جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۲:۰۹ - ۱۷ اسفند ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۲۰۴۱۲۸
تحقیقات و پژوهش های پزشکی

توسط محققان ایرانی صورت گرفت؛

ساخت دستگاه ضدعفونی زباله بیمارستانی با سیستم مایکروویو

ساخت دستگاه ضدعفونی زباله بیمارستانی,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,تازه های پزشکی
 گروهی از محققان ایرانی موفق به ساخت دستگاه ضدعفونی زباله های بیمارستانی و پزشکی با استفاده از امواج مایکروویو شده اند که مزایای زیادی از جمله استفاده از آب و انرژی کمتر نسبت به سیستم های مشابه دارد.

دکتر مهرداد فوج لعلی مدیر این طرح به ایرنا گفت: ضدعفونی با مایکروویو فرآیندی برمبنای بخار است که ضدعفونی از طریق حرارت مرطوب و بخار ناشی از انرژی مایکروویو انجام می شود.

وی توضیح داد: مایکرویوها امواج کوتاهی در طیف امواج الکترومغناطیس هستند و فرکانس بالا و طول موج کوتاه و انرژی بالا دارند که این امر موجب نفوذ امواج به تمام لایه های اجسام غیر فلزی می شود. همچنین از لامپ مگنترون (لامپ مگنترون برای تولید امواج مایکروویو است) برای تبدیل انرژی با ولتاژ بالا به انرژی مایکروویو استفاده می شود که سپس به کانالی فلزی به نام موج بر برده و انرژی را به محدوده مشخصی هدایت می کند. 

این دکترای مکانیک توضیح داد: سیستم های مایکروویو شامل محدوده یا اتاق ضدعفونی است که انرژی مایکروویو از ژنراتور مایکروویو به آنجا هدایت می شود. معمولا ۲ تا ۶ مگنترون به کار می روند که خروجی هر کدام ۱.۲ کیلووات است و این لامپ ها همزمان با هم تشعشع می کنند.

وی با اشاره به اینکه کار روی این دستگاه ۲ سال زمان برده است، افزود: عملکرد واحد مایکروویو به این شکل است؛ بارگذاری پسماند کیسه های زرد و جعبه های امن وارد محفظه می شوند، برخورد با مایکروویو که سپس با دمای ۹۵ تا ۱۰۰ درجه توسط ۴ یا ۶ژنراتور مایکروویو حرارت می بینند (دمای آب بستگی به ارتفاع از سطح دریا دارد).

زمان بی خطر سازی ۴۵ دقیقه، دستگاه ریزکننده اختیاری (خورد کن): این خورد کن مستقل بوده و عملکرد آن بعد از فرآیند بی خطر سازی است. برای فرآیند بی خطرسازی نیاز ضروری به خورد کن نیست و خورد کن خارجی برای کاهش حجم و عدم تفکیک پسماند و تخلیه که پسماند وارد کیسه های مشکی رنگ شده و برای دفن بهداشتی آماده است.

***برتری سیستم ضدعفونی زباله بیمارستانی نسبت به سیستم های مشابه

رضا نصرالهی نرگس آباد همکار دیگر گروه در مورد انواع پسماندهای قابل بی خطر سازی گفت: انواع پسماندی که در سیستم های مایکروویو با آنها برخورد می شود مشابه پسماند درون اتوکلاوهاست. دستگاه اتوکلاو برای استریل تجهیزات استفاده می شود و بر مبنای فشار و دما عملیات استریل را انجام می دهد. اما همه تجهیزات پزشکی را نمی توان داخل اتوکلاو قرار داد زیرا اکثر تجهیزات پزشکی نسبت به فشار و دمای بالا حساسیت دارند.

وی ادامه داد: کشت میکروب در آزمایشگاه، مواد آلوده شده به خون و مقدار محدودی از مایعات، پسماند ایزولاسیون و جراحی، پسماند آزمایشگاهی؛ شامل پسماند شیمیایی پسماند نرم، گاز استریل ها، پارچه ها، بانداژها، روپوش ها، ملافه ها و اجسام تیز برنده داخل سیفتی باکس ها (ظرفی از مواد پلیمر نفتی و کاملا یکبار مصرف با قابلیت نگاهداری و حفظ پسماند های تیز و برنده همچنین سرنگ های پزشکی) با زمان و دمای کافی از جمله این پسماندها هستند.

