شنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۴
۰۹:۵۹ - ۲۲ مهر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۷۰۵۲۸۰
مجلس

فلاحت پیشه: در گروه کشورهای غیرهمکار ' اف ای تی اف ' قرار نمی‌گیریم

موافقت مجلس با اصلاح قانون مبارزه با پولشویی

اصلاح قانون مبارزه با پولشویی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,مجلس
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با الحاق یک تبصره به ماده ۶ قانون مبارزه با پولشویی موافقت کردند.

به گزارش ایسنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس در رابطه با رد لایحه الحاق یک تبصره به ماده ۶ قانون مبارزه با پولشویی را بررسی کرده و در نهایت با آن مخالفت کردند.

نمایندگان مجلس با لایحه دولت با ۱۳۷ رای موافق، ۵۲ رای مخالف و ۵ رای ممتنع موافقت کرده و قرار شد مواد این لایحه برای بررسی به کمیسیون حقوقی و قضایی ارجاع شود.

نماینده دولت ضمن ارائه توضیحاتی در خصوص تهیه این لایحه بیان کرد: این اصلاح به منظور ایجاد شفافیت بیشتر و رفع ابهام در قانون مبارزه با پولشویی ایجاد شده است. در خصوص نحوه اجرا و الزامات و ترتیبات انجام قانون با اصلاحات انجام شده دقت بیشتری صورت خواهد گرفت و این قانون از انحرافات عوامل اجرایی خودداری می‌کند.

متن زیر به عنوان تبصره به ماده (۶) قانون مبارزه با پولشویی مصوب ۱۳۸۶ و اصلاحات بعدی آن الحاق می شود:

تبصره — نهادها و دستگاه های اجرایی (موضوع مواد ۵ و ۶) مانند بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، بیمه مرکزی، سازمان بورس، وزارت صمت، وزارت کشور، سازمان ثبت اسناد و املاک، سازمان حسابرسی، جامعه حسابداران رسمی، کانون وکلای دادگستری، سازمان نظام پزشکی، سازمان نظام مهندسی، کانون کارشناسان رسمی دادگستری و مرکز امور مشاوران حقوقی، وکلا و کارشناسان قوه قضاییه که مطابق قوانین و مقررات بر عملکرد اشخاص مشمول نظارت می کنند، مکلفند علاوه بر انجام تکالیف اجرایی مقرر در این قانون، قانون تامین مالی تروریسم و مقررات مربوط به آن، تکلیف نظارتی خود را نسبت به عملکرد این اشخاص در چارچوب قوانین و مقررات مذکور به نحو موثر معمول دارند.

همچنین نهادها و دستگاه های یادشده موظفند در صورت شناسایی تخلف یا جرم،‌ حسب مورد نسبت به برخورد یا اعلام آن به مراجع قضایی و غیرقضایی صالح اقدم نمایند.

فلاحت پیشه: در گروه کشورهای غیرهمکار "اف ای تی اف " قرار نمی‌گیریم
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: اگر چه عامل سیاسی در رویه گروه ویژه اقدام مالی(اف ای تی اف) در قبال ایران شدیدتر عمل می‌کند، اما نوع همکاری جمهوری اسلامی با این نهاد مالی به نحوی است که ما در لیست کشورهای غیرهمکار آن قرار نمی‌گیریم.


«حشمت الله فلاحت پیشه» روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا، با اشاره به فرایند بررسی لایحه الحاق ایران به کنوانسیون پالرمو(کنوانسیون مبارزه با جرائم سازمان یافته فراملی)، رویه هیات نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام را موجب توقف در فرایند قانونگذاری در کشور دانست و گفت: از زمانی که بحث هیات عالی نظارت مطرح شده، چالشی در حوزه قانونگذاری کشور به وجود آمده است.

نماینده مردم اسلام‌آباد غرب در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: تا قبل از تشکیل این هیات، کسی از مباحث داخل مجمع تشخیص مصلحت نظام خبر نداشت، اما الان مجمع تشخیص که باید محل مصلحت باشد به محلی برای دعوا تبدیل شده است و علت آن نیز دخالت‌های خارج از رویه‌ای است که در فرایند قانونگذاری کشور صورت می‌گیرد.

عضو کمیسیون امنیت ملی با تاکید بر اینکه قانونگذاری باید روز به روز به سمت شفافیت و سریعتر شدن پیش برود، گفت: در دنیا تند و کند بودن عامل اصلی توسعه یا عدم توسعه کشورها به شمار می‌رود و این موضوع در قانونگذاری یک اصل است.

توقف پالرمو در مجمع به معنای تایید آن است

فلاحت پیشه با بیان اینکه پالرمو یک نمونه از کندی فرایند قانونگذاری کشور است، افزود: لایحه پیوستن به این کنوانسیون یک سال در مجمع متوقف مانده است و اکنون اعلام می کنند که این توقف به معنای رد آن است در حالی که این توقف به معنای تایید پالرمو است زیرا شورای نگهبان عملا پالرمو را تایید کرده است.


وی خاطرنشان کرد: در ارتباطی که شورای نگهبان با مجلس داشت، ایرادات در کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی رفع شد و بعد از رفع این ایرادات، شورای نگهبان عملا ایرادی نگرفت.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به ایرادات هیات عالی نظارت بر پالرمو اظهارداشت:اگر شورای نگهبان ماهیت نظارتی هیات عالی نظارت را می پذیرفت، حداقل ایرادات شورای نگهبان را می‌خواند، در صورتی که بدون اینکه به ایرادات این هیات وارد شود، عین ایرادات را در قالب یک نامه ضمیمه کرده و برای مجلس فرستاد؛ یعنی اینکه شورای نگهبان به صورت تلویحی، نگاه نظارتی هیات عالی نظارت را بر قانونگذاری رد کرده است؛ کما اینکه مجلس شورای اسلامی نیز این ایرادات را نپذیرفت و همان را به مجمع تشخیص مصلحت بازگرداند.

نماینده مردم اسلام‌آباد غرب با تاکید بر این که پالرمو همان زمان که به مجمع تشخیص مصلحت ارجاع شد، باید ابلاغ می شد، گفت: فارغ از نفس قانوگذاری، اخلال در رویه قانونگذاری به ضرر کشور است؛ اکنون پس از یک سال، مجمع درباره پالرمو اعلام نظر نکرده است؛ این به معنای رد آن نیست بلکه به معنای تایید است، زیرا طرح یا لایحه ای که در مجلس تصویب و به تایید شورای نگهبان رسیده است؛ مجمع تشخیص مصلحت نظام، وقت داشت که جلسه بگذارد و ایرادات را برطرف کند، اما هیچ وقت جلسه نگذاشت.

فلاحت پیشه وجود اختلافات در مجمع تشخیص مصلحت نظام را از دلایل برگزار نشدن جلسه برای پالرمو عنوان و اظهار کرد: در خود مجمع نیز تعدادی از اعضای مجمع نسبت به اقدامات هیات عالی نظارت انتقاد دارند چرا که هزینه برخی تصمیم‌گیری‌ها را بر عهده مجمع تشخیص مصلحت نظام می‌گذارد.

این نماینده مجلس گفت: این موضوع کاملا شفاف و مشخص است که قانون در مجلس شورای اسلامی تصویب می شود و به تایید یا رد شورای نگهبان می‌رسد و بعد از آن اگر اختلاف مجلس و شورای نگهبان ادامه یافت، به مجمع تشخیص مصلحت نظام می‌رود، اما در این باره اختلافی نبوده است.

وی ادامه داد: در مورد پالرمو، هیات عالی نظارت از طریق شورای نگهبان ایراداتی را مطرح کرده است که مجلس شورای اسلامی به این ایرادات ورود نکرد؛ فارغ از اینکه پالرمو یا هر قانون دیگری باشد، تحولات یک سال اخیر در مورد پالرمو نشان داد که ایجاد نهادهای خارج از قانون در حوزه قانونگذاری فقط باعث توقف در امور کشور می‌شود.

نماینده مردم اسلام آباد غرب و دالاهو در خصوص احتمالاتی که درباره قرار گرفتن ایران در لیست کشورهای غیرهمکار با گروه ویژه اقدام مالی(اف ای تی اف) مطرح می شود، گفت: بر اساس رویه اف ای تی اف نوع همکاری جمهوری اسلامی با گروه ویژه اقدام مالی به گونه ای است که ما در لیست کشورهای غیرهمکار این گروه قرار نمی گیریم، اگر چه در این رویه عامل سیاسی هم مطرح است و عامل سیاسی در قبال ایران شدید تر عمل می‌کند، اما الان شرایط به گونه ای نیست که ایران در لیست کشورهای غیرهمکار این نهاد مالی قرار گیرد.ه تدریج از منطقه خارج شد. 
  

  • 9
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش