
به گزارش تسنیم، در روزهایی که دوومیدانی ایران با حاشیه بزرگ «اتهام تجاوز دو ورزشکار و یک مربی اعزامی به مسابقات قهرمانی آسیا در کره جنوبی» روبهرو شده و هر روز اخبار ضد و نقیضی درخصوص سرنوشت این افراد منتشر میشود، حاشیه تازهای به نام «دوپینگ» یکی از ملیپوشان که در کره جنوبی حضور داشت، به وجود آمده است.
دکتر رضا سعیدی قائم مقام دبیرکل ستاد ملی مبارزه با دوپینگ (ایران نادو) در این باره به خبرنگار تسنیم گفت: هنوز درخواستی برای تست B به دست ما نرسیده است. تست A این ورزشکار در دو فرآیند آزمایش مثبت شده است. فرآیندهای آزمایشگاههای وادا (آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ) گاهی اوقات دو مرحلهای میشود؛ درست مانند اتفاقی که در خصوص این ورزشکار دوومیدانی کشورمان رخ داده است.
وی ادامه داد: در واقع در مرحله نخست به این نتیجه میرسند که به مورد یا یافتههای مشکوکی برخورد کردهاند که این موضوع، آنها را به این سمت سوق میدهد که از آزمایشهای تخصصیتر استفاده کنند. وادا این مسئله را به ما نیز اعلام میکند که قصد دارد از این آزمایشهای تخصصی استفاده کند. طبق آییننامههای موجود، حق این کار را دارد. زمانی که این آزمایشهای تخصصیتر انجام شود، نمونه تست دوپینگ یا منفی میشود، یا مثبت. در خصوص این ورزشکار تست دوپینگ مثبت شده است.
قائم مقام دبیرکل ستاد ملی مبارزه با دوپینگ خاطرنشان کرد: فرآیند نیز به این صورت است که ابتدا به خودش و فدراسیون مربوطه اعلام میکنیم، پس از آن اجازه دارد که مستنداتش را بیاورد و درخواست شورای دادرسی کند. اگر هم که همان پاسخ نمونه A را بپذیرد، نامش را اعلام میکنیم، یعنی به محض اینکه نتیجه در هر مرحلهای قطعی شود، اجازه اعلام نام این ورزشکار به رسانهها وجود دارد. اگر هم درخواست دادرسی کند، شورای مربوطه تشکیل میشود و مدارک مورد بررسی قرار میگیرد و حکم صادر خواهد شد. در این مرحله ورزشکار یا میپذیرد، یا درخواست استیناف میدهد. اگر این درخواست را بدهد، موضوع به شورای استیناف میرود.
سعیدی در پاسخ به این سوال که تست دوپینگ چه زمانی از این ورزشکار گرفته شده است؟ اظهار داشت: خودمان بعد از بازگشت از کره جنوبی، تست گرفتیم.
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه این ورزشکار چقدر فرصت دارد که درخواست دادرسی و بررسی بدهد، گفت: تا ۱۰ مرداد برای این کار فرصت دارد.
سوال مهم و بیپاسخ؛ حدادی کجاست؟
روزنامه شرق نوشت: حدود ۵۰ روز از فاجعه سپری شده است. همان روزی که تعدادی از اعضای تیم ملی دوومیدانی در کره جنوبی متهم به رفتارهای ناهنجار همچون دزدی موبایل و تجاوز گروهی به یک زن کرهای شدند و از آن پس در زندان به سر میبرند. صبح روزی که این خبر منتشر شد، شوک بزرگی برای جامعه ورزش کشورمان بود؛ بهویژه که رئیس فدراسیون دوومیدانی هم در کشور کره حضور داشت.
از سویی حدادی میان تعدادی از پیشکسوتان و چهرههای شناختهشده این ورزش، از جایگاه و اعتبار لازم برخوردار نیست و در مدت اخیر آنها بارها اعتراض خود را به حضور چنین فردی در رأس مدیریت ورزش دوومیدانی علنی کردند و حتی به وزیر ورزش نامه نوشتند. در روز انتشار خبر بهتآور، تماس رسانهها با فدراسیون دوومیدانی به یک جا ختم شد و سخنگوی این فدراسیون گفت فعلا حرفی نمیزنند و در حال بررسی موضوع هستند. این بار برخلاف همیشه آنقدر ابعاد اتفاق بزرگ بود که جای هیچ انکار و تکذیبی باقی نگذاشته بود و بعد از گذشت ساعاتی، فدراسیون دوومیدانی به انتشار یک بیانیه چندخطی بسیار ساده و اعلام پیگیری موضوع بسنده کرد. در این مدت، محمدشروین اسبقیان، معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش هم صرفا چند بار اعلام کرده که باید با متخلفان برخورد شود. اما واکنشی که جامعه ورزش و حتی افکار عمومی نسبت به این اتفاق نشان داد این بود که احسان حدادی، رئیس فدراسیون دوومیدانی، کجاست؟
موضع او چیست و چه دفاعیهای دارد یا چه برخورد تنبیهی در نظر گرفته است؟ اما واکنش آقای رئیس تا این لحظه فقط سکوت بوده است. عدهای از منتقدان آغاز جنگ ۱۲روزه اسرائیل با ایران را یکی از خوششانسیهای فدراسیون دوومیدانی میدانند که باعث شد توجه افکار عمومی از این رسوایی به سمت و سوی دیگری کشیده شود. روز گذشته در خبر کوتاهی که از این فدراسیون بیرون آمد، ایرج اکبرلو بهعنوان سخنگوی فدراسیون در امور مربوط به رسیدگی به پرونده ورزشکاران ایران در کره جنوبی از سوی حدادی انتخاب شد. اما در این خبر اشارهای به روند پیگیری پرونده دوومیدانیکاران متهم به تجاوز نشده است. همچنین اسبقیان اعلام کرده که در یک وبینار با وزیر ورزش کره جنوبی و سفیر ایران در کره گفتوگو کرده و قرار است اولین دادگاه رسیدگی به پرونده این هفته برگزار شود. او گفته تلاش سفارت و وزارت ورزش این است که این مشکل حل شود. اما واقعیت این است که نباید این مشکل از طریق دیپلماسی حلوفصل شود و از سویی با توجه به آنچه منتشر شده، متخلفان دادگاهی و طبق قوانین کشور کره مجازات خواهند شد.
شاید عادت نادرست مسئولان ورزش کشور باشد که سالها هرکجا به بنبستی حقوقی خوردهاند، با «کدخدامنشی» سعی کردهاند مشکل را حل کنند. این بدعت اشتباهی بوده که گذاشته شده و حتی امروز که با یکی از فاجعهبارترین حوادث ورزشی در عرصه بینالمللی مواجهاند به دنبال چنین راهی هستند. اما در حقیقت همه منتظر واکنش حدادی در قبال جلسهای هستند که معاون ورزش قهرمانی با مسئولان کشور کره داشته است. گرچه فعلا آقای رئیس روزه سکوت گرفته و میلی به پاسخگویی در مواجهه با خواست اهالی ورزش و مردم ندارد.
- 14
- 6