جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
۱۰:۲۷ - ۰۳ مهر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۷۰۰۷۱۳
چهره ها در سینما و تلویزیون

کارگردان فیلم «آخرین بار کی سحر را دیدی؟»

فرزاد مؤتمن: من فقط فیلمسازم نه مصلح اجتماع و معترض

فرزاد مؤتمن,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,اخبار بازیگران

اگرچه نام فرزاد مؤتمن به دلیل ساخت فیلم «شب‌های روشن» با سینمای روشنفکری گره خورده اما هم خودش مخالف با این عنوان و نگرش است و حتی به زبان آورده این فیلم را به اندازه طرفداران و مخاطبانش دوست ندارد و هم تنوع ژانرهایی که در آن فیلم ساخته نشان می‌دهد که او فیلمساز تجربه‌گرایی است که دوست دارد خود سینما را تجربه کند نه فقط نوع خاصی از آن را. از همین روست که در کارنامه او می‌توان از همین« شب‌های روشن» روشنفکرانه تا «پوپک و مش‌ماشاالله» کمدی، از سینمای کارگری مثل «خداحافظی طولانی» تا «آخرین بار کی سحر را دیدی؟» که فیلم پلیسی- اجتماعی است را ردیابی کرد. مؤتمن در پی این ژانرها سعی می‌کند سینما را تجربه کند و از این تجربه کردن لذت می‌برد بدون آن‌که بخواهد به عنوان یک فیلمساز مؤلف معروف و شناخته شود. با این حال او همواره به ژانر پلیسی و معمایی علاقه‌مند بوده و معتقد است که فیلم جدیدش، «آخرین بار کی سحر را دیدی؟» یک درام سه پرده‌ای بوده و ساختار کلاسیک دارد و یک فیلم اکشن پلیسی نیست. رگه‌های پررنگی از رویکرد اجتماعی و خانوادگی را هم می‌توان در پس این فیلم شاهد بود و حتی مؤتمن در جایی از مصاحبه‌اش عنوان می‌کند وجه اجتماعی این فیلم پررنگ‌تر از سویه پلیسی آن است. دهمین اثر کارنامه کارگردانی فرزاد مؤتمن ویژگی‌هایی دارد که برای توضیح بیشترش با این کارگردان به گفت‌وگو نشستیم تا درباره‌اش بیشتر بدانیم.

 

اسم فیلم از همان ابتدا نشان می‌دهد که به دنبال معما و گرهی در فیلم هستیم، این مسأله تعمدی اتفاق افتاد یا فیلمنامه شما را به این سمت برد؟

ما یک موقعیت تکرار شونده در فیلم داریم که از تعدادی از شخصیت‌ها پرسیده می‌شود کی سحر را دیدند و صرفاً به دلیل همین موقعیت تکرارشونده این اسم را برای فیلم انتخاب کردیم.

 

«آخرین بار کی سحر را دیدی؟» در ژانر فیلم‌های پلیسی یا نوآر قرار می‌گیرد، با این حال اما سویه‌های روانشناختی و اجتماعی در فیلم به چشم می‌خورد. برای نمونه به بحث قضاوت نکردن که این روزها در جامعه‌مان هم خیلی باب شده است می‌پردازد. پرداختن به این بحث‌ها از ابتدا در فیلمنامه گنجانده شده بود و قرار بود روی آنها در فیلم تأکید داشته باشید؟

«آخرین بار کی سحر را دیدی؟» یک فیلم پلیسی و کارآگاهی است، ولی در پس زمینه آن یک درام اجتماعی شکل گرفته است که طبعاً بحث قضاوت هم در آن سهم دارد. من شاید وجه درام اجتماعی فیلم را پررنگ‌تر از بعد پلیسی و کارآگاهی آن ببینم.

 

به عنوان یک کارگردان اساساً چقدر دغدغه مسائل اجتماعی از این دست که هرازگاهی چه در جامعه و چه در فضای مجازی موجی هم درباره‌اش به راه می‌افتد را دارید؟ این روزها از قضاوت نکردن همدیگر زیاد می‌شنویم و البته روی برخی‌مان همچنان خیلی از موضوعات تأثیر چندانی هم ندارد... اما شما به عنوان یک کارگردان چقدر دغدغه پرداختن به این مسائل را دارید؟

شاید تهیه‌کننده فیلم بیشتر این نوع دغدغه‌ها را داشته باشد و یا نویسنده یک اثر که این پس‌زمینه اجتماعی را درنظر گرفتند. مسأله‌ای که برای من مهم بود این بود که بتوانیم یک پلیس ایرانی و یک فیلم پلیسی ایرانی بسازیم. در واقع این بخش فیلم پلیسی بود که برای من جذاب‌تر بود. من فقط یک فیلمساز و کارگردانم. نه مصلح اجتماع هستم و نه می‌خواهم یکی را درست کنم و نه می‌خواهم به چیزی اعتراض کنم. برای من مهم این است که دوربینم را کجا بگذارم. واقعیت این است که من خیلی تکنیسین هستم و همه فیلم‌هایم را هم اینطور و با این شیوه می‌سازم و اصولاً هم فکر نکنید فیلمی که می‌سازم برایم خیلی مسأله مهمی است، چیزی که برای من مهم است این است که جای دوربین کجاست.

 

انگیزه ساخت «آخرین بار کی سحر را دیدی؟» از کجا آمد؟

از آنجایی‌که من دوست دارم در همه ژانرها کار کنم و تجربه به دست بیاورم، وقتی این فیلمنامه را امیر عربی برای سعید عصمتی که سرمایه‌گذار و مجری طرح این فیلم است نوشته بوده و سعید عصمتی ساخت فیلم را به من پیشنهاد کرد از آن استقبال کردم. فیلمنامه اولیه را که خواندم به دلایلی از جمله پلیسی بودن اثر، علاقه‌مند شدم فیلم را بسازم. من تا به حال فیلم پلیسی نساخته بودم و اساساً هر کاری که تا به حال نکرده‌ام برایم جذاب است. بنابراین فکر کردم بد نیست فیلم پلیسی ایرانی هم بسازم. نکته مهمی هم که در فیلمنامه وجود داشت حرکت و پویایی آن بود، پیش خودم فکر کردم فیلمنامه‌هایی که من قبلاً کار کردم خیلی استیلیزه هستند و همه چیز خیلی دقیق است اما وقتی در جزئیات این فیلمنامه دقیق شدم متوجه شدم در این فیلم می‌توانم به فضای واقعی‌تری نزدیک شوم و اجازه دهم دوربین و بازیگران همه متحرک باشند. این فیلم به عقیده من به لحاظ اجتماعی دست روی نکته‌ای می‌گذارد که برای مردم مهم است و من فکر کردم از این حیث شاید تلنگری به مخاطب بزند چون جامعه از این منظر به آموزش بیشتری احتیاج دارد.

 

قصه اصلی این فیلم علاوه بر این‌که بر روی گم شدن سحر پیش می‌رود اما در ابتدای فیلم مخاطب با داستان گم شدن یا به قتل رسیدن دختر دیگری هم مواجه می‌شود که البته در ادامه داستان با این‌که رها نمی‌شود اما چندان به آن پرداخته نمی‌شود و این داستانک در اواسط فیلم به فراموشی سپرده می‌شود. لزوم وجود چنین داستانکی در فیلمنامه چه بود و چرا نخواستید تأکید بیشتری روی آن داشته باشید؟

نقطه عطف اول فیلم در واقع این است که پلیسی که تصور می‌کرده جسدی که دراختیار دارد متعلق به دختری است که پدر و مادرش گزارش مفقود شدنش را دادند، اما متوجه می‌شود که اشتباه کرده و این جسد متعلق به آن دختر نیست. قصه تازه از اینجا آغاز می‌شود، پس دیگر از همان موقع لزومی ندارد که راجع به آن دختر خیلی نکات بیشتری بدانیم، اگر در پایان فیلم دوباره درباره او می‌شنویم صرفاً به این دلیل است که شاید گوشزد کرده باشیم که این دختر هم سحر است، اینها همه دخترهای ما هستند، شاید اگر آن شب کسری وقتی آن دختر را کنار اتوبان دید که به سوی او دست دراز کرده است می‌ایستاد و او را سوار می‌کرد، او کشته نمی‌شد، این اتفاق درباره سحر هم می‌توانست به نحو دیگری بیفتد.

 

قرار دادن این داستانک در قصه چقدرش به خاطر منحرف کردن ذهن مخاطب و ایجاد تعلیق بیشتر بود؟ به هر حال مخاطب فیلم قبل از این‌که ماجرای اصلی برایش روشن شود و پی ببرد جنازه‌ای که پیدا شده سحر نیست تصور می‌کند او خود سحر است و بعد دوباره ذهنش درگیر می‌شود.

ما با کاراکتر کارآگاه متوجه می‌شویم که جنازه دختری که پیدا شده متعلق به سحر نیست، تا آن موقع ما هم این تصور را می‌کنیم ولی من خیلی اهل این موضوع نیستم که چیزی را از تماشاچی مخفی کنم، در عین حال اصلاً هم مایل نیستم که به او دروغ بگویم. من یک مقدار سینما را مدرن‌تر و ساده‌تر دوست دارم. در نتیجه در این فیلم هم خیلی زود متوجه می‌شویم که این دختر سحر نیست.

 

قصه «آخرین بار کی سحر را دیدی؟» قصه‌ای است که کاملاً تعلیق دارد و مخاطب به دنبال این است که متوجه گرهی که در داستان وجود دارد بشود و به واقعیت پی ببرد اما روایتی که ما در فیلم می‌بینیم به نسبت تعلیق فیلم کند است و به آرامی صورت می‌گیرد. درباره ریتم فیلم نظرتان چیست؟

نمی‌دانم این چیزی که می‌گویید تا چه اندازه وجود دارد چون من خودم این احساس را ندارم ولی اگر چنین احساسی وجود دارد شاید درست باشد و ما می‌توانستیم بخش‌هایی از قصه را سریع‌تر جلو ببریم. ولی اصولاً هدف این بوده که با وجود این‌که یک قصه پلیسی روایت می‌شود روایت هم تند باشد و من معتقدم این فیلم، فیلم تندی است. «آخرین بار کی سحر را دیدی؟» ۱۲۰۰ پلان دارد و پلان‌های ما خیلی کوتاه هستند. ولی هدف‌مان هیچ‌وقت این نبود که از هیچ صحنه‌ای سریع بگذریم و در عین حال هدف‌مان این هم نبود که هیچ صحنه‌ای خیلی کند شود، حالا ممکن است یک جاهایی برخی صحنه‌ها کمی کندتر شده باشند اما این قضیه هدف ما نبوده است.

 

این روزها کارگردان‌های زیادی به دلیل این‌که از فیلم‌های کمدی در سینما استقبال بیشتری می‌شود و طبیعتاً می‌توانند گیشه بهتر و موفق‌تری را هم تجربه کنند به سمت ساخت فیلم‌های کمدی می‌آیند، شما چقدر دوست دارید با موجی که هرازگاهی در سینما به راه می‌افتد همراه شوید؟

من فیلم کمدی هم ساختم و باز هم دوست دارم بسازم ولی با یک فیلمنامه خیلی خوب. فیلمنامه‌ای که خیلی به دلم چنگ بزند. چون فیلم کمدی را الآن همه می‌سازند من دارم سعی می‌کنم فیلمی را بسازم که دیگران کمتر به سراغش می‌روند. آن هم برای این‌که بگویم سینمای ایران را تک ژانر نکنیم و بگذاریم ژانرهای دیگر هم زنده بمانند و بیایید فیلم‌های متنوعی بسازیم. در واقع هدف من این است اما می‌فهمم که این رفتن در این مسیر خیلی هم ریسک است و امکان شکست در آن بالاست ولی من فکر می‌کنم باید ریسک کنیم، حتی باید یک جاهایی شکست بخوریم ولی در عین حال باید تلاش کنیم تا سینمای متنوع‌تری داشته باشیم. من کارگردان فرم‌گرایی هستم. البته فیلمنامه «آخرین بار کی سحر را دیدی؟» به من اجازه فرم‌گرایی نداد. این فیلم واقع‌گراست، سمت و سویی اجتماعی هم دارد در نتیجه بر خلاف فیلم‌های دیگرم که بازی‌ها معمولاً استیلیزه بودند در این فیلم با بازی‌های کمی ناتورالیستی مواجه می‌شویم. بازیگرها را رها کردم. برای آنها چارچوبی تعیین نکردم. حتی دست بازیگرها در میزانسن‌ها هم باز بود. خودشان میزانسن‌ها را تشکیل دادند. قاب‌ها را با میزانسن‌های بازیگرها بستم؛ به همین خاطر دوربین روی دست است. حرکت فراوانی هم دارد. در نهایت باید بگویم این فیلم را خیلی دوست دارم چون با فیلم‌های گذشته‌ام خیلی فرق دارد، از این نظر که خیلی قصه‌گو است. این فیلم برای مخاطب عام ساخته شده و من از همان زمانی که فیلم در جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد منتظر بازخوردها بودم.

 

در همین مبحث چقدر بحث گیشه و قضایای تجاری برایتان حائز اهمیت است؟

قطعاً برایم خیلی مهم است که فیلمی مثل «آخرین بار کی سحر را دیدی؟» خوب بفروشد، به این دلیل که من معتقدم این فیلم یک فیلم واقعاً تجاری است ولی متأسفانه شرایط اکران بدی را داشت و به این شکل روی پرده سینماها رفت.

 

چرا این شرایط پیش آمد و با این همه تأخیر فیلم اکران شد؟ اولین نمایش «آخرین بار کی سحر را دیدی؟» در جشنواره فیلم فجر سال ۹۴ بود...

حواشی برای فیلم به وجود آمد که باعث این اتفاق شد. در جشنواره هم این فیلم کاندیدای جایزه بود و در ۵رشته نامزد دریافت جایزه شد.

 

بحث سانسور با توقیف مقطعی فیلم بود؟

نه اصلاً این بحث‌ها مطرح نبود، چون اصلاً این فیلم فیلمی نبود که بخواهد گرفتار این قضایا شود، حواشی بیشتر مالی بود و این حاشیه‌ها باعث شد تا ما نتوانیم همان سالی که فیلم را ساختیم اکرانش کنیم. فیلمی که موقع اکرانش دیر شود با مشکلات دیگری رو‌به رو می‌شود.

 

به نظرتان قصه فیلم دراین مدت چقدر دچار لطمه شد؟

روند، روندی فرسایشی بود اما قصه، قصه‌ای نبود که بخواهد کهنه شود. البته در این سه چهار سال فیلم‌های اجتماعی دیگری هم ساخته شدند که شاید بتوانم بگویم حضور این فیلم را یک مقدار کمرنگ‌تر کردند.

 

اگر موافق باشید به بحث انتخاب بازیگران فیلم بپردازیم، فریبرز عرب‌نیا خودش یک سریال پلیسی ساخته بود و قبلاً هم در نقش پلیس بازی کرده بود. چطور شد که او را برای بازی در نقش سرگرد انتخاب کردید؟

یک ویژگی که فریبرز عرب‌نیا دارد چشمش است، فریبرز چشم‌های بسیار نافذ، دقیق و جست‌و‌جوگری دارد و فکر می‌کنم مهم‌ترین دلیلی که او برای نقش این پلیس انتخاب شد همین مسأله بود. پلیسی که اگرچه تلخ و عبوس به نظر می‌رسد و ما چیزی هم از زندگی شخصی او نمی‌دانیم و به نظر هم می‌آید خیلی از زندگی‌اش راضی نیست اما چشمانش خیلی خوب کار می‌کند، می‌چرخد، جست‌و‌جوگر است و سریع آدم‌ها را پیدا می‌کند و می‌شناسد.

 

این‌که او قبلاً نقش پلیس را بازی کرده بود برایتان اهمیتی نداشت؟

من آن سریال پلیسی‌اش را ندیده بودم و این مسأله برایم مهم هم نبود. البته من قبلاً هم دو فیلم با او کار کرده بودم و می‌دانستم او کیست و چه ویژگی‌ها و توانایی‌هایی دارد. همین هم برایم کافی بود.

 

سرگرد احساسات بسیار درونگرایانه‌ای دارد و در طول فیلم او بارها در خودش فرو می‌رود، متفکر می‌شود و درونی است. چرا از گذشته و زندگی سرگرد هیچ اطلاعاتی به مخاطب داده نمی‌شود؟

من بدم نمی‌آمد که سرگرد را یک مقدار بهتر می‌شناختیم اما نویسنده اینطور نوشته بود، متن او طوری بود که در آن شخصیت اصلی دیده نمی‌شود، شخصیت اصلی هم سحر است اما ما او را نمی‌بینیم ولی از طریق آنچه دیگران به ما می‌گویند تصویری از سحر به دست می‌آوریم. نویسنده همه هم و غمش را روی این گذاشته بود که شخصیت سحر دربیاید و باقی آدم‌ها خیلی ذهنیتی درباره‌شان به وجود نیاید و شخصیت‌شان خیلی باز‌نشود. من با نویسنده یکی- دوبار هم درباره این قضیه صحبت کردیم چون خودم احساسم این بود که بد نیست که ما خلوت سرگرد را هم ببینیم ولی خب متن اینطور نوشته شد و من فکر می‌کنم فریبرز با بازی خوبش این قضیه را جبران کرد و ابعادی را به شخصیت داد که بدون این‌که ما خیلی بخواهیم مسائلی را درباره‌اش بدانیم تصویری از او به دست بیاوریم.

 

سرگرد شخصیت جدی و شاید حتی خشک و تلخی دارد، ولی در یکی از سکانس‌ها که مواجهه‌اش با سهراب (برادر سحر) بود او احساساتی می‌شود و حتی جمله‌هایی را از دهان او می‌شنویم که شاید از او انتظارش را نداریم. او در پایان فیلم هم تحت تأثیر قرار می‌گیرد و حتی گریه می‌کند، این‌ها به نظر تناقضاتی از این شخصیت را نشان می‌دهند. درباره این ویژگی‌ها کمی بیشتر برایمان توضیح می‌دهید؟

با همه ویژگی‌هایی که از سرگرد می‌بینیم به نظر می‌آید که او در تعقیب پرونده سحر انگیزه شخصی دارد، جایی که او به سهراب می‌گوید من پسری را می‌شناختم که پدرش... اما بغض می‌کند و ادامه نمی‌دهد به نظر می‌آید که شاید پسر خودش را می‌گوید. شاید او پسری داشته که به نحوی قربانی شده و او حالا نسبت به جوان‌هایی که گرفتار یا گم می‌شوند حساسیت‌هایی دارد بلکه بتواند قبل از این‌که اتفاقی بیفتد آنها را نجات دهد. این را هم می‌توان از سکانس دیگری فهمید، آنجایی که سهراب به او می‌گوید سحر مرده سرگرد پودر و خرد می‌شود، چون او واقعاً می‌خواست سحر را قبل از این‌که بمیرد نجات دهد.

 

در سکانس‌هایی که سرگرد به خاطر ماجرای خوابگاه دختران دانشجو عصبانی می‌شود به نظر می‌رسد می‌خواهد پیامی شعاری به مخاطب بدهد. شما با این نظر موافقید؟

چون واقعاً نمی‌گوییم که چه اتفاقی افتاده است فکر نمی‌کنم حالت شعاری پیدا کرده باشد. شعار وقتی اتفاق می‌افتد که شما یک مسأله‌ای را خیلی بیان می‌کنی اما ما اینجا چیزی نمی‌گوییم و حرفی نمی‌زنیم. حالا از این نکته بگذریم که من شخصاً خیلی هم با شعار مخالف نیستم. شعار، کپسول شده نیازها و احتیاجات یک جامعه است اما باید آن را خوب مطرح کرد. ما تقریباً بد شعار می‌دهیم وگرنه اساساً شعار خوب است.

 

حجم نماهای نزدیک در فیلم به نظر زیاد است، این مسأله به این خاطر بود که می‌خواستید درونیات آدم‌ها را بیشتر نشان دهید یا این‌که کلیت فیلم ایجاب می‌کرد تا این اتفاق بیفتد؟

در تمام صحنه‌‌های فیلم یک نفر بازجویی می‌شود، همه جا یک نفر مدام یک نفر دیگر را با سؤال‌هایش بازجویی می‌کند. این ویژگی به لحاظ فرمی من را یاد فیلم‌های دادگاهی انداخت، یعنی فیلم‌هایی که حجم زیادی کلوزآپ دارند. ما در این حالت به آدم‌ها و نظراتشان نزدیک می‌شویم. ما نمی‌توانیم در فیلم پلیسی خیلی از لانگ‌شات استفاده کنیم، آن هم در این فیلم به این دلیل خیلی ساده که خیلی شهر جذابی برای فیلم پلیسی نداریم. تهران واقعاً شهری نیست که بشود از آن به عنوان یک لوکیشن باز استفاده کرد. تهران به نظر من کمتر یک شهر است و بیشتر به یک روستای بزرگ شباهت دارد. آن هم به این دلیل که بشدت شهر بی‌هویتی است. همین مسأله هم دست ما را در خیلی از قاب‌بندی‌ها بسته بود، مثلاً تصور کنید اگر می‌خواستیم فیلمی پلیسی امریکایی بسازیم باید خود شهر را در آن برجسته می‌کردیم. مثلاً فیلم‌های دان سیگل را در نظر بگیرید، یا فیلم «مدیگان» و... شهر، در این فیلم‌ها کاملاً یک کاراکتر است. ولی من آن شهرها را در اختیار ندارم. تهران به هیچ عنوان دراماتیک نیست و من چاره‌ای نداشتم جز این‌که از این شهر بی‌هویت نماهای نزدیک داشته باشم.

 

فیلم شما در بحث اکران دچار مشکلاتی شد و پروسه روی پرده رفتنش خیلی طول کشید. قطعاً همین مسأله آسیب‌های زیادی را متوجه این فیلم کرد. نظرتان درباره شرایط بد اکران و دست‌هایی که پشت پرده در این زمینه وجود دارد چیست؟

به نظرم می‌آید که عوامل زیادی دست به دست هم می‌دهد تا چنین اتفاقی رخ بدهد. مسأله اول این‌که ما در ایران صنعت سینما نداریم. نکته دیگر این‌که، جامعه ایرانی هم سلیقه سینمایی ندارد و اگر تا سال‌ها پیش چنین چیزی وجود داشته اما حالا خیلی وقت است که دیگر از بین رفته است. بنابراین طبیعی است که سینمایمان هرازگاهی درگیر جوهای مختلف شود و میل به فیلم‌هایی که مقطعی روی دور می‌افتند در مخاطب افزایش پیدا کند و بعد از مدتی هم تبش فروکش کند. همان‌طور که خودتان هم اشاره کردید الآن خیلی از کارگردان‌ها کمدی می‌سازند، شاید به لحاظ تجاری این نوع فیلم‌ها الآن در گیشه بیشتر و بهتر جواب می‌دهد، پس سینمادارها هم به سمت این فیلم‌ها می‌روند و بعد از مدتی وقتی حجم زیادی از استقبال از این آثار را می‌بینند می‌ترسند ریسک کنند و سالن‌هایشان را در اختیار فیلم‌های دیگر با موضوعات دیگر و فضای متفاوت بگذارند.

 

این چرخه به اکران هم سرایت می‌کند و در نهایت اتفاقی می‌افتد که همان جنس فیلم‌هایی که مخاطب هم تا پیش از این بیشتر به آن عادت کرده‌ در سالن‌های بیشتری روی پرده برود و به دلیل استقبال طبیعتاً مدت زمان بیشتری هم روی پرده باقی می‌مانند. درباره فیلم‌های من یا شاید بهتر باشد بگویم خود من اما تصوری به اشتباه به وجود آمده است و خیلی‌ها فکر می‌کنند من فیلمساز روشنفکری هستم و از همین رو هم هر فیلمی بسازم می‌گویند این فیلم روشنفکری است و نمی‌فروشد، من خودم را یک کارگردان روشنفکر نمی‌دانم و می‌گویم کارگر سینما هستم. اما اگر نگاهی به کارنامه من بیندازند متوجه می‌شوند که من کمدی هم ساختم، «پوپک و مش‌ماشاالله»، که فروش بدی هم نداشت. به نظرم باید دست از این برچسب زدن‌ها برداشت و شرایط هر فیلم را با خودش سنجید، تعداد سالن‌های سینما برای هر فیلم مساوی تقسیم شود نه این‌که تحت تأثیر قضاوتی از پیش برای یک فیلم تصمیم بگیریم که می‌فروشد یا نه. همین اتفاق‌ها درباره «آخرین بار کی سحر را دیدی؟» افتاد و در این شرایط اکران شد و البته از لطمه‌هایی هم که خورد نمی‌توان به این آسانی گذشت.

 

نژلا پیکانیان

 

 

iran-newspaper.com
  • 16
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی

دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی شهاب حسینی یکی از بهترین بازیگران سینمای ایران است که تا به حال در آثار فاخری مانند محیا، دلشکسته، شهرزاد و... به نقش آفرینی پرداخته است. این هنرمند در هر یک از هنرنمایی های خود دیالوگ های ماندگاری دارد که در ادامه این مقاله از سرپوش قصد داریم به بخشی از آنها اشاره کنیم. بیوگرافی کوتاه از شهاب حسینی سید شهاب الدین حسینی تنکابنی در ۱۴ بهمن ۱۳۵۲ در تهران به دنیا آمد. وی اصالتا تن کابنی است و تحصیلات عالیه خود را در رشته روانشناسی از دانشگاه تهران برای مهاجرت به کانادا ناتمام گذاشت. وی در سال ۱۳۷۳ با پریچهر قنبری ازدواج کرد و حاصل این پیوند دو فرزند پسر به نام های محمد امین و امیرعلی است. فعالیت هنری شهاب حسینی با تئاتر دانشجویی و سپس، گویندگی در رادیو شروع شد. از جمله جوایز این هنرمند می توان به موارد زیر اشاره کرد: - او برای بازی در شمعی در باد (۱۳۸۲) و رستگاری در هشت و بیست دقیقه (۱۳۸۳) نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشنواره فیلم فجر شد.  - حسینی در سال ۱۳۸۷ با بازی در فیلم سوپر استار جایزه سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر را دریافت کرد. -  او خرس نقره‌ای بهترین بازیگر مرد جشنواره بین‌المللی فیلم برلین ۲۰۱۱ را به‌همراه گروه بازیگران فیلم جدایی نادر از سیمین کسب کرد. - او در جشنواره فیلم کن ۲۰۱۶ نیز با ایفای نقش در فیلم فروشنده توانست جایزه بهترین بازیگر مرد جشنواره فیلم کن را به خود اختصاص بدهد. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی؛ درباره شهاب حسینی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی فیلم سینمایی دلشکسته در نقش امیرعلی: - هر کی ریــش گـذاشت مسلمـــون نیـست، هـــرکی پیـشونیش رو داغ کـــرد، مــرد خــدا نیست. - تو همه ی اعتقادا اشتباه میشه. همیشه ام یه عده گرگن تو لباس میش! -  من بنده آن دمم که ساقی گوید یک جام دگر بگیر و من نتوانم - ما فردا میایم خواستگاری، دیگه نمی خوام خواهرم باشی می خوام نفسم باشی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در فیلم دلشکسته سریال شهرزاد در نقش قباد: -شهرزاد نمی دونی بدون، من با تو چیزایی پیدا کردم که هیچوقت تو زندگیم نداشتم و نمی خوام از دستش بدم. - ما همه مهره های سوخته ایم که زیر دست بزرگ آقاییم. -  آره خب عمو جان حقیقت تلخه عموجان، شنیدنش همچین یه جاهایی از وجدان آدمو جز میده. -  میرم صاف وامیستم جلوی بزرگ آقا بش میگم بزرگ آقا من، زن من، خب؟! پا به ماهه! عین ۱۰-۱۲ ماهو میخوام بمونم ور دلش چی میگی شما؟ - قباد : فقط یه سوال، خیلی دلم می خواد جوابشو بدونم، تو هنوزم دلت باهاشه؟ شهرزاد : فراموشی زمان می بره، فقط فکر می کنم اگه من به هر دری زدم، و اونی نشد که می خواستم بشه، لابد قسمت خرافه نیست، هست واقعا - موقتیه این روزا شهرزاد، می گذره. این وسط تنها چیزی که مهمه اینه که من هنوز با همه ی وجودم دوست دارم. عاشقتم - قباد : سخته واسم دوری تو اینو بفهم، چطوری اینو بهت ثابت کنم؟ شهرزاد : دیر شده، برای ثابت کردنش خیلی خیلی دیر شده … حتی ملک جوانبخت هزار و یک شبم نبودی وگرنه من کم قصه و داستان به گوش تو نخوندم. عاشق بزدل عشقو هم زایل می کنه آقای قباد دیوانسالار -قباد : این کارو باهام نکن شهرزاد. اینطوری خردم نکن. من هنوز دوستت دارم، خیلی بیشتر از قبل. همه چیو خراب نکن شهرزاد : برو قباد، پشت سرتم دیگه نگاه نکن -  من چی کار به کسی داشتم، داشتم زندگیمو می کردم. با بدبختی خودم سر و کله می زدم. اصلا روحمم خبر داشت همچین کسی تو این دنیا زندگی می کنه؟ کی نشونم داد؟ شما. بعدشم که فرستادینم تو بهشت تازه می خواستم بفهمم زندگی یعنی چی؟ تازه طعمش داشت زیر دهنم مزه مزه می کرد که یقه مو گرفتین ترپ انداختینم وسط جهنم. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال شهرزاد سریال مدار صفر درجه در نقش حبیب پارسا: -تو را به جای همه دوست میدارم-تو را به خاطر عطر نان گرم برفی که اب میشود -برای بخشش اولین گناه-تو را برای دوست داشتن دوست میدارم-تو را به خاطر تمام کسانی که دوست نمیدارم دوست میدارم ...  - همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛همين  - مظفر:منوببخش ...یافراموش کن! حبیب:میبخشم...ولی فراموش نمیکنم!!!  -حبيب: فقط چرا فكر مي كنيد كه سفر اعزام ممكنه منتفي بشه؟ دكتر: اين مملكت پسرجان،سرزمين گسل و زلزله و پس لرزه است!آدم از فردا روزش - این و خداوند باید جواب بده ، باید جواب این سوال رو بده ! اگه تو این دنیا هیچ جایی برای آرامش وجود نداره ؛ و اگه تمام رویاهای ما از عشق ، عدالت و آزادی فقط ی خیال بیهودس! پس چرا ما رو آفرید ؟!... -ميدوني چيه تقي جان؟من بر خلاف مرحوم پدرم،ازسياست چيز زيادي نميدونم! همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛ همين دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال مدار صفر درجه سایر فیلم ها: -یه پایان تلخ بهتر از یه تلخی پایان ناپذیره ... (درباره الی) - میدونی برتر از عشق بی فرجام چیه؟فرجام بدون عشق... (برف روی شیروانی داغ) - من زندگی مو باختم حاج اقا منو از زندون می ترسونی؟برو از خدا بترس ... (جدای نادر از سیمین) - جنگ احساس مسولیته نه شلیکه گلوله ... (شوق پرواز) - هر چه تو اوج میگیری دنیا از دید تو بزرگتر می شود و تو از دید دنیا کوچکتر می شوی ... (شوق پرواز) - تو کویر ادم به خدا نزدیک تره چون اسمون به زمین نزدیک تره ... (پلیس جوان) - میدونی چیت حرص ادمو درمیاره؟اینکه حالت از من بده ولی حس واقعیتو بهم نمیگی خب چیه هر چی هست بیا به خودم بگو فکر میکنی چیزیمه؟فکر میکنی چون چیزیمه عرضه ندارم پس چون عرضه ندارم دیگه.....این منصفانه نیست چون من دارم سعی خودمو میکنم غلطی تا حالا نتونستم بکنم چون نمیتونم تمرکز کنم رو کاری ک باید بکنم نمیتونم تمرکز کنم چون همه ی وقتمو اون چرت وپرتا ی مزخرف و دغدغه های احمقانه پر کرده دانشکده ی مزخرف و شاگردای خنگ و... (پرسه در مه) گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش