جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳
۱۱:۲۹ - ۲۴ دي ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۰۰۵۸۷۲
والیبال – بسکتبال

در مقابل بردن کره و چین سکوت کنیم آقای کولاکوویچ؟

شادی خراب کن، مثل ایگور!

تیم ملی والیبال ایران,اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,والیبال و بسکتبال
انگار همه چیز دست به دست هم داده تا خوشحالی‌ها و لحظه‌های خوش‌مان دوام چندانی نداشته باشد. تا ثانیه‌ای سرمان را از زیر دریای اتفاق‌های بد و ناخوشایند بیرون می‌آوریم، سیلابی از حس بد روی سرمان خراب می‌شود.

در میان تمام اتفاق‌های تلخ روزهای اخیر، قهرمانی والیبال در رقابت‌های انتخابی المپیک و صعودش به این بازی‌ها، همان چند ثانیه حال خوب بود. المپیکی شدنی که اگرچه با مچ‌بندهای مشکی به دست آمد اما با تیتر یک خبر خوب، تیتر رسانه‌ها شد. با این حال سرمربی تیم ملی نگذاشت این خوشی حتی ۲۴ ساعت هم دوام داشته باشد و باعث شد حالا به جای پرداختن به آن اتفاق خوب، درباره رفتار نادرست او بنویسیم.

 پست و عکس عجیب کولاکوویچ

سرمربی تیم ملی والیبال صبح فردای روزی که با غلبه بر آسیایی‌ها سهمیه المپیک را گرفت، در یک پست اینستاگرامی با انتشار عکس بالا نوشت: می‌خواهم از مردم فوق‌العاده ایران برای حمایت‌هایشان تشکر کنم. آنها همیشه حامی تیم ملی بوده‌اند و من صعود تیم ملی به المپیک توکیو را به آنها تبریک می‌گویم. پیام من برای افرادی که خودشان را کارشناس می‌دانند نیز همین عکس است.

خیلی نیاز به تحلیل و تشریح ندارد. این عکس گویای تمام چیزی است که کولاکوویچ می‌خواسته بگوید و حتی تا حدودی بدون توضیح هم متوجه بودیم که منظور سرمربی تیم ملی چیست. کولاکوویچ به تمام منتقدان به صراحت گفته که ساکت باشند. چرا؟ چون سرمربی تیم ملی چند حریف آسیایی را برده و سهمیه المپیک گرفته. تیم‌هایی که به وضوح چند پله از ایران پایین‌تر هستند و خودشان هم این باور را ندارند که فعلاً بتوانند ایران را شکست دهند.

 کری سرمربی برای منتقدان ایرانی؟

اول از همه این حرکت کولاکوویچ که ورزشی‌ها خیلی هم با آن غریبه نیستند را بررسی می‌کنیم. حرکتی که معمولاً پس از یک موفقیت بزرگ یا حرکت خاص در زمین بازی، توسط بازیکنان یا در اندک مواردی مربیان انجام می‌شود. به طور مثال وقتی کریستیانو رونالدو در نیوکمپ و پس از چندین دقیقه هو شدن توسط هواداران بارسلونا، دروازه حریف را باز می‌کند، جا دارد که انگشت اشاره‌اش را روی بینی قرار دهد و از هواداران بخواهد ساکت باشند یا وقتی در NBA جیانیس روی دست بهترین مدافع حریف دانک می‌زند و تماشاگران را دعوت به سکوت می‌کند.

از این دست مثال‌ها بسیار است و نقطه مشترک همه آنها کری‌خوانی با رقبا و تیم‌هایی بود که رقابت شدیدی با هم دارند. در همین شرایط هم این رفتار، نوعی بی‌ادبی است که در هیچ کجای دنیا آنچنان پذیرفته نیست.

اینجا اما سرمربی تیم ملی ایران، برای منتقدان و کارشناسان ایرانی به نوعی کری می‌خواند و از آنها می‌خواهد سکوت کنند. زیبا نیست؟

 دعوت به سکوت برای کدام موفقیت بزرگ؟

بخش دیگر و شاید اصلی که تهی بودن رفتار کولاکوویچ را نشان می‌دهد، اتفاقی است که او آنقدر برایش خوشحال شده که سر از پا نمی‌شناسد. خود اتفاق قطعاً ارزشمند و بزرگ است اما مسیری که به آن منتهی شده، هموارترین مسیر ممکن است. گرفتن این سهمیه ارزشمند، آن هم با بردن چند تیم آسیایی که جایگاه‌شان برای همه مشخص است، دیگر این همه سر و صدا و تاختن به منتقدان را نباید در پی داشته باشد.

البته در همین شرایط ایده‌آل و مسیر هموار هم چیزی نمانده بود تا کولاکوویچ قطار تیم ایران را با دست‌های خودش از ریل خارج کند و به راحتی هرچه تمام‌تر این فرصت بزرگ را از دست بدهد. با این حال بازیکنان مؤثری چون معروف و عبادی‌پور این اجازه را ندادند تا حالا پزش را کولاکوویچ بدهد و آن را در چشم منتقدانش فرو کند.

