
به گزارش مهر به نقل از ایندپندنت، یک دستاور بزرگ رایانشی به پژوهشگران کمک کرده دستگاه هایی کم مصرف بسازند که با جریان برقي مشابه ولتاژ مغز انسان کار کنند.
پژوهشگران دانشگاه ماساچوست آمهرست راهی یافته اند تا از رشته های زیستی رسانای الکتریسیته یک دستگاه حافظه الکترونیکی به اسم «مموریستور» (memristor) بسازند.
پژوهشگران با استفاده از باکتریوم « ژئو باکتر» نانوسیم های پروتئینی توسعه دادند و دریافتند میتوان دستگاه هایی ساخت که به اندازه سیناپس های مغز انسان انرژی مصرف می کنند.
جون یائو یکی از مولفان این پژوهش می گوید:این یک مفهوم جدید است و ما معتقدیم به اکتشافاتی در علوم الکترونیک منجر می شود که به حوزه رژیم ولتاز زیستی مربوط است.
پژوهشگران برای تست این نانوسیم ها، الگوی پالس روشن- خاموش را از یک سیم فلزی نازک ارسال کردند که ۱۰۰ بار از موی انسان کوچکتر است.
الگوی شارژ مثبت- منفی تاثیری مشابه فرآیند واقعی یادگیری در مغز ایجاد کرد. یائو در این باره می گوید: میتوان قابلیت رسانایی یا انعطاف پذیری سیناپس های مموریستور نانوسیمی را طوری ماژول بندی کرد که نقش اجزای زیستی لازم برای رایانس مغزی را تقلید کند.
توانایی یادگیری این دستگاه برخلاف رایانه های معمولی مبتنی بر نرمافزار نیست.
نانوسیم های زیستی نسبت به نانوسیم های مصنوعی سیلیکونی مزایای بسياري دارند و کم مصرف تر هستند. همینطور آن ها در آب یا مایعات ثبات بیشتری دارند و به عبارت دیگر میتوان آن ها را برای مصارف پزشکی مانند دستگاه های رصد ضربان قلب به کار برد.
جزئیات این فن آوری جدید در ژورنال Nature Communications منتشر شده است.
- 14
- 3