دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۷:۲۸ - ۱۱ آبان ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۸۱۱۹۶
تحقیقات و پژوهش های پزشکی

آنتی‌بادی جدید برای پیشگیری از مالاریا کشف شد

مالاریا,آنتی بادی مالاریا
محققان یک آنتی‌بادی جدید برای پیشگیری از مالاریا کشف کردند.

یک پژوهش جدید، یک آنتی بادی (پادتن) یافته است که از مالاریا جلوگیری می کند و به شکل درمان داخل وریدی میزان موفقیت بالایی را در پيش‌گيري از این بیماری انگلی نشان داده است.

به گزارش ایسنا و به نقل از آی آی، یک پژوهش جدید راهی مؤثر برای پیشگیری از عفونت مالاریا (Malaria) در بزرگسالان ارائه کرده است.

این کارآزمایی بالینی توسط موسسه ملی بهداشت (NIH) که یک مرکز پژوهش های پزشکی در ایالات متحده است، انجام شده است.

برای این مطالعه، به بزرگسالان سالم و غیر باردار در کشور مالی در قاره آفریقا یک دوز داروی آنتی بادی در طول فصل شش ماهه مالاریا داده شد و مشاهده شد که این آنتی بادی تا ۸۸ درصد در پیشگیری از عفونت در یک دوره ۲۴ هفته ای مؤثر است.

این درمان برای اولین بار نشان داد که یک آنتی بادی مونوکلونال (یک آنتی بادی ساخته شده در آزمایشگاه) میتواند از عفونت مالاریا (Malaria) در یک منطقه بومی جلوگیری کند، به این معنی که آنتی بادی های گرفته شده از گلبول های سفید را می توان برای جلوگیری مؤثر از عفونت در منطقه ای که به عفونت گسترده مالاریا شناخته شده است، مورد استفاده قرار داد.

اثرات مالاریا و اهمیت یافتن درمان آن

بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی (WHO)، مالاریا یک بیماری قابل انتقال از پشه است که در سال ۲۰۲۰ نزدیک به ۲۴۱ میلیون نفر را در سراسر جهان مبتلا کرده است. این بیماری توسط انگل های پلاسمودیوم ایجاد می شود که وقتی پشه این انگل ها را به شکلی به نام اسپروزوئیت به ویژه انگل های پلاسمودیوم فالسیپاروم (P. falciparum) به پوست و جریان خون انسان تزریق می کند، منتقل میشود و پس از رسیدن به کبد، در آن جا تکثیر و پخش می شود.

این بیماری تاکنون منجر به مرگ ۶۲۷ هزار نفر شده است که بیشتر آن ها کودکان جنوب صحرای آفریقا بوده اند. موارد ابتلا همچنین شامل بیش از ۱۱ میلیون زن باردار در آفریقا است که منجر به تولد ۸۱۹ هزار نوزاد با وزن کم هنگام تولد شده که به طور قابل توجهی خطر ابتلا به بیماری و مرگ آن ها را افزایش داده است.

درمان های موجود و پزشکی نوین

پژوهشگران با جدیت به دنبال راه های جدیدی برای درمان و ریشه کن کردن مالاریا هستند. دکتر آنتونی فائوچی، مدیر موسسه ملی آلرژی و بیماری های عفونی (NIAID) در آمریکا که عضوی از موسسه ملی سلامت (NIH) آمریکا نیز هست، گفت: ما باید زرادخانه مداخلات موجود را برای جلوگیری از ابتلا به مالاریا و تسریع تلاش ها برای از بین بردن این بیماری را گسترش دهیم.

در حال حاضر، تنها واکسن (vaccine) مالاریا توصیه شده توسط سازمان بهداشت جهانی، موسکیریکس (Mosquirix) یا RTS, S نام دارد. این واکسن فقط در کودکان ۵ تا ۱۷ ماهه در برابر مالاریا محافظت نسبی ایجاد می کند که در چهار دوز در یک دوره ۲۰ ماهه تزریق می شود.

یکی دیگر از گزینه های درمانی فعلی، دارویی است که با ترکیبات شیمیایی ساخته شده است که از بیماری جلوگیری می کند و برای کودکان و مسافران در دسترس است. با این حال، این دارو به دوزهای مکرر نیاز دارد و بدن ممکن است در برابر درمان مقاومت کند.

سال هاست که دانشمندان روی ایجاد یک درمان جدید کار می کنند که از یک آنتی بادی مونوکلونال برای خنثی کردن و از بین بردن حشره ی بیماری زا قبل از این که بتواند بدن را آلوده کند، استفاده می کند.

کارآزمایی بالینی

مؤسسه ملی آلرژی و بیماری های عفونی آمریکا این کارآزمایی را که توسط دکتر پیتر کرامپتون (Peter Crompton)، رئیس بخش بیولوژی و ایمنی عفونت مالاریا در آزمایشگاه ایمونوژنتیک موسسه ملی آلرژی و بیماری های عفونی و دکتر کاسوم کاینتائو (Kassoum Kayentao)، استاد دانشگاه علوم، تکنیک ها و فناوری ها (USTTB) در مالی رهبری می شد، تأمین مالی کرده است.

این کارآزمایی به عنوان آزمایش NIAID- USTTB شناخته می شود و در حال حاضر در مرحله ۲ قرار دارد. این آزمایش پژوهشی، ایمنی و اثربخشی یا اثربخشی درمان، تزریق درون وریدی یک باره یک آنتی بادی مونوکلونال به نام CIS۴۳LS را ارزیابی می کند. این آنتی بادی هنگامی که اسپوروزویت ها را از P. falciparum قبل از اینکه انگل ها پخش شوند و کبد (Liver) را آلوده کنند، خنثی می کند.

دکتر رابرت سدر (Robert Seder) سرپرست ارشد پزشکی و معاون سرپرست مرکز تحقیقات واکسن NIAID و رئیس بخش ایمونولوژی سلولی این مرکز برای این مطالعه، یک شکل طبیعی از این آنتی بادی را از خون داوطلبی که در این آزمایش، واکسن مالاریا دریافت کرده بود، جدا کرد. سپس آنتی بادی برای افزایش مدت زمان ماندگاری در جریان خون اصلاح شد.

شرح پژوهش

برای مرحله دوم این کارآزمایی بالینی، ۳۶۹ شرکت کننده وجود داشت که همگی بزرگسالان سالم بین سنین ۱۸ تا ۵۵ سال بودند. آنها در دو شهر در کشور مالی زندگی می کردند، جایی که معمولاً سالانه از ژوئیه تا دسامبر انتقال بسیار بالایی را از P. falciparum شاهد است.

بخش اول این پژوهش، ایمنی سه دوز مختلف از این آنتی بادی مونوکلونال را بررسی کرد. دوزها به ترتیب ۵، ۱۰ و ۴۰ میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن بودند و هر دوز به صورت داخل وریدی تزریق شد.

بخش دوم این کارآزمایی، اثربخشی دوزها را در مقایسه با دارونما بررسی کرد. ۳۳۰ شرکت کننده دوز ۱۰ و ۴۰ میلی گرم بر کیلوگرم آنتی بادی یا دارونما را با تزریق داخل وریدی دریافت کردند و فقط در پایان کارآزمایی بود که هر کس متوجه می شد که چه داروی واقعی یا دارونما دریافت کرده است.

محققان شرکت کنندگان را به مدت ۲۴ هفته دنبال کردند و در ۲۸ روز اول و سپس هر دو هفته یک بار، خون آن ها را برای شناسایی P. falciparum آزمایش کردند.

اثربخشی به دو روش آزمایش شد. در طول مطالعه ۲۴ هفته ای، شرکت کنندگانی که بالاترین دوز (۴۰ میلی گرم بر کیلوگرم) آنتی بادی را دریافت کرده بودند، نشان دادند که این واکسن ۸۸.۲ درصد در پیشگیری از عفونت موثر است. دوز ۱۰ میلی گرمی نیز ۷۵ درصد موثر نشان داد.

به طور کلی، شرکت کنندگانی که در طول این ۲۴ هفته به P. falciparum آلوده شده بودند، نشان دادند که این آنتی بادی ۷۶.۷ درصد در جلوگیری از عفونت برای دوز ۴۰ میلی گرمی و ۵۴.۲ درصد برای کمترین دوز موفق بوده است.

دومین آنتی بادی که با مالاریا مبارزه می کند

دکتر سدر و گروهش اکنون دومین آنتی بادی مونوکلونال را برای مبارزه با مالاریا به نام L۹LS ساخته اند.

به گفته پژوهشگران، L۹LS در این مطالعه نشان داد که قوی تر از CIS۴۳LS است و به دلیل قدرت آن می توان آن را در دوزهای بسیار کمتری تجویز کرد. همچنین میتوان آنرا به صورت زیر جلدی (زیر پوست) به جای تزریق داخل وریدی تجویز کرد.

یک مطالعه کارآزمایی اولیه که توسط NIAID انجام شده، نشان داده است که این درمان در ۱۵ نفر از ۱۷ بزرگسال سالم که در معرض انگل های P. falciparum قرار گرفته اند، مؤثر و ایمن است و به مدت ۲۱ روز از مالاریا جلوگیری می کند.

این مطالعه در مجله پزشکی New England منتشر شده است.

  • 10
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش