دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۵:۵۱ - ۱۳ اسفند ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۲۰۳۱۴۸
فستیوال ها و جشنواره های هنری

چرا اسکار جذاب‌ترين مراسم اهدای جايزه دنياست؟

مراسم جوايز اسکار,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,جشنواره
معيارهايي که باعث مي شوند کسي نامزد دريافت جايزه اسکار شود پيچيده اند و به مقررات تک تک صنف هاي آکادمي بستگي دارند.

به گزارش عصر ایران، نودمين مراسم جوايز اسکار، توسط آکادمي علوم و هنرهاي سينما (اَمپاس) و به افتخار بهترين فيلم‌هاي سال ۲۰۱۷، در روز يکشنبه ۴مارس ۲۰۱۸ ميلادي در دالبي تیه‌تر هاليوود(لس آنجلس) در ساعت ۵:۳۰ بعد از ظهر به وقت پي.اس. تي (مطابق دوشنبه ۱۴ اسفند ۱۳۹۶ ساعت ۵:۰۰ صبح به وقت ایران) برگزار خواهد شد. 

 

مراسم اسکار معمولاً در ماه فوريه برگزار مي‌شد اما امسال به دليل بازي‌هاي المپيک زمستاني ۲۰۱۸ ديرتر برگزار خواهد شد. اين مراسم در ايالات متحده از شبکه تلويزيوني اي.‌بي.‌سي به صورت زنده پخش مي‌شود. مجري برنامه امسال نيز کمدين معروف جيمي کيمل انتخاب شد. او بعد از بيلي کريستال که در سال‌هاي ۱۹۹۷ و ۱۹۹۸ مجري مراسم بود، دومين نفري است که براي دو سال پشت سر هم مجري اسکار باقي مي‌ماند.

 

فیلم‌های شکل آب (The Shape of Water) با سیزده نامزدی در رتبه اول، دانکرک (Dunkirk) با هشت نامزدی در رتبه دوم و سه بیلبورد خارج از ابینگ، میزوری ( Three Billboards Outside Ebbing, Missouri) با هفت نامزدی، در تعقیب این دو فیلم، در رتبه سوم قرار دارند.

 

این مطلب مروری است بر ۱۰ دهه فعالیت اسکار و تاریخچه پرشکوه اهدای این جایزه که به دست آوردن آن شاید مهمترین دستاورد یک سینماگر در طول زندگی حرفه‌ای اش باشد.

 

چرا اسکار جذاب‌ترين مراسم اهداي جايزه دنياست؟

با وجود همه دگرگونی‌هایی که در ۹۰ سال گذشته در صنعت فیلم پیش آمده، جایزه اسکار همچنان پابرجا مانده‌است. از اواخر دهه ۱۹۲۰ و ورود صدا به سینما تا قرن ۲۱ و استفاده از تصاویری که به کمک کامپیوتر تولید شده، دهه‌های متمادی شاهد پیدایش و از میان رفتن سبک‌های گوناگون بوده‌اند. هالیوود پیوسته سلطه خود را بر عالم خیال حفظ کرده و بر فیلمهای اروپایی، بریتانیایی و هندی - که البته تماشاگران خود را داشته‌اند – سایه افکنده است. ستارگان هالیوود نیز از نخستین بازیگران جهانی در دهه ۱۹۳۰ تا ستارگان شکوهمند دهه ۱۹۵۰ و چهره‌های پر زرق و برق دهه ۱۹۷۰ و بازیگران امروزی که روابط شان موضوع بحث رسانه هاست دستخوش تغییرهای بسیاری شده‌اند.

 

سیطره سینما آمریکا (هالیوود) بر تمام دنیا غیر قابل انکار است، علاوه بر جریان‌های برندسازی و تبلیغات فراوان این مراسم، آنچه که جذابیت این مراسم را زیاد می کند اینست که تمامی فیلم‌های نامزد جایزه در سال گذشته اکران شده‌اند و اغلب مخاطبان فیلم‌ها را در سینما یا به شکل خانگی دیده‌اند.

 

هر کس در ذهن خودش یک نوع سیستم امتیاز دهی تعریف کرده و برای خودش انتخاب‌هایی دارد، به همین دلیل دوست دارد بداند که انتخاب اعضأ آکادمی تا چه اندازه به انتخاب‌های او نزدیک است.

 

جايزه اسکار چيست؟

جايزه اسکار (Oscars) و يا جوايز آکادمي (Academy Awards)، به مراسم اعطاي جوايز سالانه آمريکا که توسط آکادمي علوم و هنرهاي تصاوير متحرک به بهترين آثار صنعت سينما جهان اهدا مي‌شود را گويند. مراسم اسکار يکي از شاخص‌ترين مراسم‌هاي اهداي جوايز در جهان است و هر ساله در بيش از۱۰۰ کشور جهان به‌صورت زنده پخش مي‌شود.

 

جايزه اسکار يکي از نه جايزه از جوايز آکادمي است. جوايز آکادمي در بخش رسانه به عنوان قديمي‌ترين مراسم اهداي جوايز به شمار رفته و جوايزي نظير جايزه گرمي (براي موسيقي)، جايزه امي (براي تلويزيون) و جايزه توني (براي تئاتر) پس از آن شکل گرفتند.

 

آکادمی علوم و هنرهای تصاویر متحرک توسط "لویی بی میر" مدیر استودیو "مترو گلدوین مایر" ایجاد شد.

 

مراسم جوايز اسکار,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,جشنواره

عضويت در آکادمي اسکار

آکادمي اسکار به هنگام تاسيسش در سال ۱۹۲۷ تنها ۳۷ عضو داشت. اعضاي آکادمي از افراد رده بالاي صنعت فيلم بودند. امروزه آکادمي اسکار ۶۰۰۰ عضو دارد. عضويت در آکادمي اسکار تنها از راه دعوت امکان پذير است و تنها محدود به کساني ست که در هنر (بازيگري، نويسندگي و کارگرداني) يا علوم (فيلمبرداري، تدوين و غيره) سرآمد هستند. (هر عضو آکادمي اسکار در رشته تخصي خود حق راي دارد.)

 

معيارهايي که باعث مي شوند کسي نامزد دريافت جايزه اسکار شود پيچيده اند و به مقررات تک تک صنف هاي آکادمي بستگي دارند. مثلا نامزد هاي جايزه بهترين فيلم غير انگليسي زبان را کشورهاي مربوطه تعيين مي کنند و براي آکادمي اسکار مي فرستند.

 

در جريان رقابت براي نامزدي اسکار، استوديوهاي فيلمسازي با فرستادن نسخه دي‌.وي‌.دي فيلم ها براي اعضاي آکادمي يا با دادن آگهي هايي با عنوان "براي ملاحظه شما" توجه آنها را نسبت به فيلم خود جلب مي کنند.

 

امسال آکادمی اسکار ۹ نفر ایرانی را جهت عضویت دعوت کرد: لیلا حاتمی (بازیگر)، گلشیفته فراهانی (بازیگر)، نازنین بنیادی (بازیگر)، محمد رسول اف (کارگردان)، هایده صفی یاری (تدوینگر)، محمدرضا دلپاک (صدابردار)، بهمن قبادی (نویسنده)، محسن موسوی (جلوه های ویژه)، هنگامه پناهی (پخش کننده).

 

قوانين اسکار

امروزه بر اساس قوانین ۲ و ۳ مجموعه قوانین رسمی جوایز آکادمی، یک فیلم باید در سال قبل از آغاز نیمه شب اول ژانویه تا پایان نیمه شب ۳۱ دسامبر در لس آنجلس، کالیفرنیا برای هفت روز متوالی نمایش داده شود تا شرایط شرکت را داشته باشد (به استثنای بهترین فیلم خارجی زبان). برای مثال مهلکه (The Hurt Locker) برنده بهترین فیلم سال ۲۰۱۰، در سال ۲۰۰۸ پخش شد ولی واجد شرایط شرکت در اسکار ۲۰۰۹ نبود زیرا نمایش آن در لس آنجلس از نیمه سال ۲۰۰۹ آغاز شد بنابراین در اسکار ۲۰۱۰ شرکت نمود. قانون دوم بیان می‌دارد که فیلم باید حداقل ۴۰ دقیقه بوده و در نسخه ۳۵ یا ۷۰ میلیمتری یا در فرمت دیجیتالی ۲۴ یا ۴۸ فریم تهیه و وضوح آن نباید کمتر از ۱۲۸۰×۷۲۰ باشد.

 

قانون دوم مربوط به مراسم اسکار بيان مي‌دارد که فيلم بايد حداقل ۴۰ دقيقه بوده و در نسخه ۳۵ يا ۷۰ ميليمتري و يا در فرمت ديجيتالي ۲۴ يا ۴۸ فريم تهيه و وضوح آن نبايد کمتر از ۱۲۸۰×۷۲۰ باشد.

 

مراسم جوايز اسکار,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,جشنواره

انتخاب نامزدهاي اسکار

در اواخر دسامبر فهرست نامزدهاي اسکار براي حدودا ۶۰۰۰ عضو فعال فرستاده مي شود. اعضاي گروه هاي مختلف افراد مربوط به حوزه خودشان را به عنوان نامزد اسکار انتخاب مي کنند (کارگردانان به کارگردانان راي مي دهند، نويسندگان به نويسندگان، بازيگران به بازيگران و غيره)؛ به استثناي فيلم هاي خارجي، مستند و انيميشن که توسط کميته اي خاص متشکل از اعضاي تمام حوزه ها انتخاب مي گردند.

 

فقط در بخش خاص انتخاب "بهترين فيلم"، تمامي اعضا صلاحيت انتخاب نامزدهاي اسکار را دارند. فيلم هاي خارجي بايد داراي زيرنويس انگليسي باشند و هر کشور مي تواند ساليانه فقط يک فيلم براي مراسم اسکار پيشنهاد کند.اعضاي گروه هاي مختلف افراد مربوط به حوزه خودشان را به عنوان نامزد اسکار تعيين مي کنند. سپس برندگان در دور دوم راي گيري که در آن تمامي اعضا در بيشتر گروه ها از جمله بهترين فيلم حق راي دارند انتخاب مي شوند.

 

نامگذاری

در مورد ریشه نام اسکار اختلافاتی وجود دارد. در بیوگرافی بت دیویس عنوان شده که او اسکار را از نام همسر اولش هارمون اسکار نلسون جونیور (۱۹۰۷–۱۹۷۵) رهبر ارکستر گرفته‌است. ادعای دیگر در مورد انتشار نام اسکار به مقاله مجله تایم در مورد ششمین مراسم اسکار در سال ۱۹۳۴ و دریافت جایزه توسط بت دیویس در ۱۹۳۶ برمی‌گردد.

 

در جایی عنوان شده در ۱۹۳۱ مارگارت هریک (۱۹۰۲–۱۹۷۶) دبیر اجرایی آکادمی برای نخستین بار تندیس را دید که او را به یاد «عمو اسکارش» که نام مستعار پسرعمویش اسکار پیرس انداخت.

 

سیدنی اسکُلسکای (۱۹۰۵–۱۹۸۳) مقاله نویس در زمان نامگذاری توسط هریک حضور داشت و در مقاله‌اش نوشت: کارکنان با علاقه تندیس معروف خود را اسکار نامیدند. آکادمی علوم و هنرهای تصاویر متحرک در سال ۱۹۳۷ رسماً جایزه را اسکار نامید.

 

در جایی دیگر آمده النور لیلبرگ نروژی-آمریکایی مدیر اجرایی لوییز بی. مایر نخستین تندیس را دید و گفت: به نظر شاه اسکار دوم (اسکار فردریک شاه سابق نروژ و سوئد میرسه. در پایان روز پرسید: باید با اسکار چیکار کنیم، بذاریمش تو گاوصندوق؟ و این نام بر رویش ماند.

 

مراسم جوايز اسکار,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,جشنواره

مجسمه اسکار

مجسمه اسکار که توسط سدريک گيبونز رئيس قسمت طراحي موسسه MGM يا کمپاني مترو گلدوين ماير طراحي شده، شواليه برهنه اي را نشان مي دهد که شمشيري را روي يک حلقه فيلم نگاه داشته است. اين حلقه فيلم پنج پره دارد که نشانه پنج صنف اصلي مورد نظر آکادمي (تهيه کنندگان، کارگردانان، بازيگران، تکنيسينها و نويسندگان) است.

 

بلندي مجسمه اسکار ۳۴/۳۰ سانتي متر و وزن آن ۳/۸۵۰ کيلوگرم است. درباره چهره مجسمه اسکار عموماً به گفته خانم مارگارت هريک کتابدار وقت آکادمي استناد مي شود که گفته بود مجسمه اسکار به عموي او که نامش اسکار پيرس بود شباهت دارد.

 

تا سال ۱۹۳۴ اين نام براي مجسمه جا افتاد هرچند که رسما از سال ۱۹۳۷ از نام اسکار براي اين جايزه استفاده شد.

 

اتفاقات منحصر‌‌بفرد

تا کنون دو نفر از برندگان جایزه اسکار برنده جایزه نوبل نیز بوده‌اند. "جورج برنارد شاو" ایرلندی در سال ۱۹۳۸ به این مهم دست یافت، وی پس از بردن جایزه نوبل ادبیات در ۱۹۲۵، در سال ۱۹۳۸ جایزه اسکار بهترین "فیلمنامه اقتباسی" را کسب کرد و "ال گور" سیاستمدار و فعال محیط زیست آمریکایی که در سال ۲۰۰۷ برای فیلم مستند "یک حقیقت ناراحت‌کننده" برنده بهترین فیلم مستند از جشنواره اسکار و در سال ۲۰۰۸ به دلیل فعالیتهای بشردوستانه در جهت حفظ محیط زیست جایزه نوبل را دریافت کرده‌است. والت دیزنی با دریافت ۲۲ جایزهٔ آکادمی و ۴ جایزهٔ افتخاری آکادمی، رکورددار دریافت جایزهٔ اسکار است.

 

مراسم جوايز اسکار,اخبار هنرمندان,خبرهای هنرمندان,جشنواره

و اسکار تعلق می گیرد به...

در تمام این سال‌ها، جایزه اسکار نشان دهنده وضعیت کلی سینما بوده و به عنوان پاداشی به فیلم‌ها، بازیگران، هنرمندان و کارگردانانی که دستاوردهای پایداری داشته‌اند اهدا شده است؛ جایزه‌ای که نه تنها در تثبیت ستاره‌ها مؤثر بوده بلکه نقش بسزایی هم در موفقیت تجاری فیلم‌ها داشته‌است. حتی هرگاه که آکادمی از یکی از این نشانه‌ها غافل مانده، باز هم معیارهای مفیدی برای درک روندهای جاری در صنعت فیلمسازی در اختیار مورخان گذاشته است.

 

نهال موسوی

 

 

  • 10
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی

دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی شهاب حسینی یکی از بهترین بازیگران سینمای ایران است که تا به حال در آثار فاخری مانند محیا، دلشکسته، شهرزاد و... به نقش آفرینی پرداخته است. این هنرمند در هر یک از هنرنمایی های خود دیالوگ های ماندگاری دارد که در ادامه این مقاله از سرپوش قصد داریم به بخشی از آنها اشاره کنیم. بیوگرافی کوتاه از شهاب حسینی سید شهاب الدین حسینی تنکابنی در ۱۴ بهمن ۱۳۵۲ در تهران به دنیا آمد. وی اصالتا تن کابنی است و تحصیلات عالیه خود را در رشته روانشناسی از دانشگاه تهران برای مهاجرت به کانادا ناتمام گذاشت. وی در سال ۱۳۷۳ با پریچهر قنبری ازدواج کرد و حاصل این پیوند دو فرزند پسر به نام های محمد امین و امیرعلی است. فعالیت هنری شهاب حسینی با تئاتر دانشجویی و سپس، گویندگی در رادیو شروع شد. از جمله جوایز این هنرمند می توان به موارد زیر اشاره کرد: - او برای بازی در شمعی در باد (۱۳۸۲) و رستگاری در هشت و بیست دقیقه (۱۳۸۳) نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشنواره فیلم فجر شد.  - حسینی در سال ۱۳۸۷ با بازی در فیلم سوپر استار جایزه سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر را دریافت کرد. -  او خرس نقره‌ای بهترین بازیگر مرد جشنواره بین‌المللی فیلم برلین ۲۰۱۱ را به‌همراه گروه بازیگران فیلم جدایی نادر از سیمین کسب کرد. - او در جشنواره فیلم کن ۲۰۱۶ نیز با ایفای نقش در فیلم فروشنده توانست جایزه بهترین بازیگر مرد جشنواره فیلم کن را به خود اختصاص بدهد. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی؛ درباره شهاب حسینی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی فیلم سینمایی دلشکسته در نقش امیرعلی: - هر کی ریــش گـذاشت مسلمـــون نیـست، هـــرکی پیـشونیش رو داغ کـــرد، مــرد خــدا نیست. - تو همه ی اعتقادا اشتباه میشه. همیشه ام یه عده گرگن تو لباس میش! -  من بنده آن دمم که ساقی گوید یک جام دگر بگیر و من نتوانم - ما فردا میایم خواستگاری، دیگه نمی خوام خواهرم باشی می خوام نفسم باشی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در فیلم دلشکسته سریال شهرزاد در نقش قباد: -شهرزاد نمی دونی بدون، من با تو چیزایی پیدا کردم که هیچوقت تو زندگیم نداشتم و نمی خوام از دستش بدم. - ما همه مهره های سوخته ایم که زیر دست بزرگ آقاییم. -  آره خب عمو جان حقیقت تلخه عموجان، شنیدنش همچین یه جاهایی از وجدان آدمو جز میده. -  میرم صاف وامیستم جلوی بزرگ آقا بش میگم بزرگ آقا من، زن من، خب؟! پا به ماهه! عین ۱۰-۱۲ ماهو میخوام بمونم ور دلش چی میگی شما؟ - قباد : فقط یه سوال، خیلی دلم می خواد جوابشو بدونم، تو هنوزم دلت باهاشه؟ شهرزاد : فراموشی زمان می بره، فقط فکر می کنم اگه من به هر دری زدم، و اونی نشد که می خواستم بشه، لابد قسمت خرافه نیست، هست واقعا - موقتیه این روزا شهرزاد، می گذره. این وسط تنها چیزی که مهمه اینه که من هنوز با همه ی وجودم دوست دارم. عاشقتم - قباد : سخته واسم دوری تو اینو بفهم، چطوری اینو بهت ثابت کنم؟ شهرزاد : دیر شده، برای ثابت کردنش خیلی خیلی دیر شده … حتی ملک جوانبخت هزار و یک شبم نبودی وگرنه من کم قصه و داستان به گوش تو نخوندم. عاشق بزدل عشقو هم زایل می کنه آقای قباد دیوانسالار -قباد : این کارو باهام نکن شهرزاد. اینطوری خردم نکن. من هنوز دوستت دارم، خیلی بیشتر از قبل. همه چیو خراب نکن شهرزاد : برو قباد، پشت سرتم دیگه نگاه نکن -  من چی کار به کسی داشتم، داشتم زندگیمو می کردم. با بدبختی خودم سر و کله می زدم. اصلا روحمم خبر داشت همچین کسی تو این دنیا زندگی می کنه؟ کی نشونم داد؟ شما. بعدشم که فرستادینم تو بهشت تازه می خواستم بفهمم زندگی یعنی چی؟ تازه طعمش داشت زیر دهنم مزه مزه می کرد که یقه مو گرفتین ترپ انداختینم وسط جهنم. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال شهرزاد سریال مدار صفر درجه در نقش حبیب پارسا: -تو را به جای همه دوست میدارم-تو را به خاطر عطر نان گرم برفی که اب میشود -برای بخشش اولین گناه-تو را برای دوست داشتن دوست میدارم-تو را به خاطر تمام کسانی که دوست نمیدارم دوست میدارم ...  - همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛همين  - مظفر:منوببخش ...یافراموش کن! حبیب:میبخشم...ولی فراموش نمیکنم!!!  -حبيب: فقط چرا فكر مي كنيد كه سفر اعزام ممكنه منتفي بشه؟ دكتر: اين مملكت پسرجان،سرزمين گسل و زلزله و پس لرزه است!آدم از فردا روزش - این و خداوند باید جواب بده ، باید جواب این سوال رو بده ! اگه تو این دنیا هیچ جایی برای آرامش وجود نداره ؛ و اگه تمام رویاهای ما از عشق ، عدالت و آزادی فقط ی خیال بیهودس! پس چرا ما رو آفرید ؟!... -ميدوني چيه تقي جان؟من بر خلاف مرحوم پدرم،ازسياست چيز زيادي نميدونم! همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛ همين دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال مدار صفر درجه سایر فیلم ها: -یه پایان تلخ بهتر از یه تلخی پایان ناپذیره ... (درباره الی) - میدونی برتر از عشق بی فرجام چیه؟فرجام بدون عشق... (برف روی شیروانی داغ) - من زندگی مو باختم حاج اقا منو از زندون می ترسونی؟برو از خدا بترس ... (جدای نادر از سیمین) - جنگ احساس مسولیته نه شلیکه گلوله ... (شوق پرواز) - هر چه تو اوج میگیری دنیا از دید تو بزرگتر می شود و تو از دید دنیا کوچکتر می شوی ... (شوق پرواز) - تو کویر ادم به خدا نزدیک تره چون اسمون به زمین نزدیک تره ... (پلیس جوان) - میدونی چیت حرص ادمو درمیاره؟اینکه حالت از من بده ولی حس واقعیتو بهم نمیگی خب چیه هر چی هست بیا به خودم بگو فکر میکنی چیزیمه؟فکر میکنی چون چیزیمه عرضه ندارم پس چون عرضه ندارم دیگه.....این منصفانه نیست چون من دارم سعی خودمو میکنم غلطی تا حالا نتونستم بکنم چون نمیتونم تمرکز کنم رو کاری ک باید بکنم نمیتونم تمرکز کنم چون همه ی وقتمو اون چرت وپرتا ی مزخرف و دغدغه های احمقانه پر کرده دانشکده ی مزخرف و شاگردای خنگ و... (پرسه در مه) گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش