جمعه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴
۰۹:۲۳ - ۱۳ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۳۰۶۶
اشتغال و تعاون

معرفی قطب‌های صنایع تبدیلی ایران

قزوین؛‌ قطب باقلوای صادراتی

اخبار اشتغال و تعاون,خبرهای اشتغال و تعاون,اشتغال و تعاون,شیرینی
گسترش صنایع تبدیلی زودبازده، یکی از بهترین میانبرهایی است که پیش روی هر کشوری برای عبور سریع و کم‌هزینه از سد بزرگ بیکاری قرار دارد. صنایع تبدیل با برخورداری از قابلیت خلق ارزش افزوده چند برابری برای محصولات خوراکی، در صورت حمایت شدن از سوی نهادهای حاکمیتی و معرفی صحیح به مردم، در مدت زمانی کوتاه می‌تواند بخش عمده‌ای از مشکل بیکاری در کشور را حل کند.

به گزارش جام حم آنلاین، در بسیج سازندگی به عنوان نهاد عامل اقتصاد مقاومتی، علاوه بر حمایت اصولی و همه‌جانبه از بسط صنایع تبدیلی، قطب‌بندی اقتصادی نقاط مختلف کشور براساس مزیت‌های اقتصادی بومی نیز به عنوان یک سیاست مبنایی در دستور کار قرار دارد. بر همین اساس استان قزوین با برخورداری از فرهنگ غذایی غنی، سرشار و کم نظیر بویژه در زمینه تولید شیرینی‌جات سنتی و بومی ایران، به عنوان قطب تولید شیرینی خانگی در کشور تعریف شده است.

 

تنوع بی‌نظیر شیرینی‌جات قزوین

شهر قزوین در زمان صفوی، پایتخت ایران بود و به همین دلیل از میراث فرهنگی غنی‌ای برخوردار است و از نظر تعدد آثار تاریخی رتبه اول را در ایران و سوم را در جهان مال خود کرده است. حمام قجر، کاخ چهل ستون، امامزاده حسین و خیابان سپه ـ که قدیمی‌ترین خیابان ایران است ـ ازجمله همین ابنیه تاریخی به حساب می‌آیند.

 

وجود جاذبه‌های گردشگری فراوان در قزوین موجب شده این شهر یکی از گزینه‌های پررنگ گردشگری در نگاه گردشگران خارجی باشد. گردشگران خارجی، مشتری دائمی شیرینی‌های استثنایی قزوین بویژه باقلوا هستند، به همین دلیل قزوین به عنوان قطب تولید باقلوای صادراتی نیز شناخته می‌شود.

 

باقلوای لوزی، نان برنجی، نان نخودی، نان قندی، باقلوای پیچ، نان بادامی، نان گردویی، پادرازی، نان نازک، نان چرخی، نان چای و حاج کریمی معروف‌ترین شیرینی‌های سنتی قزوین را تشکیل می‌دهد. نکته قابل توجهی که به عنوان یکی از مزیت‌های مهم صنعت تولید شیرینی در قزوین مطرح است، فرهنگ پخت و تهیه این شیرینی‌جات در منازل است.

 

این شیرینی‌ها را عمدتا زنان قزوینی در آشپزخانه‌های خانگی و کارگاه‌های کوچک و به اصطلاح زیرپله‌ای تولید می‌کنند و به همین دلیل صنعت شیرینی‌پزی در قزوین برای ادامه حیات و گسترش روزافزون نیازمند سرمایه‌گذاری‌های بزرگ نیست، کافی است خانم‌ها در منازل فعال شوند.

 

خانم قندچی‌زاده، یکی از بانوان موفق قزوینی است که با اشتغال در تولید خانگی شیرینی‌جات از درآمد مناسبی برخوردار است. او در این‌باره می‌گوید: هفت سالی می‌شود شیرینی‌پزی می‌کنم و درعین حال در پایگاه‌های بسیج این هنر را به علاقه‌مندان آموزش می‌دهم. شیرینی‌پزی را از مادرم یاد گرفته‌ام. وقتی بچه بودم مادر و مادربزرگم با هم شیرینی نوروز را آماده می‌کردند و من هم کمکشان می‌کردم و به مرور آموختم.

 

اوایل شروع به کار، محصولاتم را به ادارات می‌بردم و معرفی می‌کردم. مردم که از کیفیت شیرینی‌ها خوششان می‌آمد، به مشتری دائمی تبدیل می‌شدند و هر فرد چند مشتری دیگر معرفی می‌کرد، به گونه‌ای که دیگر هیچ نیازی به بازاریابی نداشتم.

 

مشتری‌ها به قدری زیاد شده بودند که همواره با کمبود شیرینی برای فروش مواجه می‌شدم.او می‌افزاید: رعایت اصول بهداشتی و صداقت با مشتری‌ها در استفاده از مواد اولیه اصیل و غیرتقلبی زمینه اصلی موفقیتم را تشکیل داد. کسانی که از من باقلوا می‌خرند، مطمئن هستند به جای زعفران، از رنگ مصنوعی استفاده نشده، خبری از اسانس و پودر باقالی و مغز زردآلو نیست و هرچه هست پسته و بادام واقعی و باکیفیت است.

 

شروع کار با یک ماهیتابه دستگاه گاز سینجر و ماهیتابه!

خانم ایزدیان، دیگر بانوی شیرینی‌پز موفق، به تاسیس یک کارگاه کوچک تولید شیرینی اقدام کرده است. او برای صادرات محصولاتش سفارشات زیادی از اتریش می‌گیرد. این بانوی کارآفرین، می‌گوید: پخت شیرینی‌های متنوع و اصیل قزوینی را از مادرم آموختم. در گذشته مردم خودشان برای عید شیرینی می‌پختند و من هم در همین فرصت از مادرم این هنر را آموختم.

 

وقتی کار را شروع کردم، فقط یک ماهیتابه، الک و گاز سینجر به اضافه ده هزار تومان پول نقد در اختیار داشتم، اما امروز در نقطه‌ای ایستاده‌ایم که محصولات را به کشورهای اروپایی صادر می‌کنم. گردشگران خارجی که به قزوین می‌آیند، عاشق شیرینی‌ها بویژه باقلوای قزوین می‌شوند و مقدار زیادی می‌خرند و در بازگشت با خود به کشورهایشان می‌برند.

 

آن وقت است که در آن کشورها مشتری‌های جدیدی برای شیرینی‌ها پیدا می‌شود و به این ترتیب فرآیند سفارش گرفتن از اروپا شکل می‌گیرد. ما هم بسرعت برایشان ارسال می‌کنیم.

 

خانم خوئینی نیز همراه همسرش ـ که بازنشسته آموزش و پرورش است ـ در روستای نجف‌آباد قزوین یک کارگاه شیرینی‌پزی دایر و برای سه نفر دیگر اشتغال‌زایی کرده است. این دو با تهیه دستگاه‌های صنایع تبدیلی نظیر خمیرگیر و آسیاب‌کن، سرعت و حجم تولید شیرینی‌هایشان را افزایش داده‌اند.

 

بخش مهمی از شیرینی‌های تولید شده در کارگاه‌های خانگی استان قزوین برای فروش، راهی بقالی‌ها می‌شوند. یکی از بقال‌هایی که محصولات خانم خوئینی را به فروش می‌رساند، در این‌باره خاطرنشان می‌کند: شیرینی‌های خانم خوئینی را به‌روز می‌فروشیم و در انتها چیزی از آنها باقی نمی‌ماند. مردم و گردشگران به این شیرینی‌های باکیفیت بسیار علاقه‌مندند و از مصرفشان راضی هستند.

 

خواص شیرینی‌جات سنتی قزوین

قزوین پر است از این قبیل خانم‌های شیرینی‌پز سختکوش و باسلیقه و نیز کارگاه‌های کوچک اما پربازده و کم‌خرج. طی سال‌های اخیر با ارائه تسهیلات اقتصاد مقاومتی به شیرینی‌پزها برای تهیه دستگاه‌های صنایع تبدیلی، تولید شیرینی و باقلوای صادراتی در قزوین ۳۰درصد افزایش یافته است.

 

در این شرایط لازم است نهادها و سازمان‌های ناظر، در ارائه مجوزها به این کارگاه‌های خانگی، همکاری بیشتری کنند. اگر همه چیز خوب پیش برود، بزودی باقلوای قزوین به یکی از پرطرفدارترین محصولات صادراتی ایران تبدیل می‌شود.

 

دکتر ابوالفضلی، کارشناس طب اسلامی درباره ارزش غذایی شیرینی‌جات قزوین بویژه باقلوا اظهار می‌کند: شیرینی‌جات قزوین به سبب برخورداری از مواد تشکیل‌دهنده باارزشی مثل پسته، بادام، گندم و زعفران در زمره منابع غنی غذایی به شمار می‌روند.

 

 

  • 17
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش