یکم- آیا رییس دولت سیزدهم اصولا وظیفه دارد درباره مسائل میانی اقتصاد نیز فکر کند و نظر کارشناسی دقیق بدهد؟ واقعیت این است که الزامی نیست اما اطلاع داشتن از پیامدها در مسائل میانی ضرورت دارد. آیا رییسی این نظر کارشناسی را دارد؟
دوم- در صورتی که بپذیریم رییس دولت اختیارات درباره اقتصاد را به معاون اول خود سپرده تا بتواند به همه مسائل کشور رسیدگی کند آیا مخبر در این حد و اندازه هست که سیاستگذاری کلان در اقتصاد را انجام دهد؟ آیا سابقه و کارنامه او پیش از رسیدن به مقام معاون اول چنین چیزی را نشان میدهد؟
سوم- پس از رییسی و مخبر سه فرمانده اقتصادی شامل رییس بانک مرکزی، رییس سازمان برنامه و بودجه و وزیر اقتصاد میتوانند درباره مسائل میانی نظر بدهند. در حالی که دو فرمانده از سه فرمانده اولیه کنار گذاشته شدهاند آیا خاندوزی تجربه و صلاحیت دارد درباره مساله میانی مثل تاسیس دوباره وزارت بازرگانی نظر بدهد؟ کارشناسی برنامه و کارنامه وی نشان نمیدهد چنین صلاحیتی داشته باشد.
چهارم- کلیت دولت سیزدهم با خود چه فکری کردهاند که برای تنظیم بازار کالا و تجارت خارجی یک وزارتخانه تازه تاسیس کنند تا بتوانند نرخ بیمهار تورم را مهار کنند؟ به نظر نمیرسد این وزارتخانه کاری از پیش ببرد و تنها به مجادله سه وزارتخانه جهاد کشاورزی، وزارت احتمالی بازرگانی و صنایع و معادن منجر خواهد شد.
- 14
- 1