دوشنبه ۱۶ مهر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۱۰۰۰۰۳۲

موزه مادام توسو کجاست؟ + عکس

موزه مادام توسو,نحوه ی دسترسی به موزه مادام توسو,مجسمه در موزه مادام توسوموزه مادام توسو، یکی از جاذبه های گردشگری اصلی لندن محسوب می شود
شعبه ی اصلی موزه مادام توسو در لندن قرار دارد که یکی از مشهورترین اماکن گردشگری این شهر به حساب می‎آید و تندیس های مومی افراد معروف را به نمایش می گذارد.

موزه مادام توسو

مادام توسو، موزه ی تندیس های مومی است که مرکز آن در شهر لندن قرار گرفته و شعبه های کوچک تری در کشورها و شهرهای بزرگ دیگر جهان نیز دارد. موزه مادام توسو، یکی از جاذبه های گردشگری اصلی لندن محسوب می شود و «ماری توسو» (Marie Tussaud) آنرا تأسیس نموده است. در این موزه، مجسمه های مومی افراد مشهور در طول تاریخ، خاندان سلطنتی و شخصیت های معروف فیلم ها به نمایش گذاشته می شود که شباهت خارق العاده ای به خود این افراد دارند.

نحوه ی دسترسی به موزه مادام توسو,موزه مادام توسو,موزه مادام توسودر موزه مادام توسو، مجسمه های افراد مشهور به نمایش گذاشته می شود که به آنها شباهت دارد

قدیمی‎ترین مجسمه ی مومی موزه مادام توسو به «مادام دو باری» (Madame du Barry) تعلق دارد که جزء کارهایی است که پس از مرگ پزشک، به توسو رسید. با توجه به فضای محدود و بالا رفتن اجاره ی این مکان، او ناگزیر شد موزه ی خود را به مکان فعلی آن، یعنی «مارلیبون رُود» (Marylebone Road) منتقل کند. ماری توسو، تندیسی از خودش هم در سال ۱۸۴۲ ساخت که امروزه میتوانید در بخش ورودی این موزه از آن دیدن کنید. نخستین شعبه ی خارج از کشور موزه مادام توسو در سال ۱۹۷۰ و در شهر آمستردام تأسیس شد.

آتش سوزی موزه مادام توسو,تاریخچه موزه مادام توسو,موزه مادام توسوموزه مادام توسو، پُر از مجسمه‌های قدی از سلبریتی‌های مختلف است

تاریخچه موزه مادام توسو

مادام توسو نام زن هنرمند و مجسمه سازی بود که در سال ۱۷۶۱ میلادی در قلب فرانسه، پاریس به دنیا آمد. مادر ماری توسو در شهر برنسوئیس، برای یک پزشک کار میکرد که در کار ساخت مدل های مومی مهارت داشت. ماری توسو، کارش را از همین دکتر یاد گرفت و نخستین مجسمه ی مومی خویش را در سال ۱۷۷۷ از فیلسوف مشهور فرانسوی، یعنی «وُلتر» ساخت. با تمام شدن سال های کودکی و رسیدن نوجوانی، او به همراه دایی مجسمه ساز خود به نام فیلیپ کورتیوس به شهر ورسای رفت تا ساخت مجمسه های مومی را یاد بگیرد، سالها گذشت و او در آستانه ی سی سالگی دیگر یک هنرمند حرفه ای در این زمینه شد تا این که تصمیم به برگزاری نمایشگاه مجسمه های مومی در شهرها و کشورهای گوناگون گرفت.

از افراد مشهوری که ماری توسو، تندیس مومی آنها را ساخته میتوان «بنجامین فرانکلین» و «ژان- ژاک روسو» را نام برد. پس از مرگ دکتر در سال ۱۷۹۴، مجموعه ی بزرگ مجسمه های وی به ماری توسو رسید که ۳۳ سال از عمرش را به سفر در اروپا و نمایش این تندیس های مومی اختصاص داد. او جای کوچکی را در«خیابان بیکر» (Baker Street) لندن اجاره کرد که به نخستین نمایشگاه دائمی توسو در سال ۱۸۳۶ تبدیل شد. مهم ترین بخش موزه مادام توسو، «اتاق وحشت» (Chamber of Horrors) بود که جنایتکاران، قربانی های انقلاب فرانسه و افراد معروفی مثل «والتر اسکات» و «هوریشیو نلسون» را دربر می گرفت.

نخستین نمایشگاه ماری توسو چیزی حدود شش ماه با استقبال بی نظیری روبرو شد و در نمایشگاه های بعدی نیز هنر دست او برای بارها مورد تحسین عموم قرار گرفت. مادام توسو در آخر یک نمایشگاه دائمی از مجسمه هایش را در لندن برگزار کرد. آنچه که در مورد شخصیت مادام توسو بسیار با ارزش و مورد احترام است سخت کوشی او در کنار هنر بی نظیرش است. در طی سالها این زن هنرمند با مشکلات زیادی در این راه دست و پنجه نرم کرد. جدایی از همسر، شکستن کشتی حامل مجسمه ها در دریا و آتش زدن نمایشگاهش توسط شورشیان هم نتوانستند وی را تسلیم کنند، همین روحیه ی قوی بود که سبب شد در هفتاد سالگی نیز برای بار دیگر نمایشگاهی برپا کند.

موزه مادام توسو,تاریخچه موزه مادام توسو,مجسمه در موزه مادام توسوقدیمی‎ترین مجسمه ی مومی موزه مادام توسو به «مادام دو باری» تعلق دارد

مادام توسو مجسمه های شخصیت های مشهور و تاریخی را چنان با ظرافت و دقت از جنس موم می ساخت که تفاوت آن ها با نسخه ی واقعی در اکثر مواقع دشوار می شد! او برای ساخت مجسمه ی هر شخصیت به مطالعه و بررسی زندگی او می پرداخت تا اثری دقیق و فوق العاده شبیه به شخص مورد نظرش را خلق کند. با مرگ مادام توسو در سال ۱۸۵۰ آثار وی که نمونه های بسیار باارزشی هستند در موزه مادام توسو به نمایش گذاشته میشوند، موزه ای که در زمان حیات او توسط شرکتی که در زمان زنده بودنش ثبت کرد، اداره می شود.

سال ۱۸۳۵، ماری که با فرانسوا توسو ازدواج کرده بوده و فامیل توسو را برای خود برگزیده بود، در لندن ساکن شد و خانه خویش را به نمایشگاه و موزه تبدیل کرد و به این ترتیب موزه مادام توسو تأسیس شد. یکی از محبوب ترین تالارهای این موزه، تالار وحشت نام داشت که مجسمه های مومی قربانیان انقلاب فرانسه، مجرمان، انسان های عجیب الخلقه و … را به نمایش می گذاشت. در این سالها، مجمسه چهره های مطرحی مانند ملکه ویکتوریا و هنری هشتم نیز ساخته شدند. جالب است بدانید که زمانی در موزه مادام توسو، مجسمه های مومی ناصرالدین شاه و مظفرالدین شاه قاجار نیز موجود بوده است که احیانا تنها مجسمه افراد ایرانی در موزه مادام توسو به شمار می روند. هر دوی این شاهان در سفر خود به اروپا، از موزه مادام توسو بازدید کرده اند و دست خطی از ناصرالدین شاه در دفتر یادگار این موزه موجود است.

آتش سوزی موزه مادام توسو,موزه مادام توسو,تاریخچه موزه مادام توسوموزه مادام توسو در بسیاری از شهر‌های بزرگ دنیا دایر است

شعبه های موزه مادام توسو

موزه مادام توسو شعبه هایی در شهرهای آمستردام، برلین، وین، پراگ، لاس وگاس، نیویورک، هنگ کنگ، شانگهای، توکیو، سیدنی، استانبول، سنگاپور و واشینگتن دی سی دارد.

مجسمه در موزه مادام توسو,نحوه ی دسترسی به موزه مادام توسو,موزه مادام توسویکی از حوادث ناگواری که بر سر موزه مادام توسو به وقوع پیوست، آتش‌سوزی سال ۱۹۲۵ بود

فوت ماری توسو و آتش سوزی موزه مادام توسو

ماری توسو سال ۱۸۵۰ میلادی در سن ۸۸ سالگی فوت کرد و بیش از ۴۰۰ مجسمه از خود باقی گذاشت ولی متأسفانه آتش سوزی سال ۱۹۲۵ و همینطور بمباران لندن در جنگ جهانی دوم، سبب شد خیلی از آثار قدیمی موزه مادام توسو از بین برود.

موزه مادام توسو,تاریخچه موزه مادام توسو,مجسمه های موزه مادام توسونخستین شعبه ی خارج از کشور موزه مادام توسو در سال ۱۹۷۰ و در شهر آمستردام تأسیس شد

گردآوری: بخش فرهنگ و اندیشه سرپوش

  • 15
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

حکایت های اسرار التوحید اسرار التوحید یکی از آثار برجسته ادبیات فارسی است که سرشار از پند و موعضه و داستان های زیبا است. این کتاب به نیمه ی دوم قرن ششم هجری  مربوط می باشد و از لحاظ نثر فارسی و عرفانی بسیار حائز اهمیت است. در این مطلب از سرپوش تعدادی از حکایت های اسرار التوحید آورده شده است.

...[ادامه]
ویژه سرپوش