دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۸:۱۳ - ۱۶ تير ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۴۱۵۰۷
فیلم و سینمای جهان

۱۰ فیلم که صحنه‌ی جدایی به‌یادماندنی آن‌ها مخاطب را می‌شکند

فیلم های جذاب هالیوود,فیلم سینمایی عاشقانه

جدایی‌ها به اندازه‌ی روابط و خلق و خوی انسان‌ها متنوع‌اند و فیلم‌های خوب برای هر یک از اشکال آن جا دارند. جدایی هرگز با یک جمله یا ظرف یک روز اتفاق نمی‌افتد. و همه بر این توافق نظر دارند که جدایی دردناک است و زمانی که صرف آن می‌شود، بر این درد می‌افزاید. بعضی‌ها ادعا می‌کنند که تحقق جدایی حداقل نصف مدت رابطه زمان می‌برد. درست مانند غم و اندوه، جدایی هم مرحله‌ی انکار، عصبانیت، چانه‌زنی، افسردگی و عصبانیت و هر چیزی این میان و فراتر از آن دارد. چندین کارگردان در خوانش خود از جدایی، که از فریاد بر سر هم کشیدن تا پذیرش بی‌صدا با نامه را شامل می‌شود، نگاه شخصی خود را اضافه کرده‌اند. اینجا به ده فیلم که هر کدام صحنه‌ی جدایی به‌یادماندنی را در خود جای داده‌اند، می‌پردازیم؛ صحنه‌هایی که این پرسش را در ذهن ما به وجود می‌آورند که چرا اصلاً انسان در وهله‌ی نخست عاشق کسی می‌شود.

۱۰. ۵۰۰ روز سامر (۵۰۰ Days of Summer)

فیلم های جذاب هالیوود,فیلم سینمایی عاشقانه

سال اکران: ۲۰۰۹

کارگردان: مارک وب

بازیگران: جوزف گوردون-لویت، زویی دشانل

امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۸۵ از ۱۰۰

«۵۰۰ روز سامر» به دلیل تصویر واقع‌گرایانه‌ای که از خطرات بیش از اندازه رمانتیک کردن روابط در زندگی واقعی نشان می‌دهد، گریه‌آور است. فیلم داستان آشنایی تام (با بازی جوزف گوردون لویت) را که در یک کمپانی تولید کارت تبریک به عنوان نویسنده کار می‌کند، با سامر (با بازی زویی دشانل) روایت می‌کند؛ که این آشنایی به آغاز یک رابطه‌ی غیرمتعهدانه به درخواست سامر منجر می‌شود. اما احساسات تام نسبت به او قوی‌تر می‌شود و از یک علاقه‌ی معمولی فراتر می‌رود. با این حال، چون سامر از او خواسته که رابطه غیرمتعهدانه باشد، تام احساسات واقعی‌اش را نسبت به او سانسور می‌کند. در نتیجه، این زوج که در واقع زوج نیستند، از هم جدا می‌شوند.

فیلم با رویکردی آهسته به جدایی می‌پردازد که همین آن را به دلخراش‌ترین بخش فیلم تبدیل می‌کند. هیچ اتفاق خاصی نمی‌افتد که بخواهد به این جدایی ختم نمی‌شود، اما سامر در نهایت متوجه می‌شود که آن‌ها نسبت به هم احساسی مشابه ندارد، چیزی که تام در تمام طول رابطه می‌دانست اما با این حال آن را پیش برد، و بعداً سامر را به خاطر دلشکستگی‌اش مقصر دانست. این فیلم را مارک وب کارگردانی کرده است و در نمایش رابطه‌ی کوتاه و زودگذر میان تام و سامر در زمان به عقب و جلو می رود. رابطه‌ی این دو پانصد روز طول می کشد، که گذشتن تام از سامر را هم شامل می‌شود، و همین باعث می‌شود فیلم روابط کوتاه‌مدت مدرن را با شوخ‌طبعی و ظرافت به تصویر بکشد.

۹. کرامر علیه کرامر (Kramer vs. Kramer)

فیلم های جذاب هالیوود,فیلم سینمایی عاشقانه

سال اکران: ۱۹۷۹

کارگردان: رابرت بنتون

بازیگران: داستین هافمن، مریل استریپ، جاستین هنری، جین الکساندر

امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۸۹ از ۱۰۰

«کرامر علیه کرامر» جنبه‌های زشت ازدواجی را نشان می‌دهد که همه از آن می‌ترسند. این فیلم به تلخی به جنگ و دعوای بر سر حضانت پدر و مادری که دارند از هم طلاق می‌گیرند، می‌پردازد. فیلم ازدواج در حال فروپاشی تد و جوآنا با بازی داستین هافمن و مریل استریپ را دنبال می‌کند. ماجرا از این قرار است که تد یک روز از سر کار به خانه برمی‌گردد و می‌بیند همسرش تصمیم گرفته او را به این خاطر که احساس می‌کند جایش در این خانه و ازدواج نیست، ترک کند.

در این صحنه‌ی جدایی به‌یادماندنی و چالش‌برانگیز، تد از جوانا التماس می‌کند که خانه را ترک نکند و جوانا گریه‌کنان شوهر و پسرش را ترک می‌کند. تد می‌ماند با پسرش که هرگز از پدرش توجه کامل ندیده است. در حالی که پدر و مادر هر دو برای حضانت پسرشان مبارزه می‌کنند، جوانا مجبور است انتخاب سختی را انجام دهد. این فیلم به کارگردانی رابرت بنتون یک کلاس پیشرفته‌ی بازیگری است که برای هافمن و استریپ جایزه‌ی بهترین جوایز اسکار بازیگری را به ارمغان آورد.

۸. خورشید ابدی ذهن پاک (Eternal Sunshine of the Spotless Mind)

فیلم های جذاب هالیوود,فیلم سینمایی عاشقانه

سال اکران: ۲۰۰۴

کارگردان: میشل گوندری

بازیگران: جیم کری، کیت وینسلت، کیریستن دانست، مارک رافلو، الایجا وود، تام ویلکینسون

امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۹۲ از ۱۰۰

جوئل و کلمنتاین برای غلبه بر جدایی خود در «خورشید ابدی ذهن پاک» دست به کارهای افراطی می‌زنند. نقش کلمنتاین را کیت وینسلت بازی می‌کند که خاطرات رابطه‌ی دو ساله‌اش با جوئل با بازی جیم کری را از ذهنش پاک می‌کند. آسیب‌پذیری کری در مواجهه با غم از دست دادن عشق زندگی‌اش کلمنتاین و تاب آوردنش، از او مردی خجالتی و دلشکسته را بیرون می‌کشد. جیم کری را ما بیشتر به خاطر نقش‌های کمدی و پرانرژی‌اش می‌شناسیم، اما اینجا از او شخصیتی آرام را می‌بینیم که وقتی می‌فهمد دوست دختر سابقش پس از عمل حذف حافظه، او را دیگر نمی‌شناسد، از هم می‌پاشد.

صحنه‌ای را که کری در آن در حال رانندگی با اتومبیلش دارد گریه می‌کند، به سختی می‌توان فراموش کرد. بعداً، این بازیگر به اشتراک گذاشت که طبق توصیه کارگردانش، احساسات شخصیت خود را بر اساس جدایی که در زندگی واقعی با آن کنار می آمد، قرار داده است. بعد از این جوئل نیز تصمیم می‌گیرد خاطره‌ی کلمنتاین را از ذهنش پاک کند، اما برای حفظ چند خاطره می‌جنگد. این فیلم را میشل گوندری کارگردانی شده است و حالا به خاطر ترکیب ژانرها برای نمایش تصویر واقعی مرحله‌ی جهنمی دل‌شکستگی ناشی از یک جدایی، تبدیل به یک کلاسیک کالت شده است.

۷. داستان ازدواج (Marriage Story)

فیلم های جذاب هالیوود,فیلم سینمایی عاشقانه

سال اکران: ۲۰۱۹

کارگردان: نوآ بامباک

بازیگران: اسکارلت جوهانسون، آدام درایور، لورا درن، آلن آلدا، ری لیوتا، جولی هاگرتی، مریت ویور

امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۹۵ از ۱۰۰

«داستان ازدواج» به خاطر تصویری که از یک زوج بعد از طلاق که هرگز لزوماً از یکدیگر متنفر نبودند، به نمایش می‌گذارد، همچنان فیلم ویژه‌ای است. این فیلم را نوآ بامباک کارگردانی کرده است که ادعا می‌کند در به تصویر کشیدن خانواده‌های نابهنجار و طلاق تخصص دارد. فیلم محصول ۲۰۰۵ «ماهی مرکب و نهنگ» (The Squid and the Whale) را با الهام از طلاق والدینش ساخته است و «داستان ازدواج» را هم از طلاق خودش از بازیگر زن جنیفر جیسون لی الهام گرفته شده است.

این فیلم داستان طلاق یک کارگردان موفق تئاتر با بازی آدام درایور و همسر بازیگر ناراضی او با بازی اسکارلت جوهانسون را روایت می‌کند. ازدواج آن‌ها به نتیجه نمی‌رسد، چون هر دو رازهایی را از یکدیگر مخفی می‌کنند، که منجر به درگیری وحشیانه‌ای در دادگاه بین این دو می‌شود و شخصیت وکیل هر دو یکدیگر را ترور شخصیتی می‌کنند. در یک صحنه‌ی بسیار مهم و دردناک فیلم، زوج جداشده تصمیم می‌گیرند خارج از دادگاه با هم ملاقات کنند، چرا که فیلم تا این لحظه طلاق دوستانه را نشان می‌دهد. با این حال، ملاقات این دو زشت و ناجور می‌شود، وقتی هر دو بر سر یکدیگر فریاد می‌زنند و شوهر برای همسرش آرزوی مرگ و بلافاصله عذرخواهی می‌کند.

۶. جری مک‌گوایر (Jerry Maguire)

فیلم های جذاب هالیوود,فیلم سینمایی عاشقانه

سال اکران: ۱۹۹۶

کارگردان: کامرون کرو

بازیگران: تام کروز، جرمی سوارز، کوبا گودینگ جونیور، هایدن والش، ریگان گومز-پرستون

امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۸۴ از ۱۰۰

«جری مگوایر» در واقع یک درام ورزشی است که به یکباره به یک کمدی رمانتیک جذاب تبدیل می‌شود؛ انگار که دارد به مخاطب خود جایزه می‌دهد. این فیلم در ترکیب منظره‌هایی که به نمایش می‌گذارد و متن هوشمندانه‌ای که دارد، فوق‌العاده است؛ اگر فیلم را ببینید، چند صحنه را هرگز از یاد نخواهید برد. با اینکه بیشتر فیلم روی زندگی مدیر برنامه‌ی ورزشی جری با بازی تام کروز تمرکز دارد (ناگفته نماند که تام کروز هم جوان و جذاب است، هم شخصیتی جذابش را خوب بازی می‌کند)، رابطه‌ی او با یک مادر مجرد جوان، دوروتی، با بازی رنه زلوگر، چیزی است که بیشتر از فیلم به خاطر می‌ماند. جری شاهزاده‌ی سوار بر اسب سپید دوروتی است که مردی را می‌خواهد که به زندگی مجردی‌اش حال و هوایی تازه ببخشد. با این حال، جری نمی‌تواند آن مردی باشد که دوروتی می‌خواهد. بنابراین، وقتی دوروتی خبر بد جدایی آن‌ها را به جری می‌دهد، شکست رابطه را به این خاطر که انتظار آینده‌ی اشتباه از شریکی اشتباه داشته است، تقصیر خودش می‌داند. این صحنه‌ی جدایی به‌یادماندنی بالغانه، شوخ‌طبع و آرام‌ است اما غم را فریاد می‌زند.

۵. ولنتاین غمگین (Blue Valentine)

فیلم های جذاب هالیوود,فیلم سینمایی عاشقانه

سال اکران: ۲۰۱۰

کارگردان: درک سیانفرانس

بازیگران: میشل ویلیامز، مایک ووگل، رایان گاسلینگ

امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۸۶ از ۱۰۰

«ولنتاین غمگین» از آن فیلم‌هایی است که تماشایشان سخت است، چرا که سختی‌های یک رابطه‌ی پرشور را در شرایط سخت نشان می‌دهد. در این فیلم رایان گاسلینگ نقش دین و میشل ویلیامز نقش سیندی را بازی می‌کنند که ظاهراً زندگی آرامی را با یک بچه در کنار هم دارند. وقتی فیلم برای نشان دادن آغاز، میانه و پایان رابطه به عقب و جلو می‌رود، مخاطب متوجه می‌شود که رابطه‌ی آن‌ها اصلاً از ابتدا اشتباه بوده است. ویلیامز آسیب‌پذیری عاطفی را در سیندی بیرون می‌کشد، در حالی که دین لجباز، تکانشی و فاقد جاه‌طلبی است.

این فیلم را درک سیانفرانس کارگردانی کرده است و شروع یک هزارتوی رو به سقوط را نشان می‎دهد که یک زوج در بحران طی می‌کنند. زمانی که سیندی از دین تقاضای طلاق می‌کند، او بی‌ملاحظه است و چندین صحنه در فیلم هست که او با سیندی برخورد فیزیکی می‌کند تا ناتوانی خود را در کنار آمدن با جدایی ثابت کند. در نهایت، در یک صحنه‌ی دلخراش، وقتی سیندی می‌گوید که نمی‌خواهد پسرش در یک ازدواج ناخوشایند بزرگ شود، دین از خانه بیرون می‌رود.

۴. بخور عبادت کن عشق بورز (Eat Pray Love)

فیلم های جذاب هالیوود,فیلم سینمایی عاشقانه

سال اکران: ۲۰۱۰

کارگردان: رایان مورفی

بازیگران: جولیا رابرتس، خاویر باردم، جیمز فرانکو، تووا نووُتنی، لیدیا بیوندی، لوکا آرجنترو، رمو رموتی، النا آرویگو

امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۳۶ از ۱۰۰

«بخور عبادت کن عشق بورز» با بازی جولیا رابرتز در نقش لیز گیلبرت، که در مرحله‌ی پریشان‌حال و گیج‌کننده‌ای از زندگی خود قرار دارد و نمی‌تواند بفهمد چیست که باعث شده است در زندگی‌اش احساس ناکامی داشته باشد. لیز با خانه، شغل خوب و شوهر حامی‌، زندگی بی‌نقصی را دارد که هر زنی آرزویش را دارد. با این حال، او متوجه می‌شود که زندگی‌اش دیگر زیاده از حد ساده است و او باید از منطقه‌ی امن خود خارج شود. این باعث می‌شود که او برای تغییر زندگی‌اش به ایتالیا، هند و بالی سفر کند. با این حال، خودمحوری او به ازدواجش آسیب وارد می‌کند و باعث می‌شود شوهرش کارهای او را زیر سؤال ببرد. در صحنه‌ای که لیز درخواست طلاق می‌کند، شوهرش را می‌بینیم که در آسانسور در حال گریه است و سعی می‌کند اشک‌هایش را از دیگران پنهان کند.

۳. هرچی خواستی بگو… (Say Anything…)

فیلم های جذاب هالیوود,فیلم سینمایی عاشقانه

سال اکران: ۱۹۸۹

کارگردان: کامرون کرو

بازیگران: جان کیوسک، آیونی اسکای، جانی ماهونی، لیلی تیلور، جون کیوسک، جرمی پیون، بی‌بی نیوورتس، اریک استولتس

امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۹۸ از ۱۰۰

اولین تجربه‌ی کارگردانی کامرون کرو نماد رومانتیک‌‌گرایی نسل ایکس (متولدین سال ۱۹۶۵ تا ۱۹۸۱) است. «هرچی خواستی بگو…» معصومیت عاشقانه‌های دبیرستانی را در دوره‌ای به تصویر می‌کشد که تلفن‌های همراه و چت نقش مهمی را در روابط بازی نمی‌کردند. جان کیوسک نقش لوید دوبلر را بازی می‌کند که دانش‌آموز متوسطی در دبیرستان است، اما می‌خواهد با دایان کورت یک قرار ملاقات بگذارد، که در دبیرستان دانش‌آموز ممتاز بود. در نهایت ناباوری لوید، دایان موافقت می‌کند که به عنوان همراهش با او به یک مهمانی برود و آن‌ها رابطه‌ای را با هم آغاز می‌کنند.

این دو، که کاملاً متضاد هم هستند، با جاه‌طلبی هم یا فقدان آن‌ در هم هم‌سو نیستند و پدر دایان به او توصیه می‌کند که از لوید دوری کند. دایان یک خودکار به عنوان هدیه‌ی مهمانی به لوید می‌دهد. یک لوید بیچاره با دوستش تماس می‌گیرد و می‌گوید: «من قلبم را به او دادم و او به من یک خودکار داد.» این یکی از دیالوگ‌های فیلم است که باعث می‌شود آدم با شخصیت‌ها همذات‌پنداری کند و لوید در نهایت به عنوان مرد احساس حقارت می‌کند و به عنوان عاشق، احساس ناکافی بودن.

۲. لا لا لند (La La Land)

فیلم های جذاب هالیوود,فیلم سینمایی عاشقانه

سال اکران: ۲۰۱۶

کارگردان: دیمین شزل

بازیگران: اما استون، رایان گاسلینگ، جی.کی. سیمونز، جان لجند، رزمری دویت، میگن فی، مایلز اندرسون

امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۹۱ از ۱۰۰

«لا لا لند» اثر دیمین شزل، قصیده‌ای برای بازیگران مشتاقی است که جرئت می‌کنند رؤیا داشته باشند، حتی اگر به معنای قربانی کردن روابطشان باشد. این موزیکال عاشقانه داستان یک پیانیست سبک جز به نام سباستین با بازی رایان گاسلینگ و دختری به نام میا با بازی اما استون را که در تلاش است بازیگر شود، روایت می‌کند. این دو بعد از چند ملاقات تصادفی عاشق هم می‌شوند و یکدیگر را تشویق می‌کنند تا رؤیاهای غیرممکن خود را دنبال کنند. با این حال، وقتی سباستین با اولین تور گروهش در مسیر رؤیاهایش پیشرفت می‌کند، در حالی که میا دارد یک تئاتر تک‌پرسونا را اجرا می‌کند و چندان پیشرفتی ندارد، میا از سباستین جدا می‌شود و به زادگاهش بازمی‌گردد.

در یک صحنه، سباستین به خاطر عکاسی نمی‌تواند به نمایش میا که همین حالا هم مخاطبان کمی دارد برسد. میا نمی تواند او را ببخشد و او را به دنبال کردن رؤیای اشتباه متهم می‌کند. سباستین ادعا می‌کند که میا او را فقط زمانی دوست داشته که مثل خودش ناموفق بوده است. شکنندگی رابطه و شخصیت این دو رابطه‌ای را برای هر دو حامی بوده است، از بین می‌برد، که آن را به یکی از دردناک‌ترین و در عین حال، قابل تأمل‌ترین جدایی‌ها در سینما تبدیل می‌کند.

۱. مرا با نامت صدا کن (Call Me by Your Name)

فیلم های جذاب هالیوود,فیلم سینمایی عاشقانه

سال اکران: ۲۰۱۸

کارگردان: لوکا گوادانینو

بازیگران: آرمی همر، تیموتی شالامی، مایکل استولبارگ، آمیرا کاسار، استر گارل، ویکتوئار دو بوئا

امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۹۴ از ۱۰۰

در «مرا با نامت صدا کن» الیو و الیور در تابستان ۱۹۸۳ در لمباردی ایتالیا وارد رابطه‌ای پرشور می‌شوند. اولی جوانی هفده ساله و خوش‌چهره است که دارد با خانواده‌اش اوقات خوبی را می‌گذراند و پیانو می‌نوازد. الیور یک دانشجوی دکتراست که برای پدر الیو کارآموزی می‌کند. این دو در خیابان‌ها و باغ‌های زیبای ایتالیا می‌چرخند و احساسات خود را نسبت به یکدیگر کشف می‌کنند. با این حال، الیور تمایلی به اینکه الیو را به زندگی‌اش راه دهد ندارد و از الیور می‌خواهد که احساساتش را به زبان نیاورد. به همین خاطر، الیور وقتی می‌بیند که دارند به هم نزدیک می‌شود، الیو را از خودش دور می‌کند. بعداً یادداشتی برای الیور می‌فرستد که پایان رابطه‌ی آن‌ها را تأیید می‌کند و برای آخرین بار در ایستگاه قطار در حالی که الیور دارد آنجا را ترک می‌کند، با او ملاقات می‌کند، که دیدار دردناکی است. با این حال، او بعداً متوجه می‌شود که الیور با زنی نامزد کرده است که مدت زیادی با هم بوده‌اند. در اشکبارترین صحنه‌ی فیلم، الیو در حالی که به رابطه‌ی پرشور خود با الیور فکر می‌کند، دارد با خودش کلنجار می‌رود که حقیقت را بپذیرد و در سکوت جلو شومینه گریه می‌کند.

digikala.com
  • 11
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی

دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی شهاب حسینی یکی از بهترین بازیگران سینمای ایران است که تا به حال در آثار فاخری مانند محیا، دلشکسته، شهرزاد و... به نقش آفرینی پرداخته است. این هنرمند در هر یک از هنرنمایی های خود دیالوگ های ماندگاری دارد که در ادامه این مقاله از سرپوش قصد داریم به بخشی از آنها اشاره کنیم. بیوگرافی کوتاه از شهاب حسینی سید شهاب الدین حسینی تنکابنی در ۱۴ بهمن ۱۳۵۲ در تهران به دنیا آمد. وی اصالتا تن کابنی است و تحصیلات عالیه خود را در رشته روانشناسی از دانشگاه تهران برای مهاجرت به کانادا ناتمام گذاشت. وی در سال ۱۳۷۳ با پریچهر قنبری ازدواج کرد و حاصل این پیوند دو فرزند پسر به نام های محمد امین و امیرعلی است. فعالیت هنری شهاب حسینی با تئاتر دانشجویی و سپس، گویندگی در رادیو شروع شد. از جمله جوایز این هنرمند می توان به موارد زیر اشاره کرد: - او برای بازی در شمعی در باد (۱۳۸۲) و رستگاری در هشت و بیست دقیقه (۱۳۸۳) نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشنواره فیلم فجر شد.  - حسینی در سال ۱۳۸۷ با بازی در فیلم سوپر استار جایزه سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر را دریافت کرد. -  او خرس نقره‌ای بهترین بازیگر مرد جشنواره بین‌المللی فیلم برلین ۲۰۱۱ را به‌همراه گروه بازیگران فیلم جدایی نادر از سیمین کسب کرد. - او در جشنواره فیلم کن ۲۰۱۶ نیز با ایفای نقش در فیلم فروشنده توانست جایزه بهترین بازیگر مرد جشنواره فیلم کن را به خود اختصاص بدهد. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی؛ درباره شهاب حسینی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی فیلم سینمایی دلشکسته در نقش امیرعلی: - هر کی ریــش گـذاشت مسلمـــون نیـست، هـــرکی پیـشونیش رو داغ کـــرد، مــرد خــدا نیست. - تو همه ی اعتقادا اشتباه میشه. همیشه ام یه عده گرگن تو لباس میش! -  من بنده آن دمم که ساقی گوید یک جام دگر بگیر و من نتوانم - ما فردا میایم خواستگاری، دیگه نمی خوام خواهرم باشی می خوام نفسم باشی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در فیلم دلشکسته سریال شهرزاد در نقش قباد: -شهرزاد نمی دونی بدون، من با تو چیزایی پیدا کردم که هیچوقت تو زندگیم نداشتم و نمی خوام از دستش بدم. - ما همه مهره های سوخته ایم که زیر دست بزرگ آقاییم. -  آره خب عمو جان حقیقت تلخه عموجان، شنیدنش همچین یه جاهایی از وجدان آدمو جز میده. -  میرم صاف وامیستم جلوی بزرگ آقا بش میگم بزرگ آقا من، زن من، خب؟! پا به ماهه! عین ۱۰-۱۲ ماهو میخوام بمونم ور دلش چی میگی شما؟ - قباد : فقط یه سوال، خیلی دلم می خواد جوابشو بدونم، تو هنوزم دلت باهاشه؟ شهرزاد : فراموشی زمان می بره، فقط فکر می کنم اگه من به هر دری زدم، و اونی نشد که می خواستم بشه، لابد قسمت خرافه نیست، هست واقعا - موقتیه این روزا شهرزاد، می گذره. این وسط تنها چیزی که مهمه اینه که من هنوز با همه ی وجودم دوست دارم. عاشقتم - قباد : سخته واسم دوری تو اینو بفهم، چطوری اینو بهت ثابت کنم؟ شهرزاد : دیر شده، برای ثابت کردنش خیلی خیلی دیر شده … حتی ملک جوانبخت هزار و یک شبم نبودی وگرنه من کم قصه و داستان به گوش تو نخوندم. عاشق بزدل عشقو هم زایل می کنه آقای قباد دیوانسالار -قباد : این کارو باهام نکن شهرزاد. اینطوری خردم نکن. من هنوز دوستت دارم، خیلی بیشتر از قبل. همه چیو خراب نکن شهرزاد : برو قباد، پشت سرتم دیگه نگاه نکن -  من چی کار به کسی داشتم، داشتم زندگیمو می کردم. با بدبختی خودم سر و کله می زدم. اصلا روحمم خبر داشت همچین کسی تو این دنیا زندگی می کنه؟ کی نشونم داد؟ شما. بعدشم که فرستادینم تو بهشت تازه می خواستم بفهمم زندگی یعنی چی؟ تازه طعمش داشت زیر دهنم مزه مزه می کرد که یقه مو گرفتین ترپ انداختینم وسط جهنم. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال شهرزاد سریال مدار صفر درجه در نقش حبیب پارسا: -تو را به جای همه دوست میدارم-تو را به خاطر عطر نان گرم برفی که اب میشود -برای بخشش اولین گناه-تو را برای دوست داشتن دوست میدارم-تو را به خاطر تمام کسانی که دوست نمیدارم دوست میدارم ...  - همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛همين  - مظفر:منوببخش ...یافراموش کن! حبیب:میبخشم...ولی فراموش نمیکنم!!!  -حبيب: فقط چرا فكر مي كنيد كه سفر اعزام ممكنه منتفي بشه؟ دكتر: اين مملكت پسرجان،سرزمين گسل و زلزله و پس لرزه است!آدم از فردا روزش - این و خداوند باید جواب بده ، باید جواب این سوال رو بده ! اگه تو این دنیا هیچ جایی برای آرامش وجود نداره ؛ و اگه تمام رویاهای ما از عشق ، عدالت و آزادی فقط ی خیال بیهودس! پس چرا ما رو آفرید ؟!... -ميدوني چيه تقي جان؟من بر خلاف مرحوم پدرم،ازسياست چيز زيادي نميدونم! همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛ همين دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال مدار صفر درجه سایر فیلم ها: -یه پایان تلخ بهتر از یه تلخی پایان ناپذیره ... (درباره الی) - میدونی برتر از عشق بی فرجام چیه؟فرجام بدون عشق... (برف روی شیروانی داغ) - من زندگی مو باختم حاج اقا منو از زندون می ترسونی؟برو از خدا بترس ... (جدای نادر از سیمین) - جنگ احساس مسولیته نه شلیکه گلوله ... (شوق پرواز) - هر چه تو اوج میگیری دنیا از دید تو بزرگتر می شود و تو از دید دنیا کوچکتر می شوی ... (شوق پرواز) - تو کویر ادم به خدا نزدیک تره چون اسمون به زمین نزدیک تره ... (پلیس جوان) - میدونی چیت حرص ادمو درمیاره؟اینکه حالت از من بده ولی حس واقعیتو بهم نمیگی خب چیه هر چی هست بیا به خودم بگو فکر میکنی چیزیمه؟فکر میکنی چون چیزیمه عرضه ندارم پس چون عرضه ندارم دیگه.....این منصفانه نیست چون من دارم سعی خودمو میکنم غلطی تا حالا نتونستم بکنم چون نمیتونم تمرکز کنم رو کاری ک باید بکنم نمیتونم تمرکز کنم چون همه ی وقتمو اون چرت وپرتا ی مزخرف و دغدغه های احمقانه پر کرده دانشکده ی مزخرف و شاگردای خنگ و... (پرسه در مه) گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش