دوشنبه ۱۵ خرداد ۱۴۰۲
۱۰:۱۳ - ۰۳ اردیبهشت ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۲۰۱۹۷
تحقیقات و پژوهش های پزشکی

کمک سیستم ایمنی شتر آلپاکا برای درمان نقرس

شتر آلپاکا,کمک سیستم ایمنی شتر آلپاکا برای درمان نقرس
سیستم ایمنی آلپاکا دارای بعضی از خواص است که ممکن است برای علوم پزشکی بسیار مفید باشد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از نیواطلس، نانو اجسامی در بدن شتر آلپاکا، حیوانی از گونه لاما است که در آمریکای جنوبی زندگی می کند و علت اصلی التهاب مزمن را هدف قرار داده و از بین می برند.

دانشمندان با بهره گیری از سیستم ایمنی منحصر به فرد آلپاکاها، تکنیک امیدوارکننده ای را برای تعدیل التهاب مزمن مرتبط با شرایطی مانند آرتریت ایجاد کرده اند. این پیشرفت به نانو اجسام معروف است که وقتی از این پستاندارانی که بدنشان از پشم پوشیده شده، گرفته میشوند، سیستم هشدار سیستم ایمنی را خنثی می کنند. با انجام این کار، التهاب بیش از حد را در موش های ناسالم درمان می کنند.

این تحقیق توسط دانشمندان دانشگاه بن آلمان و دانشگاه سائوپائولو برزیل انجام شد، که چیزی را هدف گرفتند که از آن به عنوان لکه های ASC یاد می شود. این ها مجتمع های مولکولی بزرگی هستند که از پروتئین های ASC تشکیل شده اند که برای پاسخ ایمنی در سلول های انسان حیاتی هستند و بعنوان یک سیستم هشدار هنگام احساس حمله از یک پاتوژن، به صورت به هم چسبیدن عمل می کنند.

لکه های ASC منجر به تجمع تعداد زيادي از مواد پیام رسان می شوند که از سیستم ایمنی کمک می خواهند و همچنین سوراخ هایی را در غشای سلول (غشای پلاسمایی) ایجاد می کنند و مولکول های پیام رسان را قادر می سازند فرار کنند و زنگ هشدار خود را به صدا در آورند. ولی این منافذ در نهایت منجر به سقوط چشمگیر سلول نیز می شود.

برناردو فرانکلین، نویسنده این مطالعه، از موسسه ایمنی ذاتی در بیمارستان دانشگاه بن، گفت:در نقطه ای، سلول منفجر می شود و تمام محتویات خود را در بافت خالی می کند. مواد پیام رسان که اکنون به طور ناگهانی آزاد میشوند، مانند آخرین فریاد بزرگ برای کمک عمل می کنند. این اتفاق سیستم ایمنی را تحریک می کند تا یک پاسخ التهابی قوی که حاوی عفونت است ایجاد کند.

در میان موادی که از سلول ها آزاد می شوند ، لکه های ASC هستند که می توانند در بافت انباشته شوند و اثرات ماندگاری داشته باشند.

فرانکلین گفت: اکنون توانسته ایم در موش ها نشان دهیم که فعالیت آن ها سیستم ایمنی بدن (Système immunitaire) را حتی پس از جلوگیری از تهدید فعال می کند و می تواند منجر به التهاب مزمن شود که به شدت به بافت آسیب می رساند.

محققان در یک اقدام متقابل آلپاکا ها وارد عمل می کنند. آنها در میان حیوانات انگشت شماری هستند که آنتی بادی های تک دامنه ای را بعنوان بخشی از دفاع ایمنی خود تولید می کنند. این ها که اغلب نانو اجسام نامیده میشوند،  به دلایل متعددی برای دانشمندان جذاب هستند، از جمله این واقعیت که تولید انبوه آنها آسان تر و ارزان تر است و میتواند گزینه های جدیدی را برای درمان بیماریها پیش رویمان قرار دهد.

یکی از این احتمالات سرطان (cancer) است، با یک مطالعه در سال ۲۰۱۸ که نشان می دهد چگونه نانوبادی های آلپاکا می توانند به یک محرک کلیدی در طیف وسیعی از سرطان ها به نام فاکتور رشد اپیدرمی( EGF) متصل شده و آن را مهار کنند. اخیراً، محققان از نانو اجسام آلپاکا برای توسعه درمانهای نویدبخش جدید برای COVID- ۱۹ استفاده کرده اند که احتمالاً می تواند حتی به شکل اسپری بینی باشد.

نویسندگان این مطالعه جدید پروتئین های ASC را به آلپاکا تزریق کردند و اجازه دادند طبیعت دست به کار شود، سپس حیوانات آنتی بادی های ویژه ای را برای تطابق ایجاد کردند که میتوان قطعات یا نانوبادی ها را از آن ها گرفت. دانشمندان اطلاعات ژنتیکی این نانو اجسام را جمع آوری کردند و آن ها را در باکتری ها ادغام کردند و آن ها را قادر ساختند که نانو اجسام را در مقادیر زیاد تولید کنند. سپس این نانو بادی ها در حل کردن لکه های ASC در کشت های سلولی انسان مؤثر بودند. آزمایش ها روی موش ها نتایج امیدوارکننده تری را نشان دادند.

نویسنده این مطالعه گفت: موش های آزمایش ها دارای علائم روماتوئید (آرتریت) و نقرس هستند. پس از تجویز نانو جسم، التهاب و همچنین سلامت عمومی جوندگان بطور قابل توجهی بهبود یافت.

دانشمندان بر این باورند که علاوه بر آرتریت و نقرس، این نانو اجسام میتوانند در درمان یا پیشگیری از بیماری های عصبی نیز نقش داشته باشند. همچنین تصور می شود که لکه های ASC باعث آسیب به مغز میشوند و به تشکیل توده های آمیلوئید بتا، که تجمع پروتئینهای مرتبط با آلزایمر هستند، کمک می کنند.

فرانکلین امیدوار است که بتوانند این فرآیند را با کمک نانوجسم هایمان کند کرد. محققان اکنون قصد دارند این احتمال را در مطالعه بعدی بررسی کنند.

این تحقیق در مجله EMBO Molecular Medicine منتشر شده است.

  • 10
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
درک لانسفورد شگفتی های زندگی درک لونسفورد: بیوگرافی یکی از برجسته ترین بدنسازان جهان

تاریخ تولد: ۱۴ می ۱۹۹۳

محل تولد: آمریکا

حرفه: بدنساز حرفه ای

قد: ۱۶۷/۵ سانتی متر

وزن: ۱۰۲ تا ۱۰۸ کیلوگرم

ادامه
حمید الدین بلخی حمید الدین بلخی، شاعر و نویسنده قرن ششم

ملیت: ایرانی

دوران زندگی: قرن ششم هجری قمری

حرفه: نویسنده، ادیت و شاعر ایرانی

اثر: مقامات حمیدی

درگذشت: ۵۵۹ هجری قمری

ادامه
بدیع الزمان جزری بدیع الزمان جزری، دانشمند مسلمان و پدر علم رباتیک

تاریخ تولد: ۱۱۳۶ میلادی

محل تولد: جزیره ابن عمر

حرفه: همه‌چیزدان، مخترع، ریاضی‌دان، صنعت‌گر و مهندس مکانیک

درگذشت: ۱۲۰۶ میلادی

آثار: الجامع بین العلم و العمل النافع فی صناعة الحیل

ادامه
بیوگرافی آماندا سایفرد آماندا سایفرد؛ از مدلینگ تا سینما و تلوزیون

تاریخ تولد: ۳ دسامبر ۱۹۸۵

محل تولد: آلن تاون، پنسیلوانیا

حرفه: بازیگر، خواننده، صداپیشه و مدل

آغاز فعالیت: ۲۰۰۰

تحصیلات: دیپلم

ادامه
عبدالله بن علی زندگینامه عبدالله بن علی فرزند امام علی (ع)

تاریخ تولد: ۳۵ هجری قمری

نام پدر: امام علی (ع) 

نام مادر: ام البنین

وفات: ۶۱ هجری قمری در کربلا

از یاران: امام حسین (ع)

ادامه
ابوالقاسم زهراوی پدرعلم جراحی نوین؛ ابوالقاسم زهراوی

تاریخ تولد: ۹۳۶ هجری قمری

محل تولد: مدینة الزهراء اسپانیا

ملیت: اسپانیایی

حرفه: پزشک و جراح

شهرت: پدر جراحی مدرن

آثار: التصریف لمن عجر عن التالیف

ادامه
ایمان صفا بیوگرافی هنرمند مردمی؛ ایمان صفا

چکیده ای از بیوگرافی ایمان صفا:

نام کامل: ایمان صفا

تاریخ تولد: ۳۰ آذر ۱۳۶۲

محل تولد: تهران

حرفه: هنرپیشه، بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: لیسانس هنر و معماری از دانشگاه آزاد تهران مرکز

ادامه
احمد شاه قاجار زندگینامه احمد شاه قاجار؛ آخرین پادشاه سلسله قاجاریه

تاریخ تولد: ۱۲ بهمن ۱۲۷۵

محل تولد: تبریز، آذربایجان غربی، ایران

سلطنت: ۲۵ تیر ۱۲۸۸ تا ۹ آبان ۱۳۰۴

پیشین: محمدعلی شاه

جانشین: رضا شاه، موسس حکومت پهلوی

درگذشت: ۹ اسفند ۱۳۰۸ در نویی سورسن، اودوسن، فرانسه

ادامه
جمال الدین عبدالرزاق جمال الدین عبدالرزاق اصفهانی، شاعر قرن ششم

زندگی: قرن ششم

محل تولد: اصفهان

حرفه: شاعر، حکیم 

آثار: دیوان اشعار به دو زبان فارسی و عربی

وفات: ۵۸۸ هجری قمری

مدفن: اصفهان

ادامه
ویژه سرپوش