چهارشنبه ۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۸:۲۹ - ۰۸ مهر ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۷۰۶۰۹
بین الملل

واکنش ها به «الحاق چهار منطقه اوکراین به روسیه» تا تهدید و تحریم مسکو

همه پرسی روسیه در اوکراین,واکنش ها به الحاق چهار منطقه اوکراین به روسیه
همزمان که مسکو برای اعلام رسمی الحاق چهار منطقه اوکراین آماده می‌شود، مخالفت‌های جهانی با این تصمیم کرملین ادامه دارد و شماری از کشورهای به ولادیمیر پوتین هشدار دادند این اقدام چشم‌انداز صلح در اوکراین را به خطر می‌اندازد.

به گزارش شفقنا، امروز جمعه ۳۰ سپتامبر، ولادیمیر پوتین میزبان مراسم ضمیمه چهار منطقه‌ای از اوکراین خواهد بود که هفته گذشته در «همه‌پرسی الحاق» خواهان پیوستن به خاک روسیه شدند، همه‌پرسی که اوکراین و متحدان غربی‌اش آن‌ را ساختگی و غیرقانونی می‌خوانند.

روسیه که در سال ۲۰۱۴ میلادی شبه جزیره کریمه اوکراین را به دنبال برگزاری یک همه‌پرسی ضمیمه خاک خود کرد در پی آن است که همین کار را در استان‌های دونتسک، لوهانسک در شرق و خرسون و زاپوریژیا در جنوب تکرار و این مناطق اوکراین را به خاک خود ضمیمه کند.

پوتین گام نخست برای الحاق رسمی این چهار منطقه را روز پنجشنبه برداشت و با امضای احکامی زمینه را برای پیوستن رسمی مناطق اشغالی خرسون و زاپوریژیا هموار کرد و کرملین رسما این احکام را منتشر کرد.

در مراسم امروز (جمعه ۳۰ سپتامبر) قرار است ولادیمیر پوتین در این رابطه سخنرانی کند و همچنین با رهبران جمهوری‌های خودخوانده دونتسک و لوهانسک که تحت حمایت روسیه هستند دیدار کنند. رئیس جمهوری روسیه همچنین با با نیروهای روسیه که مناطقی از خرسون و زاپوریژیا را تصرف کردند نیز ملاقات و گفتکو خواهد کرد.

همچنین قرار است مراسم بزرگی در میدان سرخ مسکو برگزار شود. از همین حالا صفحه‌های ویدیویی غول پیکر و بیلبوردهای بزرگی در این میدان نصب شده که الحاق چهار منطقه از اوکراین به روسیه از آنها اعلام خواهد شد.

پیش از این صندوق‌های رای در خرسون، دونتسک، لوهانسک و زاپوروژیا، خانه به خانه و سنگر به سنگر چرخید. هدف از برگزاری این «رفراندوم» الحاق این سرزمین‌ها به روسیه بود. این همه پرسی، در میان اعتراضات برخی از مردم و کشورها، سه روز پیش پایان یافت.

مقام‌های دولت روسیه گفته‌اند که این چهار منطقه جدید پس از پیوستن رسمی به روسیه زیر چتر اتمی مسکو قرار می‌گیرند و در نتیجه در صورتی که تعرضی به آنها صورت گیرد مطابق با دکترین امنیت ملی روسیه، مسکو با سلاح هسته‌ای از آنها دفاع خواهد کرد.

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه روز شنبه و در مجمع عمومی سازمان ملل متحد با مشروع و ضروری توصیف کردن این «همه‌پرسی» گفت: «قطعا به اراده مردمی که سال‌ها تحت سرکوب رژیم نئونازی [اوکراین] بودند، حمایت می‌کنیم.»

ولادیمیر پوتین گفته است که رویکرد جدید سیاست خارجی این کشور در حمایت از «مردم روس» فراتر از سرزمین‌های فدراسیون روسیه را امضاء و ابلاغ خواهد کرد.

در این میان همپیمانان پرشمار اوکراین در جامعه جهانی پیشاپیش با قاطعیت اعلام کرده اند که این «همه‌پرسی» را به رسمیت نمی‌شناسند.

ایالات متحده و اتحادیه اروپا قرار است به دلیل این اقدام روسیه تحریم‌های بیشتری را علیه مسکو اعمال کنند.  حتی برخی از متحدان سنتی نزدیک روسیه مانند صربستان و قزاقستان هم گفته‌اند که تلاش مسکو برای الحاق چهار منطقه اوکراین را به رسمیت نمی‌شناسند.

بیست و هفت کشور عضو اتحادیه اروپا از زمانی که ولادیمیر پوتین به نیروهای ارتش خود دستور داد تا در روز ۲۴ فوریه تهاجم نظامی به اوکراین را آغاز کنند، شش دور تحریم علیه روسیه اعمال کرده‌اند.

بانک ها، شرکت‌ها و بازارهای روسیه و حتی قسمت‌هایی از بخش حساس انرژی در این کشور به شدت تحت تحریم واقع شدند؛ این در حالیست که دارایی‌های بیش از ۱۲۰۰ مقام مسئول و یا کارمند ارشد بخش‌های مختلف دولتی و خصوصی توقیف شد و برای آنها ممنوعیت سفر وضع گردید.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل با انتقاد از این اقدام مسکو تاکید کرده که این الحاق برنامه‌ریزی شده به تشدید خطرناک شرایط جنگ می‌انجامد و چشم‌انداز صلح را نیز با چالش جدی رو به رو می‌سازد.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین در سخنرانی روز گذشته خود در این خصوص گفت: «اینکه یک نفر در روسیه بخواهد این جنگ را ادامه دهد باعث می‌شود هزینه‌ای سنگین به این کشور وارد شود. هزینه آن هم این است که جامعه روسیه بدون برخورداری از اقتصاد عادی، زندگی ارزشمند و همچنین بدون برخورداری از هیچ گونه احترامی نسبت به ارزش‌های بشردوستانه باید به زندگی خود ادامه دهد.»

زلنسکی که پیشتر از «واکنش بسیار تند» کی‌یف در قبال برگزاری «همه‌پرسی الحاق» سخن گفته بود همچنین تاکید کرد که هنوز می‌توان جلوی روسیه را گرفت اما برای این امر باید جلوی کسی را در کرملین گرفت که خواهان جنگ است.

بایدن: ادعای ارضی روسیه در اوکراین را هرگز به رسمیت نخواهیم شناخت

به گزارش خبرگزاری رویترز، جو بایدن، رییس‌جمهوری آمریکا در نشستی با حضور نمایندگان کشورهای جزیره‌ای اقیانوس آرام، همه‌پرسی را که توسط نیروهای طرفدار روسیه در مناطقی از اوکراین برگزار شد، محکوم کرده و مدعی شد: نتایج این همه پرسی توسط روسیه دستکاری شده است.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه الحاق چهار منطقه از اوکراین را امروز (جمعه) آغاز خواهد کرد. آمریکا در حال همکاری با متحدانش برای وضع تحریم‌های جدیدی علیه روسیه در پاسخ به این اقدام است.

بایدن گفت: می‌خواهم شفاف بگویم، آمریکا هرگز، هرگز، هرگز ادعای ارضی روسیه در قلمرو حاکمیتی اوکراین را به رسمیت نخواهد شناخت.

پیشتر کاخ سفید در روز چهارشنبه اعلام کرد: انتظار می‌رود این تحریم‌ها افراد و نهادهایی درون و خارج از روسیه را هدف قرار دهد که از این الحاق حمایت می‌کنند.

رئیس جمهوری آمریکا گفت: حمله روسیه به اوکراین با اهداف استعماری نقض آشکار منشور سازمان ملل و اصول اساسی «تمامیت ارضی» و «حق حاکمیت» است.

گوترش همه‌پرسی در مناطق اوکراین را محکوم کرد

به گزارش پایگاه خبری شبکه الجزیره،‌ آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل در واکنش به برگزاری همه پرسی بر سر الحاق چهار منطقه دونتسک، لوهانسک، زاپوریژیا و خرسون اوکراین به روسیه گفت، طرح روسیه برای الحاق این چهار منطقه اوکراین به خاکش به منزله تشدید خطرناک تنش در جنگ در اوکراین است که چشم انداز صلح را به خطر می‌اندازد.

گوترش به خبرنگاران در مقر سازمان ملل در نیویورک گفت: هر گونه تصمیم در راستای پیشبرد طرح الحاق مناطق دونتسک، لوهانسک، خرسون و زاپوریژیای اوکراین ارزش قانونی ندارد و مستحق محکوم شدن است.

بیش از هفت ماه پس از حمله روسیه به اوکراین و در پی برگزاری همه‌پرسی‌های اخیر در این چهار منطقه اوکراین که دولت اوکراین و متحدان غربی‌اش آن را غیرقانونی خواندند، مسکو خود را برای برگزاری مراسم رسمی الحاق این چهار منطقه اوکراین به خاکش آماده می‌کند.

گوترش در ادامه اظهاراتش در واکنش به این همه‌پرسی‌ها گفت: می‌خواهم تاکید کنم این به اصطلاح همه پرسی‌ها، در جریان درگیری‌های فعال مسلحانه در مناطق تحت اشغال روسیه و خارج از چارچوب قانونی و اساسی اوکراین اجرا شد. آنها را نمی‌توان بیان واقعی اراده مردم خواند.

گوترش گفت، طرح الحاق این مناطق به روسیه جایی در جهان مدرن ندارد.

روسیه گوترش را به سوء استفاده از اختیاراتش متهم کرد

پس از آنکه آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل همه پرسی‌های اخیر بر سر الحاق به روسیه در چهار منطقه دونتسک، لوهانسک، خرسون و زاپوروژیا در اوکراین را غیرقانونی خواند، هیات روسیه در سازمان ملل در واکنش به این موضع‌گیری گفت، دبیرکل سازمان ملل نباید سعی کند بر موضع اعضای این سازمان تأثیر بگذارد.

به گزارش پایگاه راشاتودی، مسکو اعلام کرد آنتونیو گوترش صرف داشتن سمت دبیر کلی سازمان ملل این حق را که بیانیه‌های سیاسی صادر کند، ندارد.

شورای امنیت پیش‌نویس قطعنامه آمریکایی برای محکومیت همه‌پرسی‌ در اوکراین را به رأی می‌گذارد

به گزارش پایگاه خبری شبکه الجزیره،‌ فرانسه که در حال حاضر ریاست دوره‌ای شورای امنیت سازمان ملل را بر عهده دارد اعلام کرد، این شورا قرار است امروز یک قطعنامه با موضوع محکوم کردن همه‌پرسی در چهار منطقه اوکراین بر سر الحاق به روسیه را به رای بگذارد.

این قطعنامه مشترکا توسط آمریکا و آلبانی طرح شده و با توجه به وجود قدرت وتوی روسیه در این شورا شانسی برای تصویب شدن نخواهد داشت؛ هر چند که ممکن است در ادامه در مجمع عمومی سازمان ملل مطرح شود.

به نوشته خبرگزاری آسوشیتدپرس، متن این قطعنامه، همه‌پرسی‌های برگزار شده بر سر الحاق به روسیه در مناطق دونتسک،‌ لوهانسک، زاپوریژیا و خرسون اوکراین را با لفظ به اصطلاح همه‌پرسی‌های غیرقانونی توصیف کرده و آنها را فاقد اعتبار خوانده است.

همچنین در متن این قطعنامه از همه کشورها خواسته شده هیچگونه تغییری در وضعیت این چهار منطقه اوکراین را به رسمیت نشناسند.

چند روز قبل لیندا توماس گرینفیلد، سفیر آمریکا در سازمان ملل گفت، در صورت وتو شدن این قعطنامه در شورای امنیت، آمریکا و آلبانی این قطعنامه را در مجمع عمومی سازمان ملل که در آن وتویی وجود ندارد به رأی خواهند گذاشت.

در متن پیش‌نویس این قطعنامه که به دست خبرگزاری آسوشیتدپرس رسیده، از روسیه خواسته شده از اقدامات با هدف مختل سازی کامل یا مقطعی تمامیت ارضی و اتحاد ملی اوکراین دست بردارد و از آن اجتناب کند.

همچنین پیش‌نویس این قطعنامه خواستار آن شده همه سربازان روسیه از اوکراین خارج شوند.

کرملین: حمله به سرزمین های جدید، تهاجم به خاک روسیه تلقی می شود

کرملین روز جمعه اعلام کرد که حمله به بخشی از سرزمین هایی که ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه قصد دارد به خاک این کشور ضمیمه کند، تهاجم به خاک اصلی روسیه تلقی خواهد شد.

دمیتری پسکوف سخنگوی کاخ کرملین افزود که روسیه برای تصرف تمامی منطقه دونباس در شرق اوکراین به جنگ ادامه خواهد داد.

پوتین در مراسم الحاق چهار منطقه اوکراین به روسیه: «برای مذاکره با اوکراین آماده هستیم»

امروز جمعه (۳۰ سپتامبر) مراسم امضای توافقنامه های الحاق چهار سرزمین جدید – جمهوری های خلق دونتسک و لوهانسک و مناطق خرسون و زاپروژیا به روسیه با حضور ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه در تالار گئورگیوسکی کرملین با حضور نمایندگان پارلمان برگزار شد.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در این مراسم به ایراد سخنرانی پرداخت و اعلام کرد: ما از رژیم کی‌یف می‌خواهیم فوراً جنگ را متوقف کند و به میز مذاکره بازگردد.

وی افزود: کی‌یف باید به انتخاب مناطق خرسون، زاپروژیا و جمهوری های خلق دونتسک و لوهانسک احترام بگذارد، فقط از این راه می توان به صلح رسید.

پوتین ادامه داد: روسیه هرگز به مردم مناطق خرسون، زاپروژیا و جمهوری های خلق دونتسک و لوهانسک خیانت نخواهد کرد.

وی در این سخنان تصریح کرد که مردم در مناطق جمهوری های خلق دونتسک و لوهانسک و خرسون و زاپروژیا یک انتخاب روشن داشتند.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه گفت که مردم در جمهوری های خلق دونتسک و لوهانسک، مناطق زاپوروژیا و خرسون یک انتخاب صریح انجام داده اند.

پوتین تصریح کرد: شهروندان عزیز روسیه، شهروندان جمهوری های خلق دونتسک و لوخانسک، ساکنان مناطق زاپوروژیا و خرسون، نمایندگان دومای ایالتی، سناتورهای فدراسیون روسیه، می دانید، همه پرسی در جمهوری های خلق دونتسک و لوگانسک، زاپوروژیه برگزار شد و نتایج مشخص است. مردم ما انتخاب خود را انجام دادیم. انتخابی بدون تردید. مردم در مناطق جمهوری های خلق دونتسک و لوهانسک و خرسون و زاپروژیا یک انتخاب روشن داشتند.

رئیس جمهور روسیه در این سخنان تصریح کرد که مردم در مناطق جمهوری های خلق دونتسک و لوهانسک و خرسون و زاپروژیا یک انتخاب روشن داشتند و اکنون ما به غرب اعلام می کنیم که این مناطق دیگر متعلق به روسیه است.

پوتین گفت: اکنون، در جریان همه پرسی، رژیم کی یف تهدید به انتقام، مرگ معلمان مدارس، زنانی که در کمیسیون های انتخاباتی کار می کردند، میلیون ها نفر را که برای ابراز خواست خود آمده بودند را با سرکوب ترسانده است. اما مردم ناشکسته دونباس، زاپوروژیا و خرسون آماده بودند.

پوتین خطاب به کی یف و غرب اعلام نمود که مردم مناطق جمهوری های خلق دونتسک و لوهانسک و خرسون و زاپروژیا برای همیشه مال ما و شهروند ما می شوند.

وی بیان کرد: غرب به دنبال فرصتی جدید برای تضعیف و نابودی روسیه بوده و به دنبال آن است، از این واقعیت که کشوری به این بزرگی با قلمرو و منابع خود وجود دارد، می ترسد و برای او آزار دهنده است.

وی خاطرنشان کرد: در سال ۱۹۹۱، غرب امیدوار بود که روسیه خود به خود از هم بپاشد، اما این کشور زنده ماند و جانی دوباره گرفت.

پوتین در ادامه تصریح کرد: بنابراین، غرب در تمام این مدت به دنبال فرصتی جدید برای ضربه زدن به ما، تضعیف و نابودی روسیه است که همیشه آرزوی آن را داشته اند. برای تجزیه دولت ما، قرار دادن مردم در مقابل یکدیگر، محکوم کردن آنها به فقر، غرب تلاش کرد.

پوتین گفت: آنها به سادگی می ترسند که در جهان چنین کشور بزرگی وجود دارد، با قلمرو، ثروت طبیعی، منابع، با مردمی که طبق دستور دیگران زندگی نمی کنند و هرگزطبق خواسته های زندگی نخواهند کرد.

  • 16
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش