جمعه ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۰:۱۲ - ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۲۰۸۲۲۳
اشتغال و تعاون

از وزیر کار می‌خواهیم به اجرا نشدن قانون کار در صنف رانندگان مسافربر رسیدگی کند/ به نام انجمن‌های صنفی، حقوق کارگران را مصادر می‌کنند

صنف رانندگان مسافربر,اخبار اشتغال و تعاون,خبرهای اشتغال و تعاون,اشتغال و تعاون
دبیر بازنشسته کانون انجمن‌های صنفی رانندگان وسایل نقلیه حمل و جاده‌ایِ مسافر، می‌گوید که عدم اجرای قانون کار و تامین اجتماعی کارگران مسافربر را به شدت متضرر ساخته و به حقوق صنفی آنها لطمات جبران‌ناپذیر وارد ساخته است.

«علی عقبائی» با بیان اینکه از وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی می‌خواهم که نسبت به اجرا نشدن قانون کار و قانون اجتماعی در بخش حمل و نقل مسافر رسیدگی عاجل کند به ایلنا گفت: عدم اجرای قانون کار و تامین اجتماعی کارگران مسافربر را به شدت متضرر ساخته و به حقوق صنفی آنها لطمات جبران‌ناپذیری وارد ساخته است.

 

وی با اشاره به ضرورت مداخله بازرسان ادارات کار و تامین اجتماعی کشور در این موضوع، افزود: دستور عاجل وزیر کار در این خصوص موجب می‌شود که بازرسان ادارت کار و تامین اجتماعی هرچه سریعتر برای پیگیری خواسته‌های فعلان صنفی ورود کنند؛ از این رو از آقای شریعتمداری می‌خواهیم در اسرع وقت همکاری لازم را مبذول دارند.

 

 دبیر بازنشسته کانون انجمن‌های صنفی رانندگان وسایط نقلیه حمل و جاده‌ای مسافر با بیان اینکه ماده ۱۹۰ قانون کار در خصوصِ «کارگرانی که طرز کارشان به نحوی است که تمام یا قسمتی از مزد و درآمد آنها به وسیله مشتریان یا مراجعین تامین می‌شود»، مقرر داشته است که مدت کار، تعطیلات و مرخصی‌ها در آیین نامه‌هایی که توسط «شورای عالی کار» تدوین و به تصویب هیات وزیران خواهد رسید، تعیین می‌شوند، گفت: حتی این ماده قانونی پیش‌بینی کرده است که اگر شورای عالی کار آیین‌نامه‌ای را در این مورد از نظر نگذرانده باشد و سکوت کرده باشد، «مواد این قانون حاکم است.»

 

عقبائی با اشاره به ماده ۲ قانون کار، افزود: از سویی ماده ۲ قانون کار، «کارگر» را تعریف کرده است. کارگر از لحاظ این قانون کسی است که به هر عنوان در مقابل دریافت حق‌السعی اعم از مزد، حقوق، سهم سود و سایر مزایا به درخواست کارفرما کار می‌کند. با این حال با کنار هم گذاشتنِ ماده ۱۹۰ و ماده ۲ درمی‌یابیم که گویی مسافربر و کلیه کارگران حمل و نقل مسافر، کارگر محسوب نمی‌شوند!

 

این فعال صنفی رانندگان مسافربر، تصریح کرد: بسیاری از کارگران حمل و نقل مسافر از لحاظ استفاده از مرخصی‌های قانونی، سختی کار، مزد مناسب و... محروم هستند. حتی برای آنها لیست بیمه هم رد نمی‌شود. البته شرایط بهتر از گذشته است؛ چراکه بسیاری از راننده‌های قدیمی اصلا بیمه نبودند و به صورت خویش‌فرما خود را بیمه کرده‌اند. به همین خاطر از استفاده از مزیای بازنشستگی در مشاغل سخت بهره‌ای نبردند و ۳۰ سال تمام برای رسیدن به بازنشستگی کار کرده‌اند؛ آنهم در جاده‌هایی که به جاده‌های مرگ معروف هستند.

 

دبیر بازنشسته کانون انجمن‌های صنفی رانندگان وسایط نقلیه حمل و جاده‌ای مسافر با بیان اینکه رانندگان مسافربر از داشتن صنفی مستقل از کارفرمایان و مالکان اتوبوس‌های مسافربری بی‌بهره هستند، گفت: ماده ۱۳۱ قانون کار مقرر داشته است که کارگران و کارفرمایان می‌توانند جهت تحقق حقوق قانونی‌شان «انجمن صنفی» تشکیل دهند.

 

عقبائی افزود: در بخش حمل و نقل مسافری یکسری افراد خودمالک وجود دارند. اینها هیچگونه ارتباطی با ماده ۲ قانون کار و تعریفی که از کارگر ارائه شده ندارند. این افراد از طریق معاونت روابط کار وزارت کار مجوز گرفته‌اند که انجمن صنفی تشکیل دهند. نفس این امر مشکلی ندارد، مشکل آنجاست که این افراد ذیل انجمن صنفی کارگری متحد شده‌اند این خلاف قانون است.

 

وی با بیان اینکه این افراد تا به حال برای استیفای حقوق کارگران قدمی برنداشته‌اند، گفت: از این رو کارگران مستقل بیش از همه حقوقشان تضییع شده است. به عقیده من؛ پیگیری نشدن خواسته‌های صنفی رانندگان نتیجه همین دخل و تصرف‌های غیرقانونی است. من به عنوان یک فعال صنفی بازنشسته از آقای شریعتمداری می‌خواهم  که هرچه سریعتر به این موضوع ورود کنند و اجازه ندهند عده‌ای به نام کارگران حق آنها را مصادره کنند.

 

دبیر بازنشسته کانون انجمن‌های صنفی رانندگان وسایط نقلیه حمل و جاده‌ایِ مسافر با بیان اینکه هم اکنون رانندگان مسافربر به ویژه به لاستیک ارزان قیمت و امکانات دیگر نیاز دارند اما همین افراد که انجمن صنفی کارگری راه انداخته‌اند به این موضوع رسیدگی نمی‌‌کنند، گفت: این افراد تنها برای خود به دنبال سهمیه لاستیک و... هستند و کاری به کار کارگران ندارند.

 

 

  • 15
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
ویژه سرپوش