یکشنبه ۰۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۰:۵۰ - ۰۲ آذر ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۹۰۰۶۵
فیلم و سینمای جهان

بهترین فیلم های جنگی یک دهه اخیر سینما؛ از Sand Castle تا The Zookeeper’s Wife

فیلم های جنگی,بهترین فیلم های جنگی تاریخ سینما

روزیاتو | فیلم های جنگی سال هاست که مخاطبان را شیفته خود کرده اند. متاسفانه جنگ و پیامدهای آن همه کشورها را تحت تاثیر قرار داده است و ما همچنان با اشتیاق به دنبال داستان هایی هستیم که به ما کمک کند همه این جنگ ها را درک کنیم. برخی از بهترین داستان سرایی های سینمایی در فیلم های جنگی رخ می دهد و این تصاویر جذاب میدان های نبرد یا صحنه های خونین نیست که مخاطب را به سیمت این فیلم ها جذب می کند، بلکه شخصیت های فیلم های جنگی هستند. تماشا و هضم کردن داستان هایی در مورد شخصیت هایی که در زمان های سخت و خطرناک به ماجراجویی می پردازند، ایمان ما را به بشریت باز می گرداند و همچنین الهام بخش این امید است که می توانیم از دشواری هایی که با آن ها مواجه هستیم، عبور کنیم.

فیلم های جنگی,بهترین فیلم های جنگی تاریخ سینما

همه داستان های جنگی در مورد سربازان حاضر در خط مقدم نیستند. برخی از این فیلم های جنگی در مورد تاثیراتی است که جنگ بر دوستان و خانواده ها، پس از بازگشت به خانه، کهنه سربازان پس از جنگ، و افرادی که به روش های دیگر و اغلب پنهانی به این کارزارهای نظامی کمک می کنند. داستان های عاشقانه. داستان های دوستی. داستان های بقا. ژانر فیلم های جنگی همه این ها را در خود دارد. اما اغلب، هنگام جستجوی فیلم های جنگی توصیه شده، فیلم های جنگی کلاسیک در صدر فهرست قرار می گیرند. با این حال در سال های اخیر کارگردانان، تهیه کنندگان و بازیگران بزرگی دور هم جمع شده اند تا فیلم های ارزشمندی را به این مجموعه اضافه کنند. بدین بهانه، در ادامه این مطلب قصد داریم شما را با ۱۰ مورد از بهترین فیلم های جنگی یک دهه اخیر سینما آشنا کنیم.

۱۰- Sand Castle (2017)‎

فیلم های جنگی,بهترین فیلم های جنگی تاریخ سینما

در فیلم قلعه شنی، مت سرباز جوانی است که باید افتخار کند که برای کشورش در جنگ عراق می جنگد و از آن دفاع می کند، اما تنها کاری که می خواهد انجام دهد این است که به خانه برگردد. بدست آوردن پول برای تامین شهریه دانشگاه تنها انگیزه ای بوده که او را در وهله اول برای پیوستن به ارتش ترغیب می کرد، اما حتی این هم نتوانسته او را در این دوران پرآشوب به ادامه حضور در ارتش ترغیب کند. او حتی در تلاش برای بازگشت به خانه، خود را زخمی می کند، هر چند که این کار بیهوده است. یکی از مهم ترین (و خطرناک ترین) ماموریت هایی که او برای آن فرستاده شده، تعمیر سیستم آبرسانی در یک روستا است. آن ها باید به سراغ پمپ آب بروند، مخزن آب را پر کنند و هر روز محموله آب را به روستاییان تحویل دهند. استخدام برخی از افراد محلی می تواند به آن ها کمک کند، اما آن ها نمی خواهند به سربازان آمریکایی که به خانه هایشان تجاوز می کنند، کمک نمایند.

با وجود اینکه سربازان قهرمانان این فیلم هستند، قلعه شنی نقطه نظرات شهروندان را نیز برجسته می سازد. برای برخی، به نظر می رسد که سربازان فقط می خواهند به مردم محلی کمک کنند و عداوت شهروندان با آن ها غیرقابل توجیه است. در لحظه ای از فیلم، مت می گوید: «من به اینجا تعلق ندارم» و این یکی از ایده های اصلی فیلم است که سعی دارد آن را به مخاطب منتقل کند. چه نیت آن ها خوب باشد و چه بد، مردم این روستا خواهان بازپس گرفتن خانه شان هستند. بازی های بازیگران در بالاترین کیفیت قرار دارد، از لهجه جنوبی متقاعد کننده هنری کاول در نقش سروان سایورسون تا نیکولاس هولت در نقش سربازی که به دردسر افتاده است.