این دانش آموخته رشته میکروبیولوژی افزود: همچنین سیستم مکانیکی خوردکن دستگاه اتوکلاوها برای تفکیک ناپذیر کردن پسماند و از نظر فنی بی خطر سازی پسماندهای آناتومیک (بافت انسانی) امکان پذیر است؛ اما از نظر اخلاقی، فرهنگی، قانونی و دیگر ملاحظات اجازه آن داده نمی شود.

وی محدودیت های دستگاه اتوکلاو را اینگونه برشمرد و گفت: ترکیبات ارگانیک فرار و نیمه فرار، پسماند شیمی درمانی، جیوه، دیگر پسماند شیمیایی خطرناک و پسماند رادیولوژیکی با این دستگاه قابل ضدعفونی نیست و این نوع پسماند نباید در اتوکلاو و اتاق تقطیر ضدعفونی شود. همچنین وسایل خواب بزرگ و حجیم، جسد حیوانات و پسماندی که از عبور هوا جلوگیری می کنند نباید در مایکروویوها باشند. 

این پژوهشگر اظهار کرد: بر اساس مطالعات آزمایشگاه های معتمد محیط زیست کشور میزان آلایندگی هوای اگزوز خروجی در حد استاندارد است. اما باید پسماند به درستی تفکیک شده باشد تا از ورود مواد شیمیایی خطرناک داخل اتاق ها جلوگیری شود. 

نصرالهی در مورد برتری این سیستم نسبت به سایر روش های بی خطر سازی توضیح داد: صرفه جویی در هزینه های نگهداری دستگاه، صرفه جویی در مصرف آب، نداشتن صدا و بو در محیط بی خطر سازی، حذف احتمال انفجار، سرعت عمل بالا در بی خطر سازی و انباشته نشدن پسماند در بیمارستان، کیفیت بالای بی خطر سازی نفوذ امواج به تمام لایه های جسم و تاثیر مولکولی همچین تخریب ساختار میکروارگانیسم، بی خطر سازی جعبه های امن (سیفتی باکس ها) و اجسام نوک تیز و برنده، مصرف انرژی پایین، مصرف جریان یا توان پایین، قابلیت

حرکت و جابجایی دستگاه و وزن کم، نیاز نداشتن به تاسیسات و لوله کشی و مخازن بخار، کاملا خودکار و بی نیاز از کاربر متخصص، بی نیاز به کیسه های مخصوص اتوکلاو (کیسه اتوکلاو:کیسه های مخصوص نسوز) رسیدن حجم نهایی پسماند بعد از خرد شدن به ۱۰ درصد حجم اولیه، حداکثر جریان مصرفی به تفکیک ظرفیت، با توجه به وجود فیلتر های هپا HEPA و کربن اکتیو Activated Carbon (فیلترهای استاندارد برای جذب بو و ضد عفونی کردن گازهای خروجی و حذف ذرات میکرونی) و نبود بوی آزار دهنده در دستگاه از جمله این برتری هاست.

وی در مورد مدل های این دستگاه گفت: این دستگاه در سه مدل و ابعاد مختلف تولید شده است و مکان مورد نیاز برای هر سه مدل حداقل ۲۴ متر مربع است، اگزوز فن برای تخلیه هوای داخل محل بی خطر سازی و برق سه فاز ۳۸۰ ولت ۳۶ آمپر.

این دستگاه در مرحله ثبت بین المللی یا Pct Patent است و مدال طلای مسابقه بین المللی اختراعات ۲۰۱۸ تایلند و جایزه ویژه انجمن ترویج اختراعات کره جنوبی را کسب کرده است.

غیر از رضا نصرالهی نرگس آباد و دکتر مهرداد فوج لعلی به عنوان مدیر طرح، دکتر الهام رموزی، دکتر وحید تنهایی مرند، دکتر کاوه عظیم زاده، دکتر ساران لطف اله زاده

برای ساخت این دستگاه مشارکت کرده اند و با سرمایه گذاری بالغ بر ۴۰ میلیارد ریالی بخش خصوصی طراحی شده و اکنون در شرکت دانش بنیان توسعه ایمن الکترونیک باختران در حال تولید انبوه است.

تاکنون ۳۰ دستگاه برای بیمارستان های آذربایجان غربی، شرقی و خراسان رضوی تولید شده و در صادرات به عراق ۵۰۰ هزار دلار ارز آوری داشته است.

  • 16
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش