سه شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۶۰۱۳۹

آشنایی با روز جهانی کودک در کشورهای مختلف

روز جهانی کودک,تاریخ روز جهانی کودک,روز کودک در ایرانتاریخچه روز جهانی کودک، بطور رسمی به سال های پس از جنگ جهانی دوم بازمیگردد
در هر جامعه ای، اسیب پذیرترین گروه ها کودکان می باشند که نباید به نیازهای آن ها بی توجهی کرد. یک انگیزه برای توجه به حقوق کودکان، اختصاص روز کودک در سراسر جهان می باشد. کشورهای جهان، روز کودک را براساس سنت و فرهنگ خود بگونه های مختلفی برگزار می کنند. در این مطلب از سرپوش با تاریخچه روز جهانی کودک آشنا می شوید.

روز جهانی کودک

روز جهانی کودک به منظور تجلیل از کودکان به رسمیت شناخته شده است. برگزاری جشن در این روز در کشورهای مختلف در تاریخ های مختلف می باشد. سازمان ملل متحد، روز ۲۰ نوامبر را بعنوان  روز جهانی کودک انتخاب کرده است درحالیکه برگزاری جشن به مناسبت این روز در بسیاری از کشورهای جهان در اول ژوئن می باشد.

تاریخچه روز جهانی کودک

کشیش کلیسایی در ماساچوست به نام دکتر شریف چارلز لئونارد، دومین یکشنبه ژوئن سال ۱۸۵۷ را بعنوان روز کودک شناخت؛ روز کودکان در سال ۱۹۲۰ برای نخستین بار با تعيين تاریخ ۲۳ آوریل توسط جمهوری ترکیه بطور رسمی تعطیل ملی اعلام شد. ایده برگزاری روز جهانی کودک، برگرفته از کنفرانسیست که در ژنو در ماه آگوست سال ۱۹۲۵ تحت عنوان« کنفرانس جهانی برای رفاه کودکان» برگزار شد و حضور نمایندگان ۵۴ کشور باعث شد تا در دفاع از حقوق کودکان، منشوری را تصویب کنند.

درواقع تاریخچه روز جهانی کودک، رسماً متعلق به سال های پس از جنگ جهانی دوم است. میلیون ها کودک در سرتاسر جهان با شعله ور شدن آتش جنگ جهانی دوم، به رنج های بی پایانی گرفتار شدند. علاوه بر جان دادن هزاران کودک در اردوگاه های مرگ، اقدام به دفن صدها هزار کودک در بمباران های شهرها و مراکز غیر نظامی کردند و صدها هزار کودک معلول و بی سرپرست و بی خانمان از آتش ویرانگر جنگ بر جای ماندند.

سازمان ملل متحد در سال ۱۹۵۲ توسط سازمان آمریکایی، فراخوانده شد تا به منظور رفاه کودکان، روزی تحت عنوان روز جهانی کودک برگزار شود. از این رو کشورهای مختلف بر اساس مصوبه ی جهانی سازمان ملل، یک روز را تحت عنوان کودک انتخاب کرده و همه ساله جشنی به منظور جلب توجه جامعه نسبت به مسائل کودک برگزار می کنند.

در سال ۱۹۵۴روز جهانی کودک در انگلستان برای نخستین بار ، به منظور تشویق همه کشورها برای ارتقاء تبادل و تفاهم متقابل درباره مشکلات، حقوق کودکان و اقدام عملی برای رفاه کودکان جهان اعلام شد. سپس سازمان ملل متحد در ۲۰ نوامبر ۱۹۵۹، بیانیه حقوق کودک را تصویب کرد و سرانجام تصویب پیمان نامه حقوق کودک در ۲۰ نوامبر ۱۹۸۹ صورت گرفت.

عکس روز جهانی کودک,تاریخچه روز جهانی کودک,مقاله درباره ی روز جهانی کودک۲۰ نوامبر از سوی سازمان ملل متحد روز جهانی کودک نامگذاری شده است

روز کودک در کشورهای مختلف

برخی از کشورها، روز۲۰ نوامبر را بعنوان روز جهانی کودک نمی شناسند. بر همین اساس کشورهای جهان، این روز را بنا بر ریشه های فرهنگی خود به شکل های مختلفی برگزار می کنند. حدود ۵۰ کشور جهان، اول ژوئن را به مناسبت روز جهانی کودک جشن می گیرند. همچنین زمان برگزاری جشن روز جهانی کودک در برخی از کشورها از جمله نیوزلند در اولین یکشنبه ماه مارچ، تایوان و هنگ گنگ چهارم آوریل، بنگلادش ۱۷ مارس، فلسطین پنجم آوریل، ترکیه ۲۳ آوریل، کره جنوبی و ژاپن پنجم مه، اسپانیا و انگلیس دومین یکشنبه ماه مه می باشد.

روز کودک در ایران

جلسه ای در ایران برای انتخاب روز ملی کودک برگزار شد که در ابتدا ۹ اکتبر را برای چنین روزی اختصاص دادند و نمایندگان وزارت آموزش و پرورش، سازمان بهزیستی، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و برخی دیگر از نهادها در این جلسه حضور داشتند ولی سرانجام، این تاریخ، به ۸ اکتبر برابر با ۱۶ مهرماه تغيير یافت. این گروه، تصمیمشان را به دفتر یونیسف در ایران اطلاع دادند و چنین روزی در ایران بعنوان روز جهانی کودک به رسمیت شناخته شد و این روز با تصویب شورای فرهنگ عمومی به تقویم رسمی کشور اضافه شود.

در تاریخ ۳۰ تیر ۱۳۷۶ مصوبه ی شورای فرهنگی عمومی در جلسه ی ۴۰۴ شورای عالی انقلاب فرهنگی، تصویب شد. بنابراین روز کودک در تقویم ملی ایران، مصادف با ۱۶ مهر میباشد و هر ساله برنامه هایی برای کودکان در این تاریخ برگزار می شود.

پیمان نامه جهانی حقوق کودک

براساس پیمان نامه حقوق کودکان سازمان ملل، حق تامین نیازهای اساسی کودکان در قوانین بین الملل تصریح شده است. تاکنون این سند توسط ۱۹۳ کشور امضا شده است و در ۱۴۰ کشور در حال اجرست. بنابراین پیمان نامه جهانی حقوق کودک به عنوان مقبول ترین سند حقوق بشر در تاریخ محسوب میشود. در سال ۱۳۷۲ دولت جمهوری اسلامی ایران به این پیمان نامه پیوست، به شرطی که دولت ایران درصورت تعارض یافتن مفاد پیمان نامه با قوانین داخلی ایران و موازین اسلامی در هر زمانی، ملزم به رعایت آن نباشد.

روز جهانی کودک,تصاویر روز جهانی کودک,روز کودک در کشورهای مختلفروز جهانی کودک یک تاریخ یادبود است که به افتخارکودکان و به منظور یادآوری حقوق آنها برگزار میشود

محتوای پیمان نامه حقوق کودک

پیمان نامه حقوق کودک، برای همه ی افراد زیر ۱۸ سال، اجرا میشود و بنابر این پیمان نامه باید حقوق کودکان در سراسر جهان رعایت شود. چهار اصل کلی حقوق کودکان در این پیمان نامه شامل« حق رفتار عادلانه»،« اولویت رفاه کودکان»،« حق زندگی و پیشرفت» و« احترام به نظر کودکان» می باشد.

> نباید هیچ تبعیضی در بین کودکان، قائل شد.

> منافع کودکان در زمان تصمیم گیری درمورد آن ها باید در نظر گرفته شود.

> کودکان از حق حیات رشد برخوردارند.

> کودکان می توانند بطور آزادانه به بیان عقاید و نظراتشان بپردازند؛ بگونه ای که این نظرات، مورد توجه قرار بگیرند.

> همچنین از ممنوعیت های این پیمان نامه می توان به شرکت کودکان در درگیری های مسلحانه، استفاده ی جنسی از کودکان، تجارت کودکان و تصویربرداری جنسی از آنان( پورنوگرافی کودکان) اشاره کرد.

پیام یکی از بنیانگذاران روز جهانی کودک

در پیام یکی از بنیانگذاران روز جهانی کودک آمده است:

« عقاید بزرگترهای ما ثابت است. آن ها ما را بخاطر این که بچه هایشان هستیم؛ دوست دارند اما آیا آن ها نسبت به دنیایی که برای ما به وجود می آورند، واقفند؟ اگر در ماشین هسته ای آن ها کم ترین اشتباهی رخ دهد ما دیگر رشدی نخواهیم یافت. از این رو ما امکانی برای رشد و پرورش می خواهیم.»

کودکان در روز جهانی کودک می خواهند یادآور این تضاد شوند که بسیاری از آن ها با وجود هزینه های صرف شده برای تولید انواع سلاح های هسته ای و غیر هسته ای، سالانه در اثر مشکلاتی همچون گرسنگی، عدم امکانات بهداشتی، سوء و تغذیه و … می میرند.

برطبق اعلام یونیسف، اگر ۵ دلار  را برای هر کودکی اختصاص دهید؛ جان ۹۰% از کودکانی که سالانه می میرند، نجات داده میشود و کافی است که برای بهبودی چشمگیر زندگی کودکان جهان سوم، همان مبلغ در یک سال خرج شود که صرفا معادل بودجه ۶ هفته تسلیحاتی جهان می باشد.

با توجه به این که کودکان در هر جامعه، به عنوان اسیب پذیرترین گروه شناخته میشوند؛ نباید در مواردی از جمله غذا، پوشاک و نیازهای دیگر برای آن ها کم کاری کرد. بهتر است بدانید که اقتصاد آینده کشور با بی توجهی به وضعیت کودکان به علت مشکلات اقتصادی تامین نمیشود و توجیه و بازده اقتصادی ندارد.

مقاله روز جهانی کودک,تاریخ روز جهانی کودک,پیمان نامه حقوق کودککشورها روزهای متفاوتی را به عنوان روز کودک اعلام کرده اند

گردآوری: بخش تونل زمان سرپوش

  • 14
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش