یکشنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۲
۱۴:۲۹ - ۰۹ شهریور ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۶۰۶۴۶
فستیوال ها و جشنواره های هنری

جشنواره ونیز بدون ستاره‌ها شروع شد/ حمایت دیمین شزل از اعتصاب کنندگان

جشنواره ونیز,اعتصاب در جشنواره ونیز
در حالی که دمین شازل رییس هیات داوران امسال ونیز از اعتصاب نویسندگان و بازیگران هالیوودی حمایت کرد، فیلم شب افتتاحیه که درامی جنگی بود با تشویق ۹۰ ثانیه‌ای همراه شد.

به گزارش مهر به نقل از ورایتی، هشتادمین دوره جشنواره فیلم ونیز شب پیش کارش را شروع کرد.

در حالی که قرار بود فیلم لوکا گوادانینو آغازگر این جشنواره باشد، اما اعتصاب هالیوودی‌ها موجب شد جای فیلمی با محوریت تنیس را درامی از جنگ جهانی دوم با عنوان «فرمانده» ساخته ادواردو دی آنجلیس بگیرد.

پیش از شروع جشنواره این دمین شازل رییس هیات داوران امسال بود که از اعتصاب نویسندگان و بازیگران هالیوودی حمایت کرد و تاکید کرد: هنر بیش از محتواست!

در این شرایط نبودن بازیگران در شب افتتاحیه ونیز به شدت حس می‌شد و شمار جمعیتی که بیرون سالن تئاتر سالا گرانده صف کشیده بودند بسیار کم بود و در حالی که جین کمپیون، یکی از اعضای هیات داوری برای دادن امضا و سلفی گرفتن به میان جمعیت رفت، فضا با زمانی که لیدی گاگا یا تیموتی شالامه در برابر مردم بودند، کاملاً تفاوت داشت.

در کنفرانس مطبوعاتی روز نخست، شازل و مارتین مک‌دونا دیگر عضو هیات داوران از اعتصابات نویسندگان و بازیگران در هالیوود با پیراهنی با شعار «انجمن نویسندگان در اعتصاب» حمایت کردند.

شازل گفت: امروز صد و بیست و یکمین روزی است که نویسندگان هالیوود اعتصاب کرده‌اند و چهل و هشتمین روزی است که بازیگران در اعتصاب هستند. فکر می‌کنم یک ایده اساسی وجود دارد که هر اثر هنری برای خودش ارزشی دارد. اینکه چگونه هنر ساخته می‌شود و چگونه می‌توان هنر را برای افرادی که آن را می‌سازند پایدار کرد، در ۱۰ سال گذشته بسیار رنگ باخته است.

کارگردان «لالا لند» ادامه داد: مسائل زیادی در مورد اعتصاب‌ها روی میز هست، اما برای من این موضوع اصلی است. بحث در مورد پرداخت برای بازنمایش‌ها به این ایده مربوط می‌شود که افراد برای هر اثر هنری دستمزد بگیرند. بدیهی است دوران سختی در هالیوود است، به ویژه برای نویسندگان، بازیگران، و همچنین نیروهای پشت صحنه. همه تحت تأثیر این وضعیت هستند و من تنها تاکید می‌کنم که ما اینجا هستیم تا سینما را به عنوان هنر گرامی بداریم.

در نتیجه اعتصاب‌ها ستارگان مطرحی مانند بردلی کوپر در این جشنواره حضور نخواهند داشت.

آلبرتو باربرا مدیر جشنواره ونیز هم تکرار کرد به دلیل اعتصاب، معدوی از بازیگران آمریکایی در لیدو حضور خواهند داشت و انتظار می‌رود آدام درایور برای تبلیغ «فراری»، کیلی اسپانیایی و یاکوب الوردی برای تبلیغ «پریسیلا» سوفیا کاپولا، کالب لندری جونز برای «داگمن» لوک بسون و جسیکا چستین برای فیلم «خاطره» ساخته کارگردان مکزیکی میشل فرانکو که در پایان جشنواره نمایش داده می‌شود، امسال به جشنواره بیایند. همه این بازیگران تاییدیه‌هایی از انجمن بازیگران گرفته‌اند تا بتوانند فیلم‌های مستقل خود را تبلیغ کنند.

از برنامه‌های مهم مراسم افتتاحیه که بازیگر ایتالیایی کاترینا مورینو مجری آن بود، اهدای جایزه شیر طلایی یک عمر فعالیت هنری به لیلیانا کاوانی کارگردان مولف ایتالیایی بود. شارلوت رمپلینگ که بازیگر فراموش نشدنی فیلم پیشگامانه کاویانی در سال ۱۹۷۴ با عنوان «نگهبان شب» بود این جایزه را به بانوی ۹۰ ساله اهدا کرد و گفت: می‌توانم بگویم من و لیلیانا کاوانی با «نگهبان شب» تعریف شدیم.

کاوانی هم یادآوری کرد اولین زنی است که در ۸۰ دوره جشنواره فیلم ونیز موفق به دریافت جایزه شیر طلایی یک عمر دستاورد شده است. او گفت: این منصفانه نیست و فیلمنامه‌نویسان و کارگردانان زنی هستند که به خوبی مردان کار می‌کنند.

کاوانی که ۹۰ ساله است امسال آخرین فیلمش «نظم زمان» را در ونیز به نمایش می‌گذارد که مدیتیشنی در مورد زمان است که با اقتباس از کتابی از فیزیکدان ایتالیایی کارلو روولی ساخته شده و خارج از بخش مسابقه نمایش داده می‌شود.

چهره مهم دیگر روز افتتاحیه ونیز فاوینو ایتالیایی بود که در فیلم «فرمانده» در نقش فرمانده قهرمان نیروی دریایی بازی می‌کند. دی آنجلیس کارگردان فیلم که به تازگی سریالی اقتباسی از النا فرانته با عنوان «زندگی دروغگوی بزرگسالان» را ساخته هم روی صحنه حاضر شد تا درباره دلایلش برای ساخت این فیلم و جایگاه این فرمانده در تاریخ ایتالیا بگوید که به عنوان الگوی رفتار گارد ساحلی ایتالیا در نجات مهاجران و پناهجویان در خاطره‌ها مانده است.

جشنواره فیلم ونیز تا ۹ سپتامبر (۱۸ شهریور) ادامه دارد.

  • 9
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
زندگینامه لقمان حکیم زندگینامه لقمان حکیم و روایت های قرآنی وی

دوران زندگی: دوران حضرت داوود

محل تولد: حبشه

شهرت: لقمان حکیم

محل دفن: فلسطین یا ناحیه راشدیه در شمال بغداد

زندگینامه لقمان حکیمبیوگرافی لقمان حکیم

ادامه
سروش صحت بیوگرافی سروش صحت بازیگر و مجری پرطرفدار ایرانی

تاریخ تولد: ۸ آذر ۱۳۴۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و مجری

آغاز فعالیت: ۱۳۷۶ تاکنون

تحصیلات: لیسانس آلودگی شیمیایی دریا

ادامه
عبدالقادر گیلانی زندگینامه عبدالقادر گیلانی شاعر و عارف قرن ششم

تاریخ تولد: ۱ رمضان ۴۷۱ هجری قمری

محل تولد: صومعه سرا، گیلان

محل زندگی: گیلان، بغداد

حرفه: عارف، صوفی، محدث، و شاعر

درگذشت: ۸ ربیع الاول ۵۶۱ هجری قمری

محل دفن: محله باب ‌الشیخ بغداد

ادامه
استیو جابز زندگینامه ثروتمند بزرگ استیو جابز و بنیان گذار شرکت اپل (+ تصاویر دوران جوانی)

تاریخ تولد: ۲۴ فوریه ۱۹۵۵

محل تولد: سان فرانسیسکو، کالیفرنیا

ملیت: آمریکایی

حرفه: کارآفرین، مخترع، بنیان‌گذار و مدیر ارشد اجرایی شرکت رایانه‌ای اپل

سال های فعالیت: ۱۹۷۴ تا ۲۰۱۱

درگذشت: ۵ اکتبر ۲۰۱۱ در پالو آلتو، کالیفرنیا

ادامه
پاتریک دمپسی بیوگرافی پاتریک دمپسی جذابترین مرد ۲۰۲۳

تاریخ تولد: ۱۳ ژانویه ۱۹۶۶

محل تولد: لوئیستون، مین

ملیت: آمریکایی

حرفه: بازیگر، رانندهٔ اتومبیل‌رانی

شروع فعالیت: ۱۹۸۵ تاکنون

ادامه
 محمدرضا حیاتی بیوگرافی محمدرضا حیاتی مجری اسبق صدا و سیما / حواشی زندگی وی

تاریخ تولد: ۲۷ دی ۱۳۳۴

محل تولد: آبادان

محل زندگی: تهران

حرفه: گوینده و مجری صدا و سیما 

شروع فعالیت: ۱۳۵۵ تاکنون

تحصیلات: لیسانس رشته علوم سیاسی

ادامه
زندگینامه آرتمیس یکم زندگینامه آرتمیس یکم نخستین بانوی دریاسالار ایرانی

تولد: سده ۵ (پیش از میلاد)، هالیکارناس

سلطنت: ۴۶۰–۴۸۴ پیش از میلاد

جانشین: ۴۸۴ پیش از میلاد

تاجگذاری: پیسیندلیس

درگذشت: سده ۵ (پیش از میلاد)

ادامه
یسنا میرطهماسب بیوگرافی یسنا میرطهماسب بازیگر نوظهور سینما

تاریخ تولد: ۲۸ فروردین ۱۳۷۸

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت:  سال ۱۳۹۱ تاکنون

تحصیلات: دانشجوی رشته معماری

ادامه
زر امیرابراهیمی بیوگرافی زر امیرابراهیمی و حواشی زندگی او (+تصاویر)

تاریخ تولد: ۱۸ تیر ۱۳۶۰ 

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: سال ۱۳۷۸ تاکنون

تحصیلات: فارغ‌التحصیل رشته بازیگری تئاتر

ادامه
دیالوگ ونزدی,دیالوگ سریال ونزدی,دیالوگ هایی از ونزدی

دیالوگ ونزدی ونزدی ( Wednesday) مجموعه ای تلویزیونی در ژانر کمدی، ترسناک، ماوراء طبیعی و داستان بلوغ است که بر اساس شخصیت ونزدی آدامز ساخته شده‌ است. جنا اورتگا در نقش ونزدی آدامز، یک دختر ۱۶ ساله که دارای قدرت‌های فرا حسی است. او به دلیل ایجاد شرارت در مدارس دیگر به آکادمی نِوِرمور فرستاده می‌شود. یکی از ویژگی های ونزدی این هست که به هیچ کسی اهمیت نمی دهد و نگرانی های دیگران برای او ارزشی نداره و بسیار حاضر جواب است. در ادامه این مقاله سرپوش  به معروف ترین دیالوگ های سریال ونزدی پرداخته ایم. دیالوگ معروف از ونزدی آدامز: آماتورهایی مثل شما آبروی گروگان گیری را میبرند. دیالوگ های سریال ونزدی: من فکر نمیکنم از همه بهترم، فقط اینکه از تو بهترم دیالوگ ونزدی  به دوستش: هر وقت حالم بهم خورد به تو فکر میکنم. دیالوگ هایی از ونزدی: من طوری رفتار می‌کنم که انگار مهم نیست اگر کسی من رو دوست نداشته باشه. در اعماق وجودم پنهانی از آن لذت می برم. دیالوگ هایی از ونزدی آدامز: من به انتقام باور دارم، معمولا هم خیلی گرم و با درد زیاد درستش می‌کنم. حاضرجوابی های ونزدی: دوست شما بودن باید با یک برچسب هشدار دهنده همراه باشد. دیالوگ های به یاد ماندی ونزدی آدامزی جالب ترین دیالوگ های ونزدی:  احساسات مساوی با ضعف است. دیالوگ هایی مشهور در سریال ونزدی: ونزدی دختر رویاهای شما نیست. او کابوس شماست. دیالوگ جذاب ونزدی: جالب ترین گیاهان در سایه رشد می کنند. پاسخ های ونزدی به دوستانش: من به بهشت یا جهنم اعتقاد ندارم، اما به انتقام اعتقاد دارم! دیالوگ مشهور ونزدی آدامز: هرکس کفش های پاشنه بلند را اختراع کرد، به وضوح یک شکنجه گر در کنارش بوده. دیالوگ های کاراکتر اصلی سریال ونزدی: تو دلیلی هستی که میفهمم چقدر ضروری است که هرگز خود را از دست ندهم. گردآوری: بخش هنر و سینما بیتوته

ویژه سرپوش