پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳
۰۸:۵۵ - ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۲۰۹۶۷
تحقیقات و پژوهش های پزشکی

تلاش برای ابداع قرص ضدویروسی که شدت کرونا را کاهش دهد

کروناویروس,قرص ضدویروسی
کارشناسان می گویند، تلاش های تحقیقاتی کووید- ۱۹ اکنون باید به سمت تولید قرصی سوق یابد که بتواند از بیماری جدی در اشخاص تازه آلوده جلوگیری کند.

به گزارش ایرنا، دکتر« راجش گاندی» مدیر خدمات و آموزش بالینی« اچ.آی.وی» در بیمارستان عمومی ماساچوست در بوستون در جلسه توجیهی رسانه های انجمن بیماری های عفونی ایالات متحده آمریکا بیان کرد:ما به قرصی احتیاج داریم که بتواند اشخاص را از بیمارستان مرخص کند و اکنون زمان ابداع آن است.

گاندی خاطرنشان کرد:چنین داروی ضد ویروسی، ویروس عامل کووید- ۱۹ را در فعال ترین مرحله در بدن انسان که قبل از بروز علائم است، هدف قرار می دهد.

او ادامه داد:طبق دانسته های ما از سال پیش ، ویروس کرونا (corona) در این مدت بيش ترین فعالیت را دارد. درست پیش از مریض شدن ، در طی چند روز نخست تا یک هفته، ویروس در واقع همانند سازی می کنند و نسخه هایی از خودش را می سازد.

گاندی خاطر نشان کرد :در این موقع ، به یک ضد ویروس حقیقتاً مؤثر نیاز است. آنچه در حال حاضر بیش از هر چیز دیگری به آن نیاز داریم، داروی خوراکی است، قرصی که میتواند از بیماری روزمره اشخاص با بیماری خفیف تا متوسط جلوگیری کند.

او خاطر نشان کرد:هم اکنون تلاش ها برای تولید چنین دارویی در حال انجام است و امید میرود که این دارو پیش از پایان سال ۲۰۲۱ در دسترس قرار گیرد.

به نقل از گاندی گفته شده است که یک داروی تجربی برای درمان کرونا (corona) هم اکنون توسط شرکت داروسازی فایزر در دست ساخت است. این داروی جدید که یک داروی مهارکننده پروتئاز مانند آنهایی است که برای درمان HIV و هپاتیت C استفاده می شود، تولید آنزیم های مورد نیاز را برای تکثیر ویروس در بدن محدود می کند.

گاندی خاطر نشان کرد :سایر داروهای در دست تولید خود ویروس کرونا را هدف قرار داده و توانایی تکثیر و انتشار ویروس را مختل می کنند. به رغم موفقیت های تحولی که در ابداع واکسن های کووید- ۱۹ بدست آمده است اما تنها چند گزینه درمانی مناسب برای پیشگیری از شدید شدن علائم افرادی وجود دارد که به تازگی به کرونا (corona) مبتلا شده اند. در حال حاضر آنتی بادی های مونوکال تنها درمانی هستند که مشخص شده است از جدی شدن بیماری افراد مبتلا به عفونت خفیف کرونا جلوگیری می کند.

گاندی بیان کرد:در اوایل همه گیری، پزشکان امیدوار بودند که داروی ضدویروسی پیدا کنند که در برابر کووید- ۱۹ مؤثر باشد، اما تاکنون موفق به ارائه آن نشده اند.

گاندی بیان کرد:اگر می توانستیم یک داروی تغییر کاربری شده در اختیار داشته باشیم، بهتر بود اما تاکنون داروهای تغییر کاربری داده شده علیه این ویروس واقعا تولید نشده اند.

بنابراین، شرکت های دارویی اکنون به سمت داروهای ضد ویروسی جدید مانند داروی تجربی شرکت فایزر روی آورده اند.« آلبرت بورلا» مدیرعامل شرکت فایزر اعلام کرد که شرکت وی در تلاش است تا این داروی خوراکی را تا پایان سال به بازار عرضه کند.

گاندی همچنین اشاره کرد که یک داروی خوراکی دیگر ضدویروس به نام« مولنوپیراویر»( molnupiravir)، توسط داروسازی« مِرک» در حال تولید است. این قرص یک درمان ۵ روزه در منزل است که پیشرفت کووید- ۱۹ را در افراد آلوده متوقف می کند.

وی افزود:شرکت داروسازی سوییسی« رُش»( Roche) همچنین سرگرم آزمایش سومین کاندیدای داروی خوراکی ضد ویروس برای بیماری کرونا است.

این محقق همچنین خاطر نشان کرد که پژوهشگران باید امکان ترکیب این داروهای خوراکی را به روش هایی که مقاومت دارویی ایجاد نکنند مانند کوکتل هایی که اکنون برای کنترل« اچ.آی.وی» استفاده می شود، مد نظر قرار دهند.

به گزارش ایرنا، ویروس کرونا موسوم به« کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ میلادی( ۲۴ آذر ۱۳۹۸) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد.

ابتدا از این بیماری بعنوان ذات الریه نام برده شد؛ ولی کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ میلادی( ۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

« تدروس آدهانوم» مدیرکل سازمان جهانی بهداشت روز چهارشنبه ۲۱ اسفندماه ۹۸ در کنفرانسی تأکید کرد که اگرچه واژه همه گیر( pandemic) به علت حساسیتی که دارد نباید بدون دقت مورد استفاده قرار گیرد؛ اما ارزیابی های این سازمان ویروس کرونا را« همه گیر جهانی» شناسایی و اعلام می کند.

در حال حاضر بسیاری از کشورهای جهان از جمله ایران درگیر پاندمی ویروس کووید ۱۹ هستند.

  • 17
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش