یکشنبه ۲۹ تیر ۱۴۰۴
۱۷:۲۴ - ۱۸ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۴۸۲۸
سیاست خارجی

کاردار اسبق ایران در لندن:

لندن دنبال پیدا کردن راه‌حلی برای توسعه مناسبات با تهران/ اختلافات حقوق بشری تهران و لندن بر روابط دوجانبه سایه انداخته است

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,سیاست خارجی
کاردار اسبق ایران در لندن با اشاره به سفر وزیر خارجه بریتانیا به ایران گفت: بوریس جانسون در این سفر می‌کوشد تا راه‌حلی را پیدا کند که از آن طریق هم مناسبات اقتصادی تهران و لندن افزایش پیدا کند و هم آمریکا از توسعه مناسبات طرفین خشمگین نشود.

سیدجلال ساداتیان در گفت‌وگو با  ایلنا، با اشاره به سفر بوریس جانسون وزیر امور خارجه بریتانیا به تهران گفت: سفر وزیر امور خارجه بریتانیا را باید در یک فرآیند مورد تحلیل قرار داد و آن فرایند به این ترتیب است که اروپایی‌ها و به تبع آن لندن، به دنبال آرامش منطقه هستند تا بتوانند از بازار منطقه استفاده کرده و از بحران‌های اقتصادی سال‌های گذشته خود فاصله بگیرد.

 

بحران‌های خاورمیانه می‌تواند امنیت اروپا را دچار مشکل کند

وی ادامه داد: از سوی دیگر اروپا می‌داند که بحران در منطقه خاورمیانه می‌تواند امنیت آنها را دچار مشکل کند.

این تحلیل‌گر مسائل سیاست خارجی با اشاره به تحولات بین‌المللی طی دو سال گذشته اظهار داشت: در دو سال گذشته به ویژه با روی کار آمدن دونالد ترامپ شاهد تحولاتی در عرصه بین‌المللی به ویژه خاورمیانه هستیم و در این چهارچوب قدرت‌های صنعتی اروپایی که از قرن‌های پیش در خاورمیانه حضور داشتند ولی حضور آمریکا در خاورمیانه نفوذ آنها را در قرن بیستم کاهش داده بود و می‌خواهند از شرایط بیشترین بهره‌برداری را کرده و نقش تاریخی خود را احیا کنند. 

 

روابط ایران با کشورهای اروپایی پس از برجام تا حدودی ترمیم شد

ساداتیان با بیان اینکه روابط ایران با کشورهای اروپایی و همچنین لندن پس از برجام تا حدودی ترمیم شد، تصریح کرد: ما پس از دستیابی به توافق برجام شاهد بودیم که وزرای امور خارجه و همچنین دیگر وزرای اقتصادی کشورهای اروپایی به تهران سفر کردند تا با همتایان خود برای گسترش همکاری‌ها صحبت کنند. در این چهارچوب نیز فیلیپ هاموند، وزیر امور خارجه سابق بریتانیا در تابستان سال ۹۴ به تهران تلاش کرد تا از این طریق روابط تجاری تهران و لندن توسعه پیدا کند. 

 

مواضع اروپا درخصوص برجام در برابر آمریکاست

وی با اشاره به تقابل کشورهای اروپایی با آمریکا درخصوص برجام خاطرنشان کرد: ما شاهد هستیم که اتحادیه اروپا به صورت جدی از حفظ و ادامه کار برجام حمایت می‌کند و در این چهارچوب شاهد موضع‌گیری‌های قاطع فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هستیم و از طرف دیگر هم دیدیم که سران سه کشور فرانسه، آلمان و بریتانیا پس از سخنان ترامپ بیانیه‌ای صادر کردند که این نشان می‌دهد مواضع اروپا درخصوص برجام در برابر آمریکاست.

 

این دیپلمات اسبق کشورمان با بیان اینکه کشورهای اروپایی و همچنین بریتانیا مواضع برجامی‌شان را از آمریکا جدا کرده‌اند، ابراز داشت: در زمان ریاست‌جمهوری باراک اوباما شاهد همراهی و همکاری نزدیک اروپا و آمریکا درخصوص ایران بودیم اما با روی کار آمدن دونالد ترامپ و مواضع او شاهد هستیم که کشورهای اروپایی و حتی بریتانیا به عنوان نزدیک‌ترین متحد آمریکا در حال فاصله‌گیری از یکدیگر هستند.

 

سفر جانسون نشان داد که بریتانیا مخالف محدود شدن منافع برجامی ایران است

ساداتیان ادامه داد: ما دیدیم که ترامپ وقتی رئیس‌جمهور امریکا شد ابتدا از پاره شدن برجام سخن می‌گفت و بعد از مذاکره مجدد درخصوص برجام سخن گفت که در هر دو مورد اروپا مخالفت خود را با این مساله بیان کرد. پس از آن آمریکا کوشید تا با افزایش فشارها مانع از بهره‌برداری ایران از مزایای اقتصادی برجام شود اما سفر جانسون نشان می‌دهد که حتی بریتانیا هم با این کار مخالف است.

 

ناامنی‌های خاورمیانه می‌تواند دامن اروپا و لندن را بگیرد

وی با بیان اینکه جانسون در سفر به ایران به دنبال توسعه روابط ایران و بریتانیا هم در عرصه اقتصادی و هم در عرصه منطقه‌ای است، عنوان کرد: ترکش ناامنی‌های منطقه توسط گروه‌های تروریستی و به ویژه داعش یقه کشورهای اروپایی را هم گرفته است و در این چهارچوب شاهد عملیات‌های تروریستی در فرانسه، آلمان، بلژیک و انگلیس طی دو سال اخیر بوده‌ایم.

 

مدیرکل وزارت امور خارجه در دولت اصلاحات افزود: اروپایی‌ها و همچنین بریتانیا می‌دانند که ناامنی جدید در منطقه می‌تواند دامن اروپا را هم گرفته و اروپا را با ناامنی روبه‌رو سازد و به همین خاطر از آنجایی که ایران محور ثبات و مبارزه باتروریسم در منطقه است، علاقه‌مند هستند تا در این رابطه با ایران تعاملاتی داشته باشند.

 

ساداتیان با اشاره به توطئه‌های اخیر منطقه‌ای یادآور شد: ما طی ماه‌های گذشته شاهد همکاری‌های نزدیک اسرائیل و عربستان و موافقت ضمنی آمریکا بوده‌ایم که در بحث نخست برگزاری همه‌پرسی استقلال اقلیم کردستان عراق و بعد از آن ماجرای استعفای سعد حریری از نخست‌وزیری لبنان بودیم که در همه این موضوعات اروپا مخالف بود چراکه می‌دانست هر کدام از این مسائل به بحران‌آفرینی در منطقه منتج خواهد شد. در مساله انتقال سفارت آمریکا به قدس نیز شاهد رویارویی جدی و مخالفت قاطعانه اروپا با آمریکا بودیم.

 

آزادی نازنین زاغری در دستورکار سفر جانسون به تهران است

وی رایزنی درخصوص وضعیت زندانیان دوتابعیتی از جمله نازنین زاغری را یکی از دستورکارهای سفر بوریس جانسون به تهران دانست و بیان کرد: لندن از مدت‌ها پیش به دنبال آزادکردن شهروندان دوتابعیتی خود از ایران است. در این چهارچوب نیز مشاهده می‌کنیم که یک جو رسانه‌ای در بریتانیا ایجاد شده و مسئولان بریتانیایی به ویژه جانسون تحت فشار هستند و به همین خاطر وزیر امور خارجه بریتانیا گفته است تا در مورد آزادی زاغری با مسئولان ایرانی رایزنی خواهد کرد.

 

اختلافات حقوق بشری تهران و لندن بر روابط دوجانبه سایه انداخته است

کاردار اسبق ایران در لندن در پاسخ به این سوال که حل موضوع نازنین زاغری و تاثیر آن در روابط ایران و بریتانیا گفت: بی‌تردید عدم حل موضوع نازنین زاغری در عدم توسعه مناسبات تاثیرگذار است و از طرف دیگر نیز باید متوجه بود که تهران و لندن اختلافات حقوق بشری بسیاری از گذشته تا به امروز داشته‌اند که این اختلافات بر روابط دو کشور سایه انداخته است و بنابراین نباید انتظار داشت که این اختلافات یک شبه حل شود.

 

روابط ایران با بریتانیا نمی‌تواند همانند روابط ایران با دیگر کشورهای اروپایی شود

ساداتیان اضافه کرد: با این حال دیپلمات‌های دو کشور تلاش می‌کنند راه‌هایی برای کاهش این اختلافات پیدا کنند و آمدن وزیر امور خارجه بریتانیا به تهران نشانگر آن است که لندن تلاش می‌کند تا مشکلات و اختلافاتش را با ایران حل و فصل کند. هرچند که روابط ایران با بریتانیا نمی‌تواند همانند روابط ایران با دیگر کشورهای اروپایی شود که این مساله به خاطر ماهیت روابط دو کشور و سوابق تاریخی است. با این حال آمدن جانسون نشان‌دهنده عدول لندن از مواضع قبلی است. 

 

جانسون به دنبال پیدا کردن راه‌حلی برای توسعه مناسبات با تهران است

وی در پاسخ به این سوال که سفر وزیر امورخارجه بریتانیا به تهران تا چه اندازه می‌تواند موجب تشویق سرمایه‌گذاران بریتانیایی برای حضور در ایران می‌شود، اظهار داشت: شرکت‌های بریتانیایی از زمان انعقاد برجام تا به امروز هرچند که علاقه‌مند به توسعه مناسبات با ایران بوده‌اند اما به دلیل روابطی که با آمریکا دارند احتیاط‌های زیادی را لحاظ کرده‌اند و آمریکا هم بیشترین فشار را آورده است تا آنها همکاری‌ با ایران نداشته باشند. با این حال ما شاهد برقراری یکسری از مناسبات تجاری و بانکی میان طرفین هستیم و بوریس جانسون نیز در این سفر می‌کوشد تا راه‌حلی را پیدا کند که از آن طریق هم مناسبات اقتصادی تهران و لندن افزایش پیدا کند و هم آمریکا از توسعه مناسبات طرفین خشمگین نشود. 

 

بریتانیا می‌خواهد ضمن رابطه با اعراب با ایران نیز رابطه داشته باشد

این تحلیل‌گر مسائل سیاست خارجی در پاسخ به این سوال که تا چه اندازه لندن از مواضع پیشین خود در عرصه مسائل منطقه‌ای عدول کرده است، تصریح کرد: سیاست خارجی بریتانیا همانند دیگر کشورهای اروپایی تابعی از منافع‌اش است و در این چهارچوب علاقه‌مند به حفظ ثبات و آرامش در منطقه است و به همین خاطر شاهد فاصله‌گیری سیاست خارجی این کشور با آمریکا در برخی مسائل هستیم.

 

ساداتیان با اشاره به روابط لندن با کشورهای حوزه خلیج فارس ابراز داشت: بریتانیا با اعراب منطقه دارای روابط دیرینه و سنتی‌ هستند و در مناسبات آنها منافع اقتصادی دارند و می‌خواهند که این منافع حفظ شود اما از طرف دیگر تلاش می‌کنند تا با ایران هم رابطه داشته و از رابطه با ایران هم در عرصه سیاسی - امنیتی و هم در عرصه اقتصادی بهره‌برداری کنند.

 

 

 

 

 

  • 13
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش