جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
۱۸:۴۴ - ۱۵ تير ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۴۰۴۴۵۶
اشتغال و تعاون

جزییات جدید اعزام نیروی کار ایرانی به خارج/ حقوق کارگران ایرانی در خارج کشور چقدر است؟

اعزام نیروی کار ایرانی به خارج,اخبار اشتغال و تعاون,خبرهای اشتغال و تعاون,اشتغال و تعاون
اعزام نیرو‌های ایرانی به خارج از کشور با واسطه گری وزارت کار در یک سال گذشته انجام شده است. انتشار درخواست جذب نیروی کار روی خروجی وبسایت رسمی وزارت کار در کشور‌هایی نظیر کانادا، کرواسی، آلمان و دانمارک کنجکاوی و علاقه بسیاری از جمعیت بالای تحصیل کردگان بیکار کشور را به خود معطوف کرده است.

به گزارش رویداد۲۴، طرح اعزام نیروی کار به خارج کشور مدتی است توسط وزارت کار در حال پیگیری است. آنگونه که دفتر هدایت نیروی کار و کاریابی‌های این وزارتخانه گفته کشورهای ترکیه، آلمان، استرالیا، دانمارک و ایرلند و ... فعلا به عنوان کشورهای مقصد انتخاب شده و اولویت اعزام با کارشناسان رشته‌های فنی و گروه‌های پزشکی است.

محمد اکبرنیا مدیر کل هدایت نیروی کار و کاریابی‌های وزارت کار برای روشن شدن کم و کیف این طرح و بیان جزئیات آن با رویداد۲۴ گفت‌وگو کرده است. او می‌گوید: در بحث اعزام نیروی کار به خارج، وزارت کار نقش تسهیلگر را بازی می‌کند و امور اعزام به خارج توسط دفاتر کاریابی خارجی انجام می‌شود.

او با بیان اینکه در حال حاضر ۱۲۰ دفتر کاریابی در کشور مشغول به کار هستند، گفت: این دفاتر با ارتباطاتی که با کشور‌های نیرو پذیر جهان دارند جزییات نیاز به نیروی کار را در اختیار ما قرار می‌دهند و همزمان وزارت کار نقش خود را در قالب مذاکره با سفرای کشورها، مذاکره با دولت‌ها و مذاکره و جلسه با کارفرمایان کشور‌ها انجام می‌دهد.

این مقام وزارت کار در مورد کشور‌های هدف اعزام نیز افزود: دفاتر کاریابی ما با تمام کشور‌های نیرو پذیر به نحوی ارتباط دارند. اما برخی کشور‌ها از جمله آلمان و کانادا، استرالیا، عمان و دانمارک ارتباط بیشتری با ایران دارند. این‌ها کشور‌هایی هستند که دفاتر کاریابی ما شعباتی را در آن‌ها تاسیس کرده‌اند.

معاون وزارت کار می‌گوید: با هماهنگی‌هایی که با وزارت خارجه در برخی از این کشور‌ها داشتیم، به کاریابی‌ها مجوز دادیم که دفاتری را در خود این کشور‌ها هم دایر کنند. به این ترتیب با هماهنگی وزارت خارجه و وزارت کار در هفت کشور این دفاتر توسط کاریابی‌ها تاسیس شده است.

اکبرنیا ماهیت کار این دفاتر در خارج از کشور را تشریح کرد و گفت: فعالیت این دفاتر در دو زمینه کاری، یکی زمینه اعزام نیروی کار است و دیگری پشتیبانی‌های حقوقی وزارت کار از نیرو‌های اعزامی. به واسطه اینکه این دفاتر در کشور‌های هدف حضور فیزیکی دارند راحت‌تر می‌توانند این تسهیلات را فراهم میکنند

او هفت کشوری که در حال حاضر دفاتر کاریابی در آن‌ها مستقر هستند را نام برد و گفت: این کشور‌ها شامل آلمان، استرالیا، کانادا، ترکیه، عمان، دانمارک و کردستان عراق است.

این مقام وزارت کار خاطرنشان کرد: وزارت خارچه این دفاتر را به سفارت معرفی کرده و اعلام کرده این‌ها مورد تایید است و به این ترتیب زمینه اعزام نیروی کار فراهم شده است. این دفاتر می‌توانند با ارتباطی که با با کاریابی‌های کشور مقصد و کارفرمایان این کشور‌ها دارند شرایط هر چه بهتر تسهیل کنند.

از اکبرنیا درباره کلاهبرداری‌هایی که اخیرا در اعزام نیروی کار به خارج کشور پیش آمده سوال پرسیدیم، او در پاسخ توضیح داد: هر گاه یک واحد حقوقی مجاز شروع به کار می‌کند، در کنار آن کسانی هستند که سوءاستفاده میکنند؛ بنابراین در فضای مجازی به صورت فیزیکی به هر صورتی ممکن است این کلاهبرداری وجود داشته باشد و این‌ها تا زمانی که شناسایی نشدند، کارشان را ادامه می‌دهند.

اکبرنیا تاکید کرد: در خواستی که از جویندگان کار دارم این است که قبل از اینکه با هر کسی صحبتی کنند و قراردادی داشته باشند به سایت وزارت کار مراجعه کنند. آدرس همه کاریابی‌های مجاز به همراه شماره تماس کاریابی، شماره تماس مدیرعامل و مشخصات آن‌ها در سایت کاریابی وزارت کار موجود است.

معاون شریعتمداری درباره میزان حقوق پرداختی به نیرو‌های اعزامی ایرانی و اینکه آیا این حقوق بر مبنای استاندار‌های جهانی تعیین شده یا خیر گفت: هر نوع جذب نیروی کار خارجی در هر کشوری بر اساس استناندارد‌های آن کشور است. فرقی ندارد این نیرو‌های خارجی ایرانی باشند یا نباشند. این جذب بر اساس نیاز و رشته تحصیلی و تخصصی است که دارند و بر این اساس اشل حقوقی تعیین کرده‌اند.

او گفت: برای مثال برای رشته‌های فنی بیش از ۳۳۰۰ یورو ماهانه پرداخت می‌شود. این برای همه نیرو‌های کار است. ممکن است در برخی کشور‌ها نیروی کار سطح پایین‌تری بخواهند که حقوق هم کمتر است. حداقل پرداختی برای یک نیروی متخصص فنی مهندسی در آلمان بر اساس گزارش دفتر کاریابی فعال ما در آنجا بیش از ۳۳۰۰ یورو در ماه است و این کف حقوق است و بر اساس میزان تخصص بالاتر می‌رود. ممکن است یک کشور کارگر ساده با حقوق ۷۰۰ یورو ماهانه بخواهد.

اکبرنیا تاکید کرد: اینطور نیست که در یک کشوری استاندارد قیمتی خاصی وجود داشته باشد که در کشور دیگر پایین‌تر باشد. معمولا شرایط حقوقی برای نیروی کار خارجی ثابت است.

او درباره چرایی اتخاذ این سیاست در دولت گفت: بحث اعزام نیروی کار به خارج از قبل هم بوده است. کشوری که دارای نیروی کار مازاد باشد یکی از سیاست‌هایش ایجاد اشتغال برای این نیرو‌های مازاد است. سهم ایران در بازار کار ۶۰۰ میلیارد دلاری جهان بسیار ناچیز است. ما می‌خواهیم با توجه به این شرایط تورم و نرخ بالای فارغ التحصیلان بیکار، تحرکی ایجاد کنیم.

او در مورد آمار اعزام در سال گذشته گفت: سال گذشته حدود ۲۰۰۰ نیروی اعزامی داشتیم که امیدواریم با این هدف گذاری که کردیم بتوانیم امسال به ۵ هزار نفر برسانیم.

  • 17
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش