دوشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۲:۳۷ - ۲۴ آبان ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۸۲۰۸۲
سیاست داخلی

رئیسی از وزرایش تعهد بگیرد تا «حَرف مُفت» نزنند | با تغییر دولت‌ها، منطق برخی از ائمه جمعه هم تغییر می‌کند

انتقاد شخصیتهای سیاسی از رئیسی و ائمه جمعه,اخبار سیاسی
نماینده ادوار مجلس گفت: همه کسانی که زمان انتخابات توئیت زدند و ادعا کردند اگر مسئولیت داشتند ظرف مدت کوتاهی کار را درست می کردند و امروز عضو کابینه هستند، تعهد بگیرد که اگر ظرف مدت مشخصی نتوانند به وعده های شان جامه عمل بپوشانند آنها را عزل کند تا آبروی شان برود و بفهمند نباید مفتی حرف بزنند.

به گزارش نامه نیوز، این روزها آنچه واضح و مبرهن است سیر صعودی قیمت هست که گویا پایانی هم بر آن نیست. اخیرا دولت لیست ۲۵ کالای مصرفی را اعلام کرد که بلافاصله خود مقامات دولتی گفتند «قابل اجرا نیست» کما اینکه قیمت مرغ و تخم مرغ در بازار همین موضوع را نشان می دهد. در حالیکه اعضای تیم اقتصادی دولت زمان انتخابات از توانایی شان برای حل ۳ روزه مشکل بورس یا کنترل سریع قیمت ها ظرف مدتی کوتاه سخن می گفتند.

غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی درباره چرایی عدم موفقیت دولت رئیسی در کنترل و مهار گرانی گفت: اشتباه آقای رئیسی آن بود که دولت را شرکت سهامی کرد چون غالب اعضای کابینه از ستاد اجرایی، دانشگاه امام صادق و آستان قدس رضوی هستند. با مردم که صحبت می شود قریب به اتفاق می گویند کابینه آقای رئیسی ضعیف است.

وی با بیان اینکه شخص آقای رئیسی این کابینه را انتخاب نکرد، افزود: مردم حتی کسانی که به آقای رئیسی رأی ندادند به او و توانایی هایش برای حل مشکلات دل بسته اند چون او را فردی صالح و سالم و قوی می دانستند؛ به همین خاطر معتقدم رئیس جمهور باید افرادی کاردان، کاربلد، باتجربه و قوی را برای همکاری انتخاب می کرد.

این فعال سیاسی یادآور شد: کسانی که امروز در کابینه هستند قول ها به جامعه دادند. اخیرا وزیر نیرو گفته «مردم ۲ سال به ما اعتماد کنند»، مشکلی در صبر کردن نیست اما این آقای وزیر تضمین بدهد که اگر قول هایش درباره تأمین آب شرب و آب کشاورزی و تأمین برق عملی نشد، خودش استعفا می دهد و می رود. نمی شود بعد ۲ سال او بیاید بهانه بیاورد که چرا نتوانسته به وعده هایش عمل کند.

وی با بیان اینکه همه باید با تمام توان به دولت سیزدهم کمک کنند و آقای رئیسی نیز نباید خسته شود، افزود: اگر آقای رئیسی می خواهد دل مردم را شاد کند بلافاصله باید از اعضای کابینه اش تعهد بگیرد. اخیرا خواندم که به دو وزیر تذکر رسمی داده است. انتظار داریم آقای رئیسی نشان دهد که اهل تعارف نیست.

این نماینده ادوار مجلس با بیان اینکه برخی برای گرفتن پست هر حرفی خواسته زده، اظهار کرد: همه کسانی که زمان انتخابات توئیت زدند و ادعا کردند اگر مسئولیت داشتند ظرف مدت کوتاهی کار را درست می کردند و امروز عضو کابینه هستند، تعهد بگیرد که اگر ظرف مدت مشخصی نتوانند به وعده های شان جامه عمل بپوشانند آنها را عزل کند تا آبروی شان برود و بفهمند نباید مفتی حرف بزنند.

وی افزود: الان همه سیاسیون کشور اعم از اصولگرا و اصلاح طلب معتقدند باید به آقای رئیسی کمک کرد. واقعا کسی امروز نمی خواهد چوب لای چرخ دولت بگذارد یا بی دلیل دولت را اذیت کند اما گاف های خود دولت خیلی زیاد است. ضمن آنکه خیلی در انتصابات، فامیل بازی می شود. یکی نیست بگوید به جز فامیل های شما، آدم های خوب دیگری هم در این کشور هستند، آنقدر فامیل بازی در انتصابات زیاد است که نمایندگان مجلس نیز به رئیس جمهور تذکر دادند.

جعفرزاده گفت: امروز زحمات شخص آقای رئیسی برکسی پوشیده نیست، همه می بینند که برای اداره کشور تمام تلاش خود را به کار بسته است، اما این انتظار است که با کابینه اش قاطع رفتار کند مثل زمانی که در قوه قضائیه بود. امروز باید با مردم تسامح شود نه با مسئولان اجرایی. قیمت تمام ارزاق، ارزها و خدمات نسبت به ۳ ماه پیش بیشتر شده است، وزرا اعلام کنند چقدر فرصت می خواهند، این ملت مظلوم حاضر است که به آنها فرصت بدهد اما اگر هر کدام وعده هایشان عملی نشد استعفا بدهند یا عزل شوند.

گویا با تغییر دولت‌ها، منطق برخی از ائمه جمعه هم تغییر می‌کند

محمود صادقی  در خصوص اظهارات اخیر ائمه جمعه و توجیه برخی مشکلات معیشتی و انداختن بار همه مشکلات بر گردن مردم، بیان کرد: نماز جمعه ماهیت سیاسی دارد اما به نظر می‌رسد که قبل از ماهیت سیاسی، بیشتر رسالت عبادی و اخلاقی دارد و توصیه به تقوا از لوازم خطبه‌های نماز جمعه است.

انتقاد شخصیتهای سیاسی از رئیسی و ائمه جمعه,اخبار سیاسی

به گزارش ایلنا، وی افزود: قاعدتاً اگر مردم از تریبون نماز جمعه پیام تقوا را دریافت کنند، رسالت اصلی نماز جمعه انجام می‌شود. موضوع اخلاق فردی و اخلاق اجتماعی از اولویت‌هاست البته طبیعتاً شخصی که توصیه به تقوا و اخلاق می‌کند، طبق آموزه‌های قرآنی باید خود وارستگی اخلاقی داشته باشد تا بتواند در بین مردم مؤثر باشد. 

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: جنبه‌های سیاسی به معنای سیاست عام در نماز جمعه باید مطرح شود اما ورود به مسائل سیاسی و جناحی، شأن بالای جایگاه امامت جمعه و تریبون نماز جمعه را تقلیل می‌دهد و یکی از دلایل کاهش جمعیت حاضر در نماز جمعه‌ها این است که بسیاری از مردم احساس می‌کنند که تریبون‌های نماز جمعه در جهت اهداف سیاسی و جناحی مورد استفاده ابزاری قرار می‌گیرند و متأسفانه این موضوع شأن این جایگاه را تنزل داده است.

نماینده تهران در مجلس دهم اظهار کرد: ظاهراً وقتی شرایط و دولت‌ها تغییر می‌کند، منطق برخی از ائمه جمعه نیز تغییر می‌کند. یکبار مطرح می‌کنند که مردم باید تنگناها را تحمل کنند اما در شرایط دیگر دائماً منتقد دولت می‌شوند که وضع معیشتی مردم خوب نیست. به عنوان مثال در دولت آقای روحانی ترییون ائمه جمعه به تریبون مدافع معیشت مردم تبدیل شده بود اما با تغییر شرایط و در زمان دولت فعلی، گویا گفتمان دولت احمدی‌نژاد تکرار می‌شود و مردم را به تحمل تنگناها دعوت می‌کنند.

صادقی اضافه کرد: متأسفانه این ضد و نقیض‌گویی‌ها در درجه اول موجب سلب اعتماد مردم و بدبینی آنها به این جایگاه مهم می‌شود. وی بیان کرد: واکنش‌های مردم به صحبت‌های اخیر آقای صدیقی، نشانگر عصبانیت و ناراحتی مردم است یعنی به جای اینکه صحبت‌های ایشان مرهمی بر دردها و رنج‌های مردم باشد، حکم نمک پاشیدن روی زخم مردم را پیدا می‌کند؛ مخصوصاً با استفاده نا به جا از آیات قرآنی. قرآن می‌فرماید: «اگر مردم ایمان بیاورند و ‌تقوا داشته باشند، برکات را از زمین و آسمان نازل می‌کنیم»؛ این آیه قرآنی تفسیر خود را دارد و در زمان خاص خود باید مورد استفاده گیرد. اما یک امام جمعه با استناد به این آیه، سختی معیشتی مردم را به بی‌تقوایی آنها نسبت می‌دهد، طبیعی است که این امر موجب عصبانیت مردم می‌شود. این جایگاهی که از لحاظ مذهبی، جایگاه مقدسی است، به اغراض سیاسی آلوده و موجب بدبینی مردم می‌شود. 

دبیرکل انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها گفت: در شرایط فعلی اگر ائمه جمعه راجع به مسأله روز صحبت می‌کنند، بهتر است به نوعی حکم مرهم روی زخم مردم را داشته باشند و با مردم هم‌صدا باشند. سعی در توجیه رفتارهای نا به جای مسئولان، مردم را ناراحت می‌کند.وی افزود: آقای سید احمد خاتمی در خصوص شیوع مفاسد نیز به بیانی از امام علی استناد و  آن را نوعی دیگر تفسیر کردند و ادعا کردند که در زمان امام علی هم فساد بوده و مردم نباید انتظار داشته باشند که فساد نباشد. در صورتی که در زمان انقلاب از خطبه‌های امام علی(ع) در جهت گسترش عدالت و مبارزه با فقر استفاده می‌شد و تأکید می‌شد بر اینکه علما نباید در برابر بی‌عدالتی ساکت بنشینند اما امروز برای توجیه شرایط موجود و رفتار مسئولان، حتی خطبه‌های عدالت‌گرایانه امام علی (ع) هم فراموش می‌شود و برای توجیه شرایط، شبیه‌‌سازی می‌کنند و می‌گویند در آن زمان نیز فساد بوده است.

صادقی خاطرنشان کرد: به نظر من این موضوعات به شورای سیاستگذاری ائمه جمعه بازمی‌گردد چون همزمان در بسیاری از خطبه‌های شهرهای مختلف صدای یکسانی به گوش می‌رسد؛ گویا سیاستگذاری‌ها به صورت بخشنامه‌ای ابلاغ می‌شود و متناسب با شرایط روز از آن استفاده ابزاری می‌کنند.

  • 18
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۸
غیر قابل انتشار: ۱۱
جدیدترین
قدیمی ترین
بسیار عالی؛ البته تعهد هم دردی رو دوا نمی کنه. چون این دولت از همون اول قانون رو هم دور زد و زاکانی شد شهردار تهران... جعفرزاده همیشه حرفاش جالبه خخخ
خه خه خه خودش کل حرفاش ... تعهد چی بگیره !!!!
مشاهده کامنت های بیشتر
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرشید اسماعیلی بیوگرافی فرشید اسماعیلی فوتبالیست جوان ایرانی

تاریخ تولد: ۴ اسفند ۱۳۷۲

محل تولد: بندرلنگه، هرمزگان، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: پیکان

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر 

ادامه
رضا عطاران بیوگرافی رضا عطاران؛ ستاره سینمای کمدی ایران

تاریخ تولد: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۴۷

محل تولد: مشهد

حرفه: بازیگر، کارگردان، فیلم‌نامه‌نویس، تدوین‌گر، خواننده

آغاز فعالیت: ۱۳۶۹ تا کنون

تحصیلات: دانشجوی انصرافی دانشکدهٔ هنرهای زیبای دانشگاه تهران 

ادامه
اسدالله شعبانی بیوگرافی اسدالله شعبانی شاعر و نویسنده آثار کودک

تاریخ تولد: ۴ تیر ۱۳۳۷

محل تولد: روستای بهادربیگ از توابع همدان

محل زندگی: تهران

حرفه: شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، کارشناس بازنشسته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

تحصیلات: فارغ التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی

آثار: خرمن شعر خردسالان، جستاری پیرامون شعر کودک در ایران، قصهٔ امشب، پولک ماه، دختر باغ آرزو، پرسه‌های شبانه

ادامه
ابومنصور موفق هروی ابومنصور موفق هروی؛ پدر داروشناسی فارسی

مشهور به: موفق هروی

متولد : قرن چهارم

محل تولد: احتمالا هرات

حرفه: پزشک و داروشناس ایرانی

آثار: کتاب الابنیه عن حقایق الادویه

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش