شنبه ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۰:۴۱ - ۳۱ خرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۳۰۸۵۰۷
حوادث کار

کمبود اکسيژن علت اولیه فوت کارگران تونل مرگ سوادکوه

تونل سوادکوه,کار و کارگر,اخبار کار و کارگر,حوادث کار
کمبود اکسيژن علت اولیه فوت کارگران تونل مرگ شماره ۷ سوادکوه اعلام شد و گزارش جامع آن هم تا یک هفته آينده تهیه می‌شود.

به گزارش فارس، صبح پنجشنبه مرگ ۲ کارگر در تونل شماره ۷ معدن جلیلی در سوادکوه رخ داد.

در بررسی مکان معدن در ابتدا مسؤول ایمنی از وجود گاز در تونل ۷ و اعلام متروک‌شدن تونل ۷ خبر داد ولیفنس‌کشی، دیوار‌کشی و وجود تابلو‌های اعلام خطر وجود نداشت، پس شاخص‌های متروکه‌بودن تونل وجود نداشت و وجود آهن و تجهیزات و وجود آثار غذا و شواهد دیگر بیانگر آن است که در این معدن زغال، کار معدنی انجام می‌شد.

اِشکال ایمنی در تونل مرگ شماره ۷ سوادکوه

او کلون که از راه اصلی فرعی به صورت عمودی جدا می‌شد ظاهرا در حال تخریب‌شدن بود و گازی وجود نداشت و چون تهویه در تونل نبود و به دلیل کمبود اکسیژن شاهد فوت ۲ کارگر معدن زغال در سوادکوه بودیم.

از طرف کارفرما گفته می‌شود که دستور حضور کارگران برای تخلیه وسایل موجود در تونل که به دلیل سیل اخیر بخشی از معدن و واگن‌های آن آسیب‌دیده بود، داده شد ولی حضور کارگر در یک متر تونل هم باید همراه با ایمنی باشد و گاز سنجی، هوا‌سنجی کنترل شود و کارگر با مدیریت مأمور ایمنی و رئیس معدن به داخل برود که در این حادثه چنین نبود.

مشکل ساختاری مأمور ایمنی در معادن زغال‌سنگ

دبیر انجمن صنفی کارگران معادن البرز مرکزی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در شهرستان سوادکوه  با اشاره به اینکه ۱۷ سال سابقه فعالیت در معادن دارد از یک مشکل ساختاری در معادن زغال‌سنگ بعد از خصوصی‌شدن نام برد و گفت: بعد از خصوصی‎سازی درباره ایمنی معادن به مشکل برخوردیم و کارفرما‌ها، مامور ایمنی را خودشان تعیین می‌کنند و خودشان به آنها حقوق می‌دهند و این مشکل ساختاری در معادن است.

عبدالله حسن‌نژاد با بیان اینکه مأمور ایمنی باید در ابتدای کار اقدام به بازدید و گازسنجی و هوا‌سنجی می‌کردند تا کارگر‌ها وارد شوند، افزود: مأموران ایمنی داخل معدن اگر بر خلاف نظر کارفرما‌ها نظر دهند با تغییر مواجه می‌شوند و نظارت قوی بر ایمنی‌ها نیست و اگر مأمور ایمنی بخواهد از ادامه کار در بخش نا‌ایمن جلوگیری کند، با تعویض از طرف کارفرما روبرو می‌شود و این مشکل ساختاری است.

وی از عدم بازدید مأمور ایمنی و پیش‌روی چهار متری بدون استحکامات سال گذشته یکی از کارگران و ریزش تونل و فوت کارگر، خاطر نشان کرد: درباره ضعف ایمنی به اداره کار هم چند نامه زدیدم و اداره کار کاری انجام نداد و شاهد تکرار حادثه هستیم و امروز هم به دلیل عدم رعایت ایمنی ۲ کارگر خوب خودمان را از دست دادیم.

دبیر انجمن صنفی کارگران معادن البرز مرکزی با بیان اینکه کارگران ما فاقد آموزش ایمنی هستند و در این موضوع به صورت شدید مشکل داریم، گفت: البته مدیریت ایمنی شرکت سامان قابل تجلیل است ولی توجه به ایمنی برخی معادن خصوصی مورد انتقاد است و امیدواریم نظارت بر روی ایمنی مورد توجه باشد و با تثبیت اشتغال مشکلات ایمنی حل شود.

حضور ۳۱۵ متری کارگران فوت‌شده در معدن

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان سوادکوه با اشاره به اینکه متاسفانه ساعت حدود ۹ صبح امروز در تونل شماره ۷ معدن آقای جلیلی در ۳۱۵ متری تونل ۲ کارگر ما فوت و ۲ نفر دیگر هم مصدوم شدند، گفت: تهویه و اکسیژن در تونل وجود نداشت و عدم هوادهی باعث می‌شود تا فرد به کما برود.

وی افزود: این تونل عملا تونل تعطیلی بود که فاقد استفاده بود و کارفرما گفته بود که من کارگر را فرستادم که حدود ۶۰ متر لوله را بیرون بیاورد.

سعدی عبدالهی از حضور فرماندار، مسؤولان و کارشناسان استانی و شهرستانی در معدن خبر داد و افزود: در سیل اخیر واگن‌های تونل شماره ۷ از بین رفتند و استخراج معدنی نبود و کارشناسان معدن و نمایندگان کارگر  استان هم عدم استفاده و استخراج را تأیید کردند.

وی گفت: کارگران بدون امکانات وارد تونل شدند که ۱۰۰ در صد اشتباه بود و کارفرما دستور ورود تا ۵۰ متری را اعلام کرد و کارگران در فاصله ۳۱۵ متری پیدا شدند.

تهیه یک‌هفته‌ای گزارش جامع حادثه تونل مرگ شماره ۷ سوادکوه

رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی سوادکوه هم در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس با اشاره به اینکه کارگران فوت‌شده به دلیل کمبود اکسیژن دچار خفگی شدند، گفت: موضع‌های مربوط به مقصر یا مقصران حادثه و علت یا علت‌های حادثه باید به صورت کارشناسی بیان شود.

زین‌العابدین نجفی از تهیه گزارش جامع حادثه تونل مرگ شماره ۷ سوادکوه خبر داد و افزود: شاهدان صحنه در مجلس عزاداری هستند و گزارش جامع با دریافت نظرات شاهدان و موضوع‌های جانبی به صورت جامع و مانع تهیه می‌شود.

وی گفت: گزارش جامع حادثه تونل مرگ شماره ۷ سوادکوه کمتر از یک‌هفته تهیه می‌شود.

کمبود اکسیژن علت اولیه فوت کارگران تونل شماره ۷ معدن جلیلی

فرماندار سوادکوه در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در شهرستان سوادکوه با اشاره به اینکه شرایط معدن شرایط فنی است و کمبود اکسیژن علت اولیه فوت کارگران معدن شماره ۷ تونل جلیلی از نظر کارشناسان اعلام شد، گفت: به مدیران و افراد مرتبط بیان شد که دقیق و فنی مصاحبه کنند.

سعید یزدانی با بیان اینکه معدن در حال تخریب هم معدن متروکه نیست و اگر متروک بود چرا کارگر داخل معدن فعالیت می‌کرد، افزود:  تعابیر مختلفی درباره ابعاد حادثه وجود دارد و معدن مورد نظر متروکه نبود و در هر شرایطی، کارگر وارد معدن می‌شود باید همراه با ست‌نجات باشد و وقتی به کارگر برای فعالیت معدنی دستور داده می‌شود باید همراه‌بودن ست‌نجات او هم چک شود و شرایط حضور در معدن هم آماده باشد.

وی از برگزاری سه جلسه در طول یک‌سال اخیر با موضوع افزایش ضریب ایمنی معادن در جلسه تأمین شهرستان خبر داد و افزود: آخرین جلسه افزایش ضریب ایمنی معادن ما هم در هفته گذشته با حضور مدیران مرتبط برگزار شد.

راه‌اندازی مانیتورینگ از الزامات معادن برای سنجش ضریب ایمنی

فرماندار سوادکوه با اشاره به اینکه راه‌اندازی مانیتورینگ معادن از الزامات معادن برای سنجش ضریب ایمنی و گاز و هوا‌سنجی و سایر شاخص‎ها است و از درخواست‌های ما است، خاطر نشان کرد: افزایش ضریب ایمنی معادن با مانیتورینگ هزینه بالایی دارد و در جلسه افزایش ضریب ایمنی معادن از کارفرمایان و پیمانکاران آغاز مانیتورینگ معادن در دراز‌مدت خواسته شد.

معادن نا‌ایمن تعطیل می‌شوند

وی با اشاره به اینکه ضریب ایمنی معادن ما در کشور سنتی و سقف معادن ما چوبی است و برخی معادن ما دارای ست‎نجات کامل هستند ولی در موضوع آموزش مشکلاتی وجود دارد، اظهار کرد: در شورای تأمین شهرستان اعلام کردم که اگر ضریب ایمنی معدنی در حد خطر قرار گیرد دستور تعطیلی معدن صادر شود و اداره کار و تأمین اجتماعی موظف است که بیمه بیکاری بدهد و اگر گزارشی داشته باشم و کارشناسان فنی تأیید کنند که معدنی باعث مشکل سلامتی کارگران شود اگر هزار نفر هم بیکار شوند معدن را تعطیل می‌کنم.

فرماندار سوادکوه با تسلیت به خانواده کارگران فوت‌شده در حادثه معدن شماره ۷، گفت: خانواده کارگران فوت‌شده از خانواده با شعور و درک اجتماعی بالایی هستند و مراقب افرادی که قصد تحریک دارند، باشند و و شکستن شیشه بیمارستان توسط برخی، کار نامناسبی بود و به عنوان فرماندار همه تلاش برای خانواده داغ‌دیده را انجام می‌دهم.

لزوم تقویت آموزش خاص ایمنی در معادن

مسؤول ایمنی از طرف اداره صمت انتخاب می‌شود و مأمور ایمنی هم منتخب کارفرما یا پیمانکار است و قدرت و اختیاراتی خاصی ندارد که مأمور ایمنی باید اِشکال در ایمنی را به رئیس معدن بگوید و سلسله مراتب رعایت شود تا معدن فاقد ایمنی تعطیل شود ولی مأمور ایمنی آنقدر قدرت را ندارد که به محض اینکه اِشکال ایمنی را ببیند، معدن را تعطیل کند تا جان کارگران حفظ شود چون حقوقش از طرف پیمانکار است و مسؤول ایمنی هم عموما به نفع پیمانکار صحبت می‌کند که ایمنی سال‌های گذشته مؤید موضوع است.

به نظر می‌رسد نباید از تعطیلی معدن و بیکاری موقتی که حقوق بیمه‌کاری هم می‌تواند شامل آن باشد، ترسید و سلامتی کارگر باید اولویت باشد و پیمانکار معادن بی‌ایمنی باید معدنش را تعطیل کند تا ایمنی لحاظ شود و نتیجه گفت‌و گو با مدیران و کارشناسان و نماینده کارگران بیانگر ایمنی معادن زغال سوادکوه در حد مورد انتظار است ولی یک معدن هم مشکل داشته باشد کفایت می‌کند تا ایمنی همه معادن تحت شعاع قرار گیرد.

آموزش خاص ایمنی و آگاهی به علایم کمبود اکسیژن و آشنایی با علایم خفگی آموزش داده نمی‌شود و آموزش حلقه مفقوده در فعالیت کارگری و فعالیت تخصصی، سخت و زیان‌آور معدن است و متولیان باید در اجرای صریح و کامل آن برنامه‌ریزی کنند و البته با مراجعه به عملکرد ادارات مرتبط با معادن، آمار رنگین‌کمانی را مشاهده خواهیم کرد ولی عدم ثمر‌دهی آن را در میدان عمل می‌بینیم.

  • 10
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
ویژه سرپوش