جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۵:۰۱ - ۲۹ تير ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۴۰۱۸۵۳
مشاوره پزشکی

کرونا چگونه به بافت قلب آسیب می زند

اثرکرونابرقلب,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,مشاوره پزشکی
یک فوق تخصص قلب و عروق با اشاره به اینکه ویروس کرونا (corona) می تواند روی عضله قلب نشسته و آن را درگیر کند، گفت:این ویروس می تواند باعث ایجاد التهاب لایه های قلب شده و به بافت قلب آسیب برساند.

به گزارش مهر، خلیل فروزان نیا میهمان برنامه« طبیب» شبکه سه سیما با اشاره به اینکه رابطه کرونا (corona) و قلب دو جنبه جداگانه دارد، گفت:کسانی که خودشان دارای نارسایی قلبی هستند وقتی کرونا می گیرند، به دلیل اینکه قلب ضعیف است نمی توانند عوارض ناشی از بیماری را تحمل کنند که باید در خصوص این افراد هم پیشگیری و هم مراقبت صورت گیرد، جنبه دیگر اینکه خود کرونا (corona) باعث بیماری قلبی می شود به خصوص وقتی که عضله قلب را می گیرد و خودش ایجادکننده نارسایی قلب می شود، یعنی خود ویروس می آید در عضله قلب و باعث ایجاد التهاب لایه های قلب می شود.

این جراح متخصص پیوند قلب در خصوص اینکه از ابتدا کرونا بر روی قلب تأثیر می گذاشت و یا اینکه به تازگی این اتفاق افتاده نیز تصریح کرد :بیماری های ویروسی می توانند روی قلب اثر بگذارند فقط هم کرونا نیست با التهابی که در عضله قلب ایجاد می کنند می توانند باعث نارسایی شوند و بعد به خود بافت قلب آسیب بزنند و قدرت انقباض قلب را کم کنند. داروی خاصی برای پیشگیری وجود ندارد و باید مراقبت کنند و مثل همیشه پیشگیری بر درمان مقدم است. در شرایط کرونا (corona) دو خطر افراد را تهدید می کند که باید مراقب باشند یکی اینکه مراقب رژیم و چاقی خود باشند و دیگر اینکه استرس خود را مدیریت کنند چراکه این دو ایجادکننده گرفتگی قلب و زمینه ساز بیماری قلبی هستند.

این جراح قلب و عروق در زمینه انواع بیماری های قلبی نیز تصریح کرد :ما دو نوع بیماری قلبی داریم یکی بیماری مادرزادی قلبی و یکی بیماری های اکتسابی، بیماری های مادرزادی بیماری هایی است که خود ساختمان قلب درست تشکیل نمی شود، مثلاً یک جای قلب سوراخ است، یک رگی نابجاست و یا یک دیواره ای تشکیل نشده که می توانیم با جراحی اصلاح شان کنیم و اکثر مواردشان معالجه می شوند و گروه دیگر اکتسابی است که اغلب مشکلاتی که در دریچه و روی رگ های قلب داریم جز بیماری های اکتسابی است، درمان این ها از استفاده از دارو تا بالن و آنژیو است تا جراحی. افتادگی دریچه نیز خیلی دست ما نیست ولی وقتی به وجود آمد باید رعایت شود تا به دریچه آسیب نزند.

فروزان نیا با اشاره به اینکه اغلب بیماری های قلب بدون علامت هستند و یا به صورت اتفاقی در معاینه مشخص می شوند ، اظهار کرد :ولی برخی از آنها به صورت درد قفسه سینه ، درد بعد از فعالیت، سنگینی بعد از غذا، سنگینی که روی سینه اتفاق می افتد، تنگی نفس ، تعریق، طپش قلب، ورم پاها، خود را نشان می دهد. اما چه پزشک و چه بیمار باید بداند که استفاده از روش های تشخیصی باید بعد از معاینه صحیح و گرفتن شرح حال انجام شود نه اینکه فوراً بیمار را برای اکو یا اسکن و تست ورزش بفرستیم. نوار قلب نشان می دهد بخشی از عضله قلب دچار کم خونی است، اکو آناتومی قلب را نشان می دهد و تست ورزش ساختمان قلب را و اگر گرفتگی نشان داده شد، آن وقت اسکن و سیتی و آنژیو انجام می شود. در مجموع آقایان بیشتر مشکل قلبی پیدا می کنند و بدانید که قلب هر چه بیشتر کار کند سالم تر می شود، اما ورزش باید بر اساس قدرت و متناسب با وضعیت عضله قلب و با مشاوره پزشک انجام شود.

این جراح پیوند قلب با تأکید بر اینکه عمل قلب باز بر اساس نوع مشکل انجام می شود، بیان کرد :روش درمان یک سری بیماری ها عوض شده اما در یک سری بیماری ها هنوز اجبار به باز کردن است که در آینده نزدیک اکثریت عمل ها را می شود با روش بسته انجام داد. در حالت عادی قلب ۶۰ درصد کار می کند، اما وقتی به کمتر از ۲۰ درصد برسد می گوئیم فرد نارسایی شدید قلبی دارد و باید پیوند انجام شود، اما یک مشکل که در حال حاضر داریم کمبود اهدا است، اهدا کننده های عضو کم هستند و از خانواده های کسانی که بیمارشان دچار مرگ مغزی شده درخواست دارم در این زمینه هم یاری کنند، ما با کمبود شدید عضو روبرو هستیم و افرادی که در لیست گرفتن عضو هستند اغلب جوانند.

وی همچنین عنوان کرد :ما برای این افراد درمان طبی می کنیم و دستگاه های کمکی می گذاریم، اما چون در پزشکی هم تحریم هستیم نمی توانیم از دستگاه های پیشرفته استفاده کنیم و آنهایی هم که وارد می شود هزینه بالایی دارند، قیمت قلب مصنوعی و کمکی الان ۵۰۰ میلیون تومان است، این ظلمی است که به مردم و بیماران ما می شود و استفاده از آن برای یک بیمار حدود یک میلیارد خرج دارد، امیدوارم شرایط به نوعی شود که همه این هزینه ها رایگان شود. این دستگاه ها را همین دانشمندان ما در اروپا و آمریکا می سازند، لذا اگر شرایطی فراهم کنیم که آنها برگردند و آنها هم که در کشور هستند بمانند، آن وقت با توان و هوشی که داریم می توانیم همه اینها را بسازیم.

این جراح متخصص پیوند قلب در پایان یادآور شد :طپش قلب به صورت غیر اختصاصی جز نشانه های بیماری های قلبی است و اغلب به دلیل استرس است، لذا اگر کسی بدون دلیل و موقع استراحت احساس طپش می کند حتماً باید به پزشک مراجعه کند.

  • 14
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش