جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
۱۲:۵۰ - ۲۲ فروردین ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۲۵۳۲
تحقیقات و پژوهش های پزشکی

انتقال کرونا از سطح آلوده یک‌درهزار است/ هوا را جدی بگیرید

انتقال کرونا از سطوح,مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های ایالات متحده آمریکا
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های ایالات متحده آمریکا جدیدا یافته های علمی اخیر را تائید کرده و گفته خطر ابتلا به ویروس کرونا از روی جوانب کم و هوا عامل اصلی انتشار ویروس است.

به گزارش فارس، سازمان جهانی بهداشت مدتی پیش اعلام کرد نتایج تازه ترین پژوهش ها ثابت نکرده که احتمال انتقال ویروس کرونا به انسان از طریق دست زدن به اجسام مختلف، مثلا به دستگیره در، کیبورد کامپیوتر و نظایر آن وجود دارد. به تازگی مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های آمریکا نیز یافته های علمی اخیر را تأیید کرده و گفته خطر ابتلا به ویروس کرونا از روی سطوح کم است.

سال گذشته همین موقع بود که اغلب مردم جهان نگران انتقال ویروس کرونا از طریق سطوح و اشیا بودند، مردم برای خرید دستکش های یک بار مصرف و همچنین مواد ضدعفونی کننده به داروخانه ها روی آوردند و این اقلام برای مدتی نایاب شد. حالا در آخرین مقالات علمی آمده که انتقال ویروس کرونا از سطوح نادر است؛ جامعه پزشکی به مردم توصیه می کرد بسته ها، مواد غذایی ، اسباب بازی، تلفن همراه ، کارد و چنگال و انواع سطوح را ضدعفونی کنند، اما با گذشت بیش از یکسال از همه گیری ویروس کرونا در جهان، دانشمندان و محققان به این نتیجه رسیده اند که کووید ۱۹ عمدتا از طریق سطوح و مواد غذایی منتقل نمی شود.

* منشأ بررسی احتمال انتقال از سطوح

ماجرا از مقاله ای آغاز شد که تیر گذشته در مجله پزشکی لنست منتشر شد، در این مقاله آمده بود که احتمال انتقال کووید۱۹ از طریق سطوح بی جان بسیار ناچیز است و فقط در مواردی که فرد آلوده روی سطح سرفه یا عطسه کند و شخص دیگری فورا بعد از سرفه یا عطسه آن سطح را لمس کند، احتمال انتقال وجود دارد.

همینطور در این گزارش گفته شده که اگرچه ضدعفونی دوره ای و استفاده از دستکش به ویژه در بیمارستان از اقدام های احتیاطی منطقی است، اما سطوح آلوده که ساعت ها با حامل آلوده در تماس نبوده اند، خطر انتقال قابل اندازه گیری در محیط های غیربیمارستانی ندارند.

* حمایت مرکز کنترل و پیشگیری از امراض آمریکا از داده های جدید

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های ایالات متحده ( CDC) راهنمایی خود را در مورد انتقال ویروس از سطوح در ماه مه( اردیبهشت) روشن کرد و اظهار داشت که« تصور نمی شود این مسیر اصلی ترین راه انتشار ویروس باشد» ؛ اکنون بیان شده تصور نمی شود که انتقال از طریق سطوح، روش رایجی برای گسترش کووید ۱۹ باشد.

پس از این مرکز، بسیاری دیگر به نتایج مشابهی رسیدند؛ اکنون بیان شده تصور نمی شود انتقال از طریق سطوح آلوده معروف به« fomites»، روش رایجی برای گسترش کووید ۱۹ باشد.

* تمرکز زیاد بر روی سطح ها در آغاز شروع همه گیری

در بهار قبل زمانی که ویروس کرونا در آمريکا شروع به گسترش کرد بسیاری از کارشناسان در مورد خطر ایجاد شده توسط سطوح هشدار دادند. پژوهشگران گزارش کردند که ویروس می تواند روزها بر روی پلاستیک یا فولاد ضد زنگ زنده بماند و مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها توصیه کرد، اگر کسی یکی از این سطوح آلوده را لمس کند و سپس چشم، بینی یا دهان خود را لمس کند می تواند به این ویروس آلوده شود.

آمریکایی ها که توصیه کارشناسان را جدی گرفته بودند، اشیاء و مواد غذایی پاکسازی می کردند و در این مرحله تا جایی پیش رفتند که با کمبود مواد بهداشتی روبرو شدند؛ facebook نیز دو دفتر خود را برای تمیز کردن عمیق تعطیل کرد و اداره حمل و نقل نیویورک هر شب ضد عفونی واگن های مترو را انجام می داد.

* بروزرسانی دستورالعمل های تمیزکاری

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های آمریکا، جدیدا دستورالعمل های تمیزکاری سطوح را به روز کرده و خاطرنشان کرد که خطر ابتلا به ویروس در تماس با یک سطح آلوده کمتر از ۱ در ۱۰ هزار است.

لینسی مر، متخصص ویروس شناسی گفت:ما مدتهاست که می دانیم ویروس از طریق سطوح منتقل نمی شود، با این وجود هنوز هم مردم تمرکز زیادی روی تمیز کردن سطح دارند. ضمن اینکه هیچ شواهدی وجود ندارد که نشان دهد کسی با لمس یک سطح آلوده مبتلا به کووید ۱۹ شده است.

* ویروس در هوا، عامل جدی شیوع کرونا

با جمع شدن شواهد در طی همه گیری، درک علمی درباره ویروس تغییر کرده است. مطالعات و بررسی شیوع بیماری ها نشان می دهد، اکثر انتقال ها در نتیجه بیرون امدن قطرات بزرگ و ذرات ریز به نام آئروسل توسط افراد آلوده هنگام سرفه، گفت و گو یا تنفس رخ می دهد. انتقال از سطوح اگرچه امکان پذیر است اما تصور نمی شود که خطر مهمی باشد. آنچه که اهمیت دارد، انتقال ویروس از طریق هوا است؛ توجه به پاکیزگی و ضدعفونی کردن سطوح منجر به غفلت از انتشار ویروس از طریق هوا شده است.کارشناسان تأکید می کنند به طور فزاینده ای روشن شده است که ویروس در درجه اول از طریق هوا پخش می شود، چه در قطرات بزرگ و چه در قطرات کوچک که می تواند برای مدت طولانی تری در هوا باقی بماند.

در اسفند سالی که گذشت نیز مقاله های متعددی از پژوهش تعداد زیادی از دانشمندان و محققان منتشر شد که سطوح عامل اصلی انتشار ویروس نیست؛ امانوئل گلدمن، میکروبیولوژیست دانشگاه راتگرز نیوجرسی در نیوآرک می گوید:ما سطوح مختلفی را در بیمارستان ها و در مجاورت بیماران کرونایی آزمایش کردیم و تقریبا هیچ نوع عفونت قابل سرایتی در این سطوح شناسایی نشد. دلیل این مساله نیز بسیار منطقی و قابل توضیح است زیرا ویروس در محیط عادی بسیار شکننده و آسیب پذیر بوده و سریعا از بین می رود. در این شرایط آنچه باقی مانده RNA ویروسی است که می توان از آن با عنوان جسد ویروس یاد کرد.

  • 16
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش