یکشنبه ۲۹ تیر ۱۴۰۴
۱۰:۱۲ - ۲۹ تير ۱۴۰۴ کد خبر: ۱۴۰۴۰۴۱۴۸۷
اشتغال و تعاون

آوار جنگ بر سر ضعیف‌ترین قشر کشور؛ «کارگران ساختمانی» همچنان بدون بیمه مشغول کارند!

کارگران,کارگران ساختمانی بدون بیمه
فشارهایی که در گذشته بر کارگران ساختمانی وارد می‌شد، اکنون هم پابرجاست و وضعیت بیمه و اشتغال همچنان بسیار دشوار است. هنوز هم کارگران ساختمانی از بیمه اجتماعی، شغل پایدار و دستمزد کافی محروم‌اند.

روزنامه توسعه ایرانی نوشت: کارگران ساختمانی وضعیت خوبی ندارند و علاوه بر مشکلات معیشتی، از کمترین و اساسی‌ترین حق یک کارگر، یعنی حق بیمه اجتماعی محروم هستند. بی‌ثبات‌کاری و آمار بالای حوادث ناشی از کار در بخش ساختمانی از دیگر مشکلات این کارگران است. کوچکترین اختلال در اوضاع کشور، وضعیت این کارگران را بیشتر از همیشه دشوار می‌کند. به همین دلیل، احتمال اینکه در رکود بعد از  جنگ ۱۲ روزه، این گروه آسیب زیادی دیده باشند، وجود دارد. این کارگران از بیمه بیکاری محروم هستند و در صورت بیکار شدن، منبع درآمدی ندارند.

«اکبر شوکت» رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی کشور در رابطه با وضعیت کارگران ساختمانی به خصوص بعد از جنگ ۱۲ روزه به ایلنا گفت: جنگ به طور طبیعی تأثیر مستقیم و قابل توجهی بر حوزه‌های مختلف ازجمله املاک و مستغلات می‌گذارد. ببینید شرایط جنگی و التهاب ایجاد شده در بازار مسکن، باعث شده سرمایه‌گذاران حوزه ساخت و ساز دلسرد شوند. به عنوان مثال، فردی که قصد سرمایه‌گذاری در حوزه مسکن یا ساخت و ساز در شهری مثل تهران را داشته باشد، وقتی آینده را نامعلوم می‌بیند و احتمال وقوع درگیری‌ها افزایش می‌یابد، ترجیح می‌دهد سرمایه‌گذاری خود را محدود یا متوقف کند. تجربه جنگ تحمیلی هشت‌ساله هم نشان می‌دهد که در آن دوران هم، رکود و کاهش قیمت‌ها در صنعت ساختمان رخ داده است.

وی بیان کرد: احتمالاً تا مدت‌ها این رکود ادامه خواهد داشت. بخشی از سازندگان فعلا صبر کرده‌اند و برخی از افرادی که در گذشته نقدینگی خود را در بخش مسکن سرمایه‌گذاری می‌کردند، احتمالا امروز به دنبال بازارهای دیگر برای کسب سود هستند. البته نمی‌توانیم بگوییم مطلق و کامل این اتفاق افتاده اما به هر حال تأثیراتی بر ساخت و ساز گذاشته است.

تامین اجتماعی؛ بزرگترین مشکل کارگران ساختمانی

شوکت گفت: در همین مدت کوتاه، در بازار ملک تهران تغییراتی ایجاد شد. مثلا برخی چون فکر می‌کردند این وضعیت ادامه‌دار است حاضر بودند زیر قیمت ملک خود را بفروشند. مشخص است که در این بازار سرمایه‌دار ترجیح می‌دهد پول خود را حداقل برای مدتی در جای دیگر سرمایه‌گذاری کند بنابراین می‌توان گفت وضعیت کارگران ساختمانی به مراتب بدتر از قبل شده است.

رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی در رابطه با وضعیت بد این کارگران گفت: بزرگ‌ترین مشکل ما با سازمان تأمین اجتماعی است. تأمین اجتماعی درآمدهای بسیار بالایی از محل پیمان‌های ساختمانی و ماده ۳۸ قانون تامین اجتماعی دارد اما خدمات متناسب با این درآمدها ارائه نمی‌دهد. این بخش از درآمد سازمان از محل فعالیت کارگر ساختمانی است اما تامین اجتماعی نیمی از این پول را هم در راه خدمت‌رسانی به کارگران ساختمانی کشور خرج نمی‌کند.

کارگر ساختمانی، رها شده است

شوکت گفت: این وسط کارگران ساختمانی آسیب می‌بینند. آنها کار می‌کنند و در مواجهه با سخت‌ترین و مرگبارترین حوادث قرار دارند اما از کمترین حق خود که بیمه اجتماعی است، محروم هستند.

این فعال کارگری گفت: برای مثال، پیمانکاران ساختمانی معمولا حدود ۸درصد مبلغ قرارداد را به تأمین اجتماعی پرداخت می‌کنند اما وقتی لیست بیمه‌ها را بررسی می‌کنیم متوجه می‌شویم که بابت این ۸درصد، مثلا ۱۰میلیارد تومان پول داده اما به اندازه ۲ میلیارد هم لیست بیمه رد نکرده است. تامین اجتماعی باید درآمدی را که از ماده ۳۸ به دست می‌آورد، تماما برای کارگران ساختمانی کنار بگذارد. لیست بیمه باید رد می‌شد اما پیمانکار رد نکرده است. این حق کارگران ساختمانی است و نباید این پول را به حساب درآمدهای کلی تامین اجتماعی گذاشت.

وضعیت نامشخص درآمدهای مازاد

شوکت تاکید کرد: متاسفانه تامین اجتماعی در سال‌های گذشته درآمدهای مازاد زیادی از این محل دریافت کرده اما پاسخگو نیست. تامین اجتماعی باید تمام درآمد خود از محل پروژه‌های عمرانی را صرف کارگران ساختمانی کند نه اینکه مازاد آن را وارد درآمدهای خود کند.

وی تاکید کرد: در شرایط رکود صنعت ساختمان، این انتظار می‌رود که تامین اجتماعی به کمک کارگران بیاید اما همچنان روند سابق ادامه دارد. بسیاری از کارگران ساختمانی به دلیل بیکاری قادر به پرداخت حق بیمه خود نیستند و با مشکلات متعددی مواجهند.

بهانه‌های متعدد برای قطع بیمه کارگران

این فعال کارگری گفت: تامین اجتماعی به بهانه‌های مختلف بیمه کارگران ساختمانی را قطع می‌کند. من یک مثال از وضعیت کارگران می‌آورم تا وضعیت را ببینید. یک کارگر ساختمانی از اصفهان تماس گرفت و گفت که به‌رغم حضور در کارگاه و اشتغال به کار برای برادرش که پیمانکار است، تامین اجتماعی بیمه او را قبول ندارد چون این کار را برای برادرش انجام می‌دهد. این نوع سخت‌گیری‌ها به هیچ‌وجه منصفانه نیست و برای کارگران مشکل‌آفرین است. ما به گوش مسئول شعبه رساندیم و بعد متوجه شدیم به کارگر گفته‌اند اگر نمی‌خواهی بیمه‌ات قطع شود باید جای دیگری هم کار کنی!

شوکت گفت: در نهایت باید بگویم فشارهایی که در دولت‌های گذشته بر کارگران ساختمانی وارد می‌شد، اکنون هم پابرجاست و وضعیت بیمه و اشتغال این قشر همچنان بسیار دشوار است. هنوز هم کارگران ساختمانی از بیمه اجتماعی، شغل پایدار و دستمزد کافی محروم‌اند.

  • 14
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش