
گرچه اردوی جهانی وزنهبرداری در هر دو بخش مردان و زنان چند روزی میشود که در مجموعه ورزشی آزادی تهران آغاز شده اما برخی بیبرنامگیها و کمبودها بیانگر این است که مثل کشتی، آرامآرام نبود یک فرد بهعنوان «رییس فدراسیون» در این مجموعه احساس میشود.
البته سرپرست فدراسیون تا حدودی میتواند بخشی از این خلأ را پر کند اما نبود یک رییس تمام وقت بالای سر مجموعه وزنهبرداری خواه ناخواه کل مجموعه را درگیر کمبودها و مشکلاتی میکند که حل و فصل کردن ریشهای این قبیل مشکلات قطعا کار سرپرستی نیست که برای مدتی کوتاه و به جهت برپایی مجمع انتخاباتی در راس هرم مدیریتی فدراسیون قرار گرفته است
اردوی جهانی تیم ملی وزنهبرداری در حالی از روز ۱۰ خرداد در دو بخش مردان و زنان در مجموعه ورزشی آزادی تهران آغاز شده است که تا این لحظه به جز کیانوش رستمی چهره شاخص اما همواره غایب در اردوهای آمادهسازی تیم ملی و همچنین علی هاشمی قهرمان طلایی وزنهبرداری جهان در دسته ۱۰۹ کیلوگرم به دلیل شکستگی انگشت دستش، این اردو غایب دیگری ندارد. البته سعید علیحسینی هم گویا چند روزی از کادرفنی مرخصی گرفته تا در امتحانات دانشگاه شرکت کند. اینها چهرههای غایبی هستند که هر کدامشان با توجه به مشکلات و یا بهانههایی که دارند، تصمیم گرفتند خارج از فضای اردویی، یا تمریناتشان را با برنامه شخصی پیش ببرند و یا دردشان را درمان کرده و برای حضور در رقابتهای جهانی ۲۰۱۹ تایلند که حکم گزینشی بازیهای المپیک را نیز دارد به هر طریقی که ممکن است مهیا شوند.
سوای علی هاشمی که گفته میشود بعد از رقابتهای آسیایی چین، درست زمانی که برای ریکاوری بدنش در اردو مشغول تمرین بوده بهخاطر افتادن یک صفحه ۲۵ کیلویی روی دستش از ناحیه انگشت شست دچار شکستگی شده و برای درمان، دوره نقاهتش را در زادگاه خود (ایلام) میگذراند، وضعیت نیامدنهای کیانوش رستمی به تیم ملی همچنان به معضلی گنگ، مبهم و حل نشدنی برای کادرفنی تیم ملی و مجموعه مدیریتی فدراسیون وزنهبرداری تبدیل شده است. معضلی که حالا متوجه میشویم خیلی هم ارتباطی به نوع و سبک مدیریت مجموعه مدیریتی قبلی فدراسیون و تعاملاتی که به خاطر جاری شدن آرامش و مصلحت وزنهبرداری با این وزنهبردار نامدار داشتند، نداشته است بلکه خصوصیات اخلاقی این وزنهبردار و خودرأی بودن همیشگی او در مسیر حرکتیاش باعث میشود هر سیستم یا مدیریتی با هر سبک و سیاقی هم که داشته باشد در نهایت با این وزنهبردار و تفکرات عجیب و غریبش وارد بحث و چالش شود.
به هر روی اردوی جهانی وزنهبرداری در حال برگزاری است و تمامی مدعیان داخلی چه در جمع اردونشینان باشند و یا خارج از این مجموعه، مشغول ساخته و پرداخته کردن خود ابتدا برای حضور در رقابتهای جهانی ۲۰۱۹ هستند، سپس همگی به دنبال کسب سهمیه ورودی بازیهای المپیک ۲۰۲۰ توکیو و از همه مهمتر تصاحب یکی از ۲ سهمیه نهایی ورودی به بازیهای المپیک ۲۰۲۰ توکیو هستند. حالا این سهمیه در نهایت قسمت کدام یک از ستارههای ملیپوش شود، دیگر بستگی به تلاش ملیپوشان و نظر نهایی کادرفنی تیم ملی دارد.
در حالی که اینگونه به نظر میرسد که همه چیز آرام است و اردوی جهانی وزنهبرداری حتی بدون مشخص شدن تکلیف مدیریت جدید این فدراسیون برپا شده اما نمیتوان از کنار مشکلاتی که وجود دارد، به راحتی گذشت. برخی شنیدهها از اطراف اردوی تیم ملی و مجموعه مدیریتی فدراسیون وزنهبرداری حکایت از این دارد که بیش از گذشته کمبودها به خاطر اداره شدن فدراسیون با سرپرست موقت و محدود بودن فضای حرکتی او در این مجموعه احساس میشود. بنابراین الان به نظر میرسد بیش از هر زمان دیگری وزنهبرداری نیازمند برگزاری مجمع انتخاباتی برای مشخص شدن رییس آینده این فدراسیون است. مدیری که قطعا پس از گرفتن آرای نهایی از مجمع، راه و مسیر نسبتا پرتلاطم و دشواری ابتدا برای یکدل شدن خانواده وزنهبرداری و سپس برقراری هماهنگی بین ستارههای ملیپوش برای حضور در اردوهای آمادهسازی و در نهایت همدل شدن خانواده وزنهبرداری برای ساختن آینده وزنهبرداری ایران دارد.
رضا عباسپور
- 16
- 3