پنجشنبه ۳۰ شهریور ۱۴۰۲
۱۰:۵۶ - ۱۰ شهریور ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۶۰۰۵۳۳
سیاست داخلی

يك روستا و دو روايت متفاوت؛ شليك گلوله ساچمه‌ای و گاز اشك‌آور به سوي ساكنان روستاي ابوالفضل!

حمله به مردم روستای ابوالفضل,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

«با همان لودري كه در جبهه‌ها سنگر مي‌ساختم، آمده‌اند خانه‌ام را خراب كنند» اين شايد از دردناك‌ترين روايت‌هايي است كه از ماجراي يك نيم روز تلخ و خونين در يكي از روستاهاي اهواز به گوش جهان رسيد.

پيرمرد درحالي كه مي‌كوشيد، بغضش را پنهان كند از درد خود مي‌گفت و انگشت اتهام را به سمت بنيادي مي‌گرفت كه با فرمان بنيانگذار جمهوري اسلامي و به‌ منظور توزيع اموال «مستكبران» ميان «مستضعفان» تشكيل شد ولي حالا دومين بنگاه ثروتمند ايران است و به‌ زعم بسياري از ناظران و تحليلگران، دور از اهداف و آرمان‌هايي است كه موجبات تشكيلش را فراهم آورد. پيرمرد ساكن روستاي ابوالفضل اهواز بود، روستايي كه حالا مدعي‌اي به بزرگي بنياد مستضعفان دارد و ساكناني كه سال‌هاي سال است در اين روستا زندگي كرده و مي‌كنند.

ماجراي روستاي ابوالفضل و ادعاهاي بنياد مستضعفان درباره‌اش چند وقتي بود كه به رسانه‌هاي ارتباط جمعي كشيده شده بود ولي شايد هيچ‌كس تصورش را نمي‌كرد كه روزي جدال‌ها آنچنان بالا گيرد كه پاي گاز اشك‌آور و گلوله‌هاي ساچمه‌اي به ميان ‌آيد. فيلم‌ها آنقدر گويا و رفتارها آنقدر واضح است كه شايد گفتن و نوشتن از آنچه در روستاي ابوالفضل گذشت جز توضيح واضحات نباشد. حالا همه مي‌دانند در «ابوالفضل» يك طرف با سنگ از خانه‌هايش دفاع مي‌كرد و طرف ديگر با گاز اشك‌آور و حكم قانوني و گلوله ساچمه‌اي درصدد اجراي ماموريت بود ولي در اين ميان آنچه همچنان محل اختلاف است، ريشه دعواهاي مربوط به اين روستاست، روستايي كه اگر شرايطش به همين شكل ادامه يابد، مي‌تواند روياهاي انتخاباتي سكاندار فعلي بنياد مستضعفان را مثال گردابي در خود غرق كند و هزينه حمايت از او را براي اصولگرايان، از معتدلانش گرفته تا تندروها، به مراتب افزايش دهد و اين يعني كاهش شانس پرويز فتاح در قبال رقباي خودي‌تر.

 يك روستا و دو روايت

خبرگزاري‌هاي مهر، فارس و تسنيم به عنوان مهم‌ترين رسانه‌هاي جناح راست در ماجراي روستاي ابوالفضل دست برتر را داشتند و با همراهي جماعتي كه به «عدالت‌خواهان» معروف شده‌اند، جدي‌ترين اتهامات را متوجه بنياد مستضعفان كرده و ادعاهاي اين نهاد درباره مالكيت اين روستا را به كل غلط توصيف كردند. بنابر روايت اين رسانه‌هاي اصولگرا، ساكنان فعلي روستاي ابوالفضل از پيش از انقلاب در اين زمين‌ها حضور داشته و به كشاورزي مشغول بودند، ادعاهاي بنياد مستضعفان خلاف واقع است و مردم حق حضور در خانه‌هاي‌شان را دارند ولي در اين ميان روايت دومي هم وجود دارد؛ روايتي كه البته از حق ساكنان قديمي اين روستا نگذشته بلكه مي‌كوشد از «زمين‌خواري» در روستاي ابوالفضل پرده بردارد. براساس پيگيري‌هاي روزنامه «اعتماد» از قرار معلوم بنياد مستضعفان سند ۸۶ هكتاري در اهواز از منطقه‌اي تحت‌ عنوان «زردشت» تا «پدافند هوايي» را در اختيار دارد كه روستاي ابوالفضل نيز درون آن جاي مي‌گيرد.

حاميان روايت دوم برخلاف دسته اول نه ‌تنها موضوع كشاورزي مردم روي زمين‌هاي روستاي ابوالفضل از پيش از انقلاب تاكنون را رد مي‌كنند، بلكه معتقدند كه اين زمين‌ها متعلق به ملاكاني بوده كه به‌ واسطه شرايط ابتداي انقلاب همچون مالكان زرتشتي شركت «مزد يستان» مجبور به ترك خانه‌هايش شده‌اند و پس از آن، مالكيت آنها به بنياد مستضعفان واگذار شده است. اين بدان معناست كه بنياد مستضعفان نيز مالك حقيقي اين زمين‌ها نيست؛ بلكه متصرف قانوني اين اموال محسوب مي‌شود. در سال‌هاي ابتدايي پيروزي انقلاب در اين منطقه حدود ۳۰ خانوار ساكن بوده‌اند ولي در ۱۰ سال گذشته اين جمعيت به‌ طور چشمگيري افزايش يافته و حالا حدود ۳۰۰ خانوار در اين منطقه زندگي مي‌كنند. افزايش جمعيتي كه از قرار معلوم در سكوت يا خواب زمستاني نهادهاي نظارتي و با سوءاستفاده آشكار برخي فرصت‌جويان ايجاد و حالا به معضلي براي ساكنان اين روستا و بنياد مستضعفان تبديل شده است. معضلي كه پرويز فتاح نيز در جريان پيامك خود براي وحيد يامين‌پور از آن گلايه كرده و شيوه رفتار نهادها در قبال مردم اين روستا را «پرهزينه» و «بسيار ناشيانه» توصيف مي‌كند. برخوردي كه موجبات عذرخواهي تقريبا تمامي نهادهاي مسوول را فراهم آورد.

 سرنوشت «ابوالفضل»

بدين ‌ترتيب هر كدام از اين دو روايت مي‌تواند صحيح باشد و مورد پذيرش نهادهاي قضايي و نظارتي؛ اما شايد مهم‌ترين پرسش، پرسش از سرنوشت ساكنان روستايي باشد كه برخلاف دارايي‌هاي بنياد مستضعفان در مناطق شمالي تهران كه هر كدام در دست فلان فرد و بهمان نهاد پرنفوذ است در آستانه تخليه قرار دارد. شنيده‌هاي روزنامه «اعتماد» حاكي از آن است كه هم‌اكنون زمين‌هاي روستاي ابوالفضل حداقل با قيمت يك ميليون تومان خريد و فروش مي‌شود؛ مبلغي در نوع خود سنگين ولي در قياس با ساير املاك بنياد مستضعفان در تهران ناچيز. بنابراين پرسش اينجاست كه اين حجم از اصرار بنياد مستضعفان براي بازپس‌گيري زمين‌هاي اين روستا كه فاصله چنداني با اهواز ندارد براي چيست. پرسشي كه حداقل تا زمان نگارش اين گزارش، پاسخ درخوري نيافته ولي از قرار معلوم سازوكارهايي براي انتقال ساكنان اين روستا به شهرهاي مجاور ايجاد شده و قرار است ساكنان بومي «ابوالفضل» با دريافت مبالغي به كوچ اجباري از محل زندگي خود تن دهند.

اين درحالي است كه روابط عمومي بنياد مستضعفان نيز با تاييد اين مهم در جريان اطلاعيه‌اي كه در پي تيراندازي با گلوله ساچمه‌اي به ساكنان اين روستا منتشر كرد، آورده است:«به ‌دنبال توقف اجراي احكام صادره، مقرر شد با همكاري كميته امداد امام خميني(ره) طي ۲ هفته، خانواده‌هاي محروم ساكن اين اراضي شناسايي شوند و پس از فراهم شدن زمينه انتقال اين خانوارها به منطقه‌اي مسكوني و تامين هزينه پيش پرداخت مسكن اين خانوارها توسط بنياد مستضعفان، اجراي احكام قانوني درخصوص اين اراضي انجام شود.» 

حمله به مردم روستای ابوالفضل,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

 آينده فتاح

در اين ميان كم نيستند آنان كه حملات اين روزهاي فارس و ساير بستگان رسانه‌اي‌اش به فتاح را آن هم پس از فاش‌گويي‌اش درباره املاك بنياد مستضعفان و استفاده چهره‌هاي ذي‌نفوذ سياسي از آنان، پاتكي به رييس بنياد مستضعفان انقلاب تفسير كرده‌اند. پاتكي كه احتمالا ريشه‌اش به صندوق‌هاي رايي مي‌رسد كه يك سال ديگر براي انتخاب عالي‌ترين مقام اجرايي جمهوري اسلامي مقابل ديدگان واجدان شرايط قرار خواهد گرفت. پرويز فتاح اين روزها يكي از جدي‌ترين گزينه‌هاي انتخابات رياست‌جمهوري ايران است و در اين ميان رقباي جدي را از هم‌طيفي‌هاي اصولگرايش نيز مقابل خود مي‌بيند؛ رقبايي كه بعضا نام‌شان در جريان فاش‌گويي‌هاي فتاح به ميان آمد و حالا با به راه انداختن هجمه رسانه‌اي عليه بنياد مستضعفان، آن‌ هم در ماجرايي كه حداقل روي كاغذ محق محسوب مي‌شود، مي‌كوشند تا فتاح را اولين بازنده دوئل ۱۴۰۰ كنند. دوئلي درون‌ جرياني كه يك‌ سوي آن اصولگرايان و بدنه سنتي‌تر اين جريان ايستاده و سوي ديگرش عدالت‌خواهاني است، اينكه فتاح ميان اصولگرايان سنتي نيز رقباي اسم و رسم داري دارد، موضوعي است، انكارناپذير.

اما نكته قابل ‌توجه چرايي حملات عدالت خواهان به اوست. عدالت‌خواهان اين روزها از محمدباقر قاليباف گرفته تا مهرداد بذرپاش را مورد انتقاد قرار داده‌اند و از اين‌ رو دشمنان بسياري ميان اصولگرايان دارند؛ چنانكه آنان را نيز وادار به اعلام مصونيت‌هاي آهنين اين گروه كرده ولي اينكه چرا پرويز فتاح كه تا همين چندي پيش مورد حمايت آنان قرار داشت به يك‌باره مغضوب آنان شد، پرسشي است، بي‌پاسخ! اما بد نيست بدانيد اين روند انتقادها به فتاح زماني بالا گرفت كه او مقابل حدادعادل و يارانش تن به عذرخواهي داد. آنچه در اين ميان عيان شده، روزگار سخت رييس فعلي بنياد مستضعفان براي نيل به «پاستور» است. او پاييز و زمستان سختي را پيش ‌رو خواهد داشت و در اين مدت اگر همزمان براي جلب ‌نظر عدالت‌خواهان، اصولگرايان سنتي و آراي خاكستري جامعه اقدام نكند، شانسي براي پيروزي در رقابت براي راهيابي به كرسي اصلي «پاستور» نخواهد داشت و احتمالا ميدان رقابت را به چهره‌هاي سرشناس ديگر واگذار خواهد كرد؛ رقابتي كه جلب ‌نظر ساكنان روستاي ابوالفضل و جبران گلوله‌هاي ساچمه‌اي و گازهاي اشك‌آور، مي‌تواند گام ابتدايي‌اش باشد.

etemadnewspaper.ir
  • 20
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
بجنگید، ... از مسکن و خانواده خودتون محافظت کنین.
مشاهده کامنت های بیشتر
علی شریفی زارچی بیوگرافی علی شریفی زارچی استادیار اخراج شده شریف

تاریخ تولد: دهه ۶۰ شمسی

محل تولد: تهران

حرفه: استادیار اخراج شده از دانشگاه صنعتی شریف، رئیس کمیته علمی المپیاد جهانی کامپیوتر

تحصیلات: دانش‌آموخته کارشناسی و کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر از دانشگاه صنعتی شریف و دکتری بیوانفورماتیک از دانشگاه تهران، دانش آموخته دوره‌های پژوهشی و پسادکتری در ماکس پلانک آلمان و دانشگاه دولتی آمریکا

افتخارات: دریافت مدال طلای المپیاد جهانی کامپیوتر در سال ۲۰۰۰، انتخاب به عنوان رئیس کمیته علمی المپیاد جهانی کامپیوتر انتخاب

ادامه
عمران خان بیوگرافی عمران خان نخست وزیر سابق پاکستان

تاریخ تولد: ۵ اکتبر ۱۹۵۲

محل تولد: لاهور، پاکستان

ملیت: پاکستانی

حرفه: نخست وزیر سابق پاکستان

شروع فعالیت: ۲۵ آوریل ۱۹۹۶

حزب سیاسی: تحریک انصاف پاکستان

ادامه
ژوائو فلیکس ژائو فلیکس سوپراستار نوظهرو فوتبال

تاریخ تولد: ۱۰ نوامبر ۱۹۹۹

محل تولد: ویزئو، پرتغال

حرفه: فوتبالیست

پست: مهاجم / هافبک هجومی / وینگر

باشگاه کنونی: الهلال عربستان

شماره پیراهن: ۱۴ 

ادامه
رضا شکاری رضا شکاری بازیکن با استعداد فوتبال ایران

تاریخ تولد: ۱۰ خرداد ۱۳۷۷

محل تولد: محله خاک سفید، تهرانپارس

اصالت: سراب، آذربایجان شرقی، ایران

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک هجومی

باشگاه کنونی: باشگاه فوبتال سپاهان

ادامه
الکساندر میتروویچ بیوگرافی الکساندر میتروویچ بازیکن فوتبال موفق صربستانی

تاریخ تولد: ۱۶ سپتامبر ۱۹۹۴

محل تولد: اسمدرفو، صربستان و مونته‌نگرو

حرفه: فوتبالیست

پست: مهاجم

باشگاه کنونی: الهلال عربستان

شماره پیراهن: ۹

ادامه
حامد آهنگی بیوگرافی حامد آهنگی، کمدین پرطرفدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۷ تیر ۱۳۵۸

محل تولد: بندر انزلی، گیلان

حرفه: استندآپ کمدین، بازیگر، مجری، کارگردان

آغاز فعالیت: ۱۳۸۱ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق

ادامه
جابر بن حجاج جابر بن حجاج یار با وفای امام حسین (ع)

محل تولد: کوفه

تاریخ شهادت: ظهر عاشورا 

محل شهادت: کربلا

طول عمر: حدود ۴۵ سال

دلیل شهرت: از یاران امام حسین (ع) 

ادامه
انوری زندگینامه انوری ابیوردی شاعر بزرگ قرن ششم

تاریخ تولد: اواخر قرن پنجم یا اوایل قرن ششم هجری قمری، ۱۱۲۶ میلادی

محل تولد: ابیورد، درگز

دوران زندگی: سلجوقیان

حرفه: شاعر، دانشمند، خوشنویس، موسیقی دان، ریاضی دان، ستاره شناس، فیلسوف

لقب: انوری ابیوردی، حجّة الحق

آثار: دیوان اشعار، البشارات فی شرح الاشارات

ادامه
مری بارا بیوگرافی مری بارا، مدیر اجرایی جنرال موتورز

تاریخ تولد: ۲۴ دسامبر ۱۹۶۱

محل تولد: رویال اوک، میشیگان

ملیت: آمریکایی

حرفه: مدیر عامل اجرایی شرکت جنرال موتورز 

آغاز فعالیت: از سال ۲۰۱۳

محل تحصیل: دانشگاه استنفورد

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش