مهمترین عناوین خبری
شنبه ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۳۰۱۰۸

آموزش صحیح حرکت دراز و نشست بهمراه مزایا و معایب این ورزش

دراز و نشست,دراز و نشست صحیح,صحیح ترین روش دراز و نشستدراز و نشست به این منظور انجام می شود که به عضلات کمر و ستون فقرات فشار کمتری وارد شود
تقویت عضلات ناحیه شکم، مهم ترین و اصلی ترین فایده ی دراز و نشست می باشد. درازونشست باعث میشود عملکرد شخص در فعالیت های روزمره و ورزشی بهبود یابد. همچنین وضعیت بدنی شخص را بطور غیرمستقیم در وضعیت های مختلف مثل راه رفتن و نشستن حفظ می کند.

دراز و نشست

یک حرکت تمرینی قدرتی به نام دراز و نشست وجود دارد که این حرکت سبب تقویت ماهیچه های شکمی و خم کننده لگن میشود. دراز و نشست به این منظور انجام می شود که به عضلات کمر و ستون فقرات شما فشار کمتری وارد شود و سپس بنحوی مهره های فوقانی و تحتانی ستون فقرات را بلند کند که هیچ کدام از اعضای بدن بالاتر از کفل زمین را لمس نکند.

اجرای درست دراز و نشست

چنانچه تمایل دارید از فواید دراز و نشست بهره مند شوید ، باید روش صحیح این ورزش را اموزش ببینید. بنابراین باید به پشت دراز بکشید، زانوهای خود را خم کنید و کف پاهایتان را روی زمین بگذارید. توجه داشته باشید که نباید بر روی زمین سفت دراز بکشید به علت این که احساس درد در پایین کمر خود دارید، به همین خاطر توصیه میشود که بر روی زیرانداز نرم یا روی فرش دراز بکشید.

معایب دراز و نشست برای خانم ها,دراز و نشست,دراز و نشست چیستدر انجام دراز و نشست هرچه فرد کم تر بالا بیاید، عضلاتش کم تر درگیر میشود

علاوه بر زیرانداز میتوانید بر روی یک جیم بال یا توپ بدنسازی دراز بکشید و حرکت دراز و نشست را با کمک آن انجام دهید تا از ستون فقرات شما حمایت شود. دست های خود را روی سینه تان به حالت ضربدری قرار دهید ، دست چپتان روی شانه راست و دست راستتان روی شانه چپ بگذارید. علاوه بر این میتوانید دستان خود را پشت گوشتان قرار دهید، ولی این نکته را در نظر داشته باشد که نباید دست هایتان را در پشت سرتان قلاب کنید بدین دلیل که به گردنتان فشار وارد میشود. شکم خود را منقبض کنید به گونه ای که میخواهید ناف خود را به طرف ستون فقراتتان بکشید، بدین ترتیب نباید در کمرتان هیچ قوسی وجود داشته باشد و بین گودی کمرتان و زمین، فضای خالی ای دیده شود.

در این مرحله سر، شانه و قفسه سینه ی خود را به سمت زانوهایتان و به طرف بالا بلند کنید تا صرفا باسن و کف پاهایتان روی زمین قرار بگیرند. در زمان بالا آمدن ، باید هوای داخل بدنتان را با استفاده از قدرت شکمتان بیرون بدهید. گردنتان را در حالت کشیده حفظ کنید و به سقف نگاه کنید. چانه ی خود را به قفسه سینه نچسبانید و این تصور را داشته باشید که بین چانه و قفسه سینه شما یک پرتقال وجود دارد ! برای این که بدنتان را به حرکت درآورید از حرکات سریع استفاده نکنید. بدنتان را باید به آرامی و تحت کنترل تکان دهید. وقتی که دوباره به پائین می آیید تا بدنتان را به کف بچسبانید، باید نفس بکشید. شکمتان را منقبض نگه دارید و بدون وقفه دوباره به سمت زانوهایتان بلند شوید. وقی که در شکم خود، کمی حس  سوزش داشتید، باید سه یا چهار بار دیگر حرکت دراز و نشست را انجام دهید و سپس بایستید.

چرا دراز و نشست باعث کاهش چربی شکم نمی شود؟

هدف بسیاری از افراد اینست که در نقاط مشخصی از بدنشان مثل شکم، چربی را کنترل و کاهش دهند. افراد بسیاری بر این تصورند که انجام حرکت دراز نشست باعث میشود چربی در ناحیه شکم کاهش پیدا کند. از نظر علمی ثابت شده که تلاش برای کاهش موضعی چربی از طریق دراز و نشست بی نتیجه است زیرا انرژی موردنیاز در حین ورزش فقط از ذخایر چربی عضلات فعال تأمین نمی شود بلکه از سراسر بدن تامین می شود، به همین طریق، تمرین روی گروه عضلانی خاص احتمال دارد سبب شود که حجم عضلانی و همچنین قدرت آن گروه عضلانی افزایش یابد، ولی چربی بدن از تمام نقاط بدن کاهش می یابد. طبق تحقیقات انجام گرفته بر روی آزمودنی ها کاهش چربی چندانی در ناحیه شکم با انجام دادن حرکت دراز و نشست مشاهده نشده است. با این که سفت و محکم شدن شکم تا حد زیادی می تواند از کمر محافظت کند ولی دراز و نشست روی آن دسته از ماهیچه های شکمی که باعث می شوند کمر محکم شوند، تاثیری نمی گذارد.

انواع دراز و نشست

حرکت دراز و نشست را باتوجه به سطح آمادگی فرد از نظر جهت( رو به جلو و پهلوها)، زاویه بدن( روی زمین تخت، سطح شیب دار یا آویزان شدن از میله بارفیکس با پا)، سطوح مختلف( زمین صاف، توپ های تعادلی و...) زاویه تنه( میزان بالا آمدن بدن) می توان به روشهای متنوع انجام داد.

در انجام حرکت دراز و نشست هرچه فرد کم تر بالا بیاید، عضلات او کم تر درگیر میشود و فشار کمتری وارد میشود. به عنوان مثال ، درصورت انجام حرکت دراز و نشست بطور کامل؛ یعنی بقدری بالا بیایید که بالاتنه ی شما به پاهایتان نزدیک شود، با انجام این حرکت، عضلات خم کننده ران به خصوص عضله سوئزخاصره ای که عضله عمقی در ناحیه شکم است، بجز عضلات شکم فعال می شود و در زمان درازونشست، علت کمر زدن، ضعف همین عضله می باشد. بدین ترتیب چنانچه شخصی در زمان درازونشست، کمر می زند به این معنیست که عضلات عمقی شکمش ضعیف شده است و نباید در این زاویه( کامل به بالا بیاید) این حرکت را اجرا کند.

ورزش دراز و نشست,روش صحیح دراز و نشست,دراز و نشستحرکت دراز و نشست را باتوجه به سطح آمادگی فرد می توان به روشهای متنوع انجام داد

تعداد انجام حرکت دراز و نشست

برای هر فردی تعداد دراز و نشست متفاوت است ولی طبق گفته ی متخصصان، انجام سه ست و تکرار ۲۵ الی ۵۰ دراز و نشست برای هرکدام باعث میشود که در مدت ۳ ماه، شکم تراشیده ای داشته باشید.

اشتباهات رایج در تمرین دراز و نشست

دراز و نشست تمرینی کاملا فنی محسوب میشود. برای انجام صحیح این حرکت باید نسبت به بدن و کنترل عضلات خود مطلع باشید، با این وجود افراد زیادی هستند که این تمرین را به درستی انجام نمی دهند که از این اشتباهات رایج می توان به موارد زیر اشاره کرد :

- جلو آوردن بیش از حد سر

- قلاب کردن دست در پشت سر

- خم شدن بیش از حدکمریا قوز کردن پشت

مزایای دراز و نشست

- چنانچه تمرین دراز و نشست را به عنوان یک تمرین منبسط کننده شکم انجام دهید، از این رو عضلات مرکز بدن شما تقویت می شود.

- تمام ماهیچه هایی که مسئول خم شدن باسن و بلند شدن پاهای شما از لگنتان هستند، عضلات ران نامیده می شوند و به شما این قابلیت را میدهند تا ابتدایی ترین حرکات بدنی مثل راه رفتن را انجام دهید. از خم کننده های مفصل ران شما می توان به ایلیاکوس، ایلیوپسواس و عضله بزرگ ران اشاره کرد. دراز و نشست علاوه بر عضلات شکم، سبب تقویت این عضلات میشوند.

- انجام تمرین دراز و نشست و تمرینات شکمی علاوه بر این که موجب افزایش اعتماد به نفس شما و خوش هیکل شدن شما می شود باعث میشود که تعادل و هماهنگی شما بهبود یابد و همینطور برای ستون فقرات شما، تکیه گاه لازم را فراهم می کند.

- انجام دراز و نشست به شما در محکم کردن عضله مرکزی کمک می کند، همچنین میتواند کمردرد شما را کاهش دهد.

- دراز و نشست سبب افزایش متابولیسم و تحریک سیستم گوارش میشود.

- انجام صحیح دراز و نشست شامل حرکت هر مهره در ستون فقرات است. افراد ممکن است با تحرک محدود در ابتدا حس کنند که انجام دادن این ورزش دشوار است، ولی انجام دراز نشست با گذشت زمان و تمرین بسیار، میتواند موجب بهبود انعطاف پذیری و تحرک ستون فقرات شود و همچنین کمر درد شما را تسکین دهد.

دراز و نشست,روش صحیح دراز و نشست,روش صحیح ورزش دراز و نشستدراز و نشست روی آن ماهیچه های شکمی که باعث می شوند کمر محکم شوند، تاثیری نمی گذارد

معایب دراز و نشست

* در هنگام دراز و نشست به ستون فقرات شما فشار زیادی وارد میشود و در نتیجه ی آن کمرتان تغيير حالت( چیزی شبیه حرف C انگلیسی) می دهد.

* درصورت داشتن دیسک کمر یا گردن، نباید دراز و نشست انجام دهید.

نکاتی در مورد دراز و نشست

> دراز و نشست موجب ایجاد تغییر در شکم میشود و چنانچه تعادل آن بهم بخورد دچار کمر درد می شوید. این نکته را در نظر داشته باشید که افرادی که دارای گودی کمر می باشند، باید کمرشان را به زمین فشار دهند.اما درصورت کمردرد مجدد، پس از انجام این حرکت باید بر روی زمین دراز بکشند و پاهایشان را با دست درون شکم بگیرند، سپس به آرامی به سمت چپ و راست مایل شوند. انجام این حرکت مانع از کمر درد شما میشود.

> اگر به گردن شما در حین انجام دراز و نشست، فشار وارد میشود به این معنیست که این حرکت ورزشی را بدستی انجام نمیدهید.

> شما ناچار نیستید که به طور کامل، دراز و نشست را حذف کنید بلکه میتوانید به آرامی و به شکل صحیح، حرکاتش را انجام دهید.

نحوه صحیح دراز و نشست,دراز و نشست,حرکت صحیح دراز و نشستدراز و نشست سبب افزایش متابولیسم و تحریک سیستم گوارش میشود

گردآوری: بخش ورزش سرپوش

  • 9
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • شنبه ۱ اردیبهشت
    فوتسال جام ملت‌های آسیا
    قرقیزستان - تاجیکستان
    ۱۰:۳۰
  • فوتسال جام ملت‌های آسیا
    افغانستان - کویت
    ۱۲:۳۰
  • فوتسال جام ملت‌های آسیا
    کره جنوبی - ژاپن
    ۱۴:۳۰
  • چمپیونشیپ انگلیس
    لسترسیتی - وست برومویچ
    ۱۵:۰۰
  • فوتسال جام ملت‌های آسیا
    بحرین - ایران
    ۱۷:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    لوتون - برنتفورد
    ۱۷:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    شفیلد یونایتد - برنلی
    ۱۷:۳۰
  • سری آ ایتالیا
    امپولی - ناپولی
    ۱۹:۳۰
  • سوپرلیگ ترکیه
    کایسری اسپور - ترابزون اسپور
    ۱۹:۳۰
  • جام حذفی انگلیس
    منچسترسیتی - چلسی
    ۱۹:۴۵
  • بوندسلیگا آلمان
    یونیون برلین - بایرن مونیخ
    ۲۰:۰۰
  • لیگ برتر امارات
    الوحده امارات - عجمان
    ۲۰:۰۰
  • لالیگا اسپانیا
    والنسیا - رئال بتیس
    ۲۰:۰۰
  • بسکتبال حرفه‌ای NBA
    کلیولند کاوالیرز - اورلاندو مجیک
    ۲۰:۳۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    الحزم - الاتحاد
    ۲۱:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    ولورهمپتون - آرسنال
    ۲۲:۰۰
  • لالیگا اسپانیا
    خیرونا - کادیز
    ۲۲:۳۰
  • بسکتبال حرفه‌ای NBA
    مینه سوتا تیمبرولوز - فینیکس سانز
    ۲۳:۰۰
  • یکشنبه ۲ اردیبهشت
    لیگ MLS آمریکا
    اینتر میامی - نشویل
    ۰۳:۰۰
  • لیگ برتر انگلیس
    اورتون - ناتینگهام فارست
    ۱۶:۰۰
  • لیگ برتر ایران
    ذوب آهن - آلومینیوم اراک
    ۱۶:۳۰
  • لیگ برتر ایران
    ملوان - سپاهان
    ۱۷:۰۰
  • لیگ برتر انگلیس
    استون ویلا - بورنموث
    ۱۷:۳۰
  • جام حذفی انگلیس
    کاونتری - منچستریونایتد
    ۱۸:۰۰
  • لیگ برتر انگلیس
    فولام - لیورپول
    ۱۹:۰۰
  • بوندسلیگا آلمان
    دورتموند - بایرلورکوزن
    ۱۹:۰۰
  • لالیگا اسپانیا
    آلاوس - اتلتیکومادرید
    ۲۰:۰۰
  • لیگ برتر پرتغال
    کاساپیا - پورتو
    ۲۰:۳۰
  • لالیگا اسپانیا
    رئال مادرید - بارسلونا
    ۲۲:۳۰
  • لیگ یک فرانسه
    پاری سن ژرمن - لیون
    ۲۲:۳۰
ویژه سرپوش