۹- Hacksaw Ridge (2016)‎

فیلم های جنگی,بهترین فیلم های جنگی تاریخ سینما

هکسا ریج یا ستیغ اره ای یکی دیگر از فیلم های زندگینامه ای با داستان جنگ جهانی دوم است. این یکی بر روی سرگذشت دزموند داس متمرکز است، یک امدادگر جنگی با مجموعه ای از قوانین مذهبی سرسختانه که از آن ها پیروی می کند، قوانینی که موقعیت او را به عنوان یک امدادگر جنگی خطرناک تر می کند. او هم به عنوان یک صلح طلب و هم به عنوان یک مسیحی، اعتقادی به استفاده یا حمل سلاح نداشت، حتی اگر این کار به معنای در معرض خطر قرار دادن جانش باشد. باورهای مذهبی داس او را به شدت در میان همقطارانش مطرود می کند و آن ها حتی تلاش می کنند تا او را از ارتش اخراج کنند. با این همه شکنجه و آزاری که داس با آن مواجه می شود، بینندگان این سوال را مطرح می کنند که آیا داس توسط سیستم خرد خواهد شد یا اینکه سیستم را تغییر خواهد داد.

بسیاری از سربازان در فیلم های جنگی پس از مدتی با هم ادغام شده و به هم خو می گیرند. بسیاری از آن ها افراد سرخورده ای هستند که شرایط دشوار آن ها را تحت تاثیر قرار داده و از نظر فیزیکی توسط همتایان خود به حاشیه رانده می شوند. در اینجا، داس کمی حس تو سری خوری و ضعیف بودن در خود دارد، اما تعهد او به باورهای مذهبی و اصرارش بر این که این راه اخلاقی درست برای مشارکت در جنگ است (اگر چنین چیزی ممکن باشد) بسیار جذاب جلوه می کند. نگاهی اجمالی به تربیت داس و رویدادهای کلیدی زندگی او به ما کمک می کند درک کنیم که چرا او چنین سرسختانه به باورهای صلح جویانه خود باور دارد.

۸- A Private War (2018)‎

فیلم های جنگی,بهترین فیلم های جنگی تاریخ سینما

یک جنگ خصوصی یک درام جنگی زندگینامه ای است، اگر چه این بار چهره اصلی یک روزنامه نگار است. ماری کُلوین جنگ های سراسر جهان را در مقالات خود برای روزنامه ساندی تایمز پوشش می دهد. در مدت حضور در سریلانکا، او و اطرافیانش توسط ارتش مورد حمله قرار می گیرند. این حمله به قدری وحشیانه است که ماری یک چشم خود را از دست می دهد. با وجود این رویدادهای هولناک، ماری هنوز هم مشتاق برجسته کردن وقایع غم انگیزی است که در سراسر جهان رخ می دهد. آخرین جایی که توجه او را به خود جلب کرده، شهر حمص، سوریه است، جایی که او می خواهد در آن افکار عمومی را در مورد جان های بی گناهانی که گرفته شده، آگاه کند. اما اگر ماری مراقب نباشد، می تواند خود یکی از این قربانی های بیگناه باشد.

همه می دانند که جنگ خطرناک است. چه کسانی که در ارتش ها می جنگند و چه غیرنظامیانی که در مناطق تحت تاثیر جنگ زندگی می کنند. چیزی که چندان مورد توجه قرار نمی گیرد، خطری است که متوجه کسانی می شود که قصد دارند همه ما را از واقعیت این جنگ ها مطلع نگه دارند. ماری از بسیاری از روزنامه نگاران فراتر می رود، اما این فیلم هنوز هم خطر مربوط به روایت کردن حقیقت را برجسته می کند. روزاموند پایک واقعاً خود را ماری کلوین تبدیل می کند تا تصویری تاریک و واقعی از این روزنامه نگار افسانه ای ارائه دهد.

۷- American Sniper (2014)‎

فیلم های جنگی,بهترین فیلم های جنگی تاریخ سینما

تک تیرانداز آمریکایی فیلمی محصول سال ۲۰۱۴ به کارگردانی کلینت ایستوود است. این فیلم بر اساس زندگی و خاطرات کریس کایل، یکی از بهترین و مرگبارترین تک تیراندازان تاریخ آمریکا ساخته شده است. کریس (با بازی بردلی کوپر) به لطف تمرین تیراندازی و شکار با پدرش، نحوه کنترل اسلحه را از سنین پایین یاد گرفت. پس از اینکه یک شکست عشقی او را مجبور می کند که زندگی اش را به چالش بکشد، او در نیروی دریایی ثبت نام می کند. پس از حملات ۱۱ سپتامبر، کریس به عراق فرستاده می شود. اگر او فکر می کرد که شکارهایش محدود به نیروهای مسلح خواهد بود، کایل به سرعت در می یابد که اصلاً چنین نیست و او باید تصمیم های سختی بگیرد.

کریس بین خانه، جایی که همسر و خانواده ای در حال گسترش دارد، و اعزام های مختلفی که به عراق دارد، در رفت و آمد است. و در این مسیر روشن می شود که او دیگر آن مرد قبل از ثبت نام در ارتش نیست. اغلب فیلم های جنگی زندگی سربازان را پس از پایان جنگ نشان می دهند و هیچ گاه به میدان جنگ باز نمی گردند، اما رفت و آمد کایل بین این دو زندگی یک برداشت منحصر به فرد از چنین داستانی است. عوارض و تاثیرات منفی جنگ بسیار گسترده است و صحنه های مربوط به همسر و فرزندان کایل در این فیلم، عمیقاً در ذهن مخاطبان طنین انداز می شود. حتی اگر بینندگان خاطرات واقعی کریس کایل را بخوانند، باز هم چیزهای زیادی را می توان در بازی بی نقص بردلی کوپر در این نقش یافت.

۶- Fury (2014)‎

فیلم های جنگی,بهترین فیلم های جنگی تاریخ سینما

فیلم خشم داستان خدمه یک تانک آمریکایی را در آلمان و چند ماه پیش از پایان حنگ جهانی دوم روایت می کند. این خدمه در نبردهای زیادی در کنار یکدیگر جنگیده اند و متحمل خسارات زیادی شده اند، از جمله کشته شدن یکی از اعضای گروه. وقتی یک عضو جدید به تیم آن ها می پیوندد، با آغوش باز از او استقبال نمی شود. این مرد جوان جدید، نورمن، به اندازه برخی از سربازان دیگر بی رحم و سوء استفاده گر نیست و مهارت جنگی مشابهی با بقیه ندارد. این فیلم در مورد ماجراجویی این خدمه تانک است، در شرایطی که بیشتر به عمق خاک آلمان تحت کنترل نازی ها می روند و باید در شرایطی که پایان این دوران بیرحم و خشن در دوردست دیده می شود، با یکدیگر همکاری کنند.

از بسیاری جهات، خشم به چیزهای زیادی می پردازد که از یک فیلم جنگی انتظار دارید. صحنه های متعددی وجود دارد که در آن سربازان یونیفرم پوش در شهرهای تخریب شده کمین می کنند و سلاح به دست دارند. با این حال لایه خاصی از اعتبار و واقعیت گرایی در فیلم وجود دارد، به خصوص پس از این که بینندگان نورمن را بیشتر می شناسند. شاید این تصویر واقع گرایانه به خاطر این باشد که نویسنده و کارگردان فیلم، دیوید آیر، از گزارش های دست اول سربازان درگیر در جنگ جهانی دوم برای ساخت فیلم خود الهام گرفته است. خشم ذره ای واقعیت های هولناک جنگ جهانی دوم را ماست مالی و تلطیف نمی کند و با اینکه گاهی اوقات تماشای فیلم دشوار می شود، اما در نهایت ارزشش را دارد.

۵- The Zookeeper’s Wife (2017)‎

فیلم های جنگی,بهترین فیلم های جنگی تاریخ سینما

همسر نگهبان باغ وحش یک درام جنگی بر اساس یک کتاب غیر ساختگی است. داستان فیلم، فعالیت ها و کارهای خارق العاده یان و آنتونینا زابینسکا را بازگو می کند که با پنهان کردن تعدادی یهودی در محیط غیرمحتمل یک باغ وحش، به صدها نفر از یهودیان لهستانی کمک کردند. هر دوی آن ها در باغ وحش ورشو کار می کنند که توسط یک جانورشناس و حامی هیتلر که از برلین فرستاده شده، تهدید به نابودی می شود. این جانورشناس نشان می دهد که قادر به بی رحمی بی حد و مرزی است، با این حال، جان و آنتونینا تصمیم می گیرند که مردم یهودی را در آنجا پنهان کنند. اما با حضور مداوم و بیشتر آلمانی ها در باغ وحش، دور نگه داشتن این یهودیان از خطر به طور فزاینده ای چالش برانگیز و خطرناک می شود.

این داستان منحصر به فرد برای طرفداران تاریخ جذاب خواهد بود و این موضوع که فیلم بر اساس رویدادهای واقعی است، حتی آن را جذاب تر نیز می کند. آنتونینا (با بازی جسیکا چستین) در طول فیلم با مهربانی اش نسبت به حیوانات و آن هایی که پنهان کرده تا در امان باشند، در نکنار قدرتی که باید در مقابله با نازی های و حامیان آن ها نشان دهد، به وضوح می درخشد. از آنجایی که فیلم بسیاری از گونه های جانوری را در داستان خود گنجانده بود، به عنوان مقایسه ای برای دیدن درندگی و ملایمت حیوانات در تضاد با انسان ها عمل می کند. حتی اگر بینندگان احساس کنند که دیگر از روایت های جنگ جهانی دوم خسته شده اند، این یکی شایسته یک فرصت دیگر است.

۴- Dunkirk (2017)‎

فیلم های جنگی,بهترین فیلم های جنگی تاریخ سینما

دانکرک یکی دیگر از فیلم های کریستوفر نولان درباره یک رویداد واقعی در طول جنگ جهانی دوم است. تامی یک سرباز بریتانیایی متفقین است که در شهری ساحلی به نام دانکرک در شمال فرانسه به سر می برد. پس از حمله ای که کشته های زیادی به جا می گذارد، تامی خود را در ساحلی می یابد که سربازان دیگر بسیاری نیز در آن در انتظار تخلیه هستند. فرار کردن از دانکرک سخت تر و خطرناک تر از آن چیزی است که همه آن ها تصور می کردند. حتی وقتی کشتی ها می رسند، یا آن ها را نمی پذیرند، یا کشتی ها مورد حمله قرار گرفته و غرق می شوند، یا در خشکی با تهدید مواجه می شوند. ناامیدی و ترس باعث افزایش تنش ها می شود و به زودی سربازانی که در یک جبهه مشترک می جنگیدند، به یکدیگر حمله می کنند.

تصمیمات سینمایی و قصه گویی واقعاً به این فیلم کمک کرد تا ترانه ای متفاوت در ژانر جنگی بخواند. در صحنه های محوری فیلم، دیالوگ اندک است و بازیگران (و همچنین موسیقی متن) تلاش زیادی می کنند تا این احساس درماندگی و ترس را به مخاطب منتقل کنند. در دستان اشتباه، این انتخاب می توانست فیلم را به فیلمی کلیشه ای و معمولی تبدیل کند. در عوض، انتخاب های نولان باعث شد که وزن احساسی و عاطفی فیلم بیشتر شود. در حالی که صحنه های رویارویی سربازان با تهدیدات بیرونی پر از اکشن و هیجان انگیز است، لحظات درگیری سربازان با یکدیگر به یاد ماندنی ترین صحنه های فیلم دانکرک هستند.

۳- Beasts of No Nation (2015)‎

فیلم های جنگی,بهترین فیلم های جنگی تاریخ سینما

ددخویان بی مرز و بوم یا جانوران بی کشور درباره پسری به نام آگو است که در یک کشور در غرب آفریقا زندگی می کند. او و خانواده اش در دوران پرآشوبی زندگی می کنند, در شرایطی که کشورشان در میانه یک جنگ داخلی است. با شنیدن این خبر که شورشیان به زودی به شهرشان می رسند, پدر آگو باید تصمیم سختی بگیرد تا مادر آگو و دو فرزند کوچکش را به شهری امن تر بفرستد, در حالی که آگو, پدرش و برادرش در شهر می مانند. پس از اتفاقات ناگواری که باعث فرار آگو می شود, او خیلی زود مجبور می شود سرباز کودک نیروهای شورشی باشد و دست به اقداماتی بزند که برای هر کسی سخت خواهد بود, چه برسد به یک کودک.

به نظر می رسد بیشتر فیلم های جنگی با موضوع جنگ جهانی اول یا دوم، با تمرکز بر کشورهای اروپایی ساخته شده اند. در حالی که بازگویی این داستان ها مهم است، جنگ های دیگری نیز وجود دارند که مردم هنوز اطلاعات کمی در مورد آن ها دارند یا کشورهایی که در این جنگ ها نقش داشته اند اما فراموش شده اند. ددخویان بی مرز و بوم با تمرکز بر غرب آفریقا از فیلم های جنگی دیگر متمایز می شود، حتی اگر نام کشور خاصی در طول داستان برده نمی شود. همچنین دیدن داستان یک سرباز کودک عادی نیست. آگو مجبور می شود دست به کارهای هولناکی بزند و دیدن درگیری های درونی او، از نظر احساسی هر بیننده ای را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

۲- Oppenheimer (2023)‎

فیلم های جنگی,بهترین فیلم های جنگی تاریخ سینما

فیلم ۱۸۰ دقیقه ای اوپنهایمر ساخته کریستوفر نولان که در تابستان سال ۲۰۲۳ اکران شد، توجهات زیادی را به خود جلب کرد. این فیلم جنگی زندگینامه ای داستان یک فیزیکدان نظری واقعی به نام جی. رابرت اوپنهایمر است که مهارت و دانش او در دنیای سلاح های هسته ای، تاثیر بزرگی بر نتیجه جنگ جهانی دوم داشت.

اوپنهایمر در ابتدا در اتمام تحصیلات خود در کمبریج با مشکل مواجه می شود. بعدها که او به ایالات متحده باز می گردد، از او خواسته می شود تا در پروژه منهتن که یک برنامه کلیدی برای توسعه یک بمب اتمی است، مشارکت کند. در حالی که درگیر شدن در این پروژه می تواند خطرناک بوده و پیامدهای مادام العمر داشته باشد، چندین دلیل اوپنهایمر را مجبور می کند که به این پروژه بپیوندد که یکی از دلایل آن داشتن ریشه یهودی او است.

اوپنهایمر به عنوان یک فیلم جنگی بسیار خوب عمل می کند زیرا یک فضای تاریخی و پیشینه ای عمیق از زندگی و شخصیت اوپنهایمر ارائه می دهد که مخاطبان را در دنیای فیلم غرق می کند بدون اینکه نیازی به قربانی کردن توسعه شخصیتی پرسوناها باشد. اوپنهایمر انسان کامل و بی نقصی نیست؛ او از نظر اخلاقی تصمیمات سوال برانگیزی می گیرد و به همسرش وفادار نیست، بلکه با اضطراب و اعتماد به نفس نیز دست و پنجه نرم می کند.

فیلم اوپنهایمر ثابت می کند که فیلم های جنگی برای جذاب بودن لازم نیست اغلب در میدان های نبرد روایت شوند یا خطرات جدی بودن در جنگ را به مخاطب منتقل کنند. داستان این فیلم می توانست در سال ۱۹۴۵ به پایان برسد، اما پس از آن نیز داستانش را دنبال می کند. دیدن مردی که زمانی مورد تخسین مردم کشورش بود اما حالا باید در دادگاهی حقوقی از خود دفاع کند بسیار هیجان انگیز و قابل توجه و از لحاظ تاریخی آگاهی بخش است. اینکه چطور همه چیز سریع بر علیه او شد و اینکه چطور اوپنهایمر با جنبه های ویرانگر و مفید مشارکتش در پروژه منهتن مواجه می شود، بسیار تاثیرگذار و جذاب است.

۱- All Quiet on the Western Front (2022)‎

فیلم های جنگی,بهترین فیلم های جنگی تاریخ سینما

ماجرای در جبهه غرب خبری نیست به عنوان رمانی که در سال ۱۹۲۹ منتشر گردید شروع شد و از آن زمان به اشکال مختلفی به حیات خود ادامه داده است: به عنوان یک ترانه ضد جنگ از التون جان و سه اقتباس سینمایی. اقتباس سینمایی ۲۰۲۲، پیچش تازه ای به این داستان محبوب می دهد. در طول جنگ جهانی اول، قهرمان داستان ما، پل تنها ۱۷ سال دارد که به همراه چند تن از دوستانش در ارتش ثبت نام می کند. برای آن ها، جنگیدن در جنگ جهانی اول یک نمایش واقعی از میهن پرستی و شجاعت است. با این حال، وقتی در فرانسه مستقر می شوند، متوجه می شوند که رویای شجاعتی که به آن ها فروخته شده، بسیار تلخ تر و تاریک تر از واقعیت های هولناکی است که با آن مواجه می شوند.

این داستان کار فوق العاده ای انجام می دهد تا بینشی در مورد اینکه چرا و چطور تعداد زیادی از جوانان برای شرکت در جنگ پیشقدم می شوند، فراهم کند. تماشای تغییر در شخصیت پل زمانی که شاهد مرگ دوستان و دیگر سربازان است، بسیار تکان دهنده خواهد بود. برای کسانی که با منبع اصلی این فیلم آشنا نیستند، مشخص نیست که آیا اوج شخصیت پل نزول به یک شرور آشکار است یا هنوز بر خودِ پیش از جنگش تسلط دارد. لحظاتی که شخصیت او می تواند به هر دو طرف خم شود، یک مطالعه شخصیتی جذاب است. همچنین در نسخه ۲۰۲۲ این فیلم یک بخش فرعی دیگر در رابطه با امضای معاهده آتش بس اضافه می شود که ارزش سرگرم کنندگی بیشتری را برای مخاطبانی که اقتباس های قبلی را دیده اند، فراهم می کند.

  • 15
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
رضا داوودنژاد بیوگرافی مرحوم رضا داوودنژاد

تاریخ تولد: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹

محل تولد: تهران

حرفه: بازیگر

شروع فعالیت: ۱۳۶۵ تا ۱۴۰۲

تحصیلات: دیپلم علوم انسانی

درگذشت: ۱۳ فروردین ۱۴۰۳

ادامه
احسان قربان زاده بیوگرافی احسان قربان زاده؛ خواننده تازه کار موسیقی پاپ ایران

محل زندگی: تهران 

ملیت: ایرانی

حرفه: خواننده

سبک: پاپ و سنتی ایرانی

ساز: تنبک، باغلاما و گیتار

ادامه
فرامرز اصلانی بیوگرافی فرامرز اصلانی از تحصیلات تا شروع کار هنری

تاریخ تولد: ۲۲ تیر ۱۳۳۳

تاریخ وفات : ۱ فروردین ۱۴۰۳ (۷۸ سال)

محل تولد: تهران 

حرفه: خواننده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نوازندهٔ گیتار 

ژانر: موسیقی پاپ ایرانی

سازها: گیتار

ادامه
عقیل بن ابی طالب زندگینامه عقیل بن ابی طالب؛ از صحابه پیامبر و امام علی (ع)

تاریخ تولد: ده سال بعد از عام الفیل

محل تولد: مکه

محل زندگی: مکه، مدینه

دلیل شهرت: صحابه و پسرعموی محمد

درکذشت: دوران حکومت معاویه، مدینه

مدفن: بقیع

ادامه
علیرضا مهمدی بیوگرافی علیرضا مهمدی؛ پدیده کشتی فرنگی ایران

تاریخ تولد: سال ۱۳۸۱ 

محل تولد: ایذه، خوزستان، ایران

حرفه: کشتی گیر فرندگی کار

وزن: ۸۲ کیلوگرم

شروع فعالیت: ۱۳۹۲ تاکنون

ادامه
حسن معجونی بیوگرافی حسن معجونی بازیگر کمدی سینمای و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حسن معجونی

نام کامل: محمد حسن معجونی

تاریخ تولد: ۲۸ دی ۱۳۴۷

محل تولد: زنجان، ایران

حرفه: بازیگر، کارگردان، طراح، مدرس دانشگاه

تحصیلات: رشتهٔ ادبیات نمایشی از دانشکده سینما تئاتر دانشگاه هنر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۵ تاکنون

ادامه
ابراهیم بن جعفر ابی طالب زندگینامه ابراهیم بن جعفر ابی طالب

نام پدر: جعفر بن ابی طالب

سن تقریبی: بیشتر از ۵۰ سال

نسبت های مشهور: برادر محمد بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر ابی طالبزندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

زندگینامه ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب

ابراهیم بن جعفر بن ابی طالب فرزند جعفر بن ابی طالب بوده است، برخی از افراد ایشان را همراه با محمد از نوه های جعفر می دانند که عمال بن زیاد وی را به شهادت رساند. برخی از منابع می گویند که ابراهیم و محمد هر دو از لشکر ابن زیاد فرار کرده بودند که بانویی در کوفه آنها را پناه می دهد، اما درنهایت سرشان توسط همسر این بانو که از یاران ابن زیاد بود از جدا شد و به شهادت رسیدند. 

ادامه
مریم طوسی بیوگرافی مریم طوسی؛ سریع ترین دختر ایران

تاریخ تولد: ۱۴ آذر ۱۳۶۷

محل تولد: تهران

حرفه: ورزشکار، دونده دوهای سرعت

تحصیلات: کارشناسی تربیت بدنی از دانشگاه تهران

قد: ۱ متر ۷۲ سانتی متر

ادامه
دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی

دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی شهاب حسینی یکی از بهترین بازیگران سینمای ایران است که تا به حال در آثار فاخری مانند محیا، دلشکسته، شهرزاد و... به نقش آفرینی پرداخته است. این هنرمند در هر یک از هنرنمایی های خود دیالوگ های ماندگاری دارد که در ادامه این مقاله از سرپوش قصد داریم به بخشی از آنها اشاره کنیم. بیوگرافی کوتاه از شهاب حسینی سید شهاب الدین حسینی تنکابنی در ۱۴ بهمن ۱۳۵۲ در تهران به دنیا آمد. وی اصالتا تن کابنی است و تحصیلات عالیه خود را در رشته روانشناسی از دانشگاه تهران برای مهاجرت به کانادا ناتمام گذاشت. وی در سال ۱۳۷۳ با پریچهر قنبری ازدواج کرد و حاصل این پیوند دو فرزند پسر به نام های محمد امین و امیرعلی است. فعالیت هنری شهاب حسینی با تئاتر دانشجویی و سپس، گویندگی در رادیو شروع شد. از جمله جوایز این هنرمند می توان به موارد زیر اشاره کرد: - او برای بازی در شمعی در باد (۱۳۸۲) و رستگاری در هشت و بیست دقیقه (۱۳۸۳) نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد جشنواره فیلم فجر شد.  - حسینی در سال ۱۳۸۷ با بازی در فیلم سوپر استار جایزه سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر را دریافت کرد. -  او خرس نقره‌ای بهترین بازیگر مرد جشنواره بین‌المللی فیلم برلین ۲۰۱۱ را به‌همراه گروه بازیگران فیلم جدایی نادر از سیمین کسب کرد. - او در جشنواره فیلم کن ۲۰۱۶ نیز با ایفای نقش در فیلم فروشنده توانست جایزه بهترین بازیگر مرد جشنواره فیلم کن را به خود اختصاص بدهد. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی؛ درباره شهاب حسینی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی فیلم سینمایی دلشکسته در نقش امیرعلی: - هر کی ریــش گـذاشت مسلمـــون نیـست، هـــرکی پیـشونیش رو داغ کـــرد، مــرد خــدا نیست. - تو همه ی اعتقادا اشتباه میشه. همیشه ام یه عده گرگن تو لباس میش! -  من بنده آن دمم که ساقی گوید یک جام دگر بگیر و من نتوانم - ما فردا میایم خواستگاری، دیگه نمی خوام خواهرم باشی می خوام نفسم باشی دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در فیلم دلشکسته سریال شهرزاد در نقش قباد: -شهرزاد نمی دونی بدون، من با تو چیزایی پیدا کردم که هیچوقت تو زندگیم نداشتم و نمی خوام از دستش بدم. - ما همه مهره های سوخته ایم که زیر دست بزرگ آقاییم. -  آره خب عمو جان حقیقت تلخه عموجان، شنیدنش همچین یه جاهایی از وجدان آدمو جز میده. -  میرم صاف وامیستم جلوی بزرگ آقا بش میگم بزرگ آقا من، زن من، خب؟! پا به ماهه! عین ۱۰-۱۲ ماهو میخوام بمونم ور دلش چی میگی شما؟ - قباد : فقط یه سوال، خیلی دلم می خواد جوابشو بدونم، تو هنوزم دلت باهاشه؟ شهرزاد : فراموشی زمان می بره، فقط فکر می کنم اگه من به هر دری زدم، و اونی نشد که می خواستم بشه، لابد قسمت خرافه نیست، هست واقعا - موقتیه این روزا شهرزاد، می گذره. این وسط تنها چیزی که مهمه اینه که من هنوز با همه ی وجودم دوست دارم. عاشقتم - قباد : سخته واسم دوری تو اینو بفهم، چطوری اینو بهت ثابت کنم؟ شهرزاد : دیر شده، برای ثابت کردنش خیلی خیلی دیر شده … حتی ملک جوانبخت هزار و یک شبم نبودی وگرنه من کم قصه و داستان به گوش تو نخوندم. عاشق بزدل عشقو هم زایل می کنه آقای قباد دیوانسالار -قباد : این کارو باهام نکن شهرزاد. اینطوری خردم نکن. من هنوز دوستت دارم، خیلی بیشتر از قبل. همه چیو خراب نکن شهرزاد : برو قباد، پشت سرتم دیگه نگاه نکن -  من چی کار به کسی داشتم، داشتم زندگیمو می کردم. با بدبختی خودم سر و کله می زدم. اصلا روحمم خبر داشت همچین کسی تو این دنیا زندگی می کنه؟ کی نشونم داد؟ شما. بعدشم که فرستادینم تو بهشت تازه می خواستم بفهمم زندگی یعنی چی؟ تازه طعمش داشت زیر دهنم مزه مزه می کرد که یقه مو گرفتین ترپ انداختینم وسط جهنم. دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال شهرزاد سریال مدار صفر درجه در نقش حبیب پارسا: -تو را به جای همه دوست میدارم-تو را به خاطر عطر نان گرم برفی که اب میشود -برای بخشش اولین گناه-تو را برای دوست داشتن دوست میدارم-تو را به خاطر تمام کسانی که دوست نمیدارم دوست میدارم ...  - همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛همين  - مظفر:منوببخش ...یافراموش کن! حبیب:میبخشم...ولی فراموش نمیکنم!!!  -حبيب: فقط چرا فكر مي كنيد كه سفر اعزام ممكنه منتفي بشه؟ دكتر: اين مملكت پسرجان،سرزمين گسل و زلزله و پس لرزه است!آدم از فردا روزش - این و خداوند باید جواب بده ، باید جواب این سوال رو بده ! اگه تو این دنیا هیچ جایی برای آرامش وجود نداره ؛ و اگه تمام رویاهای ما از عشق ، عدالت و آزادی فقط ی خیال بیهودس! پس چرا ما رو آفرید ؟!... -ميدوني چيه تقي جان؟من بر خلاف مرحوم پدرم،ازسياست چيز زيادي نميدونم! همين قدر حاليمه كه هيچ دست مساعدتي از طرف قدرتهاي استعماري داخل اين كشور دراز نشده!!الي به اينكه مقاصد سياسي و اغراض اقتصادي خاصي رو دنبال مي كردن.وام كه بهم فرصت بدن كه خودم براي زندگيم تصميم بگيرم؛خودم انتخاب كنم؛ همين دیالوگ های ماندگار شهاب حسینی در سریال مدار صفر درجه سایر فیلم ها: -یه پایان تلخ بهتر از یه تلخی پایان ناپذیره ... (درباره الی) - میدونی برتر از عشق بی فرجام چیه؟فرجام بدون عشق... (برف روی شیروانی داغ) - من زندگی مو باختم حاج اقا منو از زندون می ترسونی؟برو از خدا بترس ... (جدای نادر از سیمین) - جنگ احساس مسولیته نه شلیکه گلوله ... (شوق پرواز) - هر چه تو اوج میگیری دنیا از دید تو بزرگتر می شود و تو از دید دنیا کوچکتر می شوی ... (شوق پرواز) - تو کویر ادم به خدا نزدیک تره چون اسمون به زمین نزدیک تره ... (پلیس جوان) - میدونی چیت حرص ادمو درمیاره؟اینکه حالت از من بده ولی حس واقعیتو بهم نمیگی خب چیه هر چی هست بیا به خودم بگو فکر میکنی چیزیمه؟فکر میکنی چون چیزیمه عرضه ندارم پس چون عرضه ندارم دیگه.....این منصفانه نیست چون من دارم سعی خودمو میکنم غلطی تا حالا نتونستم بکنم چون نمیتونم تمرکز کنم رو کاری ک باید بکنم نمیتونم تمرکز کنم چون همه ی وقتمو اون چرت وپرتا ی مزخرف و دغدغه های احمقانه پر کرده دانشکده ی مزخرف و شاگردای خنگ و... (پرسه در مه) گردآوری: بخش هنر و سینمای سرپوش

ویژه سرپوش