 نتیجه بحرانی نشان دادن ماجرا

به طور قطع مهم‌ترین عاملی که باعث بروز چنین رفتاری از کولاکوویچ شده، اعمال اغراق‌آمیز فدراسیون درباره این مسابقات و بحرانی نشان دادن وضعیت بود. تعطیل کردن ۵۰ روزه لیگ برای چنین مسابقه‌ای به خواست کولاکوویچ مهم‌ترین اقدام فدراسیون برای دامن زدن به این فضا بود. فضایی که باعث شده حالا کولاکوویچ در قامت یک فاتح بزرگ و یک موفق تمام عیار، در مقابل منتقدان ایرانی بایستد و با خیال راحت از آنها بخواهد ساکت شوند!

چرا؟ چون او کره و چین را برده. چینی که در فینال همه دیدند چقدر دست و پا بسته بود و حتی برابر ایران به امتیاز ۲۰ هم نرسید!

 لزوم ورود فدراسیون

داورزنی از بدو بازگشت خود به والیبال، فضای نه چندان خوب و آرام این رشته را هدف قرار داد و همه نگاه‌ها را معطوف به مسابقات انتخابی المپیک کرد و اعلام کرد که فعلاً تنها هدفش گرفتن سهمیه است. ایرادی هم ندارد. قطعاً مهم‌ترین هدف والیبال ایران همین بود که خوشبختانه به آن رسیدیم.

حالا که به قول آقای داورزنی قدری حال بد گذشته والیبال بهتر شده و از «مقطع حساس کنونی» گذر کرده‌ایم، زمان آن رسیده تا رئیس فدراسیون هم بالاخره خودی نشان دهد و به مسائل اینچنینی ولو در خفا و پشت پرده ورود کند. ورود کند تا اجازه ندهد شکاف بین رسانه‌ها با سرمربی تیم ملی بیش از این شود و سرمربی تیم ملی به خودش اجازه دهد به این راحتی به مردم ایران و کارشناسانی که نظرشان با او متفاوت است، بی‌احترامی کند.

گزارش

۲۴ تیم مسافر توکیو مشخص شدند

جمع المپیکی‌های والیبال جمع شد

مسابقات والیبال درون‌قاره‌ای انتخابی المپیک با معرفی ۱۰ تیم برتر در دو گروه مردان و زنان به پایان رسید تا چهره ۲۴ تیم شرکت‌کننده در بازی‌های المپیک ۲۰۲۰ توکیو مشخص شود.

سی و دومین دوره بازی‌های المپیک، سال آینده به میزبانی شهر توکیو در ژاپن برگزار می‌شود و ورزش والیبال، پانزدهمین حضور خود را در این رویداد مهم ورزشی، تجربه خواهد کرد.

والیبال از مسابقات المپیک ۱۹۶۴ توکیو به رشته‌های این بازی‌ها افزوده شد و در سال ۲۰۲۰، پانزدهمین حضور خود را در این رویداد، تجربه می‌کند. این رشته ورزشی، در دو گروه مردان و زنان المپیکی و با حضور ۱۲ تیم در هر گروه پیگیری می‌شود.

مسابقات والیبال درون‌قاره‌ای انتخابی المپیک ۲۰۲۰ توکیو در گروه مردان از ۱۵ دی‌ ماه آغاز ‌شد و ۲۹ کشور در پنج منطقه برای کسب پنج سهمیه به میدان رفتند.

پیش از این مسابقات، حضور هفت تیم ژاپن (میزبان)، برزیل، آمریکا، ایتالیا، لهستان، روسیه و آرژانتین در المپیک ۲۰۲۰ توکیو قطعی شده بود و در مسابقات انتخابی درون‌قاره‌ای هم کشورهای ایران، تونس، فرانسه، کانادا و ونزوئلا موفق به کسب سهمیه شدند تا ۱۲ تیم مسابقات والیبال مردان بازی‌های المپیک ۲۰۲۰ توکیو مشخص شوند.

تیم ملی والیبال ایران با کسب ۵ پیروزی متوالی برابر تیم‌های قزاقستان، چین‌تایپه و چین در مرحله گروهی، کره‌جنوبی در نیمه‌نهایی و چین در فینال، برای دومین بار سهمیه بازی‌های المپیک را به دست آورد. ‌

در گروه زنان نیز پیش از شروع مسابقات انتخابی درون‌قاره‌ای حضور ۷ تیم ژاپن (میزبان)، صربستان، چین، آمریکا، برزیل، روسیه و ایتالیا در المپیک توکیو قطعی شده بود و در مسابقات درون‌قاره‌ای نیز تیم‌های کنیا، آرژانتین، کره جنوبی، ترکیه و جمهوری دومینیکن موفق به کسب مقام قهرمانی و سهمیه المپیک در گروه زنان شدند تا چهره ۱۲ تیم شرکت‌کننده در المپیک توکیو نهایی شود.

تیم ملی والیبال زنان ایران نیز یکی از تیم‌های شرکت‌کننده در رقابت‌های قاره آسیا بود که این تیم با هدف کسب تجربه در این مسابقات شرکت کرد. ملی‌پوشان کشورمان در سه دیدار مرحله گروهی مغلوب تیم‌های قزاقستان، کره جنوبی و اندونزی شدند.

جادوی کاراته‌کا ها در اولین مرحله از لیگ جهانی ۲۰۲۰ با ۵ مدال طلا

زهرچشم از مدعیان المپیک در شیلی

با نتایج درخشانی که ملی‌پوشان کاراته کشورمان در میادین معتبر بین‌المللی و رقابت‌های گزینشی المپیک کسب کرده اند، حالا می‌توان مدعی شد که کاراته ایران سوای اینکه یک سر و گردن از همتایان آسیایی خود فاصله گرفته است، به یکی از مدعیان اصلی در عرصه جهانی که می‌توان روی افتخارآفرینی اش در بازی‌های‌های المپیک ۲۰۲۰ توکیو حسابی ویژه باز کرد، تبدیل شده است.

 این درست که رشته کاراته قرار است نخستین و شاید آخرین حضورش در بازی‌های المپیک را در توکیو تجربه کند اما حقیقتاً کاراته ایران خصوصاً در بخش مردان ثابت کرده که می‌تواند در همین اولین تجربه المپیکی خود، کاری کند کارستان و برای کاروان ورزش ایران در توکیو تاریخ‌ساز شود.

 شاگردان شهرام هروی پس از افتخارات بی‌شماری که در سال ۲۰۱۹ کسب کردند، حالا و در نخستین مرحله از رقابت‌های لیگ جهانی کاراته در سال ۲۰۲۰ (رقابت امتیازی کسب سهمیه ورودی به المپیک توکیو) با کسب ۵ مدال طلا در کشور شیلی، در سال المپیک خط و نشان جدی برای رقبای المپیکی خود کشیدند.

نخستین دوره رقابت‌های لیگ جهانی کاراته در سال ۲۰۲۰ از ابتدای هفته جاری با حضور ۴۶۶ کاراته‌کا از ۶۵ کشور به میزبانی شیلی در «سانتیاگو» آغاز و روز گذشته با درخشش نمایندگان شایسته کشورمان بسته شد.

تیم ایران که با هشت کاراته‌کا در این مرحله از لیگ جهانی کاراته شرکت کرده بود، در نهایت موفق به کسب ۵ مدال ارزشمند طلا و یک برنز شد. ملی‌پوشان کاراته کشورمان در مجموع این مرحله از لیگ جهانی نیز با اقتدار موفق شدند از سکوی قهرمانی جهان بالا رفته و عنوان نخست را در میان تیم‌های مدعی شرکت‌کننده به خود اختصاص دهند.

برای تیم ملی کاراته کشورمان در هر دو بخش زنان و مردان به ترتیب رزیتا علیپور، حمیده عباسعلی، ذبیح‌الله پورشیب، حمیده عباسعلی و سجاد گنج‌زاده ۵ مدال طلا کسب کردند. همچنین صالح اباذری هم که در وزن سجاد گنج‌زاده در این رقابت‌ها روی تاتامی رفت، موفق شد به نشان برنز این دوره از لیگ جهانی برسد.

 سارا بهمنیار و طراوت خاکسار نیز که سعی و تلاش خود را برای کسب مدال در این دوره از رقابت‌ها به کار بسته بودند در عین شایستگی موفق به کسب مدال در شیلی نشدند.

 بازگشت امید به اردوی زنان با درخشش عباسعلی و علیپور

درخشش زنان کاراته ایران در شیلی با عملکرد درخشان رزیتا علیپور ملی‌پوش وزن ۶۱- کیلوگرم کشورمان آغاز شد. علیپور در فینال وزن ۶۱- کیلوگرم برابر «جوانا رکوویچ» از صربستان پس از تساوی ۳ بر ۳ با استفاده از قانون «سنشو» (امتیاز نخست) به پیروزی دست یافت و نخستین طلایی کاروان کشورمان لقب گرفت. او با برتری مقابل «جولیا آنجلوچی» از ایتالیا، «کارولینا ویدلا» از شیلی، «لیلا هورتالت» از فرانسه و «مروه کوبان» از ترکیه به فینال راه یافته بود.

حمیده عباسعلی پرافتخارترین و سرشانس‌ترین کاراته کا ایران در بخش زنان در شیلی بازگشتی طلایی روی تاتامی داشت و امیدها را برای المپیکی شدن خود بیشتر از قبل در دل کادرفنی زنده کرد. عباسعلی با برتری بر رقبای قدر خود حتی با وجود برخی ناداوری‌هایی که در مسابقه فینال علیه او صورت گرفته بود، موفق شد برابر «هانگو چائو» از چین در پیکار نهایی به پیروزی قاطع رسیده و نشان طلای وزن ۶۸+ کیلوگرم را از آن خود کند. سرگروه تیم ملی زنان بعد از یک دور استراحت و غلبه بر «لائورا پالاسیو» از اسپانیا، «فراکوتی» از ایتالیا و «پئولینا راموس» از مکزیک راهی مبارزه پایانی شد.

هت‌تریک طلایی در سال المپیک

شاگردان شهرام هروی در آغاز سال المپیک، آغازی شگفت‌انگیز و توفانی را در لیگ جهانی شیلی داشتند. مردان ملی پوش کاراته ایران در این تورنمنت معتبر بار دیگر با هت‌تریک طلایی خود ضمن کسب عنوان قهرمانی لیگ جهانی ثابت کردند که انگیزه فراوانی برای حضور در نخستین المپیک خود و تاریخ‌سازی در این رویداد معتبر دارند.

بهمن عسگری در تیم ملی کاراته مردان کشورمان پس از درخشش دو بانوی طلایی کاراته ایران، سومین فینالیست این دوره از رقابت‌ها بود. عسگری که با برتری و عبور از سد «آرمان التیمور» از ترکیه، «اوسامه فاهسی» از مراکش، «کریستوفر اگوستین» از فیلیپین و «توماس اسکات» از آمریکا به دیدار نهایی راه یافته بود در فینال برای کسب مدال طلا «‌برونو تکسیرا» از برزیل را ۵ بر یک شکست داد تا با قدرت و اقتدار خود اولین مدال‌آور طلایی کاروان کاراته کشورمان در بخش مردان باشد.

بعد از درخشش عسگری، ذبیح‌الله پورشیب دیگر ستاره کاراته ایران نیز در وزن ۸۴- کیلوگرم در پیکار با «ایگور آکتاش» از ترکیه به تساوی ۳ بر ۳ دست یافت و با قانون «سنشو» به برتری رسید و او نیز صاحب دومین نشان طلایی رنگ کاراته ایران در شیلی شد. پورشیب بعد از یک دور استراحت «ولید قالی» از بلژیک، «میشله جیانی» از ایتالیا، «ایگور چیخماروف» از قزاقستان و «ایوان وسیچ» از کرواسی را شکست داد و راهی مبارزه پایانی شد.

اما سجاد گنج‌زاده را می‌توان امتیازآورترین ملی‌پوش کشورمان در طول چند مرحله برگزار شده از لیگ جهانی کاراته دانست. گنج‌زاده که به نسبت سایر رقبای داخلی خود شانس بالاتری برای حضور در المپیک و کسب یک نشان خوشرنگ از این میدان معتبر دارد، در شیلی هم مثل مرحله قبلی لیگ جهانی خوش درخشید.

 گنج‌زاده در پیکار نهایی وزن ۸۴+ کیلوگرم به مصاف «جاناتان هورنه» از آلمان رفت و با برتری ۲ بر صفر پنجمین طلای تیم ایران را به خودش اختصاص داد. سجاد دور اول استراحت داشت و سپس «الکساندر بنجامین» از کانادا، «برایان ایر» از آمریکا و صالح اباذری دیگر نماینده کشورمان در این وزن را شکست داد و به فینال رسید.

 صالح اباذری دیگر ملی‌پوش حاضر در این وزن (۸۴+ کیلوگرم) در مبارزه رده‌بندی این دسته در پیکار با «برایان ایر» از آمریکا ۴ بر یک پیروز شد و برنز گرفت. او بعد از یک دور استراحت، ۷ بر صفر «آدام راموس» از برزیل و ۳ بر صفر «آلپ ارسلان یامان اوغلو» از ترکیه را از پیش رو برداشت و در ادامه به گنج‌زاده در نیمه نهایی یک بر صفر باخت و به دیدار رده‌بندی رفت.

علیپور در یکقدمی کسب سهمیه

فدراسیون جهانی تکواندو در فاصله کمتر از ۱۲ ساعت از پایان نخستین دوره رقابت‌های لیگ جهانی در شیلی، امتیازات کاراته‌کاها را در رنکینگ المپیکی منظور کرد که نمایندگان کشورمان با کسب ۵ مدال طلا جایگاه خود را تثبیت کرده و کاراته‌کای وزن ۶۱- کیلوگرم تیم زنان خود را به یکقدمی کسب سهمیه رساند.

در رنکینگ جدید المپیکی سارا بهمنیار کاراته‌کای گیلانی با وجود شکست در دیدار رده‌بندی و نرسیدن به مدال، ۱۹۵ امتیاز به داشته‌های خود افزود و با ۵/۴۵۹۵ امتیاز با یک پله صعود به رتبه چهارم رفت و جایگاه خود را ارتقا بخشید. در همین وزن طراوت خاکسار با ۵/۴۱۴۷ امتیاز همچنان رتبه هفتم را دارد.

در وزن ۶۱- کیلوگرم زنان رزیتا علیپور با کسب مدال طلا در شیلی و ۴۹۵ امتیاز، جمع امتیازات خود را به عدد ۵/۴۲۹۷ رساند و با دو پله صعود به مکان پنجم رسید. او برای کسب سهمیه به ۳۰۰ امتیاز دیگر نیاز دارد و البته که باید این جایگاه را برای خود در مسابقات بعدی حفظ کند.

در وزن ۶۱+ کیلوگرم نیز حمیده عباسعلی با کسب طلا و ۴۹۵ امتیاز آن، ۵/۴۸۶۷ امتیازی شد و جایگاه خود را در مکان پنجم تثبیت کرد. عباسعلی تنها ۳۸ امتیاز با نفر چهارم فاصله دارد.

در بخش مردان، بهمن عسگری در وزن ۷۵- کیلوگرم با ۵/۶۷۱۲ امتیاز رتبه نخست جدول را در اختیار دارد و فاصله خود را با «لوئیجی بوسا» ایتالیایی نفر دوم این وزن به عدد ۷۴۲ رساند.

در وزن ۷۵+ کیلوگرم سجاد گنج‌زاده و ذبیح‌الله پورشیب با کسب مدال طلا به ترتیب با ۵/۴۱۰۷ و ۷۵۱۵ امتیاز رتبه‌های دوم و سوم را در اختیار دارند.

کاراته‌کاهای ایران امروز شیلی را به مقصد فرانسه ترک می‌کنند تا پس از برگزاری یک اردوی یک هفته‌ای در رقابت‌های لیگ جهانی پاریس به روی تاتامی بروند. بر اساس اعلام فدراسیون جهانی در تاریخ ۱۳ خرداد ۹۹ (۲ ژوئن ۲۰۲۰)نفرات راه یافته به المپیک معرفی می شوند.

تقدیم جام قهرمانی کاراته به سردار سلیمانی و جانباختگان سانحه هوایی

اعضای تیم ملی کاراته ایران، قهرمانی در نخستین مرحله رقابت‌های کاراته وان ۲۰۲۰ (شیلی) را به روح سردار حاج قاسم سلیمانی و جانباختگان در حادثه سقوط هواپیما تقدیم کردند.

اعضای تیم ملی کاراته مردان و زنان ایران پس از کسب این موفقیت، ضمن ابراز همدردی با مردم به واسطه اتفاقات تلخ چند روز اخیر، قهرمانی در رقابت‌های کاراته وان شیلی را به روح سردار حاج قاسم سلیمانی، جانباختگان مراسم تشییع این سردار در کرمان و درگذشتگان حادثه سقوط هواپیما تقدیم کردند.

با نتایج درخشانی که ملی‌پوشان کاراته کشورمان در میادین معتبر بین‌المللی و رقابت‌های گزینشی المپیک کسب کرده اند، حالا می‌توان مدعی شد که کاراته ایران سوای اینکه یک سر و گردن از همتایان آسیایی خود فاصله گرفته است، به یکی از مدعیان اصلی در عرصه جهانی که می‌توان روی افتخارآفرینی اش در بازی‌های‌های المپیک ۲۰۲۰ توکیو حسابی ویژه باز کرد، تبدیل شده است.

 این درست که رشته کاراته قرار است نخستین و شاید آخرین حضورش در بازی‌های المپیک را در توکیو تجربه کند اما حقیقتاً کاراته ایران خصوصاً در بخش مردان ثابت کرده که می‌تواند در همین اولین تجربه المپیکی خود، کاری کند کارستان و برای کاروان ورزش ایران در توکیو تاریخ‌ساز شود.

 شاگردان شهرام هروی پس از افتخارات بی‌شماری که در سال ۲۰۱۹ کسب کردند، حالا و در نخستین مرحله از رقابت‌های لیگ جهانی کاراته در سال ۲۰۲۰ (رقابت امتیازی کسب سهمیه ورودی به المپیک توکیو) با کسب ۵ مدال طلا در کشور شیلی، در سال المپیک خط و نشان جدی برای رقبای المپیکی خود کشیدند.

نخستین دوره رقابت‌های لیگ جهانی کاراته در سال ۲۰۲۰ از ابتدای هفته جاری با حضور ۴۶۶ کاراته‌کا از ۶۵ کشور به میزبانی شیلی در «سانتیاگو» آغاز و روز گذشته با درخشش نمایندگان شایسته کشورمان بسته شد.

تیم ایران که با هشت کاراته‌کا در این مرحله از لیگ جهانی کاراته شرکت کرده بود، در نهایت موفق به کسب ۵ مدال ارزشمند طلا و یک برنز شد. ملی‌پوشان کاراته کشورمان در مجموع این مرحله از لیگ جهانی نیز با اقتدار موفق شدند از سکوی قهرمانی جهان بالا رفته و عنوان نخست را در میان تیم‌های مدعی شرکت‌کننده به خود اختصاص دهند.

برای تیم ملی کاراته کشورمان در هر دو بخش زنان و مردان به ترتیب رزیتا علیپور، حمیده عباسعلی، ذبیح‌الله پورشیب، حمیده عباسعلی و سجاد گنج‌زاده ۵ مدال طلا کسب کردند. همچنین صالح اباذری هم که در وزن سجاد گنج‌زاده در این رقابت‌ها روی تاتامی رفت، موفق شد به نشان برنز این دوره از لیگ جهانی برسد.

 سارا بهمنیار و طراوت خاکسار نیز که سعی و تلاش خود را برای کسب مدال در این دوره از رقابت‌ها به کار بسته بودند در عین شایستگی موفق به کسب مدال در شیلی نشدند.

 بازگشت امید به اردوی زنان با درخشش عباسعلی و علیپور

درخشش زنان کاراته ایران در شیلی با عملکرد درخشان رزیتا علیپور ملی‌پوش وزن ۶۱- کیلوگرم کشورمان آغاز شد. علیپور در فینال وزن ۶۱- کیلوگرم برابر «جوانا رکوویچ» از صربستان پس از تساوی ۳ بر ۳ با استفاده از قانون «سنشو» (امتیاز نخست) به پیروزی دست یافت و نخستین طلایی کاروان کشورمان لقب گرفت. او با برتری مقابل «جولیا آنجلوچی» از ایتالیا، «کارولینا ویدلا» از شیلی، «لیلا هورتالت» از فرانسه و «مروه کوبان» از ترکیه به فینال راه یافته بود.

حمیده عباسعلی پرافتخارترین و سرشانس‌ترین کاراته کا ایران در بخش زنان در شیلی بازگشتی طلایی روی تاتامی داشت و امیدها را برای المپیکی شدن خود بیشتر از قبل در دل کادرفنی زنده کرد. عباسعلی با برتری بر رقبای قدر خود حتی با وجود برخی ناداوری‌هایی که در مسابقه فینال علیه او صورت گرفته بود، موفق شد برابر «هانگو چائو» از چین در پیکار نهایی به پیروزی قاطع رسیده و نشان طلای وزن ۶۸+ کیلوگرم را از آن خود کند. سرگروه تیم ملی زنان بعد از یک دور استراحت و غلبه بر «لائورا پالاسیو» از اسپانیا، «فراکوتی» از ایتالیا و «پئولینا راموس» از مکزیک راهی مبارزه پایانی شد.

هت‌تریک طلایی در سال المپیک

شاگردان شهرام هروی در آغاز سال المپیک، آغازی شگفت‌انگیز و توفانی را در لیگ جهانی شیلی داشتند. مردان ملی پوش کاراته ایران در این تورنمنت معتبر بار دیگر با هت‌تریک طلایی خود ضمن کسب عنوان قهرمانی لیگ جهانی ثابت کردند که انگیزه فراوانی برای حضور در نخستین المپیک خود و تاریخ‌سازی در این رویداد معتبر دارند.

بهمن عسگری در تیم ملی کاراته مردان کشورمان پس از درخشش دو بانوی طلایی کاراته ایران، سومین فینالیست این دوره از رقابت‌ها بود. عسگری که با برتری و عبور از سد «آرمان التیمور» از ترکیه، «اوسامه فاهسی» از مراکش، «کریستوفر اگوستین» از فیلیپین و «توماس اسکات» از آمریکا به دیدار نهایی راه یافته بود در فینال برای کسب مدال طلا «‌برونو تکسیرا» از برزیل را ۵ بر یک شکست داد تا با قدرت و اقتدار خود اولین مدال‌آور طلایی کاروان کاراته کشورمان در بخش مردان باشد.

بعد از درخشش عسگری، ذبیح‌الله پورشیب دیگر ستاره کاراته ایران نیز در وزن ۸۴- کیلوگرم در پیکار با «ایگور آکتاش» از ترکیه به تساوی ۳ بر ۳ دست یافت و با قانون «سنشو» به برتری رسید و او نیز صاحب دومین نشان طلایی رنگ کاراته ایران در شیلی شد. پورشیب بعد از یک دور استراحت «ولید قالی» از بلژیک، «میشله جیانی» از ایتالیا، «ایگور چیخماروف» از قزاقستان و «ایوان وسیچ» از کرواسی را شکست داد و راهی مبارزه پایانی شد.

اما سجاد گنج‌زاده را می‌توان امتیازآورترین ملی‌پوش کشورمان در طول چند مرحله برگزار شده از لیگ جهانی کاراته دانست. گنج‌زاده که به نسبت سایر رقبای داخلی خود شانس بالاتری برای حضور در المپیک و کسب یک نشان خوشرنگ از این میدان معتبر دارد، در شیلی هم مثل مرحله قبلی لیگ جهانی خوش درخشید.

 گنج‌زاده در پیکار نهایی وزن ۸۴+ کیلوگرم به مصاف «جاناتان هورنه» از آلمان رفت و با برتری ۲ بر صفر پنجمین طلای تیم ایران را به خودش اختصاص داد. سجاد دور اول استراحت داشت و سپس «الکساندر بنجامین» از کانادا، «برایان ایر» از آمریکا و صالح اباذری دیگر نماینده کشورمان در این وزن را شکست داد و به فینال رسید.

 صالح اباذری دیگر ملی‌پوش حاضر در این وزن (۸۴+ کیلوگرم) در مبارزه رده‌بندی این دسته در پیکار با «برایان ایر» از آمریکا ۴ بر یک پیروز شد و برنز گرفت. او بعد از یک دور استراحت، ۷ بر صفر «آدام راموس» از برزیل و ۳ بر صفر «آلپ ارسلان یامان اوغلو» از ترکیه را از پیش رو برداشت و در ادامه به گنج‌زاده در نیمه نهایی یک بر صفر باخت و به دیدار رده‌بندی رفت.

علیپور در یکقدمی کسب سهمیه

فدراسیون جهانی تکواندو در فاصله کمتر از ۱۲ ساعت از پایان نخستین دوره رقابت‌های لیگ جهانی در شیلی، امتیازات کاراته‌کاها را در رنکینگ المپیکی منظور کرد که نمایندگان کشورمان با کسب ۵ مدال طلا جایگاه خود را تثبیت کرده و کاراته‌کای وزن ۶۱- کیلوگرم تیم زنان خود را به یکقدمی کسب سهمیه رساند.

در رنکینگ جدید المپیکی سارا بهمنیار کاراته‌کای گیلانی با وجود شکست در دیدار رده‌بندی و نرسیدن به مدال، ۱۹۵ امتیاز به داشته‌های خود افزود و با ۵/۴۵۹۵ امتیاز با یک پله صعود به رتبه چهارم رفت و جایگاه خود را ارتقا بخشید. در همین وزن طراوت خاکسار با ۵/۴۱۴۷ امتیاز همچنان رتبه هفتم را دارد.

در وزن ۶۱- کیلوگرم زنان رزیتا علیپور با کسب مدال طلا در شیلی و ۴۹۵ امتیاز، جمع امتیازات خود را به عدد ۵/۴۲۹۷ رساند و با دو پله صعود به مکان پنجم رسید. او برای کسب سهمیه به ۳۰۰ امتیاز دیگر نیاز دارد و البته که باید این جایگاه را برای خود در مسابقات بعدی حفظ کند.

در وزن ۶۱+ کیلوگرم نیز حمیده عباسعلی با کسب طلا و ۴۹۵ امتیاز آن، ۵/۴۸۶۷ امتیازی شد و جایگاه خود را در مکان پنجم تثبیت کرد. عباسعلی تنها ۳۸ امتیاز با نفر چهارم فاصله دارد.

در بخش مردان، بهمن عسگری در وزن ۷۵- کیلوگرم با ۵/۶۷۱۲ امتیاز رتبه نخست جدول را در اختیار دارد و فاصله خود را با «لوئیجی بوسا» ایتالیایی نفر دوم این وزن به عدد ۷۴۲ رساند.

در وزن ۷۵+ کیلوگرم سجاد گنج‌زاده و ذبیح‌الله پورشیب با کسب مدال طلا به ترتیب با ۵/۴۱۰۷ و ۷۵۱۵ امتیاز رتبه‌های دوم و سوم را در اختیار دارند.

کاراته‌کاهای ایران امروز شیلی را به مقصد فرانسه ترک می‌کنند تا پس از برگزاری یک اردوی یک هفته‌ای در رقابت‌های لیگ جهانی پاریس به روی تاتامی بروند. بر اساس اعلام فدراسیون جهانی در تاریخ ۱۳ خرداد ۹۹ (۲ ژوئن ۲۰۲۰)نفرات راه یافته به المپیک معرفی می شوند.

تقدیم جام قهرمانی کاراته به سردار سلیمانی و جانباختگان سانحه هوایی

اعضای تیم ملی کاراته ایران، قهرمانی در نخستین مرحله رقابت‌های کاراته وان ۲۰۲۰ (شیلی) را به روح سردار حاج قاسم سلیمانی و جانباختگان در حادثه سقوط هواپیما تقدیم کردند.

اعضای تیم ملی کاراته مردان و زنان ایران پس از کسب این موفقیت، ضمن ابراز همدردی با مردم به واسطه اتفاقات تلخ چند روز اخیر، قهرمانی در رقابت‌های کاراته وان شیلی را به روح سردار حاج قاسم سلیمانی، جانباختگان مراسم تشییع این سردار در کرمان و درگذشتگان حادثه سقوط هواپیما تقدیم کردند.

محسن آجرلو

iran-varzeshi.com
  • 14
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی نصیریان بیوگرافی علی نصیریان؛ پیشکسوت صنعت بازیگری ایران

تاریخ تولد: ۱۵ بهمن ۱۳۱۳

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر، نویسنده و کارگردان

آغاز فعالیت: ۱۳۲۹ تاکنون

تحصیلات: دانش آموخته مدرسه تئاتر در رشته هنرپیشگی

ادامه
پاوان افسر بیوگرافی پاوان افسر بازیگر تازه کار سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ تیر ۱۳۶۳ 

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر 

آغاز فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

تحصیلات: لیسانس رشته ی مدیریت بازرگانی

ادامه
امین پیل علی بیوگرافی امین پیل علی بازیکن تازه نفس فوتبال ایران

تاریخ تولد: ۱۷ دی ۱۳۸۱

محل تولد: گیلان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک

تیم: تیم ملی فوتبال ایران

شماره پیراهن: ۱۵

ادامه
ابوطالب بن عبدالمطلب زندگینامه ابوطالب بن عبدالمطلب پدر امام علی (ع)

تاریخ تولد: ۳۵ پیش از عام‌الفیل

محل تولد: مکه

دیگر نام ها: عبدالمطلب، عبدالمناف، عمران

دلیل شهرت: رئیس قبیله بنی هاشم، پدر امام علی (ع)، عمو و حامی حضرت محمد (ص)

درگذشت: سال دهم بعثت

آرامگاه: مکه در گورستان ابوطالب

ادامه
رودریگو هرناندز بیوگرافی «رودریگو هرناندز»؛ ستاره ای فراتر از یک فوتبالیست | هوش و تفکر رمز موفقیت رودری

تاریخ تولد: ۲۲ ژوئن ۱۹۹۶

محل تولد: مادرید، اسپانیا

حرفه: فوتبالیست 

پست: هافبک دفاعی

باشگاه: منچسترسیتی

قد: ۱ متر ۹۱ سانتی متر

ادامه
موسی التماری بیوگرافی موسی التماری بازیکن فوتبال اردنی

تاریخ تولد: ۱۰ ژوئن ۱۹۹۷

محل تولد: امان، اردن

حرفه: فوتبالیست

باشگاه کنونی: باشگاه فوتبال مون‌پلیه فرانسه

پست: مهاجم

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
اوسمار ویرا بیوگرافی اوسمار ویرا سرمربی تیم پرسپولیس

تاریخ تولد: ۳ ژوئیه ۱۹۷۵

محل تولد: ریو گرانده دو سول ، برزیل

حرفه: سرمربی تیم فوتبال

باشگاه کنونی: پرسپولیس

آغاز فعالیت: سال ۱۹۹۴

ادامه
اوستون ارونوف بیوگرافی اوستون ارونوف بازیکن فوتبال ازبکی در تیم های ایرانی

چکیده بیوگرافی اوستون ارونوف

نام کامل: اوستون رستم اوگلی اورونوف

تاریخ تولد: ۱۹ دسامبر ۲۰۰۰

محل تولد: نوایی، ازبکستان

حرفه: فوتبالیست

پست: هافبک تهاجمی

باشگاه کنونی: پرسپولیس

ادامه
اکرم عفیف بیوگرافی اکرم عفیف بازیکن برتر تیم ملی قطر

تاریخ تولد: ۱۸ نوامبر ۱۹۹۶

محل تولد: دوحه، قطر

حرفه: فوتبالیست

پست: وینگر

باشگاه کنونی: السد قطر

قد: ۱ متر ۷۶ سانتی متر

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • جمعه ۱۰ فروردين
    چمپیونشیپ انگلیس
    بریستول سیتی - لسترسیتی
    ۱۶:۰۰
  • چمپیونشیپ انگلیس
    ساوتهمپتون - میدلزبورو
    ۱۸:۳۰
  • لیگ برتر امارات
    الاتحاد کلبا - عجمان
    ۲۱:۳۰
  • لیگ برتر امارات
    الوحده امارات - شباب الاهلی امارات
    ۲۱:۳۰
  • لیگ ستارگان قطر
    شمال - الاهلی دوحه
    ۲۲:۰۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    الاتحاد - الفیحا
    ۲۲:۳۰
  • لالیگا اسپانیا
    کادیز - گرانادا
    ۲۳:۳۰
  • لیگ یک فرانسه
    لیل - لانس
    ۲۳:۳۰
  • چمپیونشیپ انگلیس
    واتفورد - لیدز
    ۲۳:۳۰
  • شنبه ۱۱ فروردين
    بسکتبال حرفه‌ای NBA
    ایندیانا پیسرز - لس آنجلس لیکرز
    ۰۲:۳۰
  • بسکتبال حرفه‌ای NBA
    ساکرامنتو کینگز - دالاس ماوریکس
    ۰۵:۳۰
  • سری آ ایتالیا
    ناپولی - آتالانتا
    ۱۵:۰۰
  • لیگ برتر انگلیس
    نیوکسل - وستهم
    ۱۶:۰۰
  • لالیگا اسپانیا
    ختافه - سویا
    ۱۶:۳۰
  • بوندسلیگا آلمان
    بایرلورکوزن - هوفنهایم
    ۱۸:۰۰
  • لیگ برتر انگلیس
    چلسی - برنلی
    ۱۸:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    تاتنهام - لوتون
    ۱۸:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    بورنموث - اورتون
    ۱۸:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    ناتینگهام فارست - کریستال پالاس
    ۱۸:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    شفیلد یونایتد - فولام
    ۱۸:۳۰
  • سری آ ایتالیا
    لاتزیو - یوونتوس
    ۲۰:۳۰
  • بوندسلیگا آلمان
    بایرن مونیخ - دورتموند
    ۲۱:۰۰
  • لیگ برتر انگلیس
    استون ویلا - ولورهمپتون
    ۲۱:۰۰
  • لالیگا اسپانیا
    والنسیا - مایورکا
    ۲۱:۰۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    النصر - الطائی
    ۲۲:۳۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    الشباب - الهلال
    ۲۲:۳۰
  • سری آ ایتالیا
    فیورنتینا - آث میلان
    ۲۳:۱۵
  • لیگ برتر انگلیس
    برنتفورد - منچستریونایتد
    ۲۳:۳۰
  • لالیگا اسپانیا
    بارسلونا - لاس پالماس
    ۲۳:۳۰
ویژه سرپوش