طب­‌های مکمل، چندین گام از ما جلوتر هستند. جالب توجه هست که منابع طب­‌های موسوم به طب یونانی یا طب عربی در دنیا، بدون استثنا از اطبای ایرانی همچون ابوعلی سینا، رازی سرچشمه می‌گیرند. واقعیت این هست که استراتژی عبور ما برای استفاده از طب ادغام‌ یافته و احیای طب ایرانی به تعبیر درست‌­تر، مبتنی بر خطوط راهنمای سازمان بهداشت جهانی است و حتی در حال حاضر، ما از این برنامه هم عقب‌تر هستیم.

جهانپور گفت: با نگاه افراطی چه در برابر طب نوین، چه در برابر طب ایرانی مخالفیم و برخی خرافات و جریانات انحرافی هیچ ارتباطی به طب سنتی و ایرانی ندارد. وزارت بهداشت به دنبال جریان طب ایرانی با رویکرد آکادمیک است، همان طور که در دنیا نیز دیگر نمی‌توان صرفاً روایت یک رشته و یا یک مکتب طبی را شنید.

زالی:روزهای سختی در انتظار بیمارستان ها است/ احتمال بحرانی شدن کرونا

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر اینکه مدافعان سلامت، افسران جنگ بزرگ‌ترین چالش قرن هستند، گفت: روزهای بعد از نوروز، روزهای سختی برای بیمارستان های پایتخت خواهد بود.

ایمنی جمعی در برابر کرونا,ویروس کرونا

به گزارش مهر، علیرضا زالی، روز یکشنبه در نشست رؤسا، مدیران و مدیران پرستاری مراکز پزشکی، آموزشی و درمانی بیمارستان‌های تابعه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به اینکه قریب به یک سال از پاندمی کرونا می‌گذرد، از خدمات ارزشمند و ایثارگری‌های مدافعان سلامت در نبرد با کرونا قدردانی کرد.

وی با اشاره به اینکه کماکان بیم و هراس از شکل گیری پیک چهارم کووید ۱۹ وجود دارد تاکید کرد: جهش‌های ویروس کرونا خصوصاً در استان‌های جنوبی نگرانی‌ها را دوچندان کرده است.

فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران با اشاره به وضعیت آرام و کنترل کرونا در تهران افزود: با توجه به شرایط متفاوت تهران هیچ تضمینی برای پایداری شرایط کرونایی در پایتخت وجود ندارد و هر لحظه ممکن است وضعیت شیوع اپیدمی تغییر کند.

زالی، کارنامه درخشان کادر بهداشت و درمان و تلاش‌های رؤسای بیمارستان‌ها را مورد توجه قرار داد و خاطرنشان کرد: باید آمادگی لازم برای مقابله با بحران‌های احتمالی خصوصاً با توجه به تعطیلات پیش روی نوروزی وجود داشته باشد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با احتمال اینکه بار بیماری با تأخیر دوهفته ای و بعد از پایان تعطیلات نوروزی به تهران برسد وجود دارد، گفت: به نظر می‌رسد استان تهران و خصوصاً مراکز بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به عنوان بالاترین خدمت دهنده به بیماران کرونایی در سطح کشور، پس از پایان تعطیلات نوروزی روزهای سختی را تجربه کنند.

زالی با اشاره به ترددها و تراکم بالای جمعیت در واپیسن روزهای سال ادامه داد: پیش بینی می‌شود در ۱۰ روز اول تعطیلات لود بیماری افزایش یابد چرا که به دلیل ماهیت ویروس کرونا و دوره نهفتگی این بیماری به نظر می‌رسد بیمارستان‌های تهران در هفته‌های اول سال جدید میزبان شمار بالاتری از مبتلایان باشند.

وی خواستار آمادگی کامل تیم بهداشت و درمان در مراکز درمانی تابعه دانشگاه در تعطیلات نوروز شد و افزود: باید برنامه ریزی ها به گونه‌ای انجام شود تا ارائه خدمات دچار نقصان و کاستی نشود.

زالی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از زمان شیوع کرونا تا به امروز شهدای فراوانی در حوزه سلامت را تقدیم کرده یاد و خاطره شهید دکتر حبیب الله پیروی، دکتر محمد زارع جوشقانی و دکت رمحمد فقیهی و تمامی شهدای سلامت دانشگاه را گرامی داشت.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه سال آینده، سال سختی برای مراکز درمانی دانشگاه خواهد بود، گفت: در سال پیش رو و تعطیلات نوروزی که قطعاً با بحران‌های کرونا همراه خواهد بود، فعالیت‌های بیمارستان‌ها و مراکز درمانی و بهداشتی همانند سنوات گذشته بیشتر خواهد بود چرا که بخش زیادی از ارائه خدمت بر دوش بیمارستان‌های دولتی و دانشگاهی تحمیل می‌شود.

زالی، وضعیت خدمت رسانی مراکز درمانی را مورد توجه قرار داد و تاکید کرد: در شرایط فعلی بیمارستان‌ها و مراکز درمانی علاوه بر ارائه خدمت به بیماران کرونایی، درمان و پذیرش سایر بیماران غیرکرونایی را در دستور کار دارند، این موضوع شرایط پیچیده و دوگانه‌ای را برای بیمارستان‌ها رقم می‌زند بنابراین باید تلاش کنیم تا این بحران آسیب جدی به مراکز درمانی وارد نکند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در پایان ضمن قدردانی از تلاش‌های مدیران و رؤسای سخت‌کوش دانشگاه خصوصاً در بحران کووید، سالی همراه با موفقیت و بهورزی برای مجموعه دانشگاه آرزو کرد.

  • 13
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش