جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۲۰۱۰۰۹۸

ترک های پوستی در دوران بارداری و راه های درمانی آنها

ترک پوستی در بارداری,دلایل ترک پوستی در بارداریترک پوستی در بارداری
یکی از مشکلات قابل انتظار در دوران بارداری ترک های پوستی است که در اثر افزایش وزن و کشیدگی پوست ایجاد می شوند. این مشکل تاحدی قابل پیشگیری و درمان است اما باید توجه کرد اطمینان صددرصدی وجود ندارد و  در افراد مختلف متفاوت خواهد بود.

ترک پوستی در دوران بارداری:

همزمان با رشد جنین تغییراتی در بدن مادر دیده می شود که در نهایت ممکن است مشکلاتی را ایجاد کند. ۹۰ درصد زنان از سه ماهه سوم بارداری با مشکلی تحت عنوان کشیدگی و ترک پوستی روبرو می شوند. این مشکل در پوست های روشن با رگه های صورتی مایل به قرمز و در پوست های تیره به شکل ترک های روشن در نواحی شکم، ران، سینه و پاها بروز پیدا می کنند. 

البته نباید خیلی نگران بود زیرا بعد از زایمان تمامی این خطوط از بین می روند، البته به شرطی که در مرحله اولیه بعد از بروز ترک اقدام به درمان شود و خطوط مدنظر به فرورفتگی عمیق تبدیل نشوند، زیرا در این مرحله نسبت به درمان مقاوم می شوند. 

یکی از مواردی که منجر به ترک پوستی در شکم مادر می شود کم آبی است، پس می توان از طریق آبرسانی به پوست در این دوران، انعطاف را افزایش داد که در نهایت پوست مادر نسبت به قبل مقاوم تر می شود. 

ترک پوستی در بارداری,ایجاد ترک پوستی در بارداریایجاد ترک پوستی در بارداری

دلایل ترک پوستی در بارداری:

به دنبال تغییرات هورمونی مادر باردار و افزایش وزن؛ ترک های بارداری روی شکم ایجاد می شوند. درحقیقت با کشیدگی در لایه میانی پوست فیبرهای کلاژن پاده شده و در رگ های خونی زیر پوست از بین شکاف های فیبر کلاژن به صورت خطوط قرمز یا بنفش دیده می شوند. با گذشت زمان رگ های خونی بهبود پیدا کرده و رنگ آنها به سفید متمایل می شود. 

عوامل تاثیرگذار بر ترک پوستی بارداری:

ژنتیک:

مهمترین موضوعی که منجر به ایجاد ترک های پوستی می شود، ژنتیک افراد خواهد بود. اگر کلاژن پوست یک فرد شکننده و حساس باشد احتمال بروز این عارضه در دوران بارداری نیز بیشتر می شود. اگر فردی مادر یا خواهری داشته باشد که درگیر این عارضه شده اند، احتمال بروز این ترک ها در دوران بارداری برای او هم بیشتر خواهد بود.

افزایش وزن:

یکی دیگر از عوامل ایجاد کننده ترک های شکمی مربوط به اضافه وزن است. درصورتی که بارداری منجر به افزایش وزن بیش از حد نشود، به میزان قابل توجهی ترک های بارداری قابل پیشگیری خواهند بود. 

سن:

یکی دیگر از فاکتورهای موثر در ترک های پوستی سن افراد است. درصورتی که زن در سنین پایین باردار شود احتمال ایجاد ترک پوستی نیز افزایش پیدا می کند. 

بارداری چند قلویی:

از آنجایی که در بارداری چندقلویی شکم حجم خیلی زیادی دارد، پوست نیز تحت کشش قرار گرفته و درنهایت احتمال ایجاد ترک های پوستی افزایش پیدا می کند. 

پیشگیری از ترک پوستی در دوران بارداری:

بسیاری از زنان بعد از بارداری یا حین آن ترک های پوستی قدیمی و جدید خود را جلوی آیینه بررسی کرده تا مقدار تغییرات را مشخص کنند. این درحالی است که زنان ممکن است احساس بدی نیست به این نشانه ها داشته باشند، درنتیجه درک این موضوع ضروری خواهد بود. ترک های پوستی مشکلی رایج است که بسیار از افراد آن را تجربه می کنند. 

با این وجود با درک بهتر دلایل ترک پوستی می توان تمام تلاش خود را به کار بست تا از آن پیشگیری کنید، تغییرات سبک زندگی تاحد بسیار زیادی تاثیرگذار خواهند بود. 

ترک پوستی در بارداری,دلایل ترک پوستی در بارداری,عوامل تاثیرگذار بر ترک پوستی بارداریزمینه ایجاد ترک پوستی در بارداری

رژیم غذایی سالم:

راه اصلی پیشگیری از کشیدگی در دوران بارداری حفظ الاستیک و مرطوب نگه داشتن پوست خواهد بود. به این صورت پوست در زمان بارداری منعطف است، لذا بدن به تغییرات سریعا پاسخ می دهد. برای این کار مادر باردار باید غذاهای مغذی و متعادل مصرف کند تا علاوه بر حفظ سلامت کودک، از بدن خود نیز مراقبت کند. 

غذاهایی که به طور طبیعی به افزایش تولید کلاژن بدن شما کمک می کنند مانند:

- آب قلم، آبگوشت استخوان

- ماهی، صدف و سایر غذاهای دریایی

- مرغ

- سفیده تخم مرغ

- پرتقال، گریپ فروت، لیمو و سایر مرکبات

- توت ها

- انبه، کیوی و سایر میوه های استوایی

- سیر

- کلم پیچ و سایر سبزیجات برگدار

- لوبیا

- بادام هندی

- گوجه فرنگی ها

- فلفل دلمه ای

توصیه می شود مصرف غذاهای افزایش دهنده التهاب که درنهایت روند تولید کلاژن را با اختلال مواجه می کنند از قبیل قند، کربوهیدرات های تصفیه شده و... کاهش پیدا کنند. 

مصرف آب:

گاهی ممکن است مصرف آب به دنبال مشغله های زیاد فراموش شود. با این وجود باید بدانید که جلوگیری از هیدراتاسیون برای پیشگیری از ترک های پوستی بسیار اهمیت دارد. در دوران بارداری مطمئن شوید که در طول روز مقدار زیادی آب مصرف کرده اید. 

از طرفی بسیار مهم است که درطول بارداری پوست را مرطوب کنید تا از ترک های پوستی که بدن با انبساط ایجاد می کند، پیشگیری شود. 

تمرکز خود را روی مرطوب کردن شکم، سینه، باسن، بازو و ران ها بگذارید. همه این نواحی قابلیت ایجاد علائم کشیدگی را خواهند داشت. کرم های داریا روغن آوودکادو به خوبی نرمی و رطوبت پوست را نگه می دارند. روزانه زمانی را برای مرطوب نگه داشتن پوست خود اختصاص دهید تا گردش خون در بدن تقویت شده و رطوبت پوست نیز حفظ شود. 

یکی از راه های عالی برای به حداقل رساندن علائم کشش بارداری، تمرینات ورزشی است، باید اشاره کرد لزومی که به انجام سخت این تمرینات نیست. بسیاری از ورزش ها برای بدن و ذهن شما در دوران بارداری مفید خواهند بود. فعالیت های بدنی باعث تقویت عضلات اطراف شکم، ران و باسن شما می شود.

درصورتی که نمی توانید ورزش های منظم روزانه انجام دهید، برخی حرکات کششی ساده را مدنظر داشته باشید. برای فعالیت های بدنی چالش برانگیزتر تمریناتی مانند شنا، تمرین با وزنه، دویدن امتحان کنید. البته باید توجه داشت اگر تصمیم به یک برنامه ورزشی در دوران بارداری خود دارید، حتماً قبل از آن با یک پزشک معتمد صحبت کنید.

زمانی طلایی برای درمان ترک های پوستی بارداری:

نکته بسیار مهم این است که بهترین زمان درمان ترک های پوستی موقعی است که ترک ها هنوز هم در مرحله قرمزی هستند و نشانه ای از سفیدی دیده نمی شود. حدود دو تا سه ماه پس از زایمان درمان این ترک های پوستی را می توان انجام داد.

ترک پوستی در بارداری,دلایل ترک پوستی در بارداری,درمان ترک پوستی در بارداریزمان طلایی برای درمان ترک پوستی در بارداری

درمان‌های ترک پوستی در دوران بارداری:

با پیشرفت علم پزشکی امید برای درمان های در دسترس پزشکان جهت کاهش نمای ترک های پوستی افزایش پیدا کرده است. درصورتی که هیچ راهی برای درمان همیشگی این مشکل وجود ندارد، بسیار از افراد به گزینه های ذیل مراجعه می کنند: 

رتین – A:

مطالعه ای نشان می دهد کرم ۰.۱ درصد تریتینوئین (رتینوئیک اسید) می تواند نشانه های ترک پوستی را در مراحل اولیه درمان کاهش دهد، البته مطالعات دیگری نیز مواردی متناقض دیگر نشان می دهد. 

ترتیتنوئین که غالبا با نام تجاری رتین – A شناخاه می شود، منجر به عوارض جانبی از قبلی سرخی و پوست پوست شدن خواهد شد. این دارو نباید به وسیله زنان باردار یا پرستار مورد استفاده قرار بگیرد. 

رتین A از لایه اولیه پوست عبور کرده و کلاژن ها را بازسازی می کند. این توضیح می تواند دلیل بهبود ترک پوستی با این ماده را نشان دهد. 

تریتینوئین یک داروی صرفاً نسخه‌ای است و به نظر می رسد فواید این ماده برای پوست هایی که ترک های پوستی تازه دارند بیشتر خواهد بود، به همین دلیل توصیه می شود زودهنگام مورد استفاده قرار بگیرد. وقتی نشانه‌های ترک پوست به سفیدی یا نقره‌ای می‌گرایند، تریتینوئین ممکن است مفید نباشد.

لیزردرمانی یا نوردرمانی:

یکی از جدیدترین درمان های ترک پوستی بارداری، لیزردرمانی است که می تواند علائم را کاهش دهد. لیزر پالسی رنگ و تور پالسی شدید علائم پوست را بهبود داده و به مرور زمان تولید کلاژن را نیز افزایش می دهد. این درمان‌ها از سوی جراحان پوست یا پلاستیک و آرایشی و بهداشتی عرضه می‌شوند.

براساس آنچه انجمن پوست آمریکا می گوید، تنها روش اثبات شده برای بهبودی قابل توجه علائم ترک پوستی استفاده از لیزر یا نوردرمانی است. برای رسیدن به نتیجه کامل باید تا ۲۰ جلسه درمان را انجام داد. 

ترک پوستی در بارداری,دلایل ترک پوستی در بارداری,استفاده از لیزر برای درمان ترک پوستی در بارداریاستفاده از لیزر برای درمان ترک پوستی در بارداری

پلاسمای غنی از پلاکت با اولتراسوند:

یکی از راه های مفید برای احیای پوست و افزایش تولید کلاژن درمان با پلاسمای غنی از پلاکت است. این درمان با استفاده از پلاسمای غنی از پلاکت که از خود بیمار گرفته شده است، انجام می شود. 

براساس مطالعه انجام شده؛ درمان با پلاسمای غنی از پلاکت در تلفیق با اولتراسوند درمان مناسبی جهت کاهش ترک های پوستی است. بیشتر از ۷۰ درصد نمونه های این روش درمانی محو آثار ترک را “خوب” یا “خیلی خوب” ارزیابی می کنند. 

جراحی پلاستیک:

برداشت پوست اضافی و سفت کردن پوست و بافت باقی مانده را می توان برای جمع کردن شکم، کشیدن پوست و دیگر اقدامات مانند ابدومینوپلاستی انجام داد. افرادی که دچار پوست های آویزان دراثر کاهش وزن یا بارداری هستند می توانند از این روش های استفاده کنند. براساس نظر انجمن جراحان پلاستیک آمریکا افرادی که در ذیل به آنها اشاره می شوند کاندیدای مناسب جهت انجام جراحی پلاستیک هستند: 

- وزن پایدار داشته و از سلامت مناسبی نیز برخوردار هستند. 

- عدم مصرف دخانیات دارند.

- دارای توقعات واقع‌گرایانه نسبت به آنچه جراحی پلاستیک می‌تواند انجام دهد، هستند.

- اقدامات درمانی مشخصا برای کاهش ترک های پوستی انجام نداده اند. در هر صورت، از میان رفتن علایم ترک پوست همراه برداشته شدن پوست آسیب دیده می‌تواند از جمله فواید این کار باشد.

- درصورتی که پوست ضعیف نشده است، این نوع جراحی گزینه درمانی خوبی محسوب نمی شود. بیماران پیش از هر اقدام جراحی باید در مورد ریسک‌های محتمل و فواید درمان با جراح خود مشورت کنند.

درمان خانگی ترک پوستی بارداری:

استفاده از روغن زیتون:

روغن زیتون دارای ویتامین های A, E, D است به همین دلیل به راحتی پوست را نرم می کند. استفاده از روغن زیتون برای نرم کردن پوست روشی معمول است. برای رفع ترک ها چند قطرع روغن زیتون را روی شکم مالیده و سپس ماساژ دهید تا متوجه خواص فوق العاده این گیاه برای ترک های پوستی شوید. 

استفاده از روغن کرچک:

از خرد کردن دانه گیاه کاستور روغن کرچک به دست می آید که دارای اسید چرب تری گلیسیرید است و درنهایت می تواند پوست را نرم و آبرسانی کند. اثرات درمانی روغن کرچک علاوه بر رفع ترک پوستی بارداری در بیماری‌های دیگر پوستی هم مشاهده می‌شود. استفاده‌ی موضعی چند قطره از روغن کرچک روی شکم ترک‌ها را درمان می‌کند.

برای جذب بهتر روغن یک پلاستیک روی ناحیه مدنظر بگذارید و با استفاده از کمپرس گرم آنجا را ماساژ دهید. توجه کنید در دوران بارداری نباید از کمپرس گرم استفاده کنید زیرا ممکن است به جنین آسیب وارد شود. 

ترک پوستی در بارداری,دلایل ترک پوستی در بارداری,درمان ترک پوستی در بارداری با استفاده از روغندرمان ترک پوستی در بارداری با استفاده از روغن

درمان ترک روی شکم با آلوئه‌ورا:

به طورکلی یکی از گیاهان مفید برای درمان مشکلات پوست و مو استفاده از آلوئه ورا است. ژل داخلی برگ ها خاصیت آبرسانی دارد که می تواند درمانی موثر و مناسب جهت ترک های شکم در بارداری باشد. 

درمان ترک روی شکم با زردجوبه:

زردچوبه با خاصیت آنتی اکسیدانی همچنین ماده ای به نام کورکومین می تواند پوست های خشک و چروکیده را شاداب و سرحال کند و درنهایت مشکلات آن را برطرف کند. برای استفاده از زردجوبه می‌توانید آن را با آب  یا آلوئه‌ورا ترکیب کنید و خمیر حاصل از این کار را روی شکم بمالید. استفاده‌ی روزانه از این ترکیب هیچ ضرری ندارد و یک درمان موثر است.

گردآوری: بخش زناشویی سرپوش

  • 14
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی نصیریان بیوگرافی علی نصیریان؛ پیشکسوت صنعت بازیگری ایران

تاریخ تولد: ۱۵ بهمن ۱۳۱۳

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر، نویسنده و کارگردان

آغاز فعالیت: ۱۳۲۹ تاکنون

تحصیلات: دانش آموخته مدرسه تئاتر در رشته هنرپیشگی

ادامه
پاوان افسر بیوگرافی پاوان افسر بازیگر تازه کار سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ تیر ۱۳۶۳ 

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر 

آغاز فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

تحصیلات: لیسانس رشته ی مدیریت بازرگانی

ادامه
امین پیل علی بیوگرافی امین پیل علی بازیکن تازه نفس فوتبال ایران

تاریخ تولد: ۱۷ دی ۱۳۸۱

محل تولد: گیلان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک

تیم: تیم ملی فوتبال ایران

شماره پیراهن: ۱۵

ادامه
ابوطالب بن عبدالمطلب زندگینامه ابوطالب بن عبدالمطلب پدر امام علی (ع)

تاریخ تولد: ۳۵ پیش از عام‌الفیل

محل تولد: مکه

دیگر نام ها: عبدالمطلب، عبدالمناف، عمران

دلیل شهرت: رئیس قبیله بنی هاشم، پدر امام علی (ع)، عمو و حامی حضرت محمد (ص)

درگذشت: سال دهم بعثت

آرامگاه: مکه در گورستان ابوطالب

ادامه
رودریگو هرناندز بیوگرافی «رودریگو هرناندز»؛ ستاره ای فراتر از یک فوتبالیست | هوش و تفکر رمز موفقیت رودری

تاریخ تولد: ۲۲ ژوئن ۱۹۹۶

محل تولد: مادرید، اسپانیا

حرفه: فوتبالیست 

پست: هافبک دفاعی

باشگاه: منچسترسیتی

قد: ۱ متر ۹۱ سانتی متر

ادامه
موسی التماری بیوگرافی موسی التماری بازیکن فوتبال اردنی

تاریخ تولد: ۱۰ ژوئن ۱۹۹۷

محل تولد: امان، اردن

حرفه: فوتبالیست

باشگاه کنونی: باشگاه فوتبال مون‌پلیه فرانسه

پست: مهاجم

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
اوسمار ویرا بیوگرافی اوسمار ویرا سرمربی تیم پرسپولیس

تاریخ تولد: ۳ ژوئیه ۱۹۷۵

محل تولد: ریو گرانده دو سول ، برزیل

حرفه: سرمربی تیم فوتبال

باشگاه کنونی: پرسپولیس

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴

ادامه
اوستون ارونوف بیوگرافی اوستون ارونوف بازیکن فوتبال ازبکی در تیم های ایرانی

چکیده بیوگرافی اوستون ارونوف

نام کامل: اوستون رستم اوگلی اورونوف

تاریخ تولد: ۱۹ دسامبر ۲۰۰۰

محل تولد: نوایی، ازبکستان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک تهاجمی

باشگاه کنونی: پرسپولیس

ادامه
اکرم عفیف بیوگرافی اکرم عفیف بازیکن برتر تیم ملی قطر

تاریخ تولد: ۱۸ نوامبر ۱۹۹۶

محل تولد: دوحه، قطر

حرفه: فوتبالیست

پست: وینگر

باشگاه کنونی: السد قطر

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش