پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳
۲۱:۳۶ - ۱۵ مهر ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۷۰۰۷۶۹
تحقیقات و پژوهش های پزشکی

تزریق واکسن آنفلوآنزا باعث ابتلا به کرونا و مرگ انسان می‌شود؟

ابتلا به کرونا با تزریق واکسن آنفلوآنزا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,تازه های پزشکی
مطالعه ای در ایتالیا انجام گرفته که نشان می دهد که رابطه معناداری بین تزریق واکسن آنفلوآنزا و مرگ و میر بر اثر کرونا وجود دارد، و این رابطه به این صورت است که در بین کسانی که واکسن آنفلوآنزا تزریق کرده اند، کم تر از بقیه کسانی که به کرونا مبتلا شده اند، میمیرند.

بحث بر سر استفاده از واکسن آنفلوآنزا بالاگرفته. درحالی که عده ای از کارشناسان معتقد هستند که تزریق این واکسن میتواند از ابتلا همزمان به این بیماری و کرونا ویروس کمک کند، ولی برخی یافته های علمی نیز نشان می دهد که واکسن آنفلوآنزا ممکن است احتمال ابتلا به کرونا را بیشتر کند.

به گزارش شهروند، درحالی که از ماهها قبل دولت ها در نیم کره شمالی، خودشان را برای مواجه با فصل سرد سال و شیوع آنفلوآنزا همزمان با پاندمی کرونا آماده می کردند، حالا بعضی یافته های جدید نشان می دهد تزریق واکسن آنفلوآنزا میتواند دردسرساز هم باشد.

براساس نتایج به دست آمده در مقاله ‎ای که در مجله «Vaccine» منتشر شده، احتمال ابتلا به کرونا (corona) در بین کسانی که از واکسن (vaccine) آنفلوآنزا استفاده کرده اند ، به میزان ٣٦ درصد بیشتر است. اما در مقابل بسياري از پزشکان و صاحب نطران در این حوزه عقیده دارند که تزریق این واکسن برای مدیریت بیماری کرونا و تفکیک آن با آنفلوآنزا بسیار کمک کننده است. حالا استفاده یا عدم استفاده از واکسن آنفلوآنزا هم به مناقشه جدیدی در این روزها تبدیل شده است.

ماجرای صحبت های جنجالی دکتر «آز»

آسوشیتدپرس در مطلبی این ادعا که «کسانی که واکسن آنفلوآنزا تزریق کرده اند ، احتمال ابتلایشان به کووید ۱۹ افزایش می یابد» را کاملا مردود دانسته.

مراکز محافظت و کنترل بیماری های آمریکا عقیده دارند که کم ترین شواهدی مبنی بر افزایش ریسک درگیری با کرونا در افرادی که واکسن آنفلوآنزا تزریق کرده اند، وجود ندارد. ماجرا از آن جا آغاز شد که کلیپی از یکی از برنامه های شبکه فاکس نیوز در فضای مجازی دست به دست شد که دکتر «آز» چهره پزشکی شناخته شده رسانه ای این کشور مدعی شد «تزریق واکسن آنفلوآنزا احتمال ابتلا به کرونا را بیشتر می کند.»

در آن ویدیو به مطالعه ای که در ایتالیا انجام گرفته است، استناد می شود- که شانس درگیر شدن شما را با کووید ۱۹ بیشتر می کند.

پس از جنجالی شدن این ماجرا در شبکه های اجتماعی این پزشک شناخته شده سعی کرد آنچه را که به گفته او برداشت اشتباه از صحبت هایش بوده را اصلاح کند. به گفته «محمت آز» آنفلوآنزا احتمال ابتلا به کرونا را افزایش می دهد، نه واکسن (vaccine) آن.

این پزشک معروف در این مورد می گوید: «تزریق واکسن آنفلوآنزا همیشه مهم است. ولی تزریق آن، امسال از همیشه حیاتی تر است.»

حتی گفته شد تمامی عوامل آن برنامه تلویزیونی به خواست دکتر آز واکسن آنفلوآنزا تزریق کرده اند.

در واکنش به انتشار گسترده ویدیوی بحث برانگیز آز، مایکل اوستر هولم، یکی از کارشناسان بیماری های مسری در دانشگاه مینه سوتا یک بار دیگر چنین ادعاهایی را تکذیب کرد و در توئیتر نوشت:«واکسن تان را بزنید و به چیزهای الکی فکر نکنید.»

واکسن آنفلوآنزا بدن را آسیب پذیر نمی کند

مرکز محافظت و کنترل بیماری های فراگیر آمریکا هم در بیانیه ای مطالعات ناقص را عامل اصلی نتیجه گیری های اشتباه درباره کرونا و واکسن آنفلوآنزا عنوان کرده است. اشاره کارشناسان این مرکز به مطالعاتی است که در سال های ۲۰۱۲ و ۲۰۲۰ درباره تأثير واکسن آنفلوآنزا در افزایش احتمال ابتلا به بیماری های تنفسی به انجام رسیده و در سطح گسترده ای منتشر شده است. این مرکز هم چنین در وبسایتش نوشته که «واکسن آنفلوآنزا اشخاص را در مقابل هیچ بیماری دیگری آسیب پذیر نمی کند.»

مرکز محافظت و کنترل بیماری می گوید که کارشناسانش عقیده دارند در آن دو مطالعه مورد اشاره شواهد موجود نمی توانند از نظر منطقی به این نتیجه ختم شوند که« تزریق واکسن آنفلوآنزا میتواند بدن را در قبال برخی از عفونت ها ضعیف کند.»

تشویق مردم به تزریق واکسن آنفلوآنزا

دکتر دیوید هامر، استاد دانشگاه بوستون در روزهای اخیر این موضوع را یک بار دیگر به تاکید بیان کرده: «قطعاً کم ترین شواهدی در زمینه نقش تزریق واکسن آنفلوآنزا در افزایش احتمال ابتلا به بیماری های شبه آنفلوآنزا و دیگر بیماری های ویروسی در دست نیست.»

ابتلا به کرونا با تزریق واکسن آنفلوآنزا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,تازه های پزشکی

به عقیده دکتر هامر، امسال با نزدیک شدن فصل آنفلوآنزا مردم حتما باید واکسن تزریق کنند تا از اختلاط نشانه های دو بیماری جلوگیری شود.

رویترز نیز دراین باره نوشت: «ده ها هزار نفر از کاربران فضای مجازی در روزهای اخیر ویدیویی از صحبت های دکتر آز را بازنشر می کنند که در آن، درباره افزایش احتمال ابتلا به کرونا در کسانی که واکسن آنفلوآنزا تزریق کرده اند، حرف می زند؛ درحالی که این ادعا کاملاً باطل است.»

تزریق واکسن آنفلوآنزا مانع مرگ مبتلایان به کرونا

رویترز، با اشاره به شواهد دیگری که دراین زمینه وجود دارد، می نویسد: «اتفاقا مطالعه ای که در ایتالیا انجام گرفته نشان می دهد که رابطه معناداری بین تزریق واکسن آنفلوآنزا و مرگ و میر بر اثر کرونا وجود دارد، و این رابطه به این صورت است که در بین کسانی که واکسن آنفلوآنزا تزریق کرده اند، کم تر از بقیه کسانی که به کرونا مبتلا شده اند، شاهد مرگ بوده ایم.»

دکتر آز و همکارانش معتقد هستند این واکسن از ابتلا به کرونا جلوگیری نمی کند، ولی باعث می شود از ابتلای افراد به هر دو ویروس جلوگیری شده و کادر درمان بتوانند روی درمان موارد کووید ۱۹ متمرکز شوند.

مرکز محافظت و کنترل بیماریها نیز بر اهمیت اساسی تزریق واکسن آنفلوآنزا در پائیز امسال تأکید کرده است.

افزایش احتمال ٣٦ درصدی ابتلا به کرونا

این درحالی است که یافته های علمی منتشر شده، باورهای جامعه پزشکی درخصوص اثرات مثبت استفاده از واکسن آنفلونزا در جلوگیری یا کاهش شدت بیماری کرونا را با تردیدهایی مواجه کرده است.

براساس یافته های وزارت دفاع آمریکا دریافت واکسن آنفلوآنزا تا ٣٦ درصد شانس مبتلا شدن به کرونا را بیشتر می کند.

ابتلا به کرونا با تزریق واکسن آنفلوآنزا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,تازه های پزشکی

براساس بررسی وزارت دفاع آمریکا، خطر ابتلا به ویروس های تنفسی مانند کرونا در بین افرادی که واکسن آنفلوآنزا دریافت کرده اند, ۳۶ درصد بیشتر از سایر افراد است.

این یافته ها که برپایه یک مطالعه نظامی با ارزیابی سربازانی که از واکسن آنفلوآنزا استفاده کردند، به دست آمده، نشان می دهد که این افراد ٣٦ درصد بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به ویروس کرونا قرار دارند.

وزارت دفاع کشور آمریکا در بین سال های ٢٠١٧ تا ٢٠١٨ با بررسی سربازانی که واکسن آنفلوآنزا دریافت کرده اند، پی برد که احتمال ابتلا به ویروس های تنفسی مانند «کرونا» و «متاپنومو» در افراد واکسینه شده در مقایسه با افراد غیر واکسینه شده به طور قابل توجهی بالاتر است. در این مقاله نشان داده شد که واکسن آنفلوآنزا تنها در پيش‌گيري از ابتلا به این ویروس مناسب است و در عوض احتمال ابتلا به ویروس های دیگر را تا ٣٦ درصد افزایش می دهد.

این مطالعه در بین سال های ٢٠١٧ تا ٢٠١٨ و قبل از ویروس «SARS- CoV- ٢» که منجر به تولد ویروس کووید١٩ شد، صورت گرفت. منظور از ویروس کرونا دراین مطالعه، خانواده کرونا ویروس ها است.

این آزمایش به علت تداخل دریافت واکسن آنفلوآنزا و ابتلا به ویروس های تنفسی در بین پرسنل وزارت دفاع آمریکا انجام شده است.

تداخل ویروسی سربازان آمریکایی

دربخشی از این مقاله که در مجله علمی« Vaccine» در ژانویه ٢٠٢٠ منتشر شده، آمده است دریافت واکسن آنفلوآنزا میتواند خطر ابتلا به سایر ویروس های تنفسی را افزایش دهد؛پدیده ای که بعنوان تداخل ویروسی شناخته می شود.

ابتلا به کرونا با تزریق واکسن آنفلوآنزا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,تازه های پزشکی

این مطالعه با هدف بررسی تداخل ویروس از طریق مقایسه وضعیت ویروس تنفسی بر اساس وضعیت واکسیناسیون آنفلوآنزا در بین پرسنل وزارت دفاع آمریکا انجام شده است. علاوه‌براین، ویروس های تنفسی فردی و ارتباط آنها با واکسیناسیون آنفلوآنزا نیز مورد بررسی قرار گرفته است.

در این مطالعه وضعیت واکسیناسیون ٢٨٨٠ نفر با ویروس های تنفسی غیر آنفلوآنزایی با ٣٢٤٠ نفر با نتایج منفی مقایسه شده اند.

نتایج به دست آمده در مقایسه با بیماران واکسینه شده و غیر واکسینه شده، نسبت شانس تعدیل شده در ویروس های غیر آنفلوآنزا ٧٩/٠ درصد بوده است. در نتیجه گیری این مطالعه نیز عنوان شده که دریافت واکسن آنفلوآنزا با تداخل ویروس در بین جمعیت مورد مطالعه ارتباط معناداری ندارد.

با این حال بررسی تداخل ویروس با ویروس های تنفسی خاص نتایج متفاوتی را نشان داده است. به بیان دیگر تداخل ویروس حاصل از واکسن آنفلوآنزا بطور قابل توجهی با ویروس کرونا و ویروس متاپنومو انسانی مرتبط بوده است.

براساس بررسی های انجام شده توسط وزارت دفاع آمریکا، ظاهراً با ابتلا به آنفلوآنزا بدن بطور طبیعی امکان دارد خطر ابتلا به ویروس های تنفسی غیرآنفلوآنزا را کاهش دهد.

  • 14
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
عین القضات همدانی زندگینامه عین القضات همدانی عارف و شاعر قرن ششم هجری

تاریخ تولد: سال ۴۹۲ هجری قمری

محل تولد: همدان، ایران

حرفه: حکیم، نویسنده، شاعر، مفسر قرآن، محدث و فقیه

مدت عمر: ۳۳ سال

درگذشت: در ششم جمادی‌الثانی سال ۵۲۵ هجری قمری

ادامه
اسماعیل محرابی بیوگرافی اسماعیل محرابی؛ بازیگر قدیمی سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۵ فروردین ۱۳۲۳

محل تولد: تنکابن، مازندران

حرفه: بازیگر سینما و تلویزیون

شروع فعالیت: ۱۳۴۵ تاکنون

تحصیلات: لیسانس تئاتر

ادامه
ویژه سرپوش