شنبه ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۳۰ - ۱۸ آذر ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۹۱۶۷۸
تحقیقات و پژوهش های پزشکی

علت ابتلا به سرماخوردگی در هوای سرد کشف شد

سرماخوردگی,کشف رابطه سرما و سرماخوردگی
وقتی درمعرض هوای سرد قرار میگیرید، دمای درون بینی شما میتواند تا ۹ درجه ی فارنهایت (منفی ۱۳ درجه ی سانتی گراد) کاهش یابد. همین امر برای این که عملاً هر سه مزیت ایمنی بینی از بین بروند، کافی است.

مطالعه ای جدید ممکن است علت زیستی این مسئله را پیدا کرده باشد که چرا در زمستان بیشتر به بیماری های تنفسی دچار می شویم.

طبق نتایج این مطالعه، به نظر میرسد که هوای سرد به پاسخ ایمنی که در بینی رخ می دهد، آسیب می زند. دکتر زارا پاتل، استاد بیماری های گوش و گلو و بینی و جراحی سروگردن در دانشکده ی پزشکی دانشگاه استنفورد گفت:اولین باری است که توضیح زیستی و مولکولی درباره ی یکی از عوامل پاسخ ایمنی ذاتی خود داریم که به نظر میرسد در هوای سردتر محدود می شود.

درواقع، طبق مطالعه ای که روز سه شنبه در مجله ی The Journal of Allergy and Clinical Immunology منتشر شد، کاهش دمای درون بینی تا ۵ درجه ی سانتیگراد، حدود ۵۰ درصد از سلول های مبارزه کننده با ویروس ها و باکتری ها را در سوراخ های بینی نابود می کند.

فراموش نکنید که این مطالعات آزمایشگاهی هستند؛ یعنی اگرچه از بافت انسانی در آزمایشگاه برای مطالعه ی این پاسخ ایمنی استفاده می کند، مطالعه ای نیست که روی بینی (Nose) واقعی انسان انجام شده باشد. در بیشتر مواقع اما نه همیشه، یافته های مطالعات درون آزمایشگاهی در مطالعات درون تنی تائید می شود.

لانه ی زنبور

بلیر و تیمش با همکاري منصور امیجی، رییس گروه علوم دارویی در دانشگاه نورت ایسترن در بوستون، برای درک این موضوع مطالعه ای انجام دادند. پژوهشگران کشف کردند که بخش جلوِ بینی خیلی زودتر از اینکه ته بینی از وجود میکروب باخبر شود، مهاجم را تشخیص می دهد. در آن نقطه، سلول های پوشاننده بینی فوراً شروع به ایجاد نسخه های ساده از خودشان می کنند که «وزیکول های خارج سلولی» نامیده می شوند.

وزیکول های خارج سلولی نمی توانند مانند سلول ها تقسیم شوند؛ ولی مانند نسخه های کوچکی از سلول ها هستند که به طورخاص برای جستجو و کشتن این ویروس ها طراحی شده اند. وزیکول های خارج سلولی مانند طعمه عمل می کنند؛ بنابراین، اکنون زمانی که ویروسی را تنفس کنید، ویروس به جای چسبیدن به خودِ سلول ها، به این طعمه ها متصل می شود.

سپس، وزیکول های مذکور را سلول ها به مخاط بینی (Nasal mucosa) منتشر می کنند و در آن جا میکروب های مهاجم را پیش از رسیدن به مقصد و تکثیرشدن، متوقف می کنند.

این یکی از بخش های سیستم ایمنی است که به بدن اجازه می دهد تا پیش از نفوذ ویروس ها و باکتری ها به بدن، با آنها مبارزه کند. پس از اینکه این وزیکول ها تولید و در ترشحات بینی منتشر شدند، میلیاردها وزیکول در اطراف میکروب های مهاجم جمع می شوند. مثل اتفاقی است که وقتی به لانه ی زنبور ضربه می زنید، پیش می آید. ممکن است چند زنبور را ببینید که در اطراف پرواز می کنند؛ اما وقتی به لانه ی آنها ضربه بزنید، همه ی زنبورها از لانه بیرون می آیند تا قبل از اینکه مهاجم وارد لانه ی آن ها شود، به آن حمله کنند. بدن نیز به همین طریق این ویروس های استنشاق شده را پاک سازی می کند تا نتوانند وارد سلول ها شوند.

افزایش چشم‌گیر قدرت ایمنی بدن

مطالعه ی جدید نشان داد که وقتی بینی با حمله مواجه می شود، تولید وزیکول های خارج سلولی را تا ۱۶۰ درصد افزایش می دهد. تفاوت های دیگری نیز وجود داشت: وزیکول های خارج سلولی نسبت به سلول های اصلی، گیرنده های بسیار بیشتری روی سطح خود داشتند. این امر موجب افزایش توانایی مهار ویروس توسط میلیاردها وزیکول خارج سلولی در بینی می شود.

سلول های بدن از نوعی عامل کُشنده ی ویروسی به نام ریزآران ای (MicroRNA) نیز برخوردار هستند که به میکروب های مهاجم حمله می کنند. مطالعه نشان داد که وزیکول های خارج سلولی در بینی درمقایسه با سلول های عادی ۱۳ برابر توالی ریزآران ای بیشتری دارند. بنابراین، بینی با چند اَبَرقدرت اضافی وارد نبرد با میکروب ها می شود.

حال وقتی که هوا سرد باشد، چه اتفاقی برای این مزیت ها می افتد؟ برای پی بردن به این موضوع چهار شرکت کننده مطالعه را به مدت ۱۵ دقیقه درمعرض دمای ۴/۴ درجه ی سانتیگراد قرار دادند و سپس شرایط درون حفره بینی آنها را ارزیابی کردند.

وقتی درمعرض هوای سرد قرار میگیرید، دمای درون بینی شما میتواند تا ۹ درجه ی فارنهایت (منفی ۱۳ درجه ی سانتی گراد) کاهش یابد. همین امر برای این که عملاً هر سه مزیت ایمنی بینی از بین بروند، کافی است. درواقع همین مقدار سرما در نوک بینی کافی بود تا حدود ۴۲ درصد از وزیکول های خارج سلولی از مبارزه کنار بروند. به طورمشابه، تقریبا نیمی از ریزآران ای ها کشنده را درون هر وزیکول دارید و می تواند تعداد گیرنده ها روی هر وزیکول تا ۷۰ درصد کاهش یابد و چسبندگی آنها را بسیار کم تر کند.

این امر با توانایی شما برای مبارزه با سرما خوردگی و آنفلوانزا (Influenza) و کووید ۱۹ چه می کند؟ این مسئله توانایی سیستم ایمنی برای مبارزه با عفونت های تنفسی را به نصف کاهش می دهد. هرچه بتوانید محیط درون بینی خود را گرم تر نگه دارید، مکانیسم دفاعی ایمنی ذاتی بهتر می تواند کار کند. این شاید دلیل دیگری برای زدن ماسک باشد.

  • 11
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش