شنبه ۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۴
۱۰:۴۲ - ۱۱ اسفند ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۲۰۱۸۶۳
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

سعید جلیلی با یک «جبهه» انتخاباتی جدید مقابل اصولگرایان قدعلم می‌کند

اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها,سعید جلیلی
جلیلی به خوبی به این نتیجه رسیده است که در میان اصول‌گرایان هیچ محبوبیتی ندارد. حتی اعضای جبهه پایداری که در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ حامی اصلی او بودند، حاضر نیستند بازهم با کارت‌های خود را در زمین جلیلی بازی کنند.

آنگونه که از شواهد و شنیده‌ها پیداست جلیلی تصمیم به برپا کردن خیمه های یک جبهه سیاسی جدید دارد. او می‌خواهد به عنوان یکی از لیدرهای اصول‌گرایی که جریانی را پشت سر خود دارد وارد صحنه شود.

 

به گزارش نامه نیوز، اصول‌گرایان اگر در هر کاری تبحر نداشته باشند در تاسیس جبهه سیاسی تخصص ویژه دارند. از جبهه پیروان خط امام و رهبری و جبهه پایداری بگیرد تا همین اواخر که برخی اصول‌گرایان، جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی یا همان جمنا را تاسیس کردند.

 

جمنا سعی کرد بخشی اعظمی از اصول‌گرایان را زیر چتر خود بگیرد. آنها در تلاش هستند به جامعه اینگونه القا کنند که نامزد بیرون آمده از جمع آنها قرار است کاندیدای نهایی اصول‌گرایان برای رقابت با حسن روحانی است. این تفکر باعث شده است برخی از اصول‌گرایان که با این جبهه همراه نیستند از تصمیمات جمنا دلخور باشند و تلاش کنند ساز خود را در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶ بزنند.

 

از جمله آنها سعید جلیلی است. دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی که در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ در دو قطبی ایجاد شده با حسن روحانی تنها ۴ میلیون رای را به خود اختصاص داد. حالا او تصمیم گرفته است بازهم شانس خود را در انتخابات اردیبهشت ۹۶ تکرار کند. انتخاباتی که اعتقاد دارد به واسطه کوبیدن در شیپور مخالفت با برجام می‌تواند بر کرسی روحانی تکیه بزند.

 

آنگونه که از شواهد و شنیده ها پیداست جلیلی نیز تصمیم به زدن یک جبهه سیاسی دارد. او می‌خواهد به عنوان یکی از لیدرهای اصول‌گرایی که جریانی را پشت سر خود دارد وارد صحنه شود.

جلیلی به خوبی به این نتیجه رسیده است که در میان اصول‌گرایان هیچ محبوبیتی ندارد. حتی اعضای جبهه پایداری که در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ حامی اصلی او بودند، حاضر نیستند بازهم با کارت‌های خود را در زمین جلیلی بازی کنند.

 

بر همین اساس او دوست دارد جریانی سیاسی را با خود همراه کند. او می‌خواهد جبهه‌ای تاسیس کند که سندش به نام او خورده باشد و اعضای آن زیر لوای سعید جلیلی فعالیت کنند.

شابد بتوان گفت جلیلی با تاسیس این جبهه به دنبال تغییر زمین بازی انتخابات اصول‌گرایان است. دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی می‌خواهد در برابر جمنا قد علم کند.

 

جلیلی اما برای ساختن این جبهه احتیاج به نیروهای شناخته شده دارد. نیروهایی که بتوانند وزن این جریان را بالا ببرند. اعضای سابق تیم مذاکره کننده هسته‌ای و برخی نمایندگان سابق مجلس می‌توانند از اعضای این جبهه باشند. اصول‌گرایان دیگر اما جلیلی را عامل شکست خود در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ می‌دانند.آنها بر این باور هستند که اگر جلیلی در آن انتخابات شرکت نمی‌کرد. دو قطبی جلیلی و روحانی شکل نمی‌گرفت و باعث می‌شد قالیباف به کرسی ریاست جمهوری برسد. بر همین اساس آنها بازهم مخالف حضور جلیلی هستند.

 

بر همین اساس شاید بتوان گفت جلیلی مخالفان جدی در جریان اصول‌گرایی دارد. او در صورت تاسیس یک جبهه سیاسی با مشکلات عدیده‌ای روبرو خواهد شد که اولین آن مخالفت اصول‌گرایان است.

سعید جلیلی می‌تواند تمام استراتژی‌های اصول‌گرایان برای انتخابات ریاست جمهوری سال آینده را برهم بزند. به زبان ساده می‌توان گفت سعید جلیلی ناکوک ترین ساز سمفونی اصول‌گرایان برای انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶ را قرار است بنوازد.

 

 

  • 12
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش