سه شنبه ۰۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۳:۳۴ - ۲۷ تير ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۴۲۸۳۵
مجلس

نماینده مجلس: دولت درباره ارز ترجیحی هنوز تکلیف را روشن نکرده است/ مسئولان وقتی علم ندارند، واجب نیست اظهارنظر کنند

مهرداد ویس‌کرمی,انتقاد مهرداد ویس‌کرمی از مسئولان
مهرداد ویس‌کرمی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس می‌گوید: در بحث تامین و قیمت دارو وقتی حرفی زده می‌شود و خلاف آن اتفاق می‌افتد، فردا مردم حرف راست ما را هم قبول نمی‌کنند. چیزی که من اطلاع دارم این است که دولت به صورت قطعی تکلیف را روشن نکرده است که ارز ترجیحی از دارو حذف شده یا خیر.

دولت از مدت‌ها پیش اعلام کرده بود که نخواهد گذاشت قیمت دارو افزایش پیدا کند با این حال در روز‌های گذشته اعلام شد که قیمت دارو ۳۰ درصد رشد پیدا کرده و این اتفاق در حالی رخ داده که شواهد حاکی از این دارد که برخی داروها، قیمت‌شان تا دو برابر هم بالا رفته است، از جمله یکی از شرکت‌های داروسازی نیز رسماً اعلام کرد ۱۰۷ درصد افزایش قیمت داشته است.

رویداد۲۴ برای بررسی این موضوع با مهرداد ویس‌کرمی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت‌وگو کرده است. او می‌گوید: شرطی که مجلس برای دولت در ارز ترجیحی گذاشت این بود که با حذف ارز، فشاری روی مردم نباشد و مردم آسیب نبینند و حتی بحث اعمال قیمت‌های شهریور ۱۴۰۰ را مطرح کرد. حتی دولت به دلیل اینکه مجلس این موضوع را سخت می‌پذیرفت در جا‌های مختلف به مجلس تعهد اخلاقی داد.

او می‌گوید: من پزشک هستم و با وجود اینکه در کمیسیون بهداشت مجلس عضویت ندارم، ولی به این مسائل تعلق خاطر دارم. یکی از موضوعات مهمی که از معاون وزیر بهداشت پیگیری کردیم این بود که ارز ترجیحی هرچه زودتر باید تعیین تکلیف شود و مسئولان در هیچ رده‌ای هیچ اظهارنظر غیرکارشناسی نکنند. وقتی بدون ملاحظه کارشناسی و بدون دو دو تا چهار تا و بررسی تیم کارشناسی، حرفی زده می‌شود فردا هم شخصیت فرد خراب می‌شود و هم دولت زیر سوال می‌رود.

عضو کمیسیون آموزش مجلس می‌گوید: مسئولان دولتی وقتی علم چیزی را ندارند، واجب نیست در مورد یک موضوع که تکمیل نشده و در مرحله تحقیق است، اظهارنظر کند. اظهارنظر‌ها در مورد ارز ترجیحی بی‌اعتمادی ایجاد کرده است.

ویس‌کرمی می‌گوید: در بحث دارو وقتی حرفی زده می‌شود و خلاف آن اتفاق می‌افتد، فردا مردم حرف راست ما را هم قبول نمی‌کنند. چیزی که من اطلاع دارم این است که دولت به صورت قطعی تکلیف را روشن نکرده است که ارز ترجیحی از دارو حذف شده یا خیر. رییس جمهور دستور داده ارز مورد نیاز دارو اختصاص داده شود، ولی هنوز این موضوع اصلاً شفاف نیست. حتی من پیام یکی از دوستان را برای یکی از مسئولان فرستادم، ولی همه این موضوع را موکول می‌کنند به بعد. وقتی حرف از نهاده‌های دامی یا دارو می‌زنیم، می‌گویند هنوز تکلیف ارز مشخص نیست. برای ما واردات و ارز همچنان ابهام دارد. من فکر می‌کنم تکلیف دولت با خودش به هیچ وجه مشخص نیست.

عضو مجمع نمایندگان استان لرستان می‌گوید: ممکن است افزایش قیمت دارو به خاطر کم شدن یا حذف شدن ارز باشد. این‌ها منظومه هستند و اگر یکی رها شود تعادل به هم می‌خورد. مثل اکوسیستم است که اگر قسمتی از آن اجرا نشود یا ناقص اجرا شود این مشکلات پیش می‌آید، پس حتماً ایرادی وجود دارد.

نماینده خرم‌آباد می‌گوید: وزیر بهداشت یک قسمت کار است. بحث ارز ترجیحی هم یک بحث فراقوه‌ای است و کمترین پتانسیلی که ارز می‌خواهد این است که کل دولت پای کار بیاید. چون دولت در آخر خرداد بحث بودجه را جمع‌بندی می‌کند، پس در خیلی جا‌های دیگر نیز آیین‌نامه‌های اجرایی را هنوز ابلاغ نکرده است. هنوز دولت درگیر فراهم کردن زمینه‌ها و اجرایی کردن آن‌هاست. فکر می‌کنم قسمتی از مشکل این است که هنوز سیاست‌های دولت اجرایی نشده و برای ما هم شفاف هم نیست و خوب عمل نمی‌شود.

ویس‌کرمی در واکنش به اینکه دولت خود را مهارکننده کرونا قلمداد کرد، اما شروع پیک هفتم نشان داد که این دستاورد دولت هم مقطعی بوده است، گفت: اصطلاح پیک یک اصطلاح علمی است که باید کارشناسان اپیدمیولوژی آن را بررسی کنند. خصوصیتی که ویروس دارد این است که تکثیرش بسیار سریع است و همیشه با جهش‌هایی که انجام می‌دهد، سویه‌های جدیدی پدیدار می‌شود که گاهی به واکسیناسیون قبلی جواب نمی‌دهد؛ بنابراین تا زمانی که مردم پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نکنند ما از این مرحله عبور نمی‌کنیم و زنجیره قطع نمی‌شود.

وی می‌گوید: دولت باید وظیفه خودش را انجام دهد، اما آنچه که همیشه در بحث کرونا و بیماری‌های واگیردار تعیین‌کننده است، خود مردم هستند که باید رعایت کنند. متولی بهداشت و درمان مردم، وزارت بهداشت است و حتماً باید موارد را پیش‌بینی کرده و جلوگیری کند. پس قطعا انتقاد به دولت هست و امکان ندارد که نباشد، چون دولت گاهی می‌تواند سختگیری‌هایی بکند، ولی نمی‌کند یا می‌تواند چیز‌هایی را آزاد کند، ولی نمی‌کند. گاهی غفلت می‌کند و فکر می‌کند مشکل حل شده، ولی واقعاً این‌طور نیست.

عضو کمیسیون آموزش مجلس می‌گوید: اگر کسی یک واحد ویروس‌شناسی پاس کرده باشد می‌فهمد که هیچ امنیتی در برابر این ویروس نیست و حتی با وجود تزریق چهار دُز واکسن ممکن است اتفاقاتی بیفتد. به علاوه اینکه تعدادی واکسن نزده‌اند و قانون باید برایشان اعمال شود. مثلاً شخصی از ترس، واکسن نزده پس اگر قرار است برایش کار روانی شود باید بشود. دولت در این زمینه‌ها تلاش کرده، چون اگر نکرده بود بعضی روز‌ها فوتی‌ها به صفر نمی‌رسید، منتهی در ادامه من نگران هستم و باید حواس‌مان باشد. قطعاً دولت و مردم با هم در این زمینه موفق بوده‌اند، ولی این هیچ گارانتی برای آینده نیست.

  • 12
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش