یکشنبه ۰۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۱:۱۶ - ۲۰ تير ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۴۰۵۴۶۱
والیبال – بسکتبال

رضا تندروان: نسل طلايی والیبال ايران سوخت

رضا تندروان,اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,والیبال و بسکتبال

روسيه در ليگ ملت‌هاي واليبال به عنوان قهرماني دست پيدا كرد و موزارسكي، مدافع كهنه‌كار اين تيم نيز به عنوان برترين مدافع و ماكسيم ميخايلوف، ارزشمندترين بازيكنان اين ليگ شدند. اين در حالي‌است كه سال‌هاست بحث جوانگرايي در ليگ ملت‌ها (ليگ جهاني سابق) مطرح مي‌شود تا بازيكنان آماده رقابت در مسابقات جهاني و المپيك شوند.

 

ايران نيز در اين مسابقات با وجود دست پيدا كردن به عنوان دهمي، پنج بازيكن جديد را معرفي كرد كه سال گذشته در رده نوجوانان بازي مي‌كردند اما نكته مهمي كه در اين ميان وجود دارد، اين است كه بازيكناني كه در رده سني اميدها قرار دارند و بايد به خدمت سربازي بروند به تيم‌ملي بزرگسالان دعوت نشدند.

 

هنوز فراموش نكرده‌ايم كه همين بازيكنان موفق شدند عنوان پنجمي جهان و نايب قهرماني آسيا را كسب كنند و همان روزها محمدرضا داورزني، آن‌ها را نسل طلايي واليبال ناميد. اما چه شد كه هيچ‌كدام از بازيكنان نسل طلايي واليبال كه قرار بود پشتوانه تيم‌ملي بزرگسالان باشند، در ليست نهايي ايگور كولاكوويچ جاي نگرفتند؟ براي بررسي اتفاقات رخ داده در تيم‌ملي ايران و ليگ ملت‌هاي جهان سراغ رضا تندروان، سرمربي تيم العربي قطر و مربي پيشين تيم‌ملي زير ۲۳ سال كشورمان رفتيم. گفت‌وگوي «قانون» را با تندروان در ادامه پي مي‌گيريم.

 

بحث را از قهرماني تيم‌ملي روسيه در ليگ ملت‌ها آغاز كنيم، سطح مسابقات و بازي‌ها را چگونه ديديد؟

به طور كلي اين دوره از مسابقات با شكل فعلي براي نخستين‌بار انجام شد و يك‌سري از تيم‌ها اطلاعات كافي از مدل بازي‌ها نداشتند اما برخي تيم‌ها برنامه‌ريزي مناسبي داشتند و اگر دقت كنيد، هفت تيم اول مسابقات، با برنامه خوبي وارد رقابت‌ها شدند. تيم‌ها بايد قاره پيمايي مي‌كردند و شرايط دشواري داشتند. همان‌طور كه ديديد، برخي تيم‌ها، بازيكنان خود را در طول رقابت‌ها تقسيم كرده بودند؛ به عنوان مثال ميخايلوف در دور اول مسابقات براي روسيه بازي نكرد اما در دور دوم به كمك اين تيم آمد و تا فينال نيز بازي كرد. او موفق شد ارزشمندترين بازيكن شود و همين موضوع نشان مي‌دهد از نظر فني برخي مسائل به تجربه و تصميمي كه درباره نحوه شركت در يك مسابقه گرفته مي‌شود، بستگي دارد.

 

فرانسه نيز در هفته اول اروين انگاپت را در اختيار داشت اما در هفته‌هاي بعدي او استراحت كرد و تا فينال با فرانسه همراه نبود. لهستان نيز كوبياك را در اختيار نداشت و او را براي مسابقات قهرماني جهان حفظ كرد. برزيل در برابر ايران از ۷۰ درصد تيم دوم خود استفاده كرد. به نظرم تيم‌ها به شكل خوبي از پتانسيل خود استفاده كردند تا هم در مسابقات قهرماني جهان با آمادگي بالايي شركت كنند و هم به ساير بازيكنان‌شان بازي دادند.

 

نكته جالبي كه در اين مسابقات رخ‌داد، اين بود كه بازيكني مثل موزارسكي با ۲۹ سال سن موفق شد بهترين مدافع ليگ ملت‌ها شود اين در حالي‌است كه همواره دم از جوانگرايي براي كسب موفقيت زده مي‌شود. ما جوانگرايي را به اشتباه اجرا مي‌كنيم يا سايرين؟

ابتدا بايد بگويم كه به هر حال ما بايد يك الگوي ورزشي داشته باشيم زيرا تيمي نوپا در جهان هستيم. دنيا به شكل ديگري با جوانگرايي برخورد مي‌كند و ما به شكل ديگري؛ روسيه پيش از اين بازيكن ۴۰ ساله را به مسابقات برده است. واليبال ورزش تجربه است و به همين دليل بازيكنان تكنيكي كه از نظر فيزيكي مناسب و جوان‌تر هستند، گاهي نمي‌توانند عملكرد مناسبي را بين باتجربه‌ها داشته باشند.

 

واليبال بيشترين تورنمنت را در جهان دارد تا بازيكنان تجربه كافي را كسب كنند. برخي بازيكنان گاهي در طول سال بيش از ۱۰۰ بازي انجام مي‌دهند؛ بنابراين واليباليست‌ها همواره در حال آزمون و خطا هستند. بازيكني مثل موزارسكي هم از قد خود استفاده بهينه مي‌كند و هم تكنيك خارق‌العاده‌اي دارد. او با دو متر و۱۸ سانتي‌متر قد يك استثناست اما نبايد فراموش كرد كه روس‌ها به طور كلي از بازيكنان باتجربه خود به همين شكل استفاده مي‌كنند.

 

تيم‌ملي ايران پنج بازيكن نوجوان خود را به ليگ ملت‌ها برد، عملكرد اين بازيكنان را چگونه ديديد؟

معني عملكرد خوب چيست؟ اينكه چند سرويس خوب بزنند يا چند آبشار مناسب بازيكنان نامي را دفاع كنند يعني عملكرد خوبي داشته‌اند؟ اگر اين‌گونه است بله، معتقدم عملكرد خوبي داشتند اما نكته مهم ديگري كه وجود دارد اين است كه ما مي‌خواستيم بازيكنان‌مان را به يك‌باره وارد مسابقات كنيم و بگوييم جوانگرايي كرده‌ايم. من فكر مي‌كنم حضور يك‌باره پنج بازيكنان از تيم نوجوان در تيم بزرگسالان توجيه آنچناني ندارد. اين بازيكنان قرار است در تيم‌ملي جوانان نيز به ميدان بروند و سپس در مسابقات قهرماني جهان به تيم بزرگسالان بپيوندند. يك بازيكن ۱۹ ساله چقدر توان دارد كه در چنين شرايطي بتواند براي تيمش بدرخشد؟ به نظرم پروسه تجربه‌اندوزي بازيكن در همه كشورهاي جهان وجود دارد اما ما به اشتباه آن را اجرا مي‌كنيم. همه دنيا دوست دارند يك بازيكن با تكنيك هرچه سريع‌تر به تيم اضافه شود اما به نظر من مي‌توان بازيكنان را به گونه‌اي پرورش داد كه از آن‌ها سال‌ها استفاده كرد.

 

واليبال ايران نسلي در رده سني اميد دارد اما هيچ‌كدام از آن‌ها به تيم‌ملي بزرگسالان دعوت نشدند؛ نسلي كه بايد به خدمت سربازي بروند و عمر حرفه‌اي آن‌ها دو سال عقب افتاده است. اين در حالي‌است كه همين بازيكنان در رده سني نوجوانان موفق شدند رتبه پنجم دنيا را كسب كنند و در آسيا نيز دوم شوند. به خاطر دارم همان روزها داورزني، اين نسل را نسل طلايي ناميد اما در عمل نسلي طلايي سوخت.

 

من اگر بخواهم درباره اين موضوع صحبت كنم، حاشيه‌هايي به وجود مي‌آيد. من بايد تمركزم را از كار خودم بردارم و براي اثبات يك‌سري مسائل تلاش كنم. مسائلي كه افرادي خاص به وجود آورده‌اند و آن‌قدر قدرت دارند كه اين اتفاقات را رقم بزنند. من فكر مي‌كنم تسويه حساب شخصي بين مربي‌ها باعث شد نسل طلايي بسوزد. بازيكنان با كيفيتي كه در حال حاضر تيم ندارند و نمي‌دانند بايد چه كار كنند. ما وقتي AVC كاپ و مسابقات آسيايي را داريم، مي‌توانستيم از بازيكنان رده پايين‌تر به شكل بهينه استفاده كنيم اما اين كار را نكرديم. فراموش نكنيد كه دو مسابقه در رده سني جوانان نيز داشتيم و حدود ۶۰-۵۰ بازيكن را مي‌توانستيم درگير بازي‌ها كنيم. ما مي‌توانستيم بازيكنان جوان را تقويت و به آرامي به تيم بزرگسالان تزريق كنيم. من مربي تيم اميد بودم و اتفاقاتي كه از نزديك ديدم فاجعه بود؛ دوست ندارم درباره آن‌ها صحبت كنم.

 

اما شما وظيفه داريد در اين باره صحبت كنيد زيرا چشم اين بازيكنان به حرف‌هاي شماست. شايد بتوانيد حق‌شان را بگيريد.

اگر بخواهم حق آن‌ها را بگيرم حق خودم را مي‌خورند. من قدرتي در واليبال ندارم زيرا قدرت واليبال در دست سياسي‌هاست و آن‌ها بحث فني ورزش ايران را تحت تاثير قرار مي‌دهند و اين مسائل تاسف‌بار است.

 

ghanoondaily.ir
  • 11
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • یکشنبه ۹ اردیبهشت
    فوتسال جام ملت‌های آسیا
    افغانستان - قرقیزستان
    ۰۸:۳۰
  • جی لیگ ژاپن
    گامبا اوزاکا - کاشیما آنتلرز
    ۰۹:۳۰
  • فوتسال جام ملت‌های آسیا
    تاجیکستان - ازبکستان
    ۱۱:۳۰
  • فوتسال جام ملت‌های آسیا
    تایلند - ایران
    ۱۴:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    تاتنهام - آرسنال
    ۱۶:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    بورنموث - برایتون
    ۱۶:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    ناتینگهام فارست - منچسترسیتی
    ۱۹:۰۰
  • سری آ ایتالیا
    ناپولی - آاس رم
    ۱۹:۳۰
  • لیگ برتر پرتغال
    پورتو - اسپورتینگ
    ۲۳:۰۰
ویژه سرپوش