
به گزارش برترین ها به نقل از یورونیوز، محققان در آزمایشگاه شرکت داروسازی سینوواک کشور چین برای اولین بار این واکسن را به بدن چند میمون (Monkey) تزریق کرده و بعد از آن مشاهده کردند که بدن این حیوانات دربرابر ویروس کرونا به سطح «کاملا محافظت شده» می رسد.
این واکسن که شامل پاتوژن های بی تاثیر ویروس عامل کووید ۱۹ است، به هشت میمون آسیایی از گونه رزوس تزریق شد و این میمون ها سه هفته پس از آن بطور مصنوعی با ویروس واقعی و فعال کرونا آلوده شدند.
نتیجه این آزمایش تجربی که روز ۱۹ آوریل (۳۱ فروردین ماه) منتشر شد، نشان داد که در ریه (Lung) های ۴ میمون که واکسن با دوز بالا دریافت کرده بودند، هیچ اثری از ویروس دیده نمی شود. ولی ۴ میمون دیگر که واکسن را در دوزهای کمتری دریافت کرده بودند، بار ویروسی در بدن شان افزایش یافته بود، اما با این وجود موفق به مقاومت دربرابر این بیماری شدند.
نتیجه این پژوهش تجربی هنوز بصورت دقیق بررسی نشده و باید بر اساس استانداردهای تحقیقاتی به تائید جامعه علمی برسد.
آزمایشگاه سینوواک آزمایش های بالینی در خصوص این واکسن در انسان را از ۱۶ آوریل ( ۲۸ فروردین ماه) شروع کرده است.
اولین واکنش ها
فلورین کرامر، ویروس شناس و محقق دانشگاه آیکان نیویورک در خصوص این آزمایش اظهارکرد: «این نخستین داده پیش بالینی جدّي یک واکسن تجربی است که من دیده ام و بنظر میرسد که جواب داده است.»
با این حال بعضی دانشمندان نیز در خصوص کارآیی این واکسن تردیدهایی دارند. لوسی واکر، ایمنی شناس دانشگاه کالج لندن من جمله این دانشمندان است که می گوید مشخص نیست بدن انسان با این واکسن بتواند مدتی طولانی دربرابر ویروس کرونا مقاومت کند.
چین: واکسن ضد کرونا ممکن است سپتامبر ( شهریور) آماده شود
انتخاب به نقل از دیلی میل نوشت: رئیس مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری چین تایید کرد اولین واکسن ضد کرونا ممکن است سپتامبر ( شهریور) آماده شود.
«گائو فو» رئیس مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای چین در مصاحبه با تلویزیون چین از احتمال ورود واکسن جدید کرونا به بازار تا ماه سپتامبر (اواخر تابستان) برای استفاده گروههای خاص (از جمله کادر درمانی) خبر داد.
این مقام چینی در خصوص اقدامات انجامشده از سوی محققان چینی برای تولید واکسن کرونا گفت: ما در خط مقدم توسعه واکسن کرونا هستیم و احتمالاً تا ماه سپتامبر یک واکسن را برای استفاده اضطراری خواهیم داشت. این واکسنهای جدید که هنوز تحت مراحل ۲ و ۳ آزمایشهای بالینی هستند، احتمالاً تا آن زمان برای استفاده گروههای خاصی از افراد، مثلاً کادر درمانی، آماده استفاده خواهند بود.
رئیس مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای چین همچنین با اعلام اینکه احتمال دارد واکسن جدید در اوایل سال آینده میلادی (زمستان ۱۳۹۹) در دسترس عموم قرار گیرد، تحقق این پیشبینی را منوط به پیشرفتهای آتی دانست.

- 17
- 5