جمعه ۲۸ آذر ۱۴۰۴
۱۱:۳۰ - ۲۸ آذر ۱۴۰۴ کد خبر: ۱۴۰۴۰۹۱۹۷۷
اشتغال و تعاون

شرایط کار اتباع افغانستانی در ایران اعلام شد

افغانی ها در ایران,شرایط کار اتباع افغانستانی در ایران
رئیس مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور با اعلام شرایط کار اتباع خارجی بویژه افغانستانی در ایران، از ۲۰ هزار درخواست کارفرمایان برای صدور ویزای کار اتباع و پذیرش ۶۰۰۰ درخواست خبر داد و گفت: کارگران اتباع می‌توانند پس از صدور ویزای کار و بازگشت به ایران ۹ ماه فعالیت کنند و پس از آن ۳ ماه به افغانستان بازگردند.

به گزارش ایسنا، نادر یاراحمدی درباره صدور ویزای کار برای اتباعی که از سوی کارفرما درخواست کار برایشان اعلام می‌شود، گفت: طی این مدت ۶۰۰۰ درخواست در این زمینه وجود داشت که با وزارت کار و وزارت خارجه هماهنگی شد تا برای این درخواست‌ها بتوانند گذرنامه و ویزای کار صادر کنند. ضمن اینکه ویزای کار صرفا برای سرپرست خانوار صادر شده و اجازه ندارند با خانواده به کشور ما بازگردند.

ویزای کار صرفا برای اتباع افغانستانی سرپرست خانوار صادر می‌شود 

به گفته وی، البته نیروی کار در بسیاری از کشورهای دیگر نیز اجازه ندارند که با خانواده به کشور مورد نظر سفر کنند، چرا که باید هزینه‌های صرف شده برای این افراد با تولید و ارزش افزوده‌ای که برای ما در حوزه کار ایجاد می‌کند، تناسب داشته باشد، ضمن اینکه آموزش در کشور برای این افراد رایگان است و برای درمان هم از یارانه‌ها استفاده می‌کنند.

اعلام شرایط ثبت درخواست کارفرمایان در سامانه انتقال اتباع خارجی برای کار 

وی در پاسخ به این سوال که از زمان بازگشت اتباع غیرمجاز به کشورشان چقدر درخواست ویزای کار از سوی کارفرمایان اعلام شده است؟ افزود: تصوری که ما داشتیم این بود که با توجه به درخواست کارفرمایان پیش از خروج اتباع غیرمجاز از کشور و اعلام نیاز نسبت به وجود نیروی کار خارجی، تمایل آنان برای انجام اقدامات قانونی و ماندن این اتباع و ادامه فعالیت کارگران بیشتر باشد، البته وزارت کشور با هماهنگی وزارت کار تصمیم گرفت تا تسهیلات لازم برای صدور ویزای کار را صادر کند، بطوریکه کارفرمایان می‌توانند در این شرایط وارد سامانه انتقال اتباع خارجی شوند و یک پروفایلی برای فرد متقاضی (کارفرما) ساخته می‌شود و پس از مطرح کردن تقاضایش ۱۵ روز تقاضا روی سامانه قرار می‌گیرد که اولویت اول با ایرانیان است و چنانچه ایرانیان برای اشتغال به سامانه اعلام نیاز نکنند، پس از آن اولویت دوم با اتباع خارجی است.

پذیرش ۶۰۰۰ درخواست کارفرمایان برای کارگر اتباع 

رئیس مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور اعلام کرد: از ابتدای سال تا کنون نزدیک به ۲۰ هزار کارفرما متقاضی ورود اتباع به کشور بوده‌اند که با توجه به ناقص بودن برخی از تقاضاها، نزدیک به ۶۰۰۰ درخواست کارفرمایان برای کارگر اتباع پذیرفته و برای دریافت ویزای کار اقدام کرده‌اند که به سرعت نیز ویزاهای کار صادر می‌شود که این اتباع می‌توانند پس از صدور ویزای کار ۹ ماه در کشور مشغول فعالیت شوند و پس از آن به مدت سه ماه به کشورشان بازگردند تا در کنار خانواده باشند.

به گفته یاراحمدی، در این فاصله زمانی ۳ ماهه کارفرمایان باید به گونه‌ای تنظیم کنند که این سه ماه را دیگر کارگران جایگزین شوند و کارگران دیگری را پوشش دهند، چرا که ما نظرمان این است که باید اتباع افغانستانی وطن خود را فراموش نکنند و این اقدام، کار خوبی بود که پس از ۹ ماه کار، سه ماه نیز در کنار خانواده باشند. ضمن اینکه لازم نیست برای بازگشت مجدد به ایران برای ادامه فعالیت در صورت رعایت قوانین کار و درخواست کارفرما برای بازگشت مجدد به ایران اقدامات قبل را انجام داد.

وی تأکید کرد که اگر بیمه حوادث و تامین اجتماعی کارگران اتباع برقرار شد شده باشد، حقوق کارگر افغانستانی واریز شده و مالیات نیز کسر شده باشد و مشکلی نباشد؛ اتباع پس از سه ماه استراحت در افغانستان می‌توانند مجدد به ایران برای ادامه کارشان بازگردند.

یاراحمدی در پاسخ به این سوال که شنیده شده است تعدادی از اتباع غیرمجاز طرد شده‌ مجدد برای کار به صورت غیرقانونی به ایران بازگشته‌اند، افزود: همزبانی و شناختی که اتباع دو کشور از سرزمین هم دارند شرایطی ایجاد می‌کند تا فرد چنانچه بخواهد، مجدد به کشورمان بازگردد. البته بسیاری از اتباعی که از کشور خارج شده‌اند متقاضی کار هستند و دارای خانواده و نمی‌شود با آنان مانند یک تروریست برخورد کرده و از منظر تهدید نگاه کرد. بنابراین یک محدودیت‌هایی برای مرزبانان ما ایجاد می‌شود، البته بسیاری از همان ابتدای ورود به مرز شناسایی و طرد می‌شوند و افرادی که موفق می‌شوند از شرایط جغرافیایی مرز بهره برده و وارد کشور شوند نیز پس از شناسایی دستگیر شده و دوباره طرد می‌شوند.

اتباعی که برای کار غیرقانونی وارد کشور می‌شوند محکوم و طرد می‌شوند 

رئیس مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور اظهار کرد: حتی ما افرادی را داشتیم که بیش از ۱۰ بار غیرقانونی بازگشتند و دوباره طرد شدند که این افراد محکوم می‌شوند، البته اینکه یک تبعه افغانستانی برای حضور در کشور ما استقبال می‌کند مایه خوشحالی ماست ولی همیشه باید بدانیم که  رسیدن به آرامش و آسایش نباید به قیمت از بین بردن آرامش دیگران باشد. قانون تعیین کرده که اگر کسی بخواهد وارد کشور ما بشود باید قوانین را رعایت کند.

نباید دلسوزی‌های ما درباره اتباع غیرقانونی افغانی فراتر از قانون باشد

وی با بیان اینکه ما کسانی را که غیرقانونی وارد کشور می‌شوند به اردوگاه نمی‌بریم، در حالی که در کشورهای دیگر شاهد هستیم که اتباع خارجی را مدت‌های زیادی در اردوگاه‌ها نگهداری می‌کنند، اظهار کرد: اتباع غیرقانونی حتی در کنار مردم ما زندگی می‌کنند و مردم ما نیز به همزبانی و موارد مشترکی که بین ما وجود دارد بسیار اهمیت می‌دهند و اگر امروز یک افغانستانی به کسی پناه ببرد به آن پناه می‌دهد، البته نباید دلسوزی‌های ما فراتر از قانون باشد، چرا که قانون فصل ‌الخطاب همه ما هست و رعایت قانون در درازمدت به نفع همه است.

یاراحمدی با تایید اینکه برخی از اتباع طرد شده مجدد به کشور ما بازگشته‌اند، ادامه داد: بسیاری از کشورها موانع مصنوعی زیادی ایجاد کرده‌اند، اما ورود غیر قانونی اتباع به صفر نمی‌رسد و باید عددی باشد که مشکل‌آفرین نباشد که امیدواریم به آن نقطه برسیم.

وی در مورد اتباعی که به افغانستان بازگشته‌اند و تقاضای دریافت گذرنامه عادی داشته‌اند نیز اظهار کرد: ویزای عادی مواردش متفاوت است تقریبا باید بگویم که ما گردشگر افغانستانی نداریم و خیلی محدود است و قابل شمارش نیست. پس هر کسی که بخواهد وارد کشور ما شود اولین اولویتش با کار است.

کارفرما به عنوان یک نیروی کار دائمی از اتباع استفاده کنند

وی خطاب به کارفرمایان از آنان درخواست کرد که از نیروی کار خارجی در شرایط موقت استفاده کنند تا در این شرایط نگران نیروی کار خود نباشند، چرا که بسیاری از کارفرمایان به نیروهای کار خارجی عادت کرده‌اند و می‌توانند به عنوان یک نیروی کار دائمی از آنها بهره بگیرند، بنابراین در ابتدای کار حتما موانعی از سوی افرادی که تسهیلات ارائه می‌دهند و یا تسهیلات دریافت می‌کنند وجود دارد؛ اما چنانچه از نیروهای کار خارجی به طور دائم بهره گرفته شود در این شرایط نیروهای کار خارجی با آرامش فعالیت کرده و بحث دستگیری کارگران غیرمجاز نیز مطرح نخواهد شد.

وی یادآور شد که ما دوست نداریم کسی که به عنوان مهمان به کشور ما آمده است دستگیر و از کشور اخراج شود؛ اما اگر مجبور باشیم این کار را انجام می‌دهیم و پلیس وظیفه‌اش را انجام می‌دهد.

  • 14
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش