جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳
۱۰:۴۹ - ۱۹ مهر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۷۰۴۵۸۹
فیلم و سینمای ایران

مروری بر فیلم‌های ورزشی تاریخ سینمای ایران

تولیدات سینمای ایران در ساخت فیلم‌های ورزشی چندان حرفی برای گفتن ندارد؛ خلاف هالیوود که فیلم‌های ورزشی بسیاری تولید کرده است؛ از «گاو خشمگین» گرفته تا «علی»، «مرد سیندرلایی»، «راکی» و بی‌شمار فیلم دیگر.

به گزارش همشهری، تولیدات سینمای ایران در ساخت فیلم‌های ورزشی چندان حرفی برای گفتن ندارد؛ خلاف هالیوود که فیلم‌های ورزشی بسیاری تولید کرده است؛ از «گاو خشمگین» گرفته تا «علی»، «مرد سیندرلایی»، «راکی» و بی‌شمار فیلم دیگر.

گاهی چندین سال می‌گذرد و در آمار فیلم‌های تولید‌شده حتی یک نمونه درست و درمان آماده اکران نمی‌شود. اگر هم تولیداتی باشد، توجهش به یک ورزش خاص - فوتبال - است.

لیلا اوتادی در «چپ‌دست» نقش قهرمان کارتینگ و حامد بهداد در «انت‌های خیابان هشتم» نقش مبارز رقابت‌های زیرزمینی رزمی را بازی می‌کنند، اما حضور آن‌ها نتوانسته فیلم را ورزشی کند حتی این بازیگران هم نتوانسته‌اند چندان تمایل کارگردانان را به ورزش جلب کنند. همه آنان که تا امروز در شمایل یک قهرمان و ورزشکار ظاهر شده‌اند تعدادشان آن‌قدر نیست که در یک گزارش جمع نشود، اما در اینجا فقط به چند فیلم ورزشی تولید‌شده نگاهی می‌اندازیم.

ببر مازندران

فیلم‌های ورزشی تاریخ سینمای ایران,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,سینمای ایران

ساموئل خاچیکیان ۱۳۴۷

بازیگران: امامعلی حبیبی، داریوش طلایی و...

خاچیکیان که سال‌ها در تلاش بود فیلمی با حضور جهان‌پهلوان تختی بسازد و نتوانسته بود این اسطوره ایرانی را راضی به چنین پیشنهادی کند، «ببر مازندران» را با حضور امامعلی حبیبی قهرمان اسبق جهان و المپیک روی پرده برد.

حبیب‌الله بلور، مربی اسبق تیم ملی کشتی و حسین ملاقاسمی از قهرمانان کشتی فرنگی ایران و دارنده چند مدال جهان از دیگر بازیگران این فیلم بودند.

ببر مازندران با ترکیب قصه پوریای، ولی و مایه‌هایی از ملودرام روز قرار بود آغازی بر سلسله فیلم‌های ورزشی باشد، ولی فیلم به اندازه‌ای که توقع می‌رفت با استقبال مواجه نشد. امامعلی حبیبی هم با وجود بازی در فیلم‌های «جهنم سفید» خاچیکیان، «آدم و حوا» امیر شروان، «رام‌کردن مرد وحشی» و «مرد جنگلی» کمال دانش‌جم هنرپیشه موفقی نشد.

فروش: رقم فروش فیلم ببر مازندران در نشریات پیش از انقلاب ثبت نشده، ولی جمال امید در کتاب «تاریخ سینمای ایران» از این فیلم به‌عنوان یکی از پرفروش‌ترین فیلم‌های سال ۴۷ یاد کرده است. این فیلم در نخستین جشنواره تاشکند که بین ۴۶ کشور آسیایی و آفریقایی شرکت کرده بود مقام نخست را به‌دست آورد.

عمو فوتبالی

فیلم‌های ورزشی تاریخ سینمای ایران,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,سینمای ایران

سعید مطلبی ۱۳۵۴

بازیگران: ایرج قادری، گلی زنگنه و بهمن مفید

نسیم (ایرج قادری) و ممد بوقی (محمد بوقی) از طرفداران پر و پا قرص فوتبال هستند.سعید مطلبی، فیلمنامه‌نویس و کارگردان سینمای فارسی، از علاقه‌مندان تیم فوتبال پرسپولیس بود. ظاهرا «عمو فوتبالی» براساس همین علاقه و به قصد پرداختن به تماشاگران وفادار پرسپولیس و البته با قصه ملودرامی ساخته شد.

فروش: در اکران نخست تهران ۶۰۰ هزار تومان فروش کرد که در آن زمان رقم متوسطی محسوب می‌شد.

آفساید

فیلم‌های ورزشی تاریخ سینمای ایران,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,سینمای ایران

جعفر پناهی ۱۳۸۵

بازیگران: سیما مبارک‌شاهی، شایسته ایرانی و...

شرح حال دخترانی که حاضرند هر کاری انجام دهند تا بازی ایران مقابل بحرین را برای ورود تیم ملی ایران به جام جهانی تماشا کنند. هر کدام از آن‌ها با لباسی مردانه سعی می‌کنند وارد ورزشگاه آزادی شوندو... این فیلم جایزه خرس نقره‌ای جشنواره فیلم برلین در سال ۲۰۰۶ و انتخاب هیأت داوران جشنواره فیلم تورنتو و نیویورک را از آن خود کرد.

فروش: این فیلم در ایران نمایش عمومی داده نشد.

خط پایان

فیلم‌های ورزشی تاریخ سینمای ایران,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,سینمای ایران

محمدعلی طالبی ۱۳۶۵

بازیگران: ایرج طهماسب، پرویز پورحسینی و حمید جبلی

خلیل سمندر کارگر یک کارگاه تولیدی، شیفته دوچرخه‌سواری و عضویت در باشگاه ایران جوان است. او با وساطت هوشنگ رئیس باشگاه ایران جوان به‌عنوان ذخیره وارد باشگاه و در مسابقه‌ای اول می‌شود.

اما به‌دلیل ناراحتی قلبی از شرکت در مسابقات آسیایی باز می‌ماند. در همین زمان قراب، رئیس باشگاه کاخ که وابسته به دربار است، با اتومبیل محمدی را مصدوم می‌کند. او به‌دلیل ضربه مغزی بستری می‌شود. خلیل سمندر و دوچرخه‌سواران باشگاه ایران جوان برای تأمین هزینه درمان او مسابقه‌ای ترتیب می‌دهند. در این مسابقه خلیل از رقیب خود که برای باشگاه کاخ رکاب می‌زند، پیشی می‌گیرد.

فروش: این فیلم از سال ۶۵ تا ۶۹ روی پرده بود. «خط پایان» در سال نخست اکران ۱۶ میلیون و ۱۸۶ هزار و ۱۱۹ تومان فروش کرد. این فیلم در ۵ سال اکران، جمعا به فروش ۱۹ میلیون و ۵۲۳ هزار و ۹۲۶ تومان دست یافت؛ به‌عبارتی ۲ میلیون و ۲۳۴ هزار و ۲۱۱ نفر برای تماشای فیلم بلیت خریده و آن را تماشاکرده‌اند.

صفر تا سکو

فیلم‌های ورزشی تاریخ سینمای ایران,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,سینمای ایران

سحر مصیبی ۱۳۹۶

بازیگران: الهه، شهربانو و سهیلا منصوریان

این مستند سینمایی روایت خواهران افسانه‌ای و مثلث طلایی سمیرم، شهربانو، سهیلا و الهه منصوریان است؛ ۳ خواهری که برای نخستین بار در برنامه ماه‌عسل حضور پیدا کردند و از زندگی پرفرازونشیبشان و همه سختی‌های زندگی‌شان گفتند؛ خواهرانی که هر سه با مدال طلای جهانی اکنون افتخار شهر کوچک سمیرم به‌حساب می‌آیند.

فروش: این فیلم مستند ۳۸۳ میلیون و ۴۶۳ هزار و ۳۰۰ تومان فروخت و ۴۴ هزار و ۵۹۲ نفر برای تماشای این فیلم بلیت تهیه کرده‌اند.

سر طلایی

فیلم‌های ورزشی تاریخ سینمای ایران,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,سینمای ایران

شعاع‌الدین مصطفی‌زاده ۱۳۵۲

بازیگران: یدالله شیراندامی، مرسده کامیاب و...

داستان: حمید که از کودکی به بازی فوتبال علاقه دارد، در جوانی فوتبالیست مشهوری می‌شود. او قرار است با پری ازدواج کند، اما اتفاقاتی باعث می‌شود از فوتبال و ورزش و مردم محله‌اش غافل بماند. حمید در یکی از بازی‌ها باعث شکست تیمش می‌شود و هواداران و دوستانش او را سرزنش و تحقیر می‌کنند.

او با احساس سرشکستگی و تقصیر به سراغ پری می‌رود، اما پری ازدواج کرده است. حمید، سرگشته و ناامید، آواره کوچه و خیابان می‌شود. سرطلایی لقبی بود که تماشاگران به همایون بهزادی مهاجم پرسپولیس و تیم ملی داده بودند. بهزادی محبوب‌ترین فوتبالیست ایران در ابتدای دهه ۵۰ بود و ظاهرا همین شهرت ایده ساخت فیلم «سرطلایی» شد.

اصرار سازندگان فیلم و پیشنهاد دستمزد‌های نجومی، اما بهزادی را راضی نکرد که جلوی دوربین بازی کند. در نتیجه فیلم توسط کارگردانی ناشناس، شعاع‌الدین مصطفی‌زاده و با حضور بازیگرانی گمنام، چون فرهنگ معتمد ساخته شد.

فروش: سر طلایی با ۱۸۰ هزار تومان فروش، کم‌فروش‌ترین فیلم سال ۵۲ شد.

یاس‌های وحشی

فیلم‌های ورزشی تاریخ سینمای ایران,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,سینمای ایران

محسن محسنی‌نسب ۱۳۷۷

بازیگران: جعفر دهقان، سحر طلوعی، حسین پاکدل و...

علی، صدرا و رحیم ۳ همرزم بسیجی هستند.۱۰ سال پس از حضور این سه در جبهه، صدرا که ماسک خود را در یک حمله شیمیایی به علی داده و حالا خود یک بیمار شیمیایی است، برای معالجه راهی لندن می‌شود. علی، رحیم و چند رزمنده دیگر نیز برای شرکت در مسابقه‌های کاراته به لندن می‌روند. علی به‌عنوان نماینده ایران و رحیم به‌عنوان مربی، در مسابقه‌های آزاد کاراته شرکت می‌کنند.

فروش: «یاس‌های وحشی» ۷ سال روی پرده ماند. این فیلم در سال نخست اکران ۴۱۱ میلیون و ۹۵ هزار تومان فروش کرد و جمعا به فروش ۵۴۸ میلیون و ۷۰۶ هزار و ۵۵۰ تومان دست یافت. به‌عبارتی ۲ میلیون و ۷۸۰ هزار و ۹۹۹ نفر برای تماشای فیلم بلیت خریده و آن را تماشا کردند.

عرق سرد

فیلم‌های ورزشی تاریخ سینمای ایران,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,سینمای ایران

سهیل بیرقی ۱۳۹۷

بازیگران: باران کوثری، امیر جدیدی، لیلی رشیدی و...

فیلم روایتی از محدودیت‌های زنان ورزشکار ایرانی است. افروز اردستانی (باران کوثری) کاپیتان تیم ملی فوتسال زنان ایران است و با گلزنی او، تیم ملی موفق می‌شود به فینال بازی‌های آسیایی راه پیدا کند.

او قرار است با تیم ملی ایران عازم مالزی شود، اما همسرش (امیر جدیدی) او را ممنوع‌الخروج می‌کند و این اتفاق آغاز همه هیاهو‌های فیلم است. «عرق سرد» جایزه بهترین بازیگر نقش اول مرد، بهترین بازیگر نقش مکمل زن و تدوین را در سی و ششمین جشنواره فیلم فجر از آن خود کرد.

فروش: این فیلم یک میلیارد و ۹۹۷ میلیون و ۸۰۹ هزار و ۱۹۸ تومان فروخت و با خرید ۱۹۷ هزار و ۱۸۶ بلیت به این رقم رسید.

شیر‌های جوان

فیلم‌های ورزشی تاریخ سینمای ایران,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,سینمای ایران

محسن محسنی‌نسب ۱۳۷۹

بازیگران: جعفر دهقان، مهدی صبایی، نصرالله رادش و مهناز افشار

این فیلم داستان زندگی یک ورزشکار رشته کاراته‌است که در مسابقات در شهر کیف برای او اتفاقاتی رخ می‌دهد.

فروش: این فیلم ۷ سال روی پرده بود. «شیر‌های جوان» در سال نخست ۱۸۲ میلیون و ۸۳۵ هزار و ۶۰۰ تومان فروش کرد. جمعا فروش این فیلم به عدد ۲۶۸ میلیون و ۸۷۵ هزار و ۵۵۰ تومان رسید و به یک میلیون و ۹۷۶ نفر بلیت فروخت.

غلامرضا تختی

فیلم‌های ورزشی تاریخ سینمای ایران,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,سینمای ایران

بهرام توکلی ۱۳۹۷

بازیگران: ماهور الوند، حمیدرضا آذرنگ، فرهاد آئیش و...

فاخرترین فیلم ورزشی سینمای ایران در سال‌های اخیر که با دقت و حساسیت هنری (چیزی که معمولا در درام‌های ورزشی ایرانی غایب است) ساخته شد و نتیجه، اولین فیلم شاخص زندگینامه‌ای در حوزه فیلم‌های ورزشی از کار درآمد.

غلامرضا تختی همانطور که از نامش برمی‌آید، با تمرکز بر زندگی جهان پهلوان و نه الزاما موفقیت‌ها و ناکامی‌های ورزشی‌اش ساخته شده. فیلم محبوب منتقدان که تماشاگران بر خلاف انتظار، استقبال چندانی از آن به عمل نیاوردند.

فروش: این فیلم اواخر سال ۹۷ نوبت اکران گرفت و ۳ ماه نخست سال ۹۸ نیز روی پرده بود. فروش فیلم غلامرضا تختی در مدت زمان مشخص شده یک میلیارد و ۹۳۴ میلیون و ۱۰۷ هزار و ۵۷۹ تومان بود و ۱۴۷ هزار و ۸۴۶ بلیت برای آن فروخت.

مسافر

فیلم‌های ورزشی تاریخ سینمای ایران,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,سینمای ایران

عباس کیارستمی ۱۳۵۳

بازیگران: حسن دارابی، مسعود زندبگله و پرگل آتش‌جامه

فیلم درباره نوجوانی اهل ملایر است که تصمیم دارد به تهران رفته و مسابقه فوتبال را در ورزشگاه تماشا کند. برای تأمین هزینه‌های مسافرت با کمک دوستش با ترفند‌هایی پول جمع‌آوری می‌کند.

او به تنهایی به تهران رفته و به ورزشگاه محل برگزاری مسابقه می‌رود، ولی تا شروع مسابقه چند ساعتی باقی مانده‌است، بنابراین به جایی دیگر برای استراحت می‌رود و به‌علت خستگی زیاد خوابش می‌برد. زمانی که از خواب بیدار می‌شود، چند ساعت گذشته و وقتی به محل برگزاری بازی برمی‌گردد، مسابقه تمام‌شده و او موفق نشده بازی را تماشا کند. کیارستمی در «مسافر» تصویری اسنادی از ورزشگاه امجدیه به دست می‌دهد که ماندگار است.

شیفتگی قاسم جولایی به تیم پرسپولیس و حضور در امجدیه، چنان در بافت فیلم جا می‌افتد که تماشاگر هر عملی از او را برای رسیدن به هدفش می‌پذیرد. خوابیدن روی محوطه چمن ورزشگاه و از دست دادن رؤیای تماشای فوتبال در امجدیه، کابوسی است که کیارستمی در دهه ۵۰ ورسیون‌های مختلفی از آن را در دل تولیدات کانونی به نمایش گذاشت.

فروش: این فیلم در سینما‌ها اکران نشد.

مثلث آبی

فیلم‌های ورزشی تاریخ سینمای ایران,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,سینمای ایران

هادی صابر ۱۳۷۹

بازیگران: محمد صالح علاء، حمیرا ریاضی و جواد زرینچه

محمد، پسر جوانی است که عاشق تیم استقلال است. او روزی به‌طور کاملاً اتفاقی جواد زرینچه را می‌بیند. محمد جذب باشگاه استقلال شده و به سرعت موفق می‌شود. او به محمد آبی، معروف می‌شود و قهرمانی او در مسابقات نوجوانان او را نام‌آور می‌کند.

فروش: این فیلم از سال ۷۹ تا ۸۱ روی پرده بود و در فروش سال نخست اکران به رقم ۷ میلیون و ۲۶۵ هزار و ۷۵۰ تومان رسید. این فیلم در ۳ سال اکران ۱۱ میلیون و ۳۰۸ هزار و ۷۰۰ تومان فروخت و ۴۷ هزار و ۲۷۴ نفر برای تماشای آن بلیت خریدند.

فوتبالیست‌ها

فیلم‌های ورزشی تاریخ سینمای ایران,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,سینمای ایران

علی‌اکبر ثقفی ۱۳۸۰

بازیگران: علی پروین، فاطمه گودرزی و حمید استیلی

حسن رفتاری با از دست‌دادن پدر و مادر خود در زلزله رودبار در یک مغازه پنچرگیری مشغول به‌کار می‌شود. او که علاقه زیادی به فوتبال دارد توسط یکی از دوستانش در جریان برگزاری مسابقات جهانی فوتبال کودکان بی‌سرپرست در سوئیس و عضویت تیم ایران در مسابقات قرار می‌گیرد. او پس از اطلاع از مشکل قانونی خود درباره حضور در تیم ملی با به‌کار بردن ترفندی موفق به کسب اجازه از خانم دکتر شکوهی نماینده بهزیستی می‌شود.

فروش: این فیلم از سال ۸۰ تا ۸۲ به‌مدت ۳ سال اکران شد و در سال ۸۰ به فروش ۴۹ میلیون و ۱۴۹ هزار و ۳۰۰ تومان رسید. «فوتبالیست‌ها» در ۳ سال ۵۴ میلیون و ۸۲ هزار و ۲۵۰ تومان فروخت. تعداد بلیت فروخته‌شده برای این فیلم ۱۵۲ هزار و ۲۷۵ است.

آبی به رنگ آسمان

فیلم‌های ورزشی تاریخ سینمای ایران,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,سینمای ایران

امیر رفیعی ۱۳۹۸

بازیگر و گویندگان: فرهاد اصلانی، سیامک انصاری، همایون ارشادی، رضا یزدانی، مهناز افشار و بابک حمیدیان

این مستند سینمایی که به تازگی روی پرده رفته است، مرور تاریخ باشگاه استقلال تهران از زمان تاسیس ۱۳۲۴ تا به امروز با حضور و روایت ده‌ها چهره ورزشی-هنری است.

این مستند در بدترین روز‌های تاریخ استقلال روی پرده رفته و کارگردانش هم این روز‌ها نشان داده بیش از این که فیلمساز باشد یک هوادار افراطی باشگاه استقلال است.

آبی به رنگ آسمان در گروه هنر و تجربه اکران شده است.

سونامی

فیلم‌های ورزشی تاریخ سینمای ایران,اخبار فیلم و سینما,خبرهای فیلم و سینما,سینمای ایران

میلاد صدرعاملی ۱۳۹۸

بازیگران: بهرام رادان، مهرداد صدیقیان و رعنا آزادی‌ور

در آخرین اردوی تیم ملی تکواندو، سرمربی و ۳ تن از بهترین بازیکنان تیم در دانمارک پناهنده شده و به ایران بازنگشته‌اند. این فرصتی است که خسروی، سرمربی قدیمی و کهنه‌کار بعد از سال‌ها بازگردد و کار نیمه تمامش را به پایان برساند. صدرعاملی در این فیلم تلاش می‌کند چالش‌های یک ورزشکار را در دوگانگی ماندن یا رفتن به نمایش بکشد. این فیلم در نوبت اکران است.

نگار حسینخانی

  • 15
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
زهرا گونش بیوگرافی زهرا گونش؛ والیبالیست میلیونر ترکی

چکیده بیوگرافی زهرا گونش

نام کامل: زهرا گونش

تاریخ تولد: ۷ جولای ۱۹۹۹

محل تولد: استانبول، ترکیه

حرفه: والیبالیست

پست: پاسور و دفاع میانی

قد: ۱ متر و ۹۷ سانتی متر

ادامه
سوگل خلیق بیوگرافی سوگل خلیق بازیگر جوان سینمای ایران

تاریخ تولد: ۱۶ آبان ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۸۷ تاکنون

تحصیلات: لیسانس کارگردانی تئاتر از دانشگاه هنر تهران

ادامه
شیگرو میاموتو سفری به دنیای بازی های ویدیویی با شیگرو میاموتو

تاریخ تولد: ۱۶ نوامبر ۱۹۵۲

محل تولد: سونوبه، کیوتو، ژاپن 

ملیت: ژاپنی

حرفه: طراح بازی های کامپیوتری و نینتندو 

تحصیلات: کالج هنر کانازاوا

ادامه
دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی

دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی شهاب حسینی یکی از بهترین بازیگران سینمای ایران است که تا به حال در آثار فاخری مانند محیا، دلشکسته، شهرزاد و... به نقش آفرینی پرداخته است. این هنرمند در هر یک از هنرنمایی های خود دیالوگ های ماندگاری دارد که در ادامه این مقاله از سرپوش قصد داریم به بخشی از آنها اشاره کنیم. بیوگرافی کوتاه از شهاب حسینی سید شهاب الدین حسینی تنکابنی در ۱۴ بهمن ۱۳۵۲ در تهران به دنیا آمد. وی اصالتا تن کابنی است و تحصیلات عالیه خود را در رشته روانشناسی از دانشگاه تهران برای مهاجرت به کانادا ناتمام گذاشت. وی در سال ۱۳۷۳ با پریچهر قنبری ازدواج کرد و حاصل این پیوند دو فرزند پسر به نام های محمد امین و امیرعلی است. فعالیت هنری شهاب حسینی با تئاتر دانشجویی و سپس، گویندگی در رادیو شروع شد. از جمله جوایز این هنرمند می توان به موارد زیر اشاره کرد: - او برای بازی در شمعی در باد (۱۳۸۲) و رستگاری در هشت و بیست دقیقه (۱۳۸۳) نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشنواره فیلم فجر شد.  - حسینی در سال ۱۳۸۷ با بازی در فیلم سوپر استار جایزه سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر را دریافت کرد. -  او خرس نقره‌ای بهترین بازیگر مرد جشنواره بین‌المللی فیلم برلین ۲۰۱۱ را به‌همراه گروه بازیگران فیلم جدایی نادر از سیمین کسب کرد. - او در جشنواره فیلم کن ۲۰۱۶ نیز با ایفای نقش در فیلم فروشنده توانست جایزه بهترین بازیگر مرد جشنواره فیلم کن را به خود اختصاص بدهد. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی؛ درباره شهاب حسینی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی فیلم سینمایی دلشکسته در نقش امیرعلی: - هر کی ریــش گـذاشت مسلمـــون نیـست، هـــرکی پیـشونیش رو داغ کـــرد، مــرد خــدا نیست. - تو همه ی اعتقادا اشتباه میشه. همیشه ام یه عده گرگن تو لباس میش! -  من بنده آن دمم که ساقی گوید یک جام دگر بگیر و من نتوانم - ما فردا میایم خواستگاری، دیگه نمی خوام خواهرم باشی می خوام نفسم باشی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در فیلم دلشکسته سریال شهرزاد در نقش قباد: -شهرزاد نمی دونی بدون، من با تو چیزایی پیدا کردم که هیچوقت تو زندگیم نداشتم و نمی خوام از دستش بدم. - ما همه مهره های سوخته ایم که زیر دست بزرگ آقاییم. -  آره خب عمو جان حقیقت تلخه عموجان، شنیدنش همچین یه جاهایی از وجدان آدمو جز میده. -  میرم صاف وامیستم جلوی بزرگ آقا بش میگم بزرگ آقا من، زن من، خب؟! پا به ماهه! عین ۱۰-۱۲ ماهو میخوام بمونم ور دلش چی میگی شما؟ - قباد : فقط یه سوال، خیلی دلم می خواد جوابشو بدونم، تو هنوزم دلت باهاشه؟ شهرزاد : فراموشی زمان می بره، فقط فکر می کنم اگه من به هر دری زدم، و اونی نشد که می خواستم بشه، لابد قسمت خرافه نیست، هست واقعا - موقتیه این روزا شهرزاد، می گذره. این وسط تنها چیزی که مهمه اینه که من هنوز با همه ی وجودم دوست دارم. عاشقتم - قباد : سخته واسم دوری تو اینو بفهم، چطوری اینو بهت ثابت کنم؟ شهرزاد : دیر شده، برای ثابت کردنش خیلی خیلی دیر شده … حتی ملک جوانبخت هزار و یک شبم نبودی وگرنه من کم قصه و داستان به گوش تو نخوندم. عاشق بزدل عشقو هم زایل می کنه آقای قباد دیوانسالار -قباد : این کارو باهام نکن شهرزاد. اینطوری خردم نکن. من هنوز دوستت دارم، خیلی بیشتر از قبل. همه چیو خراب نکن شهرزاد : برو قباد، پشت سرتم دیگه نگاه نکن -  من چی کار به کسی داشتم، داشتم زندگیمو می کردم. با بدبختی خودم سر و کله می زدم. اصلا روحمم خبر داشت همچین کسی تو این دنیا زندگی می کنه؟ کی نشونم داد؟ شما. بعدشم که فرستادینم تو بهشت تازه می خواستم بفهمم زندگی یعنی چی؟ تازه طعمش داشت زیر دهنم مزه مزه می کرد که یقه مو گرفتین ترپ انداختینم وسط جهنم. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال شهرزاد سریال مدار صفر درجه در نقش حبیب پارسا: -تو را به جای همه دوست میدارم-تو را به خاطر عطر نان گرم برفی که اب میشود -برای بخشش اولین گناه-تو را برای دوست داشتن دوست میدارم-تو را به خاطر تمام کسانی که دوست نمیدارم دوست میدارم ...  - همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛همين  - مظفر:منوببخش ...یافراموش کن! حبیب:میبخشم...ولی فراموش نمیکنم!!!  -حبيب: فقط چرا فكر مي كنيد كه سفر اعزام ممكنه منتفي بشه؟ دكتر: اين مملكت پسرجان،سرزمين گسل و زلزله و پس لرزه است!آدم از فردا روزش - این و خداوند باید جواب بده ، باید جواب این سوال رو بده ! اگه تو این دنیا هیچ جایی برای آرامش وجود نداره ؛ و اگه تمام رویاهای ما از عشق ، عدالت و آزادی فقط ی خیال بیهودس! پس چرا ما رو آفرید ؟!... -ميدوني چيه تقي جان؟من بر خلاف مرحوم پدرم،ازسياست چيز زيادي نميدونم! همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛ همين دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال مدار صفر درجه سایر فیلم ها: -یه پایان تلخ بهتر از یه تلخی پایان ناپذیره ... (درباره الی) - میدونی برتر از عشق بی فرجام چیه؟فرجام بدون عشق... (برف روی شیروانی داغ) - من زندگی مو باختم حاج اقا منو از زندون می ترسونی؟برو از خدا بترس ... (جدای نادر از سیمین) - جنگ احساس مسولیته نه شلیکه گلوله ... (شوق پرواز) - هر چه تو اوج میگیری دنیا از دید تو بزرگتر می شود و تو از دید دنیا کوچکتر می شوی ... (شوق پرواز) - تو کویر ادم به خدا نزدیک تره چون اسمون به زمین نزدیک تره ... (پلیس جوان) - میدونی چیت حرص ادمو درمیاره؟اینکه حالت از من بده ولی حس واقعیتو بهم نمیگی خب چیه هر چی هست بیا به خودم بگو فکر میکنی چیزیمه؟فکر میکنی چون چیزیمه عرضه ندارم پس چون عرضه ندارم دیگه.....این منصفانه نیست چون من دارم سعی خودمو میکنم غلطی تا حالا نتونستم بکنم چون نمیتونم تمرکز کنم رو کاری ک باید بکنم نمیتونم تمرکز کنم چون همه ی وقتمو اون چرت وپرتا ی مزخرف و دغدغه های احمقانه پر کرده دانشکده ی مزخرف و شاگردای خنگ و... (پرسه در مه) گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش