پنجشنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۷۱۰۰۰۰۲۱

مهارت خواستگاری کردن را بدانید

پیشنهاد ازدواج,خواستگاری سنتی,خواستگاری در محیط کار
اگر در آداب خواستگاری‌کردن کمی به گذشته برگردیم این خانواده‌ها بودند که برای پسرشان دختری را انتخاب می‌کردند اما در سال‌های اخیر با تغییرات بسیاری در حوزه انتخاب همسر روبه‌رو بوده‌ایم ازجمله خواستگاری در محیط کار. دختر و پسری که در سن ازدواج هستند امکان دارد در هر موقعیتی یکدیگر را ببیند و بپسندند از جمله محیط کار.

در اطرافیانمان به‌طور حتم شنیده‌‌ایم که فردی برای انجام کاری به اداره‌ای رفته و این امر سبب شده که گره بختش باز شود و به جرگه متاهلان بپیوندد. همان‌طور‌که هر ازدواجی می‌تواند آسیب‌ها یا مزایایی داشته باشد، این نوع 

ازدواج هم مشکلات و محاسنی دارد که در ادامه قصد داریم به کمک یک روان‌شناس و مشاور خانواده آن را بیشتر مورد ارزیابی قرار دهیم.

خواستگاری سنتی

اعلمی‌دوست می‌گوید: انتخاب همسر برای هر جوانی امری هیجان‌انگیز  است که با ورود به این مرحله کنجکاوی برای شناخت طرف مقابل بیشتر می‌شود. در ‌صورتی‌که اگر خواستگاری در محیط کار صورت بگیرد موضوع کمی سخت است؛ زیرا پذیرش خواستگاری یا رد‌کردن آن، در کنار حفظ موقعیت کاری دشوار خواهد شد.

این روان‌شناس می‌افزاید: نکته‌ای که گاه فراموش می‌شود این است که خواستگاری در محیط کار نباید خارج از چارچوب خانواده‌ها باشد. به عبارت دیگر تنها انتخاب از طرف جوانان باید انجام شود و در مرحله بعدی خانواده‌ها در جریان امر قرار بگیرند.

اعلمی‌دوست توضیح می‌دهد: برای اینکه بتوان از مشکلات بعدی پیشگیری کرد باید تنها پیشنهاد ازدواج داده شود و مراحل بعدی در محیط خانواده‌ها باشد، زیرا فرد در محیط کار یکدیگر را ارزیابی می‌کنند و از جایگاه و موقعیت اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و مذهبی خانواده یکدیگر اطلاعاتی ندارند.

این مشاور بیان می‌کند: گاهی مشکلات از همین نقطه یعنی تفاوت بین خانواده ها شروع می‌شود هرچند که دو جوان از نظر سطح اجتماعی و تحصیلی با یکدیگر همخوانی و در یک سطح باشند.

وی ادامه می‌دهد: در مراحل بعدی مهم این است که انتخاب در مسیر درست که همراه با آشنایی دو خانواده است، شکل بگیرد. به این معنا که انتخاب از سوی جوانان باشد اما روند سنتی آن هم فراموش نشود برخی از مواقع نیز دو همکار که در یک محیط کار می‌کنند با یکدیگر ازدواج می‌کنند.

انتخاب از طرف جوانان باید انجام شود و در مرحله بعدی خانواده‌ها در جریان امر قرار بگیرند

پنهانی درخواستتان را مطرح کنید

وی به حساسیت موقعیت پیش‌آمده اشاره می‌کند و ادامه می‌دهد: اولین قدم در هر خواستگاری بررسی شرایط خواستگار است. از آنجایی که برای این امر مهم باید شناخت کافی وجود داشته باشد باید شرایط فرد به‌صورت کامل و بیرون از محیط کار بررسی شود و در‌صورتی‌که دختر و پسر با یکدیگر در یک محیط مشترک کار می‌کنند بررسی شرایط دقت و حساسیت زیادی دارد.

این روان‌شناس می‌گوید: اگر قصد تحقیق در محیط کار را دارید، بهتر است این امر توسط خود فرد و به‌طور مستقیم انجام نشود؛ بلکه از شخص دیگری کمک بگیرند و این تحقیق نباید از افرادی که کینه شخصی با فرد مد‌نظر دارند، همکاری نزدیک دارند یا دوست هستند انجام شود.

وی با اشاره به اینکه باید خواستگاری در محیط کار از سایر همکاران پنهان بماند، می‌گوید: یکی از مشکلات و پیچیدگی‌هایی که در خواستگاری در محیط کار وجود دارد، این است که سایر همکاران نباید در جریان خواستگاری یا پیشنهاد ازدواج قرار بگیرند.

این روان‌شناس عنوان می‌کند: این امکان وجود دارد که به هر دلیلی خواستگاری به ازدواج منتهی نشود. باید به‌گونه‌ای رفتار شود که فرد بتواند بعد از آن در محیط کار به دور از هر‌گونه دغدغه و فشار روحی کارش را ادامه بدهد.

ظرفیتتان را بالا ببرید

وی با اشاره به بالا‌بردن ظرفیت برای شنیدن جواب منفی عنوان می‌کند: خواستگاری‌کردن همواره با جواب مثبت همراه نیست و گاهی فرد مقابل به دلایلی جواب منفی می‌‌دهد. از این‌رو فرد باید قبل از اقدام به خواستگاری ظرفیت و جنبه‌ خود را در این خصوص بسنجد.

این روان‌شناس در خصوص جواب منفی شنیدن از همکار ادامه می‌دهد: این یک پرسش اساسی است که «آیا بعد از شنیدن جواب منفی می‌توانم به همکاری‌ام با او ادامه بدهم، آیا جواب منفی می‌تواند روی کار و محیط کاری‌ام تاثیرگذار باشد.» پاسخ صادقانه به این پرسش‌ها می‌تواند راهنمای فرد برای اقدامات بعدی باشد.وی می‌افزاید: نباید بعد از شنیدن جواب منفی مزاحم کار فرد مقابل شد. تحت‌فشار قرار دادن فرد توسط همکاران یا ایجاد مزاحمت در محیط کار نه تنها نمی‌تواند جواب فرد را مثبت کند که او را از این اقدام دلزده و آزرده می‌کند.

این نکات مثبت

این روان‌شناس توضیح می‌دهد: در‌صورتی‌که پاسخ مثبت باشد بعد از قطعی شدن نظرتان آن را در محیط کار اعلام کنید تا خواستگاران دیگر بدانند که شما ازدواج کرده‌اید.

وی درک درست از شرایط کاری را یکی از نقاط مثبت ازدواج همکاران می‌داند و بیان می‌کند: در‌صورتی‌که دو همکار بایکدیگر ازدواج کنند بیشتر از همسران دیگر موقعیت کاری، مشغله‌ها و نگرانی‌های یکدیگر را درک می‌کنند. وی درخصوص وجه مشترک ازدواج دو همکار می‌گوید: داشتن روزهای تعطیل‌، ساعت کاری و همکارانی مشترک بیشتر می‌تواند همسران را در کنار هم قرار دهد.

اعلمی‌دوست تاکید می‌کند: از سوی دیگر باید همسران مشکلات محیط کار را به منزل نیاورند و آن را در محیط کار بگذارند.

salamatnews.com
  • 13
